
Kanelkesam med eple og jordbærsaus
Kosthold03.07.2014Charlotte Akselsen0
Hva med en proteinrik dessert etter middagen? Prøv kanelkesam med eple og sukkerfri jordbærsaus.
Du trenger:
- 3 dl mager kesam
- 12 dråper stevia vanilje
- 1 ts natreen (kan droppes for de som ikke ønsker det så søtt)
- 1 ts kanel
Blandt alt godt sammen i en skål
Jordbærsausen lager du enkelt ved å blende:
- 400g halvfrosne jordbær. Ferske kan selvfølgelig også brukes.
- Sukrin og stevia etter smak. Jeg anbefaler å blande, da det gir bedre søtsmak
- 1 liten ts fiberhusk for at sausen ikke skal bli så tynn
Slik gjør du:
Blendes med stavmikser til deilig saus.
Det som ikke brukes, lagres i et glass med lokk i kjøleskapet.
Del et skrellet eple, ca 100g i små biter og legg over kanelkesamen, og topp med ca 100g jordbærsaus.
Topp det hele med grovhakkede mandler og valnøtter, ca 10g av hver.
Proppfullt av proteiner og vitaminer, og smaker himmelsk.
Innhold per 300g kanelkesam: 222 kcal, 36g protein, 3g fett, 13g karbohydrat
Innhold per 100g jordbærsaus: 35 kcal, 1g protein, 7g karbohydrat
Innhold per 10g valnøtter: Ca 67kcal, 1,5g protein, 6,5g fett
Innhold per 10g mandler: Ca 58 kcal, 2g protein, 5g fett, 0,5g karbohydrat
Innhold per 100g eple: Ca 50 kcal, 12g karbohydrat
Tilsammen med nøtter ca 432 kcal, 41g protein, 15g fett, 33 karbohydrater.
Uten nøtter 307 kcal, 37g protein, 3g fett, 33 karbohydrater
Pepperkaker uten sukker
Kosthold14.12.201820
Sunnere hjemmelaget julegodt
Kosthold04.12.201816
De tradisjonelle juledessertene gjort sunnere
Kosthold21.12.20173
6 nydelige og sunne desserter
Kosthold11.10.2017121