NM i Kroppsbygging og Fitness 2014

Fitness04.10.2014Rita Immerstein0

NM i Kroppsbygging og Fitness 2014 gikk av stabelen på Oslo Konserthus som fyltes opp med muskler, glitter og glam.

På NM i Kroppsbygging og Fitness 2014 skulle Norgesmestere kåres, men den tiden da alle utøverne i en fitness- og kroppsbyggerkonkurranse kunne gjennomføres på en dag er for lengst historie. Rekrutteringen til sporten er stor, og spesielt i Mens Physique og Bikini fitness-klassene, og det skaper et behov for å kjøre NM over 2 dager. Den 4-5. oktober ble NM i kroppsbygging og fitness arrangert i Oslo Konserthus. 276 påmeldte deltakere skulle i ilden igjen, 14 dager etter Norway Open i Fredrikstad. Her kjempet utøvere om NM-tittelen fra morgen til kveld begge dagene. Se alt fra NM - bilder, video, resultater, intervjuer m.m.

(Se vår LIVE stream her)

Bildegalleri

- 502 bilder fra forbedømming - lørdag

- 1203 bilder fra FINALE - lørdag

- 846 bilder fra forbedømming - søndag

- 966 bilder fra FINALE - søndag

Se alle bildene i galleriet over som linker deg direkte til de forskjellige dagene. Lørdag inneholder, AF, Bodybuilding, Womens physique og Bodyfitness, mens søndag inneholder Mens Fitness/Physique, CBB og Bikinifitness. Nedenfor har vi valgt ut tilfeldige bilder i større oppløsning.

 

Resultater

Resultatliste ligger her.

 

LIVE videoopptak

Spol deg frem og tilbake på det du vil se fra både lørdagen og søndagen.

 

 


 

Intervjuer fra forbedømming

Glenn Wakswik

Glenn Waksvik stilte i Norway Open for 2 uker siden hvor han tok en 2. plass i AF -178 cm. Han stiller for Atletix FKK og er erfaren med konkurranser både som tidligere bryter og flere konkurranser i AF. Han slapper av før han går på scenen og lar seg ikke stresse opp.

- Vi er 6 atleter i klassen og min sterkeste konkurrent er nok Alexander Farraq Ladsten. Vi er ganske like i fysikken, men han har mer detaljer i beina enn meg. Selv har en jeg generelt god overall fysikk. Mitt sterkeste kort er imidlertid styrkemomenter. Jeg har lyst til å vinne og ta en første plass. Da avanserer jeg fra 3. og 2. plass fra mine to forrige konkurranser.

- Jeg har gått lenge i "konkurransemodus" og kun på hard diett de siste ukene. Jeg har hatt mye å ta av og har brukt lang tid på prosessen. Synes ar dette har fungert bra. Mat blir bare bedre og bedre, forteller Glenn og smiler. Men jeg vil ikke gå veldig i matfatet etter konkurransen. Vekt spiller ikke så stor rolle for meg offseason, men jeg har lyst til å ta hensyn.Etter konkurransen i dag så gleder jeg meg til å gå ut å spise sammen med klubben.

Glenn har vært første runde på scenen og styrkemomentene venter før finalen i ettermiddag bestemmer hvilken plass han endelig får. Lykke til!

Synnøve Birgitte Belden stråler!

Hun deltar på sin 2. konkurranse og denne gang ble det også en forbedømmingsrunde. Hun ser svært tilfreds og trygg ut på scenen og stråler fornøyd i det hun kommer ut av scenen igjen.

- Det var så deilig og fantastisk å stå på scenen, smiler hun. Jeg storkosa meg på scenen og jeg har venta lenge på denne dagen. Det har gått så fint på diett og jeg har gradvis kuttet på dietten. Jeg har vært flink med å tilberede maten slik at jeg kunne kose meg med den. Det har vært viktig å være kreativ og små tilberedningstriks gjør susen. Som å bake fiske i kålblad og få en skikelig god kålbladwrap, ler hun. Jeg har ikke hatt noen sprekker, men har hgelt planlagtlagt til bitte små belønninger underveis i dietten. Treningen har gått bra fram til konkurranse. Det blir spennende videre og i dag må jeg vel si at Janne Moland er min sterkeste konkurrent. Hun er erfaren og en flott atlet.

Stian Solheim Pettersen

Han var også en av debutantene under Norway Open vant sin debutantklasse i bygging. I samme konkurranse tok han en imponerende 2. plass i juniorklassen klassen.

- Jeg har vært utrolig motivert etter helgen i Fredrikstad for 14. dager siden. Jeg tok gode plasseringer, fikk ekstra mat, trøkk i kroppen under trening og økte kardioen disse 14 dagene mellom konkurransene. Jeg er i bedre form nå enn i Fredrikstad og i tillegg har jeg fått erfaring med sceneopptreden i en runde som debutant. Min største konkurrent er Morten Vedøy. Selv om jeg satser på 1. plass blir jeg ikke skuffet, jeg skal uansett gjøre mitt beste, smiler Stian.

-Jeg veier 85. 1 kilo nå og i fremtiden ønsker jeg å øke muskelmassen opp til 95 kilo. Dette tar selvfølgelig tid og hardt arbeid, men jeg er glad i å trene og er flink til å bygge så dette kommer jeg til å fortsette med.

Akkurat i dag var hele opplevelsen med å stå på scenen og være i sentrum utrolig ok. Det er godt å kunne vise familie og venner hva jeg har fått til. Dette er jeg stolt av og hele opplevelsen er en belønning for strevet sier en blid og smilende Stian.

Debuterte i Mens Physique for 14 dager siden

Under NM stiller Mads Nyland Ottesen i Classic Bodybuilding. Han fikk testet seg og holdt målet om å stille i Mens Physique, men sammen med coachen og motivatoren Knut Øines ble det bestemt at han heller skulle stille i CBB under NM.

- Jeg har kjørt hardt de siste 14 dagene for å stille i denne klassen. Det har ikke blitt noe særlig ardio, men jeg har trent nesten dobbelt så mye med vekter for å få skikkelig form. Det har jeg merket både på kropp og sjel og har gått ned 3 kilo de siste 2 ukene. Jeg elsker å trene dropsett og ligger ofte på 30-40 reps. Jeg jobber som en hund med høyt antall reps utenom i baseøvelser for der kjører ejg noe færre sett. Det er det som fungerer for meg. Nå er jeg ikke så sikker på hvordan jeg stiller i rekken i forhold til de andre utøverne,men jeg har egentlig nok med meg selv og det jeg skal prestere.

- Dette er det kjempegøy å være med på og jeg kommer nok til å stille i CBB neste år også. Jeg vil jobbe med muskulaturen, spesielt magen og volumet i beina. Jeg vil bli hardere og bedre, men kommer ikke til å sette liv og helse på spill. Jeg kommer til å tenke kvalitet i alt jeg gjør i fortsettelsen, smiler Mads

Martin Heede stiller i Mens Fitness

Han debuterte i Fredrikstad i Mens Physique, men målet var hele tiden å delta i NM på Mens Fitness og hans hovedmål er å komme til VM.

- Jeg har trent karate og cheerleading i mange år og er 8 ganger norgesmester i karate og har vunnet norgestittelen i cheerleading 1 gang. Jeg har kun trent målrettet styrketrening i 2 måneder for å jobbe opp fysikken fram til NM og vet at jeg må prestere bra for å få en plass til VM. Jeg håper at nivået mitt er bra nok til det. Friprogrammet vurderes etter vanskelighetsgrader fra 1 til 3 av dommerne og jeg har momenter og akrobatikk på 3 nivå i programmet.

Jeg gikk hardt på diett til Norway Open, men til NM har jeg ikke karbet ned og gikk allikevel ned 3 kilo på et døgn så forbrenningen min er det ikke noe å si på, smiler Martin. Vi er 3 i klassen i dag og jeg håper det blir flere som kommer til å stille i denne kategorien i framtiden. Det finnes mange som har fysikk og anlegg for å gjøre det bra i denne klassen. I dag er jeg nok min egen største konkurrent og jeg satser på å vinne. 
 


 

Reportasje fra NM

I alt var det 276 utøvere til start under årets NM. 118 utøvere stilte på lørdag og 158 deltok på søndag. Athletic Fitness er fortsatt populært og der var det til sammen 39 utøvere, mens det i kroppsbbygging var 27 utøvere på lørdag. I tillegg hadde 44 damer line up i Body Fitness klassene.

På søndag var det 3 spreke herrer som stilte i Mens Fitness, 49 deltakere deltok i Mens Physique og hele 87 flotte jenter stilte i Bikini Fitness. I CBB var det 17 deltakere til sammen fordelt på 3 høydeklasser. Vi gir deg høydepunktene her:
AF Damer -165 cm hadde 5utøvere og Emilie Møller-Olsen vant denne klassen, men overalltittelen gikk til vinneren i + 165 cm Stine Marie Løvoll. Blant gutta i den lave AF-klassen var det "close race" mellom Alexander Ladsten og Glenn Waksvik og Glenn måtte til slutt se seg slått av Alexander. I den høye klassen stod til slutt en stolt Joachim Fresvik øverst på pallen, men overallseieren gikk til Alexander Ladsten.

Juniorene i bodybuilding hadde 4 utøvere og Stian Solheim Pettersen stakk av med mestertittelen. I Bodybulding master 40-49 år tok Jostein Ødegården 1. plassen, mens Joel Pascua, som var i sin beste form noen gang, tok 2. plassen. Masterklassene 50-59 år og +60 hadde kun en utøver i hver klasse. Arnfinn Thorstensen og Svein Thorstensen kunne dermed få krone seg med norgesmestertittelen. Bodybuilding Herrer Seniorer -80 kg hadde 6 utøvere og ikke overraskende vant Paul Rusten denne klassen. I klassen -90 kg var det 5 utøvere og Samir Troudi som hadde fått en skarpere form etter Norway Open 14 dager tidligere fikk 1. plassen, samt tittelen som beste posør. Dømmingen foregikk raskt så det var tydeligvis ingen tvil om hvordan dommerne ønsket å plassere utøverne. Klassen -100 kg var en svært solid klasse og Joel Pascua fikk sin fortjente seier etterfulgt av Ole Kristian Våga, mens det i +100 kg ikke var noen tvil om at det var Jostein Ødegården som også her skulle få en vinnertittel. I kampen om overall vant han også denne tittelen, etterfulgt av Joel Pascua og Ole Kristian Våga.

Womens Physique hadde to utøvere i masterklassen og 6 i den åpne klassen. Dette er tydeligvis en klasse som kan vokse i mangel på en ren kroppsbyggerklasse. Vinneren ble Aleksandra Rudenko etterfulgt av Anne Lene Klingberg og Marianne Ruud. Anne Lene vant også tittelen som beste posør.

Body Fitness-klassene er fortsatt populære og i juniorklassen Skilte Sigrid Bye Skille seg igjen ut som en klar vinner. Ann Krsitn Jacobsen var i en skarpere form enni Norway open og fikk lønn for strevet med en 1. plass i Masterklassen. Bodyfitness - 163 cm var en sterk klasse som en lykkelig Julie Oftedal tok seieren i, etterfulgt av Ann Kristin Jacobsen. Mari Haukland fikk topp-plassering i -168 cm etterfulgt av Janne Moland og Synnøve Birgitte Belden. Mette Stendsland stod igjen øverst på pallen i klassen +168 cm og tok atter en gang overalltittelen.

Mens Fitness har line up med kvartvendigner og et friprogram med akrobatikk på 3 ulike nivåer. Dette er en ny gren for gutta og det blir spennende å se hvordan det slår an i fremtiden. Martin Heede vant denne kalssen med sitt kampsportinspirerte friprogram og han håper selvsagt at dette kan holde til en VM-billett.

Classic Bodybuilding holder jevnt over et godt nivå i alle klasser. I den lave klassen -175 cm vant Hassan Al-Gazzi over Thomas Gjelde Thoresen. Det som muligens skilte dem var friprogrammet. Hassan vant også årets overalltittel. CBBm -180 cm klassen hadde 5 utøvere og Thor Raymond Engh vant denne klassen. Erik Widlund fikk en fortjent førsteplass i CBB + 180 cm klassen mens Roy Simon Bang og Nils Fredrik tok 2. og 3. plass.

Men's Physique er en kategori som høster stor applaus blant publikum og blant juniorene var det Shepol Barzan som tok førsteplassen foran Alexander Myrvold. I -174 cm vant Robert A. Berg foran Shepol og Alexander, mens Petter Orvik Grønningsæter vant sin klasse i -178 cm. Christian Egner fikk sin NM-tittel i den høyeste klassen i MP, etterfulgt av John Faranso og Jelani Ask. Petter Orvik har hatt en flott konkurransesesong for han vant også overalltittelen i MP.

Bikini Fitness er også utrolig populært og det er spesielt en utøver som har gjort fantastisk både som debutant i Fredrikstad og nå under NM i Oslo og det er Vilde Waksvik. Hun har tatt førsteplasser i alle klassen hun har stilt i og vunnet to av to mulige overall-titler på 14. dager. Hun vant juniorklassen, -169 cm klassen og overalltittelen nå under NM. Sandra Jokic vant sin klasse i -163 cm, mens Veronica Dalsnes tok seieren i -166 cm. Eileen Kvale Røst stakk til slutt av med seieren i +169 cm for Bikini Fitness kategorien

Det ble igjen lange konkurransedager, men kjøreplanen var smidig lagt opp og både utøvere og publikum kunne ta kvelden i rimelig tid på søndag. Ute i messeområdet var det i år svært mange stands og det er alltid populært å kunne hamstre proteinbarer, klær og andre treningsrelaterte produkter i pausene.

 


 Bilder fra NM

(Ble lagt ut fortløpende og tilfeldig)

Se hundrevis av bilder i galleriet vårt. Klikk på NM 2014.

 

 

 

 

 

- 502 bilder fra forbedømming - lørdag

- 1203 bilder fra FINALE - lørdag

- 846 bilder fra forbedømming - søndag

- 966 bilder fra FINALE - søndag

 

 

 

 

 

 

 

 

- 502 bilder fra forbedømming - lørdag

- 1203 bilder fra FINALE - lørdag

- 846 bilder fra forbedømming - søndag

- 966 bilder fra FINALE - søndag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- 502 bilder fra forbedømming - lørdag

- 1203 bilder fra FINALE - lørdag

- 846 bilder fra forbedømming - søndag

- 966 bilder fra FINALE - søndag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- 502 bilder fra forbedømming - lørdag

- 1203 bilder fra FINALE - lørdag

- 846 bilder fra forbedømming - søndag

- 966 bilder fra FINALE - søndag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

- 502 bilder fra forbedømming - lørdag

- 1203 bilder fra FINALE - lørdag

- 846 bilder fra forbedømming - søndag

- 966 bilder fra FINALE - søndag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- 502 bilder fra forbedømming - lørdag

- 1203 bilder fra FINALE - lørdag

- 846 bilder fra forbedømming - søndag

- 966 bilder fra FINALE - søndag

 

 

 


Forventingsfull president

President Tone Opheim gleder seg til det hun mener er flaggskipet sett med norske øyne: Norgesmesterskapet! Hun håper og ønsker at denne tittelen fremdeles skal henge høyt og gi prestisje for en utøver. Hun håper at utøverne synes det er noe spesielt å bli nasjonal vinner.

- Etter Norges fantastiske suksess i Arnold Classic forrige helg og andre topp plasseringer internasjonalt siste årene vises det at Norge holder skyhøyt nivå i enkelte grener. Det blir kamp om tittelen i spesielt Bikini Fitness, BF og Mens Physique i år. Det står også på spill å få en plass på landslaget til VM i Canada og Nordisk mesterskap på Island. De som kniper disse plassene vil nok ligge helt i toppsjiktet internasjonalt. Vi har rett og slett funnet nøkkelen til hvordan utøverne i disse kategoriene skal se ut! Vi har mye å være stolte av og jeg gleder meg til fortsettelsen, forteller presidenten entusiastisk.

- Det er litt vemodig å se at bygger "standen" begynner å bli tynn i rekkene. Jeg håper at de kommer sterkere tilbake,- det er tross alt kroppsbygging som var starten på alt i denne bransjen. Mitt mål er å lage et minneverdig norgesmesterskap som både deltagere, sponsorer og publikum vil huske som en flott opplevelse. Vi legger mye i å lage en fin ramme rundt arrangementet, scenen, premiene , mini expoet og at alt skal gå så smooth som mulig. Vi vil at alle skal bli fornøyd, sier Tone.

Kjøreplan for lørdag og søndag

Alle klasser skal ha både forbedømming og finale på samme dag. Det er ingen som konkurrerer over to dager. Forbedømmingen skjer på formiddagen og starter klokken 10 og finaleheatet går på ettermiddagen klokken 15 begge dager.

På lørdag skal Athletic Fitnessdeltakerene starte sin symmetrirunde på scenen. Styrkemomentene gjennomføres i Glasshuset parallelt med at konkurransen går sin gang i hovedsalen på konserthuset. Alle klassene i bodybuilding skal på scenen på lørdag og da skal juniorer, masterklasser, -80 til +100 kilos klassene i ilden. I tillegg er det en flott reke av utøvere i Womens Physique som skal entre scenen. Før lørdagen avslutter skal i tillegg alle Bodyfitnessklassene delta og kjempe om den norske mesterskapstittelen.

Søndagens konkurranse kan by på Mens Fitness, Classic Bodybuilding, Mens Athletic Physique og Bikinifitness. Det er langt færre kategorier på søndag, men Bikinifitness har mange deltakere så antallet er høyere på søndag enn lørdag. Dette har en sammenheng med at kroppsbyggerklassene på lørdag har få deltakere i hver klasse, mens det til gjengjeld er relativt solide rekker i CBB som skal på scenen på søndag. På lørdag er det 158 deltakere mot 118 på søndag. Tiden vil med andre ord definitivt bli fylt godt opp gjennom hele dagen både på lørdag og søndag. Vi sees!

Appell til utøvere og coacher:
På grunn av innførte restriksjoner i år, vil det ikke være mulig å gjennomføre intervjuer eller ta bilder backstage under NM. Vi ønsker allikevel å rette fokus mot enkeltutøvere som stiller og vi satser på å lage korte intervjuer å ta bilder, men det betyr at det må gjøres i åpne områder(standområdet). Vi i Treningsforum håper derfor at du har lyst og mulighet til å la deg intervjue på forespørsel. Vi setter pris på å kunne fremme enkeltatleter underveis på Treningsforum.no sin nettside denne helgen.


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

NM i Fitness og Kroppsbygging 2017

Fitness15.09.2017216

Se vår sending fra muskelshowet!

NM i Kroppsbygging og Fitness 2016

Fitness09.10.2016551

Se LIVE fra HELE konkurransen her!

NM i Kroppsbygging og Fitness 2015

Fitness28.09.2015450

Bilder, resultater, intervjuer +++

NM i Kroppsbygging og Fitness 2013

Fitness04.10.2013628

NM 2013 - Se bilder, videopptak, intervjuer, resultater m.m.

NM i Fitness og Kroppsbygging 2017

Fitness15.09.2017216

NM i Kroppsbygging og Fitness 2016

Fitness09.10.2016551

NM i Kroppsbygging og Fitness 2015

Fitness28.09.2015450

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!