Norway Open 2014

Fitness20.09.2014Rita Immerstein0

Norway Open 2014 ble arrangert 20-21. september i Fredrikstad. Se bilder, intervjuer, reportasje og LIVE.

Norway Open Sports Festival hadde rekordstor deltakelse og den 20. og 21. september, skulle 280 enkeltdeltakere i ilden i Fredrikstad i det som ble det største deltakerantallet noensinne i norsk fitness- og kroppsbyggerhistorikk. Det er Kongstedshallen i Fredrikstad som var plasen å være på dersom du ville få med deg en skikkelig messe fylt med events for enhver smak. Men fortvil ikke, vi har forevighet Norway Open med bilder, video og tekst. Her får du full reportasje!

 
(Se vår LIVE sending her)

Norway Open Sports Festival - med skyhøye forventinger!

Med over 330 deltakere til start og to hele dager med fitness- og kroppsbygging blir dette en svært viktig konkurranse for utøverne før de skal i NM om 14 dager. Når sant skal sies er nok dette muligens en tøffere konkurranse fordi det er mange nasjoner som deltar og det betyr økt press mellom utøverne. I tillegg blir det selvsagt spennende å se hvordan expo'n fungerer disse to dagene. Det er som tidligere nevnt både lagt opp til en rekke ulike stands, presentasjon og ulike aktiviteter blant flere sportsgrener og selvfølgelig en rekke stand med gode tilbud innenfor trening og kosthold.

Len deg tilbake, så holder vi deg oppdatert med live-show, backstage intervjuer, bilder og betraktninger underveis! Vi er klare - er du?

Bildegalleri

Se alle bildene fra Norway Open 2014. Vi har bilder av alle utøverne. Både fra forbedømming, elimineringsrunder og finale.

-1990 bilder fra finale

-1900 bilder fra forbedømming

- 226 bilder fra backstage

(NB: enkelte bilder fra forbedømming er mørke da det tidvis var svært dårlig lys enkelte steder på scenen. Farger varierer på finalen da det var mye lysshow og røyk)
 


Resultatliste

Se denne siden med full resultatliste fra finalen.

Denne artikkelen er lang. I kronoligsk rekkefølge finner du: Bildegalleri, resultatliste, reportasje (skrevet direkte), LIVE opptak (spol deg frem og tilbake til det du vil se), bilder fra finale (random), intervjuer, bilder fra forbedømming  (random). Det var mye som skjedde i Expo på Norway Open. Team Physix hadde en egen stand og oppvisning på hva de driver med. Her kan du se en liten teaser video med oppsummering av helgen: 
Reportasje - fortløpende

Med forbehold om skrivefeil.

Athletic Fitness
Eliminering mens AF + 180 cm 16 deltakere er med. Scenen er bred så alle får sin plass. Håvard Landsem(33) stiller i god form, det samme gjør nr 32 Kenneth Bergflødt. 5 og 5 trekkes fram for sammenlikninger og det må nok til når det er 16 utøvere som slåss om en kamp i forbedømmingen. Det er 5 i klassen Anne Mette Christiansen, Emilie Møller-Olsen, Sigrid Kjeldstad, Elise Christoffersen og Siv E. Johansen. Det god fysikk på alle 5. Elise ser veldig bra ut.
Mens athletic -180cm har en rekke på 5 atleter. Det er en solid rekke. Glenn Waksvik er i god form(15), men det er også Alexander Farraq Ladsten. 8 kvinnelige atleter stiller i +165 cm. Lone Gilje har utviklet seg og ser ut til å være i god form. Det er nummer 11 Mona Jørgensen også. Atletene i +180 cm ankommer scenen igjen og de er redusert fra 16 til 15 atleter. Det kan nevnes at styrkemomentene kjøres i dag kl 13. Folk i salen heier fram sine favoritter. Dommerne bruker td på Flere sammenlikninger og dommerne har nok snart bestemt seg for hvem som er i toppsjiktet.vurderinger når det er så mange som 15 i rekken med et relativt jevnt nivå.

Bikinifitness
Bikiniklassene utgjør en ekstremt stor del av deltakelsen under dagens og morgendagens konkurranse. Det er vel opp i mot 100 jenter som stiller til sammen i debutant og de øvrige klassene i bikini. Første eliminasjon går i -169 cm bikiniklassen. En flott rekke setter stemningen i gang i salen akkurat nå! Det er 18 som skal reduseres til 15.

Debutantene i -163 centimeter ankommer scenen. De er 11 i klassen og nummer 39 Tina Valaker Brotke ser ut til å skille seg ut i rekken. Nummer 51 Neha Parekh har funnet bikiniformen. Neste klasse ut er debutanter i -169 cm etter eliminasjonsrunden. Det er en flott debutant rekke. Nå gjelder det for jentene å vise seg fram til en finaleplass. Sammenlikninger mellom 45, 47, 53 og 64. De har alle 4 funnet bikiniformen i sin første konkurranse!

Neste utøvere ut er bikini +169 cm ankommer scenen. Debutantene er til sammen 14 jenter som høster applaus fra salen. Det er litt større variasjon i rekka enn i de lavere klasene, men nr 66 Petra Polivkova og Stine Dahl ser flotte ut. Det er klart for klassene av utøvere som har stilt før, men også her kan debutanter delta, men først må det en eliminasjonsrunde til i -169 cm og + 169 cm, -169 centimeter bikinifitness står for tur og det er behov for en eliminasjonsrunde for de er 20 i klassen

Siste bikiniklassen er +169 centimeter og de er 19 i klassen. Bikini -163 centimeter er i gang og nummer 81 og 91 utmerker seg. Det står om finaleplass og mange må derfor nøye seg med dagens deltakelse. Dommerne bruker tiden godt og vurderer nøye hvem som skal videre. 81, 83, 87,91 og 97 trekkes frem til sammenlikning. Her ser vi sannsynligvis toppplasseringer.

Bikini -166 centimeter ankommer scenen. Nummer 100 og 103 skiller seg ut. I andre rekke er det 109, 111 og 112 som ser ut til å være best i rekken. Hvem bir med i finaleheatet?

-169 centimeter bikini skal ut i ilden igjen. Det er mange gode utøvere i klassen, men nummer 124, Kristine Ørjansen, utmerker seg. Jentene må nok regne med å stå en stund på scenen før dommerne har bestemt seg. Nummer 110 og 114 ser flotte ut på scenen. Første sammenlikning er mellom 110, 114, 117 og 124. Det antyder at disse er ranket høyt så langt.

+169 centimeter skal på scenen før det er lagt opp til 60 minutters pause. Det foregår mye ute i expoe'n som publikum dermed får muligheten til å få med seg. Nummer 133, 145, 150 og 154 trekkes frem - de utgjør et solid firkløver. Neste sammenlikning er av nummer 135, 138, 149, 151 og 152. Generelt er hele rekken sterk.

Men`s Physique
Debutantene i Mens Physique -178 cm entrer scenen. De er 17 utøvere så en eliminasjon er nødvendig. Salen er allerede varm og blir enda mer opphetet. Atletene er i svært god form omtrent gjennom hele lineup'n. Rekken deles i to slik at dommerne kan bestemme hvem som er med videre eter eliminasjonen. 155, 156, 165 og 172 ser ved første øyekast ut til å ha flott mp-fysikk. Rekken av MP +178 står på scenen og de teller 12 i rekken. Noen av dem har tydeligvis mange fans i salen her i dag. Jakob Dreyer nr 173, nr 178 Kenneth Schreier og nr 182 Joachim Al Hauari ser bra ut på scenen. De står i påvente av dommernes vurderinger. Dette er en klasse hvor atletene til dels har ganske ulik fysikk. Mats Nyland Ottosen som stiller som nummer 171 har også gjennomført fysikk. Det er lett å forstå at denne kategorien er populær blant gutta. Man har god muskulær utvikling uten at man blir en typisk kroppsbygger og det passer tydeligvis mange som ønsker å debutere i konkurranse.

-178 cm MP holdes lenge i line up. Dette er en tøff kamp mellom flere utøvere og ikke minst en jobb for dommerne å ta. Derfor bruker de godt med tid akkurat nå. Relativt tungt å stå så lenge i lineup for temperaturen her inne er stigende og da kan man jo tneke seg hvor hett det er under spotene på scenen. Første sammenlikning, 160, 162, 166 og 172 trekkes frem - Nummer 160 og 174 Marius Osmundsen har en flott fysikk. Mens Physique -178 cm er en ny rekke med utøvere som har stilt i tidligere konkurranser tidligere inkludert debutanter fra i dag. Rekken er på 23 utøvere. Europamesteren Alxander Myrvold er med blant det store knippet av en rekke gode atleter. Eliminasjon er selvsagt uungåelig med dette antallet og det er i gang nå. De må deles opp for at dommerne skal få oversikt i 5 atleter av gangen. De får en ny runde på scenen når eliminasjonen er unnagjort og tallene er klare.

Mens Physique, seniorer +178 centimeter er klare for scenen. Christian Egner er med i rekken og Didrik Rommen Olsen høster applaus. Gutta er i form og i følge stemningen i salen slår de helt klart an. Eliminasjonen er i gang! Joachim Al Hauari og mats Ottesen er med i gamet og scorer nok bra hos dommerne. Kim Johnny Falk har en flott fysikk når han endelig får satt kroppen i vendingene og i lineup. Det blir spennende å se hvem som haler i land topp 6 og finaleplass!

Bodyfitness
Bodyfitness debutanter er neste klasser ut etterfulgt av de mer erfarne bodyfitnessutøverne. Første rekke er debutantene i -163 cm og + 163 cm. Først ut er +163 cm hvor det er 8 fitnessutøvere. Det er absolutt en god rekke med debutanter. Nina Wibe har fin symmetri, mens Anette Barstad som har litt mindre muskelutvikling allikevel også ser flott ut. 5 jenter er med i -163 cm og her er det en kamp mellom Team toppform, Kaliber Gym og Team 24fitness!

Neste klasse ut er bodyfitness -168 cm hvor de er 10 jenter i lineup. Janne Moland som tidligere også har stilt i AF er i Lineup'n. Nadia Isabelle ser ut til å være i flott form(nr 270). Folk heier på sine favoritter og jentene smiler og poserer flott på scenen. Faktisk er det langt flere smil å spore blant jentene enn blant de mannlige utøverne vi har sett så langt i dag. Dommerne jobber på spreng og de er tydeligvis klare for sammenlikninger; nr 265, 266, 268, 270 og 271 trekkes ut - de er nok blant de beste.(Janne Moland, Angelica Enberg, Nina Wibe, Nadia Isabelle Pettersen og Anette Barstad.

Bodyfitness + 168 er neste lineup. De er 7 i klassen og Mette Stensland er nok en favoritt, men både Wiviann Gjerset og Gro Elisabeth Johansen gjør en god profil på scenen. 6 skal videre i finaleheatet og det betyr at en av dem ikke får en plass videre i denne klassen. Masterklassen i bodyfitness er ute på scenen og her er det kamp mellom 10 kvinner. Det er som det blir sagt - de eldste er best! Ann Kristin Jacobsen og Janne Moland er nok ganske høyt rangert. Nadia Isabelle og Nina Indset ser bra ut på scenen. Sammenlikninger er nok nødvendig før den endelige vurderingen tas av dommerne og de som trekkes ut til sammenlikning i første runde er; Nadia Isabell, Nina Indset, Janne Moland, Ann Kristin Jacobsen og Wiviann Gjerset.

Bodybuilding
Classic Bodybuilding skaper stemning og heiing i salen. Det tynnes ut i rekkene blant publikum men stemningen er på topp når CBB -180 cm entrer scenen. Sammenlikningene er i gang omtrent umiddelbart - følg med!

+180 centimeter kalles raskt opp på scenen. De er 8 i klassen og det ser ut til å være en jevn og solid klasse. Vanskelig å si hvem som er favoritt hos dommerne, men nummer 308 Leinvald Juri fra Russland er tørr og skarp i formen. Hans Erik Tjernsberg ser også bra ut.

Debutantene i bygging har et varierende nivå i den åpne klassen, men noen har blitt skarpe og tørre i formen. Nummer 318 og 312(Thomas Benterud og Stian Pettersen) har truffet på formen. 312, 314, 318 og 364 trekkes ut til sammenlikning

Womens Physique open class har en fin rekke med utøvere og 9 stiller på scenen i kveld. Lisbeth Grape og Linda Kristin Jensen er i god form. Nummer 326 Anne Lene Klingberg har en fin symmetri. Marianne Ruud fra Team Toppform har en flott fysikk. Lisbeth Grape, Blanche Coppola, Linda Kristin Jensen og Alexandra Rudenko trekkes frem til sammenlikning.

Mens BB, Juniorklassen har 7 i klassen. Morten Vedøy har god masse, men Tommas Benterud har en flott symmetri og er tørr i formen. Nummer 334 Stian Solheim Pettersen har også truffet på formen. De knuffer på scenen og er skikkelig kampinnstilte for en finaleplass.

Bodybuilding -80 kilo entrer scenen. Det er utrolig at nummer 340 Nikolaev Maksim fra Russland ligger under 80 kilo. Fra salen ser han til å veie langt mer. Volumet på enkelte av de 8 utøverne er godt utviklet. Dommerne trekker nummer 339, 340, 341, 352 og 350 ut til sammenlikning. Blant disse står nok muligens morgendagens vinner!
 


 
Se LIVE opptak

Spol frem og tilbake til det du vil se! 

FinaleForbedømmingBilder fra finalen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 Intervjuer

1 plass athletic fitness -180cm, Alexander Ladsten, 24.

Gratulerer!! Hvordan føles første plassen?
- Helt fantastisk! Dette er tredje året jeg deltar, så det er en drøm som har blitt oppfylt!

Hadde du forventet dette?
- Jeg forventa selvfølgelig ingenting, men håpet jo at det...eller jeg, var nok.

Hvor mye måtte du ofre for dette?
- Hm, jeg ofra jo ikke mye mer enn andre, men ofra sommeren med bare kylling og ris. Så det blir helt klart burger eller pizza etter dette!

Kommer vi til å se deg på scenen igjen?
- Vent litt!

Alexander løper bort til scenen, skriker på kompisen, og trasker smilende tilbake.
- Har ikke bestemt meg helt ennå, men regner med å være tilbake neste år.

Men Alexander, hvordan klarte du å nå drømmen din?
- Hmm, LITE vann og lite mat, mye detaljarbeid og stort fokus. Og ikke minst med masse nerver!

Du må jo ha brukt mesteparten av dagene på trening, men hvordan er hverdagen ellers?
- Det sosiale er vell helt prioritert vekk... orker ikke. Har vært med på noe, men blitt mye jobb og trening og jeg vil egentlig bare sove og slappe av.

Kjæresten til Alexander: vinner bikinifitness -169 cm og overall, Vilde Waksvik

Hva har du i tankene?
- Jeg vet ikke, det har liksom ikke gått opp for meg! Det...Det er helt fantastisk!

Hadde du forventet 1.plassen?
- Nei, jeg hadde ikke det, det er jo første gang jeg stiller så... har jo tenkt at det hadde vært kult, men aldri trodd at jeg skulle nå til topps.

Hva var motivasjonen din for å stille?
- Eehm, holde ut! Jeg synes det er veldig kjekt å sette meg mål og fullføre de, og gjøre noe ikke alle kan gjøre, eller bli. Jeg gjør noe ikke så veldig mange andre klarer å gjøre. Det har jo vært ganske jævlig, og jeg har lenge vært både sulten, sliten og tørst, men det er verdt det - så sykt verdt det!

Men hva fikk deg til å stille?
- Det var egentlig det at jeg hadde trent styrke i noen år, selvfølgelig, også ville jeg ta det videre, gjøre noe med det og ikke bare trene for gøy.

Etter showet, hva er det første du skal gjøre?
- Spiiiisee!! Svarer kjæresten Alexander Lade Sten kjapt.
- Hehe, jaa spiseee!

Ne-ei, er vinneren av AF og BF et parr??
- Jaaaa! Begge ler.

Og sist, men ikke minst viktig; hva bestod dietten din av?
- Kylling, fisk, og mye torsk! Og havregryn. Og jeg er ikke lei! Er egentlig veeldig glad i sjokolade, men har egentlig ikke hatt noen cravings gjennom dietten.

Vinneren av Athletic fitness +165cm, Stine Marie Løvoll

Stine, gratulerer! Hvordan føles seieren?
- Heelt fantastisk godt! Spesielt fordi jeg hadde skade i ryggen som gjorde det vanskelig. Treningen ble helt annerledes og gjorde det ekstra hardt.

Så du hadde ikke forventet seier?
- Ingen kan forvente å vinne, det er for dumt å tro. Alle ser jo utrolig bra ut, det er så mange bra her!

Hva er planene for resten av dagen nå?
- Først skal jeg få med meg resten av teamet mitt, team toppform, også skal jeg spise! Og om ikke lenge skal jeg begynne å forberede meg til NM.

Hvordan skal du forberede deg, og hva liker du best å trene?
- I Atheltic fitness er det mye fokus på chins og dips, så blir mye av det. Jeg liker vell å trene alt, men ikke roing! Hater roing! Nei vent.. hater blir litt voldsomt... men mindre begeistret. Mange synes bein-dagen er brutal og.

Og til slutt, noen du vil takke for at du kom så langt?
- Absolutt! Coachen min Kenneth Ross som har trua på meg, familien som jeg hele veien har hatt i ryggen og vært interessert, og ikke minst mannen min som har holdt ut! Takk for at du har holdt ut med meg på dietten!


Vinner av Bodyfitness overall, Mette Folgerø Stensland

Hadde du sett for deg dette?
- Nei det var ikke venta! Men det kjennes veldig, veldig, veldig bra! Jeg hadde jo håpa på det. 

Hva er planene etter dette?
- Først Arnold neste uke, så NM uka etter der igjen! 

Skal du vinne der og?
- Helt klart! Har med coachen som også er kjæresten, så jeg er i trygge hender! 

Jeg rekker så vidt å ønske Mette lykke til før hun blir overfalt av klemmer fra kjæresten og venner. 

 

Vinner av Womens Body Fitness debutant, og andre plass i junior, Sigrid Bye Skille

Gikk det som forventet?
- Neeii, men har fått gode tilbakemeldinger. Jeg kommer fra nord så har ikke fått trent med teamet mitt før de siste to dagene, og da fikk jeg høre mye positivt.

Har det vært tøft?
- Nei, de siste tre dagene har vært litt tøffe, men jeg elsker å trene! 

Hva er favoritt delen å trene da?
- Bein er helt klart favoritten. Da kan jeg kjøre beintungt!

Hva fikk deg til å stille?
- Fordi jeg elsker å trene! Man utvikler så fin fysikk, og siden jeg har trent i tre år er det greit å utvikle seg. 

Har du planer videre?
- I dag skal vi ut på party, teamet altså. 

Party? Ut på byen da eller?
- Neidaa, men vi skal spise et godt måltid også sånn videre skal jeg trene til NM. Da blir det diett igjen. 

Så dette var en slags oppvarming for NM da?
- Ja på en måte. Dette var jo første gang jeg konkurrerte, så greit å bli vant til det og få forberedt seg, også må jeg jo gjøre det bra her for å delta i NM. Jeg satt forresten på do da jeg skulle ut på scenen.. 

Hehe! Typisk for første gang det. Blir det 1 plass i NM og da?
- Jeg forventer jo ikke det, men vil jo så klart vinne! 

 

Vinner av Mens Physique debutant og andre plass i senior, Petter Orvik Grønningsæter 

Hadde du forventet dette, Petter?
- Nei er du gæren?? Er så mange bra debutanter som har jobbet knallhardt. Jeg var dødsnervøs, men det gikk jo veldig bra, høyeste målet! 

Hva vil knallhardt si for deg?
- For meg har det egentlig gått helt greit, og jeg har spist godt med mat. Diett er jeg ferdig med for lenge siden. Men jeg gleder meg til å kunne spise akkurat det jeg vil etterpå! 

Også må jeg ha bilde av deg med pokalene!
- Da må du ta med Per. Peer!! 

Er dette coachen?
- Nja, mer nærmeste støttespiller og bestevenn, smiler Petter. 

Per, tre ord som beskriver Petter?

- Eehh... snill. Hvertfall snill. Og ikke dum! Begge ler.

- Neida, han fortjente dette. Jeg har alltid hatt troa på han og visst at han kom til å få en bra plassering, men han trodde ikke på seg selv så det har blitt mange "pepptalks" før showet. 

  

Kristina Krepp Eidså, 24 år, Bikini fitness, club athletic

Hva føler du akkurat NÅ?
- Jeg er spent!

Er du her for å vinne?
- Egentlig ikke, det er bare en bonus når jeg får så mye egen trening og får bygd muskler. Jeg blir en bedre versjon av meg selv. Jeg skal jo gjøre mitt beste, men det viktigste er å ha det kjekt.

Hva fikk deg til å starte?
- Egentlig at de som stiller ser så bra ut, og det ville jeg og oppnå- altså bygge egne muskler!

Jeg legger merke til at du er så blid! Hvordan klarer du å holde humøret oppe nå?
- Jeg har alltid veldig godt humør, men jeg merker at lunta har blitt litt kortere. Men jeg er som sagt veldig positiv, altså.

En kort oppsummering av uken ville vært?
- Tøff! Og krevende og spennende, og ikke minst dehydrerende! Det er ganske krevende å være med.


Ved siden av Kristina sitter coachen hennes, Rune Lode, fra club athletic.

Rune, gi en kort beskrivelse av Kristina.
- Fantastisk jente! Hun gjør alltid det hun får beskjed om, også er hun så naturlig! Og alltid veldig, veldig positiv. Smiler Rune med stort engasjement.

Tom Erik Bengås, 27, athletic fitness (høy)
Tom, hvordan er stemningen?
- Spent! Nervøs.

Kristian Moheim, 34, AF (høy)
Skal du vinne?

- Jeg skal hvertfall prøve så godt jeg kan!

Eirik Kindsbækken, 23, AF (høy)
Har du og planer om å vinne, eller?
- Ja, jeg er ikke her for å bli slått ut!

 

Charlotte Holthee, 20, Bikini fitness -165 cm
Kjenner du nervene?
- Ikke i det hele tatt! det er bare kjempebra å være her.

Du skal vinne med andre ord?
- Ja selvfølgelig! hadde gjort det her ellers.

Hvordan ligger du ann i forhold til de andre i bikini fitness?
- Har faktisk ikke sett på de andre. Fokuserer bare på meg selv, men jeg håper jo at jeg ligger godt ann.

Beskriv uken frem til i dag:
- gått veldig bra..overraskende bra egentlig! dietten har gått som den skal.

Hvorfor startet du å konkurrere?
- Det begynte egentlig bare med trening også kom jeg i kontakt med diverse coacher også bare skjedde det.

Hvor ser du deg selv i forhold til trening om 5 år?
- Fortsatt på scenen!

Charlotte og Tanya

Tanya Tveit, 23, forhold, bikini fitness - 165cm
Er du nervøs da?
- Nææh.. bare spent.

Skal du og vinne?
- Håper jo på det, men skal være mange gode konkurrenter i år.

Hva er det første du skal etter konkurransen?
- Ut og spise gooood middag! når jeg til final blir det i morgen, men ryker jeg blir det i dag.

Hvor mye tid bruker du på treningsstudioet?
- Mellom 6 til 10 timer i uka, og da mest styrke.

Ikke fan av cardio?
- Nei! uten å nøle.

Hvordan har du klart diett? det sies at 99% av de som starter faller av.
- Jeg slet faktisk veldig i starten, men det gikk mye lettere når jeg satte meg mål!

 

Fra Danmark: Anne mette Christiansen, Tteam LBP fitness

Hvordan går det?
- Heelt rolig og klar i hodet. Dette er bare en god opplevelse, også får jeg opplevd Norge.

Kom du helt til Norge for Norway Open?
- Ja!

Emilie Møller-Olsen, 21 - Athletic fitness women -165cm

Backstage rett før scenen:
Hvordan føler du deg?
- Veldig bra. Jeg er nervøs, men ikke stressa for jeg ikke den personen som lett blir det. Også er det tredje gang jeg er med..

Hva forventer du av deg selv?
- Vinne er jo selvfølgelig målet. Man må jo ha det som mål!

Møter meg på vei ned fra scenen med et bekymret blikk:
- Åååhh hvordan så jeg ut? Det gikk alt for fort, åneeii.

Er du fornøyd?
- Jeg vet ikke. 

 


Alexander Myrvold, 21, kjæreste, mens psyque -178cm
Deg da, skal du vinne over Martin?
- Neeh, dette er egentlig bare en oppkjøring mot Arnold Classic neste uke. Dette er bare for å bli komfortabel og forberede meg på VM i Canada.

Så formen din er bedre enn gjennomsnittet her?
- Helt grei form i forhold til de andre egentlig, men jeg har forbedret meg en del siden sist! Det er som sagt ikke for å vinne, men jeg håper jo på det og da.


Alexander sammen med kjæresten sin

Hvordan går det med dietten? er sjokoladepålegget en del av den?
- Hehe! det går helt fint å holde dietten. Men skole, trening og diett er ikke en bra kombinasjon! Gir fra seg et oppgitt sukk, men fortsatt med et lurt smil om munnen.


Mahmod Elhaj, 29, mens psyque debutant
Hva er forventingene av Oslo Open?
- Å havne blant topp 10! Vil jo vinne, men blir fornøyd med topp 10.

Du tok nettopp 23 pull-ups, hvordan ligger du ann i forhold til konkurrentene?
- Hva kan man si.. i rute! Hehe.

Hva fikk deg på tanken å konkurrere?
- Morroskyld, egentlig. Spiller mest fotball, så tar dette på siden.

På siden? Så dette er barnemat for deg?
- Ja for jeg bruker egentlig ikke så mye tid på treningsstudio. Maks 3-4 ganger i uken, og da maks 1 time av gangen.

Hvordan er diett for deg da? Barnemat det og?
- Nei det er tungt! Kan ikke spise det jeg vil, og savner veldig sjokoladekake. Det er det første jeg skal spise etter helgen!


Joefrey, 26, Street workout (beskrevet som egenvektstrening)
Hva går dette ut på?

- trening med egen vekt! Baare lek og moro.

Hvor lenge har du holdt på med dette?
- Bare ett år! Starta da noen kompiser holdt på med det, ble litt interessert og ble med da jeg fant ut at det fantes i Norge og.

Ahmed Hergio, 28 år og grunnlegger av street workout gruppa med Joefrey, kommer bort og hilser.

- Vi starta opp i 2012, og jeg visste ingenting om street workout.

Hvem lærte deg opp?
- Youtube! Og takket være det er vi i dag Norges største lag.

Hva er målet? Å vinne penger?
- Ingen penger i street workout, bare ære! Kan ikke leve av det, men jeg skal aldri slutte.

 


 

Bilder fra forbedømming

Random bilder! Galleri av alle kommer...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Innregistreringen skjer allerede på fredag, men selve fitness- og kroppsbyggerkonkurransen går over 2 dager. Forbedømmingen gjennomføres på lørdag, mens finalen blir kjørt på søndag. Initiativtakeren Jon Klasbu, Soran Rashid og Yvonne Andre Skjelling satser stort, ikke bare på fitness- og kroppsbyggerkonkurransen, men også på et expo som skal gi publikum en mulighet til å oppleve en sportsmesse med bredde. Denne helgen kan publikum få delta på egne show og konkurranser. På arenaen er både crossfit, MMA, poledance, misseshow, MAD900, X-run og en rekke gode salgstilbud innen kosthold og trening med.

Ekstremt mange deltakere

Det er i alt 280 påmeldte deltakere og mange av dem er debutanter i bikinifitness og Mens Physique. Noen av deltakerne skal delta i flere klasser så i alt er det faktisk 336 deltakere som stiller til start totalt sett.

Flere kjente profiler deltar

Foruten det store antallet debutanter, så er det en rekke kjente profiler som skal delta i ulike klasser.

- Regjerende europamester i MP Alexander Myrvold, stiller i -178cm og det blir spennende å se hans form nå. Utover dette har vi profiler som Jostein Ødegården i +100kg BB, han er jo som kjent tidligere IFBB Pro og en atlet det står mye forventninger til. Michael Gumse fra Sverige i -90 og ikke minst Samir Troudi, også han i -90, er atleter vi også har store forventninger til. Thor Arne Rosland fra Stavanger som er relativt ubeseiret Classic BB har tatt steget opp i BB -100 klassen, så dette blir spennende, forteller Yvonne entusiastisk.

- I tillegg til dette har vi en stor BF Master klasse og den hittil største WP klassen i Norge. Alt i alt konkurrerer det 10 nasjoner under årets Norway Open, legger Yvonne til.

Ønsker å bryte med eksisterende fordommer

Trioen har tidligere uttalt at de ønsker å forene flere sportsgrener og bryte ned en rekke fordommer som finnes mot fitness- og kroppsbygging. Dette har de kjempet for ved å skape et arrangement med bredde og de synes de har oppnådd mye av den visjonen de hadde fra begynnelsen av.

- Jeg må si at vi har fått til det vi ønsket oss, sier Yvonne med et smil og fortsetter: - Vi hadde kanskje ønsket oss enda flere sportsgrener enn det som allerede er representert, men dette er en veldig god start. Vi har nok fått kjenne på kroppen hvilke fordommer mange har mot Fitnessporten men har allikevel klart å samle et bredt spekter med utstillere og sportsgrener, og kanskje vil dette arrangementet være med på å bryte ned noen av de fordommene. Vi håper hvert fall det, utbryter hun entusiastisk.

- Sånn sett er nok Norway Open Sportsfestival helt unikt i Norge og er vi riktig heldige så kommer publikum til å like det like godt som vi gjør. Vi er virkelig stolte av produktet vi har fått til i år, men er selvsagt helt avhengig av hva publikum synes for å kunne utvikle oss videre. Dette er bare en start slik vi ser det, sier Yvonne.

Skyhøye forventinger

Forventningene til Jon, Soran og Yvonne er skyhøye og fallhøyden tilsvarende, men alt i alt er de trygge på at stevnet og messen de leverer er på høyde med det som forventes.

- Det gjenstår å se, men vi gleder oss. Det er naturligvis mye nerver, stress og forventninger hos oss alle tre. Hvem som ligger hvor på skalaen vet jeg ikke helt men jeg vil tippe rimelig høyt oppe alle tre. Heldigvis jobber vi godt under litt press så dette ror vi i land. Norway Open Sportsfestival har vært et spennende prosjekt og vi anser oss som heldige som har fått muligheten til å gjøre dette, forteller Yvonne selvsikkert.

Ønsker du mer informasjon om deltakere, utstillere og konkurranser så kan du følge denne linken: www.norwayopen.no

Treningsforum er selvfølgelig med hele helgen og dekker dette LIVE! Vi ønsker arrangører, atleter og andre deltakere lykke til med gjennomføring!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Norway Open 2015

Fitness20.09.2015383

Med over 300 deltakere gikk Norway Open 2015 av stabelen.

Norway Open Transformation 2015

Fitness17.04.2015101

Norway Open Transformation er en konkurranse hvor du kan komme i bedre form.

Nordic Championships 2014

Fitness03.11.201489

Se bilder og resultater.
Resultatliste fra Norway Open 2014.

Norway Open 2015

Fitness20.09.2015383

Norway Open Transformation 2015

Fitness17.04.2015101

Nordic Championships 2014

Fitness03.11.201489

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!