Derfor bør du trene ute i sommer

Trening29.07.2014Silje Bjørnstad183

Sjekk fordelene du ikke får ved å trene inne på treningsstudioet.

Utendørs gymsal

Sett fra et treningsperspektiv kan naturen faktisk fungere som en eneste stor gymsal med utallige muligheter for fysisk aktivitet. Ulike treningssentre frister nok mange med ulike gruppetimer, spinningsykler, samt flere titalls vektstenger og manualer, men nå på sommeren bør du absolutt prøve utendørs trening.

Mange fordeler

For det første så er det ingen åpningstider du må forholde deg til og du trenger ikke å betale naturen for treningsmedlemsskap. Videre unngår du overfylte treningssentre og du slippet å eventuelt irritere deg over andre medlemmer. Er du på ferie trenger du heller ikke å stresse med at det ikke skal være noe treningsstudio i nærheten, trening får man til uansett hvor i verden man befinner seg! En annen fordel er den friske luften og påfyll med viktig D-vitamin fra sollyset. Sjansen er også stor for at du kan få litt farge på kroppen.

Skjulte treningskulisser

Det finnes mange måter å trener kroppen på ute i naturen, både kondisjonsmessig og med styrkeøvelser. Noen eksempler er sykling, fjellklatring, løping, kajakkpadling, å gå toppturer, bakkeintervaller og svømming. Kroppsvekttrening og «boot camp-trening» er også populært å trene ute i det fri. Utfall, pushups og dips kan du gjøre både i trapper og på benk. Steiner, vedkubber og lignende fungerer fint som ekstravekt hvis du trenger det. Finner du en park med stenger eller noen trær med passende grener har du muligheten til å ta pullups, trene på «back lever» eller kjøre noen hengende beinhev.

Å trene sammen med noen

Lag deg for eksempel en liten runde der du kombinerer ulike øvelser og få gjerne med noen flere for å få opp motivasjon til å gjennomføre på best tid og ikke minst kan dere pushe hverandre litt ekstra. Liker du å trene sammen med noen er partrening også perfekt til å gjøre utendørs i tillegg til at det er sosialt. Mange synes også det er lettere å faktisk få til de planlagte treningsøktene når man er to. Ulike roøvelser, pistol squat eller ettbeinsknebøy med støtte fra partner, sideplanke og sidetrillebår, pushups med klapping til hverandre på toppen av hver repetisjon og ulike utfallsøvelser med partneren som ekstra vekt er bare noen av øvelsene som kan passe i en partreningsøkt.


Silje Bjørnstad 

Silje er utdannet ernæringsfysiolog og arbeider som journalist og ernæringsfaglig rådgiver. Hun er opptatt av å formidle informasjon om ernæring og kosthold på en måte som bidrar til veiledning fremfor villedning, og matglede fremfor matfrykt.

Bootcamp på plenen

Trening01.06.201813

Kjør treningen i hagen på varme sommerdager. Slik gjør du det!
Hvor mange runder klarer du på 20 min?

Bli fit med utetrening

Trening28.04.201758

Det er vår, varmere i været, lysere om dagen og lysten til å være mer ute melder seg
Slik kan du bruke benken i parken som treningsutstyr.

Bootcamp på plenen

Trening01.06.201813

Bli fit med utetrening

Trening28.04.201758

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!