Kremet potetmosgrateng
Kosthold27.08.2014Marte K. Kvalheim221
Kremet potetmosgrateng er godt og et fint avbrekk til ris og pasta.
Du trenger:
(4 posjoner)
400 gram kyllingkjøttdeig/karbonadedeig
1 rødløk
1 fedd hvitløk
6 ss sukkerfri ketchup
1 boks hakkede tomater med hvitløk og basilikum
500 gram amandinepoteter
1/2 boks Philadelphia med hvitløk og urter
100 gram lett ost (Synnøve - 10 % fett)
Krydder: Kyllingkrydder, Italienskkrydder, Salt og Pepper
Slik gjør du:
1. Sett stekeovnen på 200 grader. Kok potetene i ca 20-25 minutter. Brun kyllingkjøttdeig, rødløk, hvitløk. Ha oppi de hakkede tomatene, ketchup og krydder.
2. Når potetene er ferdigkokte, heller du av vannet og putter de oppi en stavmikser/blender med tett lokk. Kjør på full guffe til du får en silkemyk potetmos. Så har du oppi philadelphiaost og rører godt rundt. Ha oppi litt salt og pepper.
3. Finn frem en ildfast form og hell oppi potetmosen. Ha så kjøttfyllet over. Fordel osten på toppen, sett forma inn i ovnen og la den stå der til osten er gylden.
Server med frisk salat!
Næringsinnhold/posjon:
Kcal: 510, Karbohydrater: 44 gram, fett: 15 gram, protein: 47 gram
Proteinrike purèr og mos av grønnsaker
Kosthold24.05.201733
Sunn og proteinrik mat når du er på farten
Trening05.03.201913
Pepperkaker uten sukker
Kosthold14.12.201820