Grillspyd med svinekjøtt og aprikos
Kosthold22.07.2019Joachim Marhaug99
Ingredienser for to porsjoner:
• 300 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
• 1⁄2 stk rød paprika
• 1⁄2 stk grønn squash
• 10 stk tørket aprikos
• 1 ss olje til pensling
• 1 ts salt
• 1⁄2 ts pepper
• 8 stk grillspyd
Eksotisk grillsaus:
• 1⁄4 stk rød chili
• 1 ss mangochutney
• 1 ss olje
• 1 ss honning
• 1⁄2 ts paprikapulver
• 1⁄2 pk ferdigkuttet salatblanding
Slik gjør du:
1. Skjær kjøtt og grønnsaker i tilnærmet like store biter ca. 3 x 3 cm og tre dem vekselvis på spydene. For å få jevn grilling på alle sider er det viktig at bitene ikke sitter for tett.
2. Pensle spydene med litt olje, slik at de ikke fester seg til grillen. Krydre med salt og pepper.
3. Grillspydene grilles rundt i 2-4 minutter, snus ofte.
4. Lag eksotisk grillsaus ved å blande alle ingrediensene godt sammen.
Server med enkel salat.
Tips
Dersom du bruker trespyd, legg dem i vann i 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne.
Sunn og proteinrik mat når du er på farten
Trening05.03.201913
Pepperkaker uten sukker
Kosthold14.12.201820
9 søte oppskrifter uten sukker
Kosthold12.12.20187