Sandra Kjøsnes Jokic bygger Bikinikropp

Intervju19.09.2014Joachim Marhaug0

Sandra Kjøsnes Jokic debuterte i fjor og kom da allerede på en 2. plass i NM.

Sandra Kjøsnes Jokic har i år vunnet sin klasse + overall på Oslo Grand Prix 2014. Videre har hun en sterk 2. plass i EM 2014 og en 5. plass på Olympia Amateur 2014.

Navn: Sandra Kjøsnes Jokic
Alder: 20 år
Høyde: 161 cm
Vekt: 52-55 kg
Arbeid: Online coach for StrongBody
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Sportsnutrition, Kaliber Gym, MySun og Kattem Frisør
Klubb: Kaliber Gym FKK
Instagram: Sandrajokic
Blogg: www.fitnessandra.com

Meritter:
2. plass i NM 2013
6. plass i Nordisk mesterskap 2013
1. plass og overall vinner under Oslo Grand Prix 2014
2. plass under Loaded Cup 2014
2. plass under junior EM 2014
9. plass under senior EM 2014
5. plass under Olympia Amateur 2014

Sandra er ei gladjente fra trønderlag, nå om dagen litt glemsk (diettåke), men ellers relativt oppegående. Hun er flink til å sette seg mål, og har med tiden nå blitt enda flinkere til å ha trua på dem! Selv vil hun si at hun har bein i nesa, ellers tror Sandra at andre vil beskrive henne som snill, reflekterende, ærlig og imøtekommende. Hun tar ikke seg selv for å være høytidelig, og elsker å kunne skille seg ut ved og ikke være som alle andre! Når det gjelder høstens konkurranser er målet høyt.

- Vet du, det er så godt å kunne si det - og ikke minst ha trua på det - for jeg jakter nemlig på gullet! Målet er å kunne kvalifisere seg til VM nå i høst, så får tiden vise om det går, smiler Sandra.

Finjusterer oppkjøringen denne gangen

Hun har vært med i flere konkurranser og har på den måten blitt kjent med sin egen kropp og hvordan hun responderer. Erfaring må til for å kunne hevde seg og samtidig delta i en toppform.

- Sist jeg stilte var Olympia Amateur i vår, som endte med en 5. plass! Jeg har i hele vår hatt en tendens til å samle vann før konkurranse, noe jeg tror kommer av at sesongen ble så lang, og at jeg var så sliten på slutten - var rett og slett ikke helt på lag med kroppen, men føler meg mye mer «harmonisk» nå, om jeg kan kalle det for det. Så lærer man noe nytt hver gang, hver sesong, hver eneste konkurranse. Finpusser spesielt på poseringer fra gang til gang, da det alltid er noe å justere på etter å ha sett seg selv på scenen, sier Sandra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg gjør litt ting annerledes nå. Det er viktig å teste litt forskjellig for å finne ut hva kroppen responderer best på. Har spist mager fisk (pangasius) over en lengre periode, men nå godt over til «samme gamle» da magen ser ut til å trives bedre med kjøtt. Tenker også å droppe oppkarbing før konkurranse denne gang, og gå flatt på scenen, så får vi se hvordan det går. Jeg har også kuttet ut beindagene mine siden i vår, kun kjørt knebøy en gang i uken - da jeg har lett for å bli (i alle fall internasjonalt) en av de mest muskuløse på scenen. "Lukshusproblem" vil nok mange kalle det, smiler Sandra.

Sandra har fokusert på denne oppkjøringen og trent målrettet siden midten av juli. Hun hadde en måned med ferie etter vårsesongen da hun trengte en avkobling med masse god mat og minimalt med trening. Deretter var det rett på diett og oppkjøring mot høsten etter det!

- Jeg har drevet med styrketrening «i ett sett» siden jeg var 18 år. Jeg har tidligere drevet med konkurranseturn fra jeg var 7-14 år, senere vært innom dans, fotball og cheerleading før jeg fant min plass blant manualene og frivektene, ler hun.

Dietten til Sandra

Sandra spiser mest protein i løpet av en dag. Hun er også ei som liker å spise mye og sjeldent enn ofte og lite.

- Slik den er nå går det i karbonadedeig, grønnsaker (nærmere bestemt salat, da det tar mye plass og ser ut som masse mat), litt karb, egg og proteinpulver - simpelt, men dødsgodt! Jeg har ikke faste tider for noen av måltidene mine, men er ekstremt flink til å utsette maten utover dagen slik at jeg får mye på en gang og ikke flere små måltider - kan trygt si jeg er en volumspiser, ler Sandra.

Sandra er superfan av Optimums produkter. Spesielt Gold Standard proteinpulver. Det er dagens høydepunkt å få smurt proteinpulveret ut over riskakene forteller hun.

- Ellers er jeg ikke flink til å huske og ta andre kosttilskudd, glemsk som jeg er, men ZMA står på nattbordet, BCAA ligger i treningsbaggen og kreatin i kjøkkenskuffen - men viktigst av alt er jo å få i seg nok proteiner i løpet av en dag slik man kan bli stor og sterk, sier Sandra med et lite glis.

Vært på konkurransediett i 2,5 måned

Sandra liker å være på diett. Hennes beste diettmat er etter rett etter trening og kveldsmaten. Førstnevnte består av riskaker «sjokoladeprotein-saus» og kveldsmaten består i å vispe sammen 1 egg og to eggehviter, tilsette litt sukrin og rører inn Gold standard jordbær protein, tilsetter fryste bær eller eplebiter og strør på kanel.

- I år har jeg fulgt kostholdsplan som forteller meg hvor mye jeg skal spise, i 8 av 9 måneder om jeg skal se bort i fra den ferien min, da jeg var hos min serbiske bestemor, «som gjorde meg fet». Jeg har jo ikke spist samme mengde kalorier hele tiden og vil derfor ikke kalle det en diett når jeg også har vært på et overskudd i løpet av året, men nå, mot høstens konkurranse kan det vel sies at jeg har vært på en «diett» i 2,5 måneder, forklarer Sandra med et smil.

Kombinasjon med venner og familielivet

Sandra trener målrettet mot konkurranser med en streng diett. Derfor blir utskeielser ekstremt vanskelig, men hun blir gjerne med en tur ut på byen edru og svinger seg på dansegulvet - for det sosiale.

- Med støtte fra både familie og venner både i og utenfor fitnessmiljøet går det egentlig veldig fint. Jeg går glipp av enkelte byturer, men stiller gledelig opp på dansegulvet edru en gang i blant for å være med på det sosiale. Ellers lager jeg min egen middag hver dag, og spiser mitt ved middagsbordet. Det er vel bare slik det har blitt med tiden! I tillegg har jeg verdens beste jobb i StrongBody, som gjør det veldig greit å kombinere jobb og trening, sier Sandra.

 

Har du noen forbilder?
- Ja, jeg har noen favoritter innen sporten. Christina Strøm Fjære. Helt vilt! Syns det er så motiverende å se at det faktisk går an! Å vinne konkurranse på konkurranse og vips så er man proff og representerer Norge i Olympia. Jeg krysser alt jeg har for den dama der, og dagdrømmer om at det er meg, en dag! Så Nathalia Melo, ingen hemmelighet det er rumpa hennes man er forelska i. Man er jo rar om ikke? Jeg har også møtt henne et par ganger nå og det kjennes jo ut som at jeg har kjent henne ei stund. Hun er fantastisk både utenpå og inni! Så har jeg nylig funnet meg et nytt idol, som også er meg om noen år, når jeg blåser i å holde igjen på beinøktene. Dette er Sue Lasmar, sier en ivrig Sandra.

Hvem ser du opp til her i verden da?
- Jeg beundrer mamma og min beste venninne Vilde - for å alltid ha svaret på alt, uansett hva det er. Den mest dyrebare tiden jeg har er da vi sitter opp, lange netter og snakker tomt og løst om livet og hva det har å by på. Jeg hadde ikke vært her jeg er i dag uten alle de gode samtalene. Ellers setter jeg utrolig stor pris på alle de som har fulgt med på meg, gitt meg lykkeønskninger og positive tilbakemeldinger som gjør det enda morsommere å drive med denne sporten, sier Sandra.

Konkurranseprepp

Skal man pirke inn formen må det kardio til, og skal man klare å få vist sin beste side av seg selv for få frem muskulatur og sine gode kvaliteter må poseringene sitte.

- Jeg har ikke noe fast kardioturer, men går en tur på 45-60 minutter når det passer seg, ellers har jeg ordnet meg med verdens beste «cardiodeal» med danserne ifra Xact Dansecrew - så jeg slenger meg med på noen dansetimer der i uka! Det er kjempe morsomt og superbra trening! Jeg har til nå prøvd meg på House-dansce, Ragga, og dansing på høye hæler - neste avhukning blir breakdance, sier Sandra.

- Vi fra Kaliber har en fast dag i uken hvor vi møtes og pirker på hverandres poseringer, ellers blir det minimum en runde med kvartvendinger foran speilet med tannbørsten i munnen, hver kveld, smiler Sandra.

Sandra liker å trene ryggen ettersom hun blir bare mer og mer fornøyd med den muskelen. Fordi hun har nemlig ikke hatt kontakt med latsen (ryggen) på venstre side før og hun sier det er morsomt å se at det blir bedre når man gjør en innsats for å forbedre svakhetene sine! Ellers er hun jo fan av lår og rumpemuskulatur.

Brenner for fremgang

Den beste motivasjonen for de fleste er å få fremgang. Det å se at du kommer videre og bygger muskler er veldig tilfredsstillende i denne sporten. Sandra er ikke alene.

- Ønsket om å få ei så diger rumpe at ingen klarer å holde øynene sine borte i fra den, neida, jo da, ler Sandra og fortsetter: - Jeg motiveres av fremgang. Det og både se å kjenne at kroppen forandrer seg syns jeg er noe av det mest fantastiske som finnes. Ikke bare på meg selv, men også på andre. Motiveres også av at andre lykkes med det de brenner for - "kan de kan jeg» tenker jeg da, sier hun.

- Jeg har også en iboende drøm som er å ende som proff - utenom det vil jeg fortsette å forbedre kroppen min til hva jeg synes er fint, ikke redd for å bygge. Så det spørs om jeg blir å slippe meg litt løs etter konkurransen nå, så får vi se hvor det ender, smiler Sandra.

Hvor trener du?
- På verdens beste, Kaliber Gym, svarer hun.

Hvordan er miljøet der?
- Det kan ikke sammenlignes med noe annet. Man blir automatisk 5 kg sterkere bare av å gå inn døra, høy musikk som fyrer opp treningsdjevelen i meg og en bunsj med folk som også er der for å bli litt bedre enn sist økt. Alltid ett smilende ansikt å møte, god hjelp å få - uansett nivå. En god blanding av alt fra mosjonister, prestasjonister og fitnessfreaks. Alle byer skulle hatt et gym som Kaliber, avslutter Sandra.

Vi ønsker Sandra lykke til på NM 4-5. oktober.

 


Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!