Dag Roar er en treningsfreak

Intervju11.09.2014Rita Immerstein0

Dag Roar Lie gjør seg klar for Norway Open og NM.

Dag Roar Lie får til sammen 6 uker på diettforberedelser til sin første konkurranse på Norway Open i Mens Physique. Han topper i disse dager formen sin med mye trening og lite karbohydrater. Han elsker å trene og hans treningsmotto er at "muskler er ferskvare - sørg for at de aldri går ut på dato"!

Dag Roar Lie bor på Grünerløkka i Oslo, men er opprinnelig oppvokst i Tønsberg og Holmestrand og arbeider til daglig som salgssjef i Nettavisen. I tillegg til trening, elsker han å kjøre motorsykkelen sin. Han er 32 år gammel, veier 78 kilo og er 176 centimeter høy. Han er debutant og sponses av 24 Fitness hvor han også trener og coaches av Tommi Thorvildsen.

Livsmotto: "One Day your life will flash before your eyes. Make sure it's worth watching."

Treningsfreak

Den 32 år gamle debutanten beskriver seg selv som en treningsfreak og han har drevet med turning, boksing, mountainbiking, snowboard, styrketrening og løping i alle år.

- Jeg har drevet med konkurranseløping i 8år og deltatt en rekke ganger på Birkebeinerløpet, Oslo Maraton, Kristina-løpet, Oslo's bratteste og andre løp. Jeg er en konkurranseperson til beinet, og elsker nye utfordringer. Men dette med konkurranse innen bodybuilding og fitness er helt nytt for meg og det synes jeg er utrolig spennende, smiler Dag Roar. Jeg har trent i mange år, og spesielt de siste årene på 24Fitness har jeg begynt å interessere meg for fitness og bodybuilding. Flere og flere folk på senteret spurte om jeg skulle stille snart, og jeg svarte at ; "Ja, kanskje jeg faktisk bare skal prøve det?!", var det flere som anbefalte det. Da jeg kun 6uker før Norway Open fortalte Tommi Thorvildsen og Charlie Abboh, min personlige trener, at jeg vurderte å stille, var de begge litt skeptiske på grunn av den svært korte tiden jeg hadde i forkant med lite forberedelser. Jeg fikk allikevel tilbakemelding om at hvis jeg kjørte med knallhard fokus kunne jeg greie det på den korte tiden. Jeg har virkelig kjørt knallhardt for på kun 1 diettuke gikk jeg ned fra 9,1 i fett% til 6,4. Det slapp lett og det betydde mye for meg, forteller den viljesterke debutanten.

Tanker om debuten

Dag Roar synes det er vanskelig å si noe om sine egne forventninger til seg selv som debutant. Han vil forsøke å gjøre så godt han kan.

- Jeg er debutant med det trenger ikke å være negativt for jeg synes selv at jeg har gode forutsetninger for å stille. Jeg vet hvem noen av mine konkurrenter er og har noen triks i ermet, forteller Dag Roar og ler godt før han fortsetter: - Neida, jeg skal bare være meg selv og sosial som jeg alltid er. Så får jeg ta resten når det kommer. Jeg snuser litt på å stille i NM også og har kort tid på å bestemme meg så det får tiden vise. Jeg skal først og fremst prøve meg i MP, så får tiden vise om det er denne kategorien jeg skal satse på også i fremtiden, sier han.

 

Ekstremt viktig med støtte

Dag Roar skal snart inn i en fase hvor han innleder kostholdet med null karbohydrater før konkurranse og han forventer at det kan bli tøft.

- Det blir helt nytt for meg å kutte karbohydrater og da betyr støtte fra kompiser, venninner, coach, PT, og ikke minst motiverende kommentarer fra andre på treningssenteret veldig mye for min egen motivasjon. Samtidig hjelper det godt at to av Norges mest kjente kroppsbyggere, Tommi Thorvildsen og Charlie Abboh, er coach og personlig trener for meg. De er store inspirasjonskilder for meg og de er alltid tett på, tilgjengelige og alltid motiverende. De er dessuten ærlige på hver sin måte når det gjelder tilbakemeldinger og det er svært viktig for meg, sier Dag Roar.

Et sunt kosthold

Det blir lite potegull og feit kebab for Dag Roar og han forteller at han vanligvis har et sunt kosthold. Han elsker sjokolademelk, men greier å holde seg borte fra det under dietten.

- Jeg spiser derimot en del fastfood i perioder, men det legger jeg meg ikke på meg av, så det har jeg ikke dårlig samvittighet for. On season spiser jeg 400-600gram kjøtt, 120-200gram ris og ca.250gram broccoli om dagen. Ellers spiser jeg også eggehviter, havregryn og litt mandler til frokost. Jeg har egentlig aldri likt spesielt godt å lage mat, men etter all den planleggingen jeg har måttet gjøre de siste ukene, så har jeg blitt tvunget til å like det, forteller Dag Roar med en liten latter.

- Jeg var også livredd da jeg skulle begynne på diett, og hørte mange skrekkhistorier om dietthuer og alt som kan skje. De første 3-4 dagene skalv hele kroppen når jeg ikke fikk i meg noe sukker, men nå går det veldig bra! Så får vi skje hva som skjer om noen dager. Trening elsker jeg jo uansett, jo mer jo bedre, svarer Dag Roar med et glimt i øyet.

De siste konkurranseforberedelsene

Foruten å kutte karbohydrater i kostholdet, fokuserer Dag Roar også på å spisse treningen.

- Jeg fokuserer mye på skuldre og rygg, men det er klart at alt må jo trenes for å forsøke å få en best mulig symmetri. Jeg er litt perfeksjonist, og føler det er mye jeg må jobbe med ennå, men jeg elsker alt av ryggøvelser så det går det fint å fokusere på nå i sluttfasen før konkurransen, sier Dag Roar.

- Dette er helt klart krevende og for andre som vurderer å stille i sin første konkurranse er det viktig å tenke seg godt om, forberede seg mentalt og vite hva man gjør. Gjennomfør og ikke gjør noen ting halvveis, sier Dag Roar før han tenker seg om og fortsetter: - Vær veldig klar over at du må ofre mye tid vekk fra venner og sosialt liv de siste ukene, informer gjerne dine nærmeste før du starter på diett så de vet hva som er grunnen dersom du plutselig blir en gremlings som det er omtrent umulig å forholde seg til, avslutter han.

 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.
Joachim Olsen Halvorsen bestemte seg for å konkurrere for 4-5 år siden. Nå er drømmen blitt virkelighet!

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Hun ville stille for flere år siden og mannen har slengt seg på.
Joakim Bekkeli tok overall i Sandefjord Open. Nå står NM for tur!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!