Henriette Låker debuterer i Bikinifitness

Intervju16.09.2014Rita Immerstein0

Henriette Låker var egentlig mentalt og fysisk klar for å stille i 2015, men lot seg overtale av sin coach.

Nå har Henriette Låker foreberedt seg til sin første bikinfitness konkurranse. Den sjarmerende, smilende og sjenerte jenta både gleder og gruer seg til å stå på scenen for første gang.

Henriette Wågheim Låker bor i Sande i Vestfold. Hun er 21 år gammel og har en kjæreste. Den debuterende bikinijenta veier 51 kg og er 164 centimeter høy. Henriette trener på Spenst i Sande, og stiller for Team High Energy. Hun har ingen sponsorer men forteller at hun er på leting etter nettopp det!

Drømt om å stå på scenen

Henriette har alltid vært aktiv og har trent en del styrke de siste årene, men hunhar aldri hatt noe mål med treningen. Hun har vært kjent med fitnessmiljøet siden hun var ganske liten og det har alltid vært en liten drøm for henne å stå på scenen.

- Så hørte jeg om bikini fitness og tenkte at dette var en gren som passet meg bra. Og helt siden denne grenen kom til Norge har jeg hatt lyst til å prøve, men jeg har aldri hatt noe team å stille for eller en coach. Det var først nå i sommer at jeg ble introdusert for Lisbeth Karlsen og Team High Energy. Nå gleder jeg meg aller mest til å stå på scenen, men det er også dette som er det jeg gruer meg litt til. Er ikke akkurat den personen som pleier å rope høyest og som tiltrekker meg mye oppmerksomhet. Så det blir helt nytt for meg å stå sånn å vise meg fram. Det blir også morsomt å se alle de flinke deltakerne, både i bikinifitness og de andre grenene, forteller Henriette.

Lærer mye underveis

Målet til Henriette var i utgangspunktet å lære mer om seg selv og sine grenser. Hun har allerede lært masse og hun opplever at hun har testet ut grensene sine og klart å presse seg selv mer enn det hun har gjort før.

- Forventningene mine i konkurransen er vel egentlig bare det å få gå på scenen, men det hadde jo vært veldig morsomt å komme i finalen. Flere i teamet er debutanter og det er veldig fint å ha noen man kan snakke med som er i samme situasjon. Det betyr ganske mye å kunne dele følelser og tanker om konkurransen. Det at flere er debutanter også gjør at man ikke føler seg alene. Vi har også hatt flere poseringstreninger sammen og det er fint å kunne se litt på hverandre og lære ting man kanskje ikke tenker på selv, sier Henriette.

Viktige støttespillere

For Henriette hjelper det mye med støtte fra teamet og coachen Lisbeth Karlsen Lisbeth som har svar på alt og det er betryggende for henne å vite at man kan spørre noen hvis det er noe.

- Kjæresten min og familien min har også støttet meg mye, selv om jeg ikke har vært like lett å ha med å gjøre den siste tiden nå, spesielt med tanke på mat, sier Henriette.

En beskjeden jente

Henriette forteller at hun egentlig er en veldig stille og sjenert jente, og hun pleier ikke be om så mye oppmerksomhet.

- Jeg er veldig glad i rutiner og liker å ha kontroll på ting, derfor er jeg glad i å trene og ha sunne rutiner i hverdagen. I tillegg vet de som kjenner meg godt at jeg er veldig glad i sjokolade, smågodt og kaker, men som alt annet handler det om mengder. Jeg er en person som fort blir engasjert i ting jeg holder på med, og jeg er veldig glad i å prøve nye ting. Kanskje ikke alt man prøver blir bra, men da har man i det minste forsøkt, forteller Henriette med sitt sjarmerende smil. Så nå skal jeg prøve meg i Norway Open og se hvordan det går. Om jeg stiller i NM er jeg ikke 100% sikker på enda, men jeg har meldt meg på. Planen var egentlig at jeg ikke skulle stille før i 2015, så jeg har nok ikke fått trent meg opp så mye som jeg skulle ønske, men jeg vil allikevel prøve meg nå i 2014, smiler Henriette.

Tjuvstartet med målrettet kosthold og trening

Henriette hadde som nevnt ikke tenkt å stille før i 2015, men lot seg overtale av sin nåværende coach Lisbeth Karlsen.

- Lisbeth sa jeg burde prøve nå, så kjørte jeg på og det er hun som har fulgt meg opp med diett og treningsprogram Det hele begynte med at jeg skulle møte noen av teamet som skulle stille i høst som allerede hadde begynt på dietten. På møtet skulle vi også se litt på hvordan vi lå an i forhold til treningen. Da sa Lisbeth at jeg burde prøve å stille denne sesongen og jeg begynte på dietten bare to dager etter jeg bestemte meg. Jeg har vært på diett siden slutten av juni og fram til nå har dietten bestått av kylling, ris, brokkoli, shaker, egg, laks og litt riskaker. De tre siste ukene som er igjen nå blir det stort sett bare torsk, litt ris og brokkoli/salat/paprika. Så det er en ganske stor overgang fra å spise variert, til å stort sett spise det samme hver eneste dag i den siste perioden før min første konkurranse. Vet ikke helt hvordan det blir den siste uken, men det er ganske hardt så det blir en utfordring og ganske tøft å gjennomføre løpet, smiler Henriette forsiktig. Jeg tror at det første jeg kommer til å spise etter konkurransen er brownie eller boller, det har jeg savnet mye på diett, ler Henriette og legger til; Jeg er egentlig en skikkelig kakemons. I tillegg vil jeg nok fylle på litt med mye ordentlig mat, jeg vil også prøve å spise ganske sunt etter jeg er ferdig med dietten, forklarer hun.

- Når det gjelder treningen, så har det blitt en god del morgenkardio og styrke 4-5 ganger i uken. I tillegg har det også blitt kardio etter hver styrke økt. Jeg skulle gjerne ha rukket å bygge litt mer før jeg skal stille, men blir kanskje bare mer å forbedre til eventuelt neste gang. Nå i diettperioden har jeg fått litt sansen for jogging og kondisjonstrening, men når det kommer til styrketreningen så pleier jeg alltid å glede meg til beinpress og "god morgen", legger Henriette til.

Motivasjonsfaktorer

Henriette forteller at hun har et forbilde og det er Christina Strøm Fjære. Dessuten blir hun motivert av positivitet.

- Jeg liker veldig godt når folk er positive, samtidig som jeg ikke klarer negativitet. Jeg pleier stort sett å se positivt på ting, nesten uansett hva. Jeg blir også motivert av endringer, som for eksempel i dietten. En endring som kan få meg til å gjøre det mye bedre motiverer meg, spesielt hvis jeg er litt lei og sliten, sier Henriette.

Henriettes hverdag

Foruten trening og diett synes hun det er deilig å være hjemme å slappe av med gaming, filmer og serier.

- Jeg elsker mat, så når jeg ikke er på diett lager jeg gjerne noe godt og baker gjerne kaker. Til daglig jobber jeg for tiden jobber som kontoransvarlig på Speed Trafikkopplæring i Horten, og i tillegg studerer jeg revisjon på BI, så hverdagen er fylt opp med mange gjøremål og aktiviteter, forklarer Henriette.

Viktig å være klar for konkurranse

Henriette gir til slutt gir et tips til andre som vurderer konkurranse:

- Jeg tror det er lurt å føle seg klar for å stille, og være med mentalt like mye som fysisk. Dette er hardt, mye hardere enn det jeg hadde tenkt før jeg begynte. Men allikevel tror jeg de fleste som er med ikke angrer og hvis man har lyst til det er det bare å satse alt å gjøre det! Det er lettere å angre på noe man ikke har gjort, avslutter hun.

Vi takker for intervjuet og ønsker Henriette lykke til med debuten i Norway Open!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Ida Vanebo debuterte og fikk 1. plass i Sandefjord Open i Bikinifitness +169 cm.
Fjorårets verdensmester Karoline Kjærnes er klar igjen i år.
Sunniva Slåtten deltar i Bikinifitness og er snart sceneklar.
Før veide hun 90 kg. Nå har Irelin Schaldermose en kropp de fleste jente drømmer om!
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!