Slik bygger Didrik kropp

Intervju16.09.2014Joachim Marhaug0

Didrik Rommen Olsen skal vise frem kroppen sin under Norway Open med hva han har jobbet for de siste årene.

Didrik Rommen Olsen har trent målrettet og hardt i mange år og nå skal han levere en bedre totalpakke enn noen gang under Noway open og NM.

Navn: Didrik Rommen Olsen
Alder: 22
Høyde: 181 Cm
Vekt: 81,5 KG
Arbeid: Finansmegler
Sponsor: 24 Fitness (Jobber med en avtale mot mitt videre mål)
Klubb: 24 Fitness
Meritter:
2 Plass I Men´s Physique Sandefjord Open 2014
3 Plass I Athletic Fitness Oslo Grand Prix 2014

Didrik er en gutt på 22 år som er bosatt i Oslo og brenner for trening og helse. Som person vil han si at han er målbevisst, positiv og energisk. Han setter seg alltid store mål og gir seg aldri når han først har bestemt seg for noe.

- Jeg er veldig glad i familien og venner. Jeg prøver å bruke mye tid på dette ved siden av min hovedinteresse som krever mye tid, sier Didrik.

Klar for scenen

Han har vært med før og vet hva han går til og har dermed bygget opp forståelse og erfaring på hva han liker ettersom han har deltatt i både Athletic Fitness og Men`s Physique tidligere. Det er sistnevnte Didrik skal delta i på Norway Open.

- Jeg går inn i denne sesongen med delte forventninger. På en side har jeg hatt en god utvikling siden jeg debuterte i Athletic Fitness forrige høst og lagt på meg flere kilo, og en god del kvalitet. Så forventningene er selvfølgelig større enn forrige gang da jeg også leverte en 2. og en 3. plass i henholdsvis to forskjellige klasser under våren. Mitt store mål denne høsten er å knive om 1. plassen i NM i Men´s physique JUNIOR, samtidig som jeg stiller senior i Norway Open og NM. Igjen så vet man aldri hva dommerne ser etter, så jeg går inn med mål om å levere en bedre totalpakke enn noen gang tidligere, forteller Didrik.

Ettersom Didrik har deltatt før vet han hva han har gjort feil tidligere og kan klare å unngå dette denne gangen. I tillegg har Didrik en ny coach med nye innspill og triks bak armet.

- Jeg gjør en god del annerledes denne oppkjøringen, for det første fordi jeg har inngått samarbeid med ny coach. Jeg får nå hjelp av Tommi Thorvildsen på diett og posering som har vært fantastisk dyktig med meg og tatt meg til et nytt nivå. Jeg har også et samarbeid med Ulf som har fulgt meg og pisket meg på trening. Forrige gang kastet jeg meg også på kun 5 uker før, og kjørte en knalltøff diett med lite mat og enormt mye kardio for å bli klar til scenen. Dette førte igjen til at jeg ble veldig mye "tynnere" enn nødvendig og ble flat. Jeg satser på å unngå det denne gangen da jeg har justert mye roligere og jobbet mot scenen over en lengre periode, forklarer Didrik.

Han har trent målrettet og hatt en drøm om dette helt siden Didrik la fotballskoene på hylla som 16 åring. Så det blir nå snart syv år med seriøs styrketrening 4-6 dager i uken hele veien for ham. Didrik har alltid vært veldig aktiv helt ifra barndomsalder med fotball og vært aktiv i omtrent hele sitt liv. Han har også vært innom friidrett og taekwondoo.

Dietten til Didrik

Dietten hans består av en fin fordeling mellom protein, fett og karb. Han spiser det klassiske som kylling, torsk, biff, grønnsaker, havregryn, udo´s choice og ris/søtpotet. Det er stort sett dette det går i gjennom dietten og han kutter gradvis ned på mengden etter hvert som konkurransene nærmer seg. Han startet på 2600 kcal og beveger seg til slutt ned mot 2000 tallet. Totaltsett en 10 ukers disiplinert diett.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dette er listen av kosttilskudd Didrik anbefaler:
- Vitaminer & Mineraler (Veldig viktig for kroppen da man som vanlig ikke får I seg optimale mengder gjennom kost)
- Udo´s Choice (Omega 3,6 og 9 som er essensielle fettsyrer på diett)
- Proteinpulver (Lett opptakelig etter trening og noe de fleste bruker)
- Bcaa (Direkte påfyll til muskulatur under blant annet morgencardio og styrkeøkt for å bevare muskelmasse)
- Zink & Magnesium (For optimal søvnkvalitet og restutisjon) 

- Den beste diettmaten min er uten tvil havregrøt med sukrin til frokost. Tett på følger 150 gram biff, med ris og grønnsaker. Når det kommer til hva jeg gleder meg mest til etter dietten er det uten tvil en kake eller pizza som er laget med kjærlighet - det gjør det hele enda bedre. Jeg er hysterisk glad i bakst..., sier Didrik.

Arnold er det store forbildet

Didrik er ikke alene om å ha Arnold som forbilde. Han er den mest kjente personen i verden hvor man direkte kan knytte bodybuilding og trening til hans suksess.

- Jeg har et par jeg må nevne innen forskjellig kategorier. Arnold er uten tvil den største for meg og har tidenes flotteste fysikk innen bodybuilding. Med en østerriksk jerndisiplin som førte han til x antall Olympia titler, en fantastisk skuespiller og guvernør i Amerika - da har du fått til ting i livet. Nelson Mandela var også en stor mann innenfor sitt felt. Kjempet for rettferdighet og frihet, ga seg aldri mot hva han jobbet for, forteller Didrik entusiastisk.

Slik trener Didrik

Han kjører en typisk 4-split og har designet et program som også har hjulpet en del andre. Dette har blitt en kjempe hit både for seg selv og folk han hjelper.

- Dette er en 4 split med fokus på bryst/armer og ben 2 ganger i uken, avhengig av om man velger minimum på 5 økter eller presser inn 6 økter i uken. Jeg kjører veldig mange forskjellige øvelser, og varierer veldig mellom høyrep, FST-7, mengde trening og 5x5. Dette har fungert optimalt på muskelutvikling, og hjelper både på volum og definisjon for min del, sier Didrik.

I tillegg til styrketrening legger Didrik inn 45-60 min med rask kardio på morgenen. Deretter kjører han gerilja/rointervaller etter styrkeøkt, før han avslutter dagen med 30 min kveldskardio. Dette gjør han de siste 3 ukene for å toppe formen inn mot konkurranse. Didrik kommer i kjempeform med denne mengde kardio.

- Jeg øver også på posering. Jeg poserer vel egentlig daglig, ler Didrik og fortsetter: - Ellers har jeg to egne økter i uken hvor jeg jobber med posering sammen med mine coacher Tommi og Ulf, sier han.

Didrik liker uten tvil best å trene bryst og biceps. Han forteller at han har hatt enorm fremgang på disse muskelgruppene og får alltid hinsides god kontakt. Han sier også at han er ellers utrolig glad i bentrening ettersom man virkelig får testet om det er noe guts i deg. Når det gjelder det visuelle er Didrik mest glad i ryggen sin og kan fortelle at han fikk V-formen utrolig fort.

- Da jeg i tillegg har smal midje blir dette gruppen som ser mest ekstrem ut, sier Didrik.

Han kjemper mot seg selv

Det som motiverer Didrik er først og fremst "kampen" mot seg selv. Han vil alltid jage etter å bli bedre enn hva han er per dags dato og sier seg aldri fornøyd - man kan alltid utvikle seg som atlet med steinhard jobbing.

- Jeg har også en drøm å representere Norge i Junior EM til våren som første delmål. Det er motivasjon i seg selv. En annen ting som selvfølgelig motiverer er all negativitet. Det har vært inspirerende og motiverende å høre på alt som har blitt sagt, og i dag ha gjennomført noe enkelte folk alltid lo av. Ellers må jeg takke alle de fantastiske menneskene rundt meg som heier på meg og kommer med positive tilbakemeldinger på dedikasjonen min om dagen, det gjør alt verdt det, smiler Didrik.

Hva er dine langsiktige ambisjoner med treningen?
- I første omgang er det å hevde seg innenfor Junior klassene i Men´s Physique. Deretter tar jeg ting litt som det kommer, men har en drøm om at jeg en dag skal være en del av Physique Divison. Jeg er heldigvis ennå ung og lovende - har mange gode år igjen foran meg på treningsfronten og ellers i livet.

Didrik trener hovedsaklig på Sats Storo og 24 Fitness. På Sats synes han at miljøet er overraskende bra til at det er et vanlig gym med mosjonister.

- Her finner du alle forskjellige folk, gode tilbud innenfor sal og styrke, samt hyggelig ansatte - noe som ikke er alltid en selvfølgelighet på disse senterne. Miljøet på 24 fitness er selvfølgelig knall, og hit drar man gjerne hvis man vil ha motivasjon til oppunder taket. Her finnes mange av Norges beste atleter innenfor både dame og herre klassene, vanskelig og ikke la seg motivere blant de beste, avslutter Didrik.


Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.
Joachim Olsen Halvorsen bestemte seg for å konkurrere for 4-5 år siden. Nå er drømmen blitt virkelighet!

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Hun ville stille for flere år siden og mannen har slengt seg på.
Joakim Bekkeli tok overall i Sandefjord Open. Nå står NM for tur!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!