Klar for Verdens Sterkeste Mann

Intervju02.05.2014Rita Immerstein0

Tim Enersen skal snart i ilden på Verdens Sterkeste Mann -90 kg.

Tim Enersen fra Spydeberg gjør seg klar for Verdens Sterkeste Mann -90 kg. Han har solide plasseringer på pallen og den siste konkurransen han deltok i var Exhale Strongman. Der vant han alle øvelsene i -100 kilos klassen og nå er fokus rettet fram mot konkurransen 10. mai i Finland, Verdens Sterkeste Mann i -90 kilo.

Tim bor i Spydeberg sammen med Marita som han er forlovet med. På dagtid arbeider han som tømrermester. Han stiller i konkurranser i -90kg og ligger ellers på 95-100 kilo kroppsvekt i oppkjøringer. Den 181centimeter høye strongman-utøveren er 26 år gammel og har drevet med sporten siden 2011. Tim trener på både Avancia Askim, Novus Lørenskog og Drammen Strongmanklubb.

Meritter:
2012: 3.plass-Norges Sterkeste Mann -90kg
2012: 2.plass-Target power challenge -105kg
2013: 2.plass-Norges Sterkeste Mann -90kg
2013: 2.plass-Europas Sterkeste Mann -90kg
2014: 1.plass Exhale Strongman -100kg

Sponsorer:
Proteinfabrikken
Avancia sport center
Askim Push-it
Sørby utleie AS
Spydeberg Reklame AS

- Jeg trener ekstremt mye og tungt nå. Øvelsene der passer meg ganske bra. Det er først en kvalifisering til finalen på lørdag morgen hvor det er 3 tunge øvelser og så er det kun de 6 beste som går videre til finalen, forteller Tim.

Øvelsene i kvalifiseringen er:
1. Arm over arm, skal dra en 50seters buss!
2. Stokk, 110kg for reps, 60 sekunder!
3. Markløft, 230kg for reps, 60sekunder!

Finaleøvelsene hvor de 6 beste går videre er:
1. Apollons axle markløft med overhåndsgrep, tyngst mulig.
2. Medely som vi ikke vet enda. Farmers og yoke tipper jeg!
3. Sandsekk på 130kg som skal bæres lengst mulig.
4. Hantel på 70kg, flest reps fra bakken og over hodet på 60 sekunder!

Tims forventinger og hans fordeler

Tim kan fortelle at finalen blir veldig hard å komme med i og han tror mange er veldig fornøyd med kun å komme til finalen og derfor har han hovedfokus på kvalifiseringsøvelsene for sin trening nå.

- Sånn som jeg ser på konkurrentene nå tror jeg at jeg har en sjanse til å få en finalebillett. Det hadde vært stort og om jeg kommer i finalen skal jeg gjøre alt for å kjempe i toppen. For at jeg skal få en pallplass må absolutt alt klaffe. Jeg må komme meg ned til -90kilo til innveiingen og det burde gå lett. Så får jeg nok opparbeidet meg bra med energi til dagen etter. Jeg vet jeg har muligheten til å vinne noen av øvelsene i finalen om jeg kommer meg videre etter kvalifiseringen og da kan pallen være et realistisk mål, sier Tim.

- Skulderpress er det ikke mange som slår meg i. Markløft er det bare Andreas Vaaland og jeg i klassen vår som har dratt 300kg. Jeg tror det er ganske nærme verdenstoppen også. Knebøy er nok den øvelsen jeg er aller best i for jeg har ikke hørt om noen som har tatt mer enn meg der i klassen min i Norge. Tim tenker seg om og legger til med et smil: - Faktisk er det vel ingen som har løftet så tungt i klassen over heller, sier han.

Slik trener Tim

Han trener i gjennomsnitt 5 dager i uka og holder på i 2-2,5 timer hver gang. Akkurat nå trener han følgende:

Mandag: Markløft, forside lår og biceps.
Tirsdag: Stokk, millitærpress, Circus dumbell og triceps.
Onsdag: Fri
Torsdag: Knebøy/frontbøy lett skulder- og armtrening.
Fredag: Apollons, overhånds markløft, litt lett press og tøying
Lørdag: Strongman-øvelser
Søndag: Fri og litt strongmanøvelser om kroppen ikke er helt utslitt.

Forberedelsene

Tim forbereder seg både mentalt og fysisk i forkant av konkurransene og han er nøye med å kartlegge ting. Han forestiller seg øvelsene visuelt og tenker på de igjen, igjen og igjen.

- Jeg går igjennom øvelsene flere ganger i hodet når jeg skal sove dagen før. Fysisk så handler det om å trene øvelser, ta tiden, filme og studere teknikker. På selve konkurransedagen spiser jeg lite for om jeg tar inn for mye kommer det som regel bare opp igjen når jeg presser kroppen hardt. Jeg spiser stort sett frukt og drikker karbo-shakere underveis, men starter som regel konkurransedagen med en ganske normal frokost som består av brød, egg, melk og frukt, forteller Tim engasjert.

Planene for 2014

Etter Verdens sterkeste Mann i Finland er neste konkurranse Norges Sterkeste Mann. Den konkurransen går av stabelen i midten av september og der er målet hans å vinne!

- Europas sterkeste Mann er rett etterpå, nærmere bestemt i oktober/november. Skal jeg forbedre meg fra i fjor blir det å gå for seier i denne konkurransen også, avslutter en selvsikker og forventningsfull Tim Enersen.

Vi ønsker Tim lykke til med årets konkurranser!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Se intervju med tømreren Tim Enersen.
Tim Enersen fikk 1. plass under Etrurian Strongmancup Italia forrige helg.

Europas Sterkeste Mann -90 kg

Strongman23.11.2013128

Tim Enersen og Andreas Valand deltok.

Strongmanøkt med Reymond og Tim

Intervju03.09.2013258

Gutta skal delta i NSM -90 kg til lørdag.

Europas Sterkeste Mann -90 kg

Strongman23.11.2013128

Det er viktig med riktig påfyll av protein og energi. Se hva du bør spise til lunsj!
Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?
Dette programmet er perfekt for hjemmetrening eller hvis du har dårlig tid.

Hvordan få mer ut av markløft?

Trening27.05.202040

Slik får du mer ut av markløft.
Dette er miniguiden på hvordan du skal holde deg slank.