Midnight Sun Invitational 2014

Strongman02.07.2014Kikki Berli-Johnsen0

Se bilder og reportasje fra strongwoman Midnight Sun Invitational 2014.

Midnight Sun Invitational 2014 ble historisk. Aldri før har det på norsk jord vært gjennomført flytrekking i noen kokurranseform. Dette kan ha sine naturlige grunner, som for eksempel at det ikke er lett å trekke fly, eller at det ikke er så lett å få tak i et fly å trekke. Widerøes ledelse lot seg overtale av Egil Berli-Johnsen til å låne ut et Dash-8 på 19 tonn og da var det ikke annet å gjøre enn å invitere sterke kvinner fra andre deler av kontinentet for litt flytrekk, tønnekasting og dekkvelting i Vestfold.

Etter litt kjapp briefing fra dommer Gemma Magnusson viste det seg at det aldri tidligere har vært trukket fly i en kvinnekonkurranse noe sted i verden, så det å starte den første internasjonale strongwoman-konkurransen i Norge siden 2007 med nettopp flytrekk var helt etter boka.

Dessverre så viste det seg at det var både dyrt og vanskelig for sterke kvinner å komme seg til Norge denne helga, så til start stilte kun fem utøvere.
- Lilja B. Jònsdottir fra Island
- Donna Moore fra England
- Niina Jumppanen fra Finland
- Kikki Berli-Johnsen fra Norge
- Gry Anita Opdal fra NorgeFørste øvelse var - naturligvis - flytrekk, og denne ble holdt på Torp Flyplass ved Sandefjord. Widerøe flyselskap, med direktør Richard Kongsteien i spissen, stilte velvillig med en Dash 8/Q400 på drøye 19 tonn, bakkemannskapet, ledet av dyktige og blide Håkon Arnesen, var veldig behjelpelige og sørget for at flyet var plassert på nøyaktig samme sted på rullebanen og hadde likt lufttrykk i hjula til hver utøver var klar til å trekke.

Et tjuetalls supportere hadde møtt opp på Torp denne regntunge fredagskvelden, og disse heiet alle jentene i mål med stor entusiasme.

Første kvinne til å trekke flyet var Gry Opdal. Hun vant lastebiltrekk under Norges Sterkeste Kvinne 2013, og var helt klar på at hun gledet seg veldig til å trekke fly. Hun dro inn flyet på 25,84 sekunder. Neste kvinne ut var Lilja Jònsdottir fra Island. Lilja var i forkant veldig usikker på om hun i det hele tatt ville klare noen av de ekstremt tunge øvelsene i konkurransen, men hun stilte likevel sporty opp til start. Hun trakk jublende flyet de femten oppsatte meterne på 22.03 sekunder, og ble kjapt kåret til kveldens gladeste deltager. Neste kvinne ut var finske Niina, som dro hele herligheten på 19,10 sekunder. Kveldens mest nervøse deltager var uten tvil Donna Moore, som kom i mål på 21,40 sekunder. Siste utøver ut var Kikki, og hun endte opp med seier i øvelsen og 18,30 sekunder som tid.De fire resterende øvelsene ble holdt lørdag 28. juni på Proteinfabrikkens område i Stokke. Eminent speaker for dagen var Svend Viking Karlsen, og streng, men rettferdig dommer, var den flotte Gemma Magnusson fra England. Det var meldt en del regn, så da utøverne stilte til start kl, 1200 var det usikkert om første øvelse ville bli farmers og dekkvelt, eller om det ville bli farmers og duckwalk. Heldigvis viste Værgudene seg fra en god side, så den oppsatte medleyen farmers walk og dekkvelt gikk son planlagt. Først skulle 2x95 kilo tunge farmerslodd bæres 15 meter, før ett dekk som veide nette 330 kilo skulle veltes 2 ganger. Gry var førstekvinne ut, men dessverre måtte hun gi seg uten gjeldende resultat. Lilja ble igjen dagens gladeste deltager, da hun både løp de femten meterne med farmerslodda og klarte et velt på dekket. Niina, Kikki og Donna klarte alle både 15 meter farmerswalk og begge veltene på dekkene. Niina var uten tvil kjappest på denne øvelsen, mens Kikki fomlet det hele til og brukte mye lenger tid enn nødvendig på dette.

Tredje øvelse var Keg Toss, increasing weights. Dette var også en øvelse som aldri har vært brukt i kvinnekonkurranser før, så alle var ørlite granne spente. Niina, Donna og Lilja hadde alle tre konkurrert i Highland Games-konkurranser tidligere, så selve prinsippet bak øvelsen var ikke ukjent for noen av disse.

Gry fikk over begge tønnene, som veide henholdsvis 10 og 11 kilo, med god margin, men bommet dessverre på kettlebells på 12 og 16 kg. Lilja fikk over begge tønnene og 12 kg kettlebells, mens Kikki, Donna og Niina fikk alle fire over den ca. 3 meter høye bommen. Donna var hinsides kjapp i denne øvelsen, og slang alt over på 15.56 sekunder.
Fjerde øvelse var en carry&drag-øvelse. To tønner skulle lastes opp på en slede og trekkes femten meter. Utøveren startet femten meter fra sleden, løp til første tønne, som sto 10 meter fra sleden, tok den med seg, slang den på sleden, løp tilbake fem meter, hentet tønne nummer to, løp tilbake til sleden, plasserte tønna og trakk hele den 110 kilo tunge sleden femten meter tilbake til mål.

Gry var først ut i denne øvelsen. Siden hun lå sist måtte hun gå ut alene i denne øvelsen, mens de andre gikk ut i par. Alle fullførte øvelsen, og Donna viste nok en gang at hun var sterkest av alle. Lilja fortsatte å holde tittelen som konkurransen gladeste utøver, da hun slo Kikki med flere sekunder.

Siste øvelse var signaturøvelsen i strongman; atlassteiner. Steinene veide fra 60 kg opp til 112, og skulle alle opp på et 107 cm høyt podium.

Gry var igjen første kvinne ut, og fikk opp 3 stein på 18,90 sekunder. Lilja fikk også opp tre stein, men var hakket kjappere enn Gry med sine 15,75 sekunder. Neste kvinne ut var Kikki, som fikk opp alle fem steinene på 27,30 sekund, mens Niina slang opp alle fem steinene på flotte 24,75 sekunder. Som i de siste øvelsene viste «The D-unit» at hun var uslåelig i denne konkurransen da hun kastet opp alle fem steinene på imponerende 19.56 sekunder.

Glade og fornøyde, fulle av klister og med litt små strekkskader her og der tok jentene imot sine trofeer. Rundt 50 publikummere fikk tatt sine bilder og gratulert sine favoritter før jentene fikk vasket seg, skiftet klær, teipet fast isposer der isposer skulle teipes fast og så inntok de Stokkes mest berømte pizzasjappe for mat og sosialt samvær.

Stor takk til Widerøe Flyselskap og spesielt til Håkon Arnesen som så sporty stilte opp. Stor takk til Egil Berli-Johnsen som nok en gang arrangerte en rå konkurranse, og stor takk til alle jentene som tok turen til vakre Norge. Vi gleder oss allerede til neste år, og håper flere sterke jenter stiller til start da.

Bilder fra konkurransen

Bildene er tatt av Christina Sundby

 


Disse damene løftet seg til toppen.

Norges Sterkeste Kvinne 2013

Strongman24.09.2013138

Norges Sterkeste Kvinne 2013 er kåret. Se reportasje her.
Hun vant Norges Sterkeste Kvinne under 70 kg.

Strongwoman Elisabeth Hjørnevik

Intervju03.04.2013144

Sterkere enn de fleste jenter.

Norges Sterkeste Kvinne 2013

Strongman24.09.2013138

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!