Vilde Waksvik (19) debuterer i Bikinifitness

Intervju18.09.2014Joachim Marhaug0

Vilde Waksvik er en 19 år gammel gladjente fra Stavanger.

Vilde Waksvik var også en av russejentene i Fitnessrussen. Nå skal hun debutere på Norway Open førstkommende helg og NM 4-5. oktober..

Navn: Vilde Waksvik
Alder: 19
Høyde: 168,5
Vekt: ca 62kg
Arbeid: SAS
Sivilstatus: Sammen med AF utøver Alexander Ladsten som også skal stille på NO og NM
Sponsor: Nordicpower.no (delsponset) og Fitnesshop (butikk på Sandnes)
Klubb: Stavanger fitnessteam

Vilde er 19 år gammel og bor i Stavanger. Hun er treningsglad og utrolig matglad. Hun kan fortelle oss litt lattermildt at det er nedtelling til at hun kan dynke trynet sitt i oreokake etter NM.

- Jeg skal debutere nå i høst og håper jo så klart på å komme meg videre til finalen. Dersom jeg klarer det er jeg veldig fornøyd! Alt bedre enn det blir bare et stort pluss.
Vilde har trent målrettet mot Bikinifitness debuten siden desember i fjor og har drevet med styrketrening i 2-3 år. Før dette har hun drevet med forskjellige idretter som blant annet fotball, håndball, turn og cheerleading.
Startet diett rett etter 17. mai

Hun startet på dietten nøyaktig det 19. mai i år, men har fulgt en off-season plan siden desember i fjor.

- Dietten min består av havregryn og eggehviter til frokost, 3 måltider med torsk og brokkoli, og på slutten av dagen har jeg litt kylling, havregryn og eggehviter. Jeg vet ikke hvor mange kcal dette er. Det er coachen min om styrer dette. Jeg spiser bare det jeg får beskjed om jeg, smiler Vilde.
-
Hvilke kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
 - BCAA fordi det øker proteinsyntesen, forbedrer kroppskomposisjon og forhindrer nedbryting av musklene. Og proteinpulver for å få i seg nok proteiner og fordi det er billigere per gram protein enn vanlig mat. Det er lett å ta med seg over alt og har lang holdbarhet, sier Vilde.

Vilde synes kylling og søtpotet smaker himmelsk på diett og sier at hun kunne levd på det året rundt. Hun er heller ikke beskjeden på hva hun skal spise rett etter når konkurransen er over.

- Det må nok definitivt bli lasagne med masse hvitløksbaguetter, etterfulgt av en kaloribombe av en dessert. Brownies, oreokake, sjokolade, you name it, ler Vilde.

Streng diett i hverdagen med jobb og familie

Vilde er 100% fokusert på diett og treningen. Det kan gå utover sine nærmeste.

- Det blir liten tid til sosiale ting når dagene består av to treninger i tillegg til jobb! Jeg merker jo også at nå for tiden er energinivået så lavt at jeg ikke vil gjøre annet enn å sove og spise, så vennene mine har ikke sett så mye til meg de siste månedene for å si det sånn. Jeg vet jeg kunne gjort ting annerledes og brukt mer tid på venner og familie, men akkurat nå har jeg valgt å fokusere 100% på trening og diett, forklarer Vilde.

Treningen til en Bikinifitness utøver

Bikinifitness utøverne trener mye bein og rumpe. Dette er en av muskelgruppene som er viktig i denne klassen, ellers er totalpakken avgjørende. Vilde er ikke et unntak når det gjelder rumpe og bein.

- Jeg har lagt utrolig mye fokus på bein som jeg trener 3 ganger i uken. Jeg har en tre ukersplan hvor jeg trener tungt med få reps første uken, litt lettere med flere reps på andre uke, og type supersett og dropset på den tredje uken. Dette fungerer veldig bra for meg, sier Vilde.

Hvor mye kardio trener du for å komme i form?
- Jeg har kjørt morgencardio + cardio etter styrkeøkt 6 ganger i uken gjennom hele dietten. Skal ikke skryte på meg at dette er favoritten min, men det må til, sier Vilde.

Hva med poseringstrening da?
- Èn gang i uken, nå som det nærmer seg showtime prøver jeg å øve så mye som mulig, sier hun.

Får mest komplimenter for rumpa

Vilde er ei jente som liker å trene hele kroppen og det varierer fra perioder til hva hun liker best å trene. Hun er derimot fast bestemt på hvilken muskelgruppe hun er mest fornøyd med.

- Akkurat nå er rygg og bakside lår favoritten, svarer Vilde raskt.

- Jeg har alltid fått mye komplimenter for rumpa mi, så det er nok den jeg er mest fornøyd med, ler Vilde.

En tøff reise

Vilde synes at denne sporten ikke er for hvem som helst fordi det tar på både mentalt og fysisk, men er stolt av seg selv at hun gjennomført og stått på helt til slutten.

- Det å vite at 99% av befolkningen ikke klarer å gjennomføre noe sånt som dette motiverer meg faktisk ganske mye! Jeg har alltid vært en person som elsker å sette meg nye mål, og faktisk klare å fullføre dem. Dette er virkelig ikke en sport for hvem som helst! Denne reisen har vært utrolig hard både fysisk og ikke minst mentalt. Jeg har hatt så sykt mange nedturer og følt meg skikkelig nedfor til tider, da er det så utrolig godt å vite at jeg har stått på og holdt ut og kommet meg gjennom det. Når jeg kommer meg på den scenen om få dager, er det en seier i seg selv for min del, sier Vilde.

- Om jeg kommer til å stille i Bikinifitness eller i noe annet senere er usikkert, men en ting er sikkert og det er at jeg aldri kommer til å slutte å trene, sier hun.

  

Coachen og City 24/7

Vilde blir coachet av Joakim Hetland og hun er utrolig fornøyd med ham. Hun vil ha gi ham all ære for å ha hjulpet henne til der hun er i dag. Vilde trener på City 24/7 i Sandnes som drives av Andre Thesen og Arild Haugen.

- Jeg kunne ikke bedt om et bedre miljø. Alle er sykt hyggelige og imøtekommende og ikke minst fulle av kunnskap innen denne sporten. Jeg føler meg skikkelig hjemme når jeg er på gymmet og kunne ikke bedt om en bedre plass å trene, smiler Vilde.

Noen du vil takke til slutt?
- Jeg vil så klart gi en stor takk til coachen min Joakim Hetland som har fått meg der jeg er i dag, Andre Thesen som alltid kommer med kloke ord og gode priser på kosttilskudd, kjæresten min Alexander som har holdt ut med meg gjennom denne dietten, og en spesielt stor takk til samboeren min Cecilie Carlsen (som også skal stille i Bikinifitness nå til høsten) som støtter meg hver eneste dag. Jeg er så utrolig glad for at jeg deler denne reisen sammen med henne. Jeg vet ikke hvordan jeg hadde klart meg alene gjennom dette her, avslutter Vilde.

Vi ønsker Vilde lykke til på Norway Open 20-21. september og NM 4-5. oktober.


Jentene kuppet Fitnessrussen

Intervju30.04.2018428

Dette er Norges mest trente russejenter.

Fitnessrussen 2017

Fitness30.04.2017591

Dette er Norges mest trente russ! Sjekk bildene og intervju.

Fitnessrussen 2016

Fitness27.04.2016904

Denne russen sløser ikke bort egg og mel, men baker heller proteinboller enn å grise ned gatene og bilene til hverandre!

Fitnessrussen 2015

Intervju29.04.20151404

Denne russen kaster ikke egg på hverandre - de sluker dem rå!

Jentene kuppet Fitnessrussen

Intervju30.04.2018428

Fitnessrussen 2017

Fitness30.04.2017591

Fitnessrussen 2016

Fitness27.04.2016904

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!