Fitnessrussen 2014

Intervju29.04.2014Joachim Marhaug2080

Se intervju med noen av Norges mest trente russ.

Denne russen er muskuløs og klar for mer trening, men er de klar for flatfyll i 3 uker for årets russesesong? Går det mer i proteinshaker enn øl? Vi tok kontakt med Simen, Vilde, Maria og Bastian rett før russetiden startet. De kommer fra nord, vest og øst.

Er dere klare for årets russesesong folkens?
Russen kikker på hverandre før Simen bryter løs: - Det blir nok feiring med måte. Jeg har lagt ned så mange timer på gymmet og kjøkkenet. Derfor har jeg svært lite lyst til og kaste det bort på 17 dager, svarer Simen.

Vilde fortsetter: - I hvert fall her i Stavanger varer russetiden i hele 5 uker, og jeg har foreløpig ikke veæt med på noe festing ennå! Litt festing blir det nok, man er jo tross alt bare russ en gang! Treningen kommer til å bli som vanlig, jeg kommer ikke til å droppe noen av øktene mine, sier Vilde.

Maria er fast bestemt i sin sak. - Treningen er fortsatt like mye i fokus, det blir nok proteinshakes istedenfor alkoholen (ler Maria). Selvsagt vil jeg være sosial, men jeg er ikke noe festmenneske uansett og jeg klarer meg fint edru, forteller Maria.

Bastian med sin høyde på 189 cm og vekt på 104 kg er ikke redd for å ødelegge formen.
- Jeg har hittil i russefeiringen kun drukket 1-2 ganger, men kommer garantert til å drikke i løpet av russetiden videre, på bl.a. Landstreffet i Stavanger. En er bare russ en gang i livet. Gitt at jeg ikke skal delta i noen form for konkurranse, er alkoholens bivirkninger ikke noe jeg kommer til å legge for mye vekt på., sier Bastian.


Fra venstre: Maria Veronica Hopen, Bastian, Simen Havnes Jørgensen og Vilde Waksvik.

Både Vilde og Simen er med på en russebil. Det er mange som bruker titallstusen og flere hundretusen på denne bilen. Alt fra anlegg til innredning pimpes opp. Hvordan er det med dere?

- Jeg er med på en van og har brukt 110.000 kr på den. Den heter Captain Morgvan, sier Simen.

- Vi har en russebil! Foreløpig har ikke russebuss trenden strukket seg til Stavanger. Vi har brukt rundt 40-50.000kr på bilen så langt og den heter 69° sør, smiler Vilde.

Hva synes dere om de som bruker opptil millionen på denne bussen da?
- Jeg synes ikke noe om det. Det er greit at du kun er russ en gang i ditt liv, mest sannsynlig, men det å bruke mange hundretusen på noe som kun varer i noen få uker er jeg personlig ikke noe fan av. Ingen bra investering, svarer Bastian.

Maria nikker seg enig med Bastian og skyter inn: - De som har buss har det sikkert kjempefett! Men det er uaktuelt for min del å bruke så mye penger på fyll og fanteri, ler Maria.

Simen synes det derimot er litt kult.
- Det er mye penger, men det meste legges vel ned i form av dugnad og sponsorer.

Nok om russebuss og alkohol folkens. Leserne våre lurer sikkert veldig på hvordan dere trener og spiser for å bli så muskuløse og trente som dere er.

Hvordan trener dere?
- Jeg har morgencardio 4 ganger i uken, styrketrening 5 ganger i uken hvor 3 av dagene består av ben. Ellers trener jeg skuldre, rygg, mage, minimalt med triceps og biceps og ingenting bryst. Jeg har et 3 ukers program hvor det er forskjellig antall sett og reps hver uke, mens øvelsene forblir de samme hver uke, sier Vilde.

Vilde følges forresten opp av coach og har planer om å delta i Bikinifitness til høsten. Det samme har for øvrig Maria, men til neste år.

Maria svarer: - Jeg har variert programmet hver 4-8 uke tidligere. Nå for tiden trener jeg etter et selvprodusert 12 ukers-program. Det er variasjoner i øvelser, og repsene varierer fra uke til uke (12-10-8-6-4). Hver fjerde uke har jeg en lettere uke med 3 økter i motsetning til 5, hvor jeg lader opp energien og tømmer musklene med bla. dropsett på treningen. Jeg har også maksløft-tester på "de 5 store" et par ganger da jeg syns det er gøy å utfordre meg selv, og å se progresjon, sier Maria.

Og hva med guttaboys?
- For tiden trener jeg etter Layne Nortons, PHAT treningsprogram. Et treningsprogram som kombinerer maksimal styrke og hypertrofi. I tillegg prøver jeg å svømme, samt gå noen turer i fjellet i uka. Jeg har en høy totalbelastning for tiden grunnet treningen, oppussing og eksamensperioden som kommer, samtidig som jeg skal være russ. Men prøver det jeg kan for å holde meg i form. Trener hvertfall en gang til dagen, ekskludert gymtimene på skolen, sier Bastian.

Simen derimot kjører en 3 splitt som han kjører to ganger i uken. Dvs. han kjører gjennom kroppen to ganger fordelt på 6 økter. Han ligger på 3-4 sett per øvelse og stort sett på 10-12 reps og ned på 4-5 i de tunge baseøvelsene.

Kostholdet til russen

Denne russen er dedikert og målrettet. Her går det i sunne og proteinrike matkilder som må til for å bygge kvalitetsmuskler. Så hva er det dere spiser egentlig?

Simen er veldig nøye, han varierer ofte og teller kalorier nøye. - Jeg spiser havregryn, sukkerfri syltetøy, proteinshake, riskaker, kylling, laks, karbonadedeig, torsk, søtpotet, ris, cottage cheese. Til sammen cirka 2630 kcal, forteller han.

- Alt egentlig, sier Maria og fortsetter: - Folk spør ofte om jeg er på diett, og da er svaret: Det er ikke en diett, det er en livsstil! Det er helt naturlig for meg å spise kyllingfilet til middag og havregryn til frokost. Jeg elsker det, sier hun.

Hos Vilde går det for meste i havregryn, eggehviter, kylling, ris, laks, litt biff og proteinshaker. Hun elsker forresten proteinpannekakene til frokost.

- Jeg er enkelt og greit for glad i mat kan Bastian fortelle. Jeg passer på å spise bra, sunt og variert. Tar ofte en tunfiskboks med meg på trening og hiver i meg sammen med proteinshake og BCAA. Starter hver dag med havregrøt med bær. Forever living's Argi+, Bcaa og en proteinshake. Utover dagen har jeg ikke noe fast rutine. Har rundt 5-6 måltid per dag. Jeg spiser mye grønnsaker, tunfisk, ris og kylling med ulike marinader, men varierer ofte, sier han.

 

 


 


Vilde Waksvik

Navn: Vilde Waksvik
Alder: 19 år
Høyde: 168,5 cm
Vekt: 70 kg
Skole: St.svithun vgs
Russebuss: 69° sør (russebil)

Hvem er du? Fortell litt kort om deg selv.
- Jeg er en 19 år gammel jente fra Stavanger. treningsglad, målbevisst og sta.

Hva er dine planer etter russetiden og når videregående er fullført?
- Planen er å ta et friår hvor jeg jobber, gjerne innen helse i og med at jeg videre planlegger å studere sykepleie.

Er det mange andre russ på din skole som trener også?
- Jeg vet ikke om andre enn en som trener mot scenen, men jeg går tross alt på en toppidrettsskole så det er mange som driver med annen idrett.

Hvor seriøs er du med treningen? Følger du et strikt trenings- og kostregime?
- Jeg er ganske seriøs med treningen. Det skjer svært sjeldent at jeg sluntrer unna den! Jeg har en kostholdsplan jeg følger, men i og med at jeg ennå er på off-season planen er det ikke alltid at jeg følger den til punkt og prikke.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
- Det er rumpa mi.

Hvem ser du opptil av fitnessutøvere ?
- Christina Strøm Fjære, Michelle Davis og Nathalia Melo

Hvor trener du?
- City 24/7 i Sandnes

 

 


 


Simen Havnes Jørgensen

Navn: Simen Havnes Jørgensen
Alder:19 år
Høyde: 184 cm
Vekt: 86 kg
Skole: Tromsdalen vgs
Russebuss: Van. Captain Morgvan heter vi.

Hvem er du? Fortell litt kort om deg selv.
- Jeg er en gutt på 19, glad i mat, trening, friluftsliv og bare nyte livet. Jeg har også spilt fotball hele livet. Brenner for sport og trening generelt.

Hva er dine planer etter russetiden og når videregående er fullført?
- Jeg rr straks ferdig med en pt-utdanning hos AFPT, så jeg lurer på at jeg muligens blir å jobbe som PT i tillegg til å studere. Jeg blir nok og flytte til Oslo etter fullført videregående.

Er det mange andre russ på din skole som trener også?
- Det er ganske mange ettersom at det er en idrettsskole jeg går på, men er ikke så mange som trener i form av styrketrening.

Hvilken er dine favorittøvelser?
- Jeg må vel si at knebøy og dips er mine to favorittøvelser, men benkpress følger tett med.

Hvor seriøs er du med treningen? Følger du et strikt trenings- og kostregime?
- Jeg følger et strikt program, men er svært glad i og hele tiden prøve noe "nytt" av treningsprogram, splitt, reps og kosthold. Men fra 1. april og til og med 1. Juli, gjøres alt nøye.

Kunne du tenke deg å delta i konkurranser i fitness en gang?
- Det er mye mulig, men ikke før om 4-5 år tidligst.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
- Det er ryggen.

Hvem ser du opptil av fitnessutøvere eller kroppsbyggere?
- Greg Plitt er nok mitt største forbilde.

Hvor trener du?
- Har abonnement på Stamina Hot Tromsø, Kick Finnsnes og Crossfit Tromsø.

 

 


 


Maria Veronica Hopen

Navn: Maria Veronica Hopen
Alder: 19
Høyde: 161 cm
Vekt: Off season 55 kg
Skole: Nannestad Vgs
Russebuss: Nei

Hvem er du? Fortell litt kort om deg selv.
- En treningsglad jente fra bygda Gjerdrum, litt utenfor Oslo. Liker å nyte livet med venner, trening, sosiale sammenkomster og elsker lange turer i skogen med hunden min. Jeg er ekstremt målrettet og har store ambisjoner innenfor trening, både som PT og utøver.

Hva er dine planer etter russetiden og når videregående er fullført?
- Da skal jeg ta personlig trener utdanning, deretter utvide med ulike sertifiseringer innenfor personlig trening. Jeg vil også jobbe som mental trener/livsstilsveileder. Drømmen er å starte eget gym.

Er det mange andre russ på din skole som trener også?
- Ja, det er vel et par, men tror jeg er den eneste jenta på skolen som har konkurranse i sikte. Fikk høre forleden at jeg er omtalt som fitness-baben på skolen, da måtte jeg dra litt på smilebåndet!

Hvor lenge har du trent?
- I ett år rettet mot Bikini Fitness. Jeg har tidligere alltid vært aktiv med ridning, cheerleading, turn, fotball, skøyter, dans og mye annet.

Hvor seriøs er du med treningen? Følger du et strikt trenings- og kostregime?
- Jeg vil si jeg er ganske seriøs. Blir ikke muskelbygging uten å være målbevisst og dedikert! Følger programmet mitt nøye og spiser "clean" mat året rundt.

Hvor mange kalorier ligger du på per dag?
- Rundt 2000. Det viktigste er å få i seg nok proteiner, så jeg får mest mulig muskelvekst. Fokuset er å bygge.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
- Bein, helt klart! Jeg kjører tre forskjellige knebøy hver uke, det gjør sitt!

Hvem ser du opptil av fitnessutøvere?
- Forbildene mine er Nathalia Melo, Andreia Brazier, Oksana Grishina og selvfølgelig den norske verdensmesteren i Bikini - Christina Strøm Fjære.

Hvor trener du?
- Haralds Gym og Fresh Fitness Jessheim.

 

 


 


Bastian

Navn: Bastian
Alder: 18
Høyde: 189
Vekt: Morgenvekt: 104kg
Skole: Jåttå Videregående Skole, STAVANGER
Russebuss: Ingen

Hvem er du? Fortell litt kort om deg selv.
- Jeg vil presentere meg selv som over gjennomsnittet sportsinteressert. Jeg har hele livet holdt meg i form gjennom blant annet turn, håndball, fotball, seiling, sykling, crossfit, sjonglering & enhjulsykling og styrketrening. For tiden er målet med treningen å trene meg opp til militæret som møter meg til høsten. Trener derfor både styrke og turgåing med ekstra motstand i form av sekk m/ vekter & dra bilhjul.

Hva er dine planer etter russetiden og når du har fullført videregående?
- Jeg skal som tidligere nevnt i militæret, hvor jeg skal ta befalsutdanning. Jeg har ikke planlagt noe bestemt i etterkant. Tar en ting om gangen.

Hvor lenge har du trent?
- Jeg har trent nesten hele livet. Turn i 7 år. Crossfit i 2,5 år. Styrke i 3-4 år. Kun de siste 2 årene har vært seriøs trening. Ettersom jeg vokste fra Biceps & bryst, og skip-legday tiden, ler Bastian.

Hva er det beste du liker å spise av treningsmat?
- Som de fleste ville si; Kylling, brokkoli og ris går det mye av.

Hvor mange kalorier ligger du på per dag?
Som nevnt er jeg ikke opptatt av kostholdsrutiner og kcal. Min teori er at dersom en lærer sin kropp å kjenne, har man kunnskapene en trenger for å leve et sunt liv. Jeg har ikke noe plan om å stille i konkurranse og ser derfor ikke grunnen til å forplikte meg noe mer enn å få i meg maten som trengs for å være i anabolsk fase etter trening.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
- Jeg har ikke noe jeg er spesielt fornøyd med. Helheten i seg selv er nokså grei. Kan være vanskelig å vurdere seg selv.

Hvem ser du opptil av fitnessutøvere eller kroppsbyggere?
- Jeg ser opp til legenden Arnold! Misunner hans pågangsmot og vilje, men vil personlig ikke bli på den størrelsen som han. Ellers ser jeg opp til militærets ulike spesialjegere! Misunner deres allsidighet! Jeg har ikke noe særlig behov for å bli særlig mye større enn jeg er. Det skal mye til å klare det godt i militæret som over 100kg. Må ned i vekt før juli.

Hvor trener du?
- Norges gym avd. Sandnes. Beste treningssenteret i Rogaland!

Vi ønsker fitnessrussen en heindundranes flott russefeiring!

 

Flere bilder av fitnessrussen 2014

 

 

 

  


Jentene kuppet Fitnessrussen

Intervju30.04.2018428

Dette er Norges mest trente russejenter.

Fitnessrussen 2017

Fitness30.04.2017591

Dette er Norges mest trente russ! Sjekk bildene og intervju.

Fitnessrussen 2016

Fitness27.04.2016904

Denne russen sløser ikke bort egg og mel, men baker heller proteinboller enn å grise ned gatene og bilene til hverandre!

Fitnessrussen 2015

Intervju29.04.20151404

Denne russen kaster ikke egg på hverandre - de sluker dem rå!

Jentene kuppet Fitnessrussen

Intervju30.04.2018428

Fitnessrussen 2017

Fitness30.04.2017591

Fitnessrussen 2016

Fitness27.04.2016904

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!