Andreas Møller - Norges sterkeste advokat tok gull i Italia

Intervju15.08.2014Joachim Marhaug196

Advokaten Andreas Møller tok gull strongman i Italia.

Det italienske strongmanforbundet avholdt nylig sitt første internasjonale stevne - Etrurian Strongman Cup!  Sammen med Tim Enersen ble også Andreas Møller invitert for å representere Norge i tungvektsklassen, etter å ha deltatt som gjesteutøver under kåringen av Italias sterkeste mann i fjor. Han vant da alle sine øvelser. Han møtte blant annet den Italias sterkeste mann - Marco Guidi - som deltok i Europas sterkeste mann tidligere i år.
Han møtte også Oliver Wagner Hanschek fra Østerrike.

Slik gikk konkurransen

Øvelse 1
Stokkløft, tyngst mulig: Østerrikeren Hanschek har en personlig rekord på 160kg, men slet i varmen og klarte så vidt å presse opp 132kg. Jeg håpet å matche dette, og fikk vekta relativt greit opp. Dessverre mistet jeg balansen og slapp stokken før jeg fikk nedsignal fra dommeren. Dette var helt riktig dømt, men fortsatt fryktelig irriterende, ettersom det var så utrolig jevnt.

Øvelse 2
Carwalk (340kg - 30 meter): Dette er Marcos yndlingsøvelse, men jeg klarte så vidt å slå ham i fjor, til tross for at jeg aldri hadde prøvd øvelsen før. Nå var imidlertid vekta tyngre, så jeg visste jeg måtte gi alt. Det føltes greit de første 25 meterne, så kjentes det ut som om jeg skulle besvime av trykket i hodet. Å slippe opp trykket for å trekke pusten, turte jeg ikke - da det begynte å bli veldig tungt og jeg var redd for at jeg da ville miste spennet i kroppen. Jeg kjente også at knærne fylte seg opp med melkesyre, så da jeg hørte fløyta blåse følte jeg at jeg hadde gitt alt.
Oliver klarte allikevel å slå meg med ett skarve sekund, noe som gjorde at jeg fikk kniven på strupen før nest siste øvelse. Den MÅTTE jeg vinne, dersom jeg skulle ha en realistisk mulighet til å med meg gullet hjem.

Øvelse 3
Truckpull (8 tonn - 30 meter): Jeg visste jeg måtte få en god start og raskt få opp tempoet. Jeg tok meg tid til å finne en god startposisjon og få det (altfor tynne) tauet så stramt som mulig. Så var det bare å dra til alt jeg kunne med armene og lårene og raskt begynne å pumpe beina, mens jeg jobbet aktivt med armene. Jeg har ikke trent denne øvelsen så ofte, men har merket meg at jeg har en tendens til å "glemme" å bruke armene skikkelig, så jeg fokuserte på å dra alt jeg kunne mens jeg gikk fremover. Jeg følte at lastebilen raskt økte tempoet og at jeg fikk en veldig fin rytme. Jeg valgte derfor å kaste tauet og løpe bilen inn de siste meterne. Jeg følte meg rimelig sikker på at jeg slo Marco, men det store spørsmålet var hvordan det ville gå for den store østerrikeren Oliver.

Det var tydelig at han var begynt å bli sliten og slapp i varmen, for han måtte jobbe mye mer enn Marco og meg med å få fart på bilen. Etter 20 meter var det klart at han lå bak meg, men ville han slå Marcos tid? Da det gjenstod cirka fem meter gikk lastebilen saktere og saktere, og det var tydelig at han hadde møtt veggen og var helt tom for krefter. Da jeg sjekket med tidtakeren etter at Oliver var ferdig, viste det seg at han hadde havnet helt nede på fjerde plass! Det betød at jeg hadde tatt igjen hele forspranget hans, og ledet konkurransen med ett poeng før siste øvelse!



Øvelse 4
Medley (dekk: 220kg, tønne: 100kg, stokk: 100kg): Selv om dekket var veldig lett, var det så smalt at det ikke var mulig å legge skuldrene inntil og skyve kroppen inn i det når det lå på bakken. Man måtte derfor "markløfte" dekket og forsøke en slags form for vending med bruk av armer, kne og hofte når man fikk det halvveis opp. Man måtte også holde i sporene på dekket, da det ikke var mulig å få fingrene under det. Min strategi var å få god rytme, og et godt grep på hvert rep, slik at jeg ikke risikerte å måtte slippe dekket, eller bytte grep halvveis i bevegelsen. Det ville koste enormt med tid, sammenlignet med hva jeg hadde å vinne på å stresse i bunnposisjonen. Min tanke var at dersom Oliver og jeg lå likt etter dekkveltet, hadde jeg godt over 50% sjanse til å vinne konkurransen, da han tydeligvis slet med varmen og kondisjonen.

Jeg kunne høre dekket til Oliver hver gang det traff bakken, så jeg visste til enhver tid hvordan jeg lå an i forhold til ham. Jeg hørte at hans dekk hele tiden traff bakken etter mitt og trengte derfor ikke å la meg stresse. Da jeg plukket opp tønna følte jeg at dette kom til å gå veien, bare jeg ga 100%! Tønna gikk greit opp på plattformen, og da jeg løp for å plukke opp stokken så den ut som en eneste stor pokal - og jeg fikk dollartegn i øynene! Lyden av stokken min som traff plattformen rett før Oliver kastet sin oppå med et brak, var utrolig deilig! Da jeg snudde meg og så at stokken hans ramlet av plattformen visste jeg at det ikke lenger var noe tvil. Alle objektene må legges kontrollert og "dødt" på plattformen, og han måtte legge stokken opp på nytt!

Jeg hadde vunnet mitt første internasjonale stevne!

Hvordan var konkurransen i sammenligning til hjemme?
- Konkurransen begynte først kl. 22 på kvelden, noe som passet meg utmerket, da jeg gjerne trener sent uansett. Verre var det med varmen - og mest av alt luftfuktigheten. Men ettersom dette så ut til å plage Oliver mer enn meg, var det jo en fordel. Nå var det ekstremt varmt i Norge før vi dro nedover også, så det kan ha gjort at jeg vente meg mer til varmen enn jeg ellers ville ha gjort.

- Selv om det italienske forbundet kun har eksistert i et par år, hadde de en veldig fin ramme rundt konkurransen. De hadde markedsført den godt, og det var mange tilskuere. Utstyret var godt laget, balansert og solid. De hadde en egen oversetter, som sørget for at alle utøverne forstod reglene og hva de ble spurt om når de ble intervjuet underveis i konkurransen.

- Vi ble også tatt veldig godt i mot fra vi landet på flyplassen i Pisa og til vi dro hjem. Var det noe vi lurte på, ble alt besvart per telefon, vi ble kjørt til restauranter hver dag og hadde en veldig flott tur!


Andreas og Tim.

Hvilke øvelser mestret du best og hvorfor?
- Det må nok ha vært truckpull! Her følte jeg at alt klaffet så og si 100%! Jeg fikk en kjempegod start - etter gode tips fra blant annet Lars Rørbakken. Jeg fikk ingen feilgrep på tauet, eller urytmiske skritt og klarte å få all kraften fra beina ned i bakken i rett posisjon på hvert steg. Det føltes utrolig deilig å komme inn en rytme hvor jeg kunne kjenne at lastebilen gikk fortere og fortere for hvert steg.
Ellers er 340kg i carwalk 30 meter uten nedsett noe jeg er stolt av. Dette er en mye mer ustabil øvelse enn yoke og selv om jeg måtte nøye meg med 2.plass føler jeg at dette var en øvelse jeg gjorde det veldig bra i.

Hvordan var dine konkurrenter?
- Oliver var en tøffing! Med 160kg i stokkpress på en god dag, og bilmark som sin favorittøvelse er han gjennomtrent og sterk i hele kroppen. Men jeg tok ham på kondisjonen, og viljestyrken akkurat denne dagen. Ellers er Marco en utøver med god grunnstyrke og langt over 300kg i markløft, men han er for ujevn i strongmanøvelsene. Med mer erfaring og teknikktrening kan han bli tøff å slå til neste år, men jeg har ikke tenkt til å bli noe dårligere jeg, heller.

Hva er målet nå?
Jeg har tenkt til å stille på kvalifiseringen til Norges sterkeste mann og se hvordan det går. Jeg føler meg mye sterkere enn i fjor, men det er jeg nok ikke alene om. Nivået i Norge er veldig høyt, og vi har rekruttert mange store talenter i klubben vår som skal stille. Det blir veldig spennende å se hvem som går til finalen i år.

Vi ønsker Andreas Møller lykke til på kvalikken til NSM.

 


Dette er Norges sterkeste advokat

Intervju02.05.2013175

Andreas Møller jobber som advokat.
Hafthor Bjornsson pusher grensene og drar 501 kg i markløft - setter ny verdensrekord.

Se hva Norges Sterkeste Mann spiser

Strongman28.10.201933

Ole Martin Kristiansen spiser over 8000 kcal hver dag. Se hva han spiser her!

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Se bilder og video fra Norges Sterkeste Mann 2019.

Dette er Norges sterkeste advokat

Intervju02.05.2013175

Se hva Norges Sterkeste Mann spiser

Strongman28.10.201933

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!