En av Norges beste styrkeløftere igjennom tidene legger opp

Styrkeløft01.08.2014Anne Marie Hveding0

Tor Herman Omland har vært med i styrkeløft i 21 år.

Tor Herman Omland (37) fra Karmøy har hatt en beundringsverdig idrettskarriere. Selv om kroppen sier stopp har han skapet fullt av medaljer som bevitner mange høydepunkter fra hans tid på plattingen.

"Jeg har holdt på nå siden 1995, og det har vært utrolig kjekt å få lov til å delta på dette nivået. Men de siste årene har jeg slitt med mange skader, og etter EM i år fikk jeg et nytt brudd i korsryggen," forteller Omland til Haugesunds Avis. Som mange husker røyk Tor Herman bicepsen på Vesteuropeisk mesterskap i styrkeløft 2013.

Meritter:
* 58 internasjonale medaljer
* Deltatt i 13 VM, 10 EM, 9 Europacuper og 1 World Games
* Har vunnet NM 12 ganger
* Har satt over 30 norske rekorder
* Gjeldende Norgesrekord i -120kg med 1032.5kg totalt

Tor Hermans første registrerte stevne hos Norges Styrkeløftforbund viser en kroppsvekt på 79.6 kg og 505 kg totalt. Hans beste total var over det dobbelte (1032.5 kg) og kroppsvekt nærmere 120 kg."Dietmar Wolf er en person som har betydd veldig mye for meg hele karrieren," forteller han videre. "Han har trent meg helt fra begynnelsen av. Ønsker å rette en stor takk til han! Ellers er det hardt arbeid over lang tid som har skapt resultatene."

"Det er mange minner, og mange gode opplevelser," sier Tor Herman om sine år i som styrkeløfter og på landslaget. "Det beste minnet er kanskje å få deltatt på World Games i 2009." Etter å ha endt på 4. plass på VM i Canada i 2008 ble Tor Herman tatt ut, som en av ti løftere fra hele verden, til Word Games i Taiwan 2009. 30000 tilskuere kom for å se de beste av de beste løfte. Ikke nok med det, Tor Herman har holdt seg blant de fem beste i verden på det internasjonale styrkeløftforbundet IPFs ranking over ti år. Det er absolutt noe å være stolt av!

Tor Herman tenker ikke å slutte med trening. Hans treningssenter i Sandnes har godt styrkeløftutstyr og kompetente medarbeidere. Det var her landslaget kom for å ha noen tunge treningsløft før VM 2013 i Stavanger.

Les også: - Landslaget varmer opp til VM

Selv om skadene har satt en stopper for å konkurrere videre i idretten, er ikke dette slutten for Omlands engasjement i styrkeløft.
"Jeg vil fortsatt være involvert i styrkeløft i fremtiden på en eller annen måte, det er en lidenskap. Har også mye å gjøre på hjemmefronten med familie, hus og treningssenteret," sier Omland til Treningsforum.

Da det ble offentliggjort på Facebook torsdag morgen at Omland ville legge opp kom tilbakemeldingene fra felles styrkeløftere strømmende på. Kommentarer som:
" Du er og forblir et forbilde for mange innen styrkeløftnorge, Tor Herman!"

" Tor Herman blir stående som en av de største i Norsk styrkeløft, en av legendene som utgjør grunnmuren for den fantastiske idretten vi har i dag. Synd at skader skal gjøre slutt på en vanvittig karriere - men samtidig blir det spennende å se hvem som skal løfte i fotsporene hans i -120 kg klassen."

"... Og ikke minst ditt engasjement for andre løftere. Husker f.eks. du var på J-EM i Pontrieux, selv om du ikke skulle løfte. Og ditt bidrag som tillitsvalgt, da vi fikk den organisasjonsform vi har nå for toppidretten. Du e goe du!"

Lykke til med fremtiden!


Anne Marie Hveding 

Anne Marie har drevet med styrkeløft siden 2010 og har en rekke medaljer innen styrkeløft. Hun er meget interessert i styrkeløft og er også utdannet ernæringsfysiolog.

Tor Herman løftet 1005 kg

Styrkeløft07.05.201190

og det på bare 116 kg kroppsvekt

305 kg i benkpress EM

Styrkeløft16.08.20104

Tor Herman Omland tok 1. plassen i EM i sin klasse.

Norsk medaljefangst på WEC

Styrkeløft22.09.20090

Flere gull og verdensrekord for Norge
Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.

Tor Herman løftet 1005 kg

Styrkeløft07.05.201190

305 kg i benkpress EM

Styrkeløft16.08.20104

Norsk medaljefangst på WEC

Styrkeløft22.09.20090

Nøtter er en av de mest konsentrerte næringskilder vi har i kostholdet.
Hun gikk ned i vekt og så opp i vekt igjen - og ble strammere!
Abby Pollock (22) har gjort litt av en forvandling.
Vil en kaffekopp eller to føre til at du presterer bedre på trening?
Søtsug og andre cravings er din verste fiende når du er på diett.