Urtemarinert svinindrefilet
Kosthold20.06.2014Marte Kvalheim107
Proteinsaus, sa du? Det har du kanskje ikke hørt før, men denne retten med urtemarinert svinindrefilet med båtpoteter serveres med proteinsaus.
Du trenger (2 porsjoner):
1 Urtemarinert svinindrefilet (500 g)
400 g nypoteter
1 pk båtpotetkrydder
ruccola
cherrytomater
agurk
rødløk
søtpaprika
1 boks mager kesam
1 gul løk
rapsolje
salt og pepper.
Slik gjør du:
Kjøttet
1. Sett stekeovnen på 220 grader over og undervarme.
2. Ha noen få dråper rapsolje i en stekepanne og skru på full varme. Ha hele svinindrefileten oppi, og la den steke i 2 min på hver side.
2. Legg kjøttet oppi en ildfast form og sett midt inn i ovnen. La kjøttet ovnsbakes i ca 45 minutter.
3. Når kjøttet er ferdig, la det hvile i ca 3 minutter før du skjærer det i skiver.
Båtpotetene
1. Del potetene i 4, ha noen få dråper rapsolje i en ildfast form og legg potetene oppi.
2. Ha på båtpotetkrydder (fåes kjøpt i matbutikken) på potetene og vend potetene i krydderet.
3. Sett potetene inn i ovnen (ved siden av kjøttet hvis det er plass) og la de stå i ca 40 min.
Sausen
1. Finhakk den gule løken, hvitløken og søtpaprikaen.
2. La dette sure i en stekepanne til løken et blank.
3. Bland så dette med 1 boks mager kesam og tilsett salt og pepper etter eget ønske.
Server med frisk salat av ruccola, cherrytomater, søtpaprika, agurk og rødløk.
NÆRINGSINNHOLD:
KCAL/posjon: 587
KARBOHYDRATER: 45 gram
FETT: 17,7 gram
PROTEINER: 74,5 gram
Velbekomme!
Gled kjæresten med disse nydelige oppskriftene på Valentines Day
Kosthold14.02.20178