Kristine Weber bygger muskler med egne matoppskrifter

Kosthold05.05.2014Silje Bjørnstad0

- Den viktigste faktoren når man vil komme i bedre, synlig form, er kostholdet, mener Norgesmesteren i bodyfitness.

I 2013 ga Kristine Weber ut boka «Sunn og sterk med protein». Tidligere i år har hun kommet med oppfølgeren «Sunnere og sterkere - med proteinrik mat». Den matglade forfatteren er både norgesmester og nordisk mester i bodyfitness. Hun er også økonom og står bak kostholds- og treningsbloggen KriWeb.

Dårlig samvittighet?

I tillegg til at den nye boka inneholder fristende matretter og lekre desserter så får leseren forslag til ukemenyer og treningsprogram. Weber har også skrevet tekster med sine egne tanker og meninger når det blant annet gjelder kroppsfokus, treningsinspirasjon og vekttall. Som forfatteren selv påpeker så handler det om å finne sin egen vei, om å finne den måten å trene og spise på som passer deg best, og deretter gjøre dette til en livsstil. For eksempel så mener Kristine at det ikke bare handler om det fysiske når det gjelder din egen kropp.

«Det hjelper ikke å ha en sunn og sterk kropp om ikke hodet og hjertet er med på både oppturene og nedturene - for de vil komme», skriver hun i boka.

Kombinasjon av trening og matvalg

Videre skriver Kristine Weber følgende: «Den viktigste faktoren når man vil komme i bedre, synlig form, er kostholdet». Samtidig presiserer hun at dette ikke betyr at trening ikke er viktig.
«Trening er det som former kroppen, men vil man ned i fettprosent, så må man gjøre noe med matinntaket»,
fortsetter forfatteren. Hun tror at mange har den oppfatningen at man må betale for avanserte dietter og programmer for å lykkes, men ifølge Weber er dette er langt ifra nødvendig. Kristine mener kombinasjonen av hardt arbeid, viljestyrke og tilpasning er med på å skape fremgang, kontinuitet og fremgang.
«Husk at trening og et sunt kosthold skal få deg til å føle deg bra, og gjør det ikke det, så gjør d enten ting feil - eller prøver litt for hardt», skriver hun.

Søtmums

Ifølge Weber passer oppskriftene i den nye boka til alle, både gutter og jenter, liten og stor. I tillegg til å ha fokus på proteinrik og hjemmelaget mat er rettene også glutenfrie. Fitnessdronningen er også kjent for sine søte, sukkerfrie desserter og i sin nye bok frister Kristine blant annet med proteinrik sjokoladepudding, blåbærmousse og jordbærterte med vaniljekrem.

Snickerskuler 6 stk
4 ss peanøttmel
1 ss sjokoladeprotein
1 ss yaconsirup (eller annen søtning)
1-2 dråper stevia karamell (eller annen søtning)
1 klype salt
3-4 dråper vann (til røren er passe seig og du kan forme den til små kuler)
Hakkede peanøtter
Mørk sjokolade

Slik gjør du
Bland alt sammen, form små kuler og legg dem i fryseren mens du smelter litt mørk sjokolade i mikroen eller over et vannbad. Rull kulene i sjokoladen, og deretter i hakkede peanøtter.

Kilde: Kristine Weber «Sunnere og sterkere - med proteinrik mat».

 


Silje Bjørnstad 

Silje er utdannet ernæringsfysiolog og arbeider som journalist og ernæringsfaglig rådgiver. Hun er opptatt av å formidle informasjon om ernæring og kosthold på en måte som bidrar til veiledning fremfor villedning, og matglede fremfor matfrykt.

Her frontet de to sine nye bøker.

Kristine Weber med ny bok

Intervju01.02.2013117

Se intervju.

Hva er egentlig normalt?

Trening03.04.2012154

Kristine Weber forteller sitt synspunkt.

Fitnessbarbie ute av skapet

Fitness12.03.2012125

Bodyfitnssutøver Kristine Weber sin historie. Del 2.

Kristine Weber med ny bok

Intervju01.02.2013117

Hva er egentlig normalt?

Trening03.04.2012154

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!