Markløft med strake bein

Trening20.10.2014Rita Immerstein208

Strake markløft er en ypperlig øvelse for å trene bakside lår.

Strake markløft  krever god teknikk, men du vil raskt oppdage at det er en god styrkeøvelse som også øker din beveglighet.

Muskulatur
Lår - knefleksorer
Hofte - ekstensorer
Rygg - dype del
Trener primært: m.biceps femoris, m.semitendinosus, m.semimembranosus, m.gluteus maximus, m.erector spinae. Assisterende muskler:

Beskrivelse
Stå med stangen hengende foran hoften. Bøy overkroppen framover så langt som lårets bakside-muskulatur tillater det. Hold ryggen og benene strake under utførelsen, men unngå å låse kneleddet. Pass samtidig på at du unngår å bøye kneleddet mer og mer under utførelsen fordi dette fører til at du ikke får koblet og arbeidet optimalt med lårets bakside. Kjenn at du strekker og trekker med lårets bakside. Før stangen kontrollert ned mot golvet i rolig tempo og med et noe raskere tempo på vei tilbake til utgangsposisjon. Unngå å gå så raskt opp at du får en oversvai i korsryggen i topp-punktet. Dette er en risikobetont øvelse for korsryggen! Dette er en risikobetont øvelse for korsryggen så pass på å holde en rett rygg og en stram mage.

Progresjon/variasjonsmulighet
Øvelsen kan også gjennomføres med hantler. En annen variasjonsmulighet er å gjennomføre øvelsen som et beins markløft enten med stang eller en hantel. På den måten utfordres stabiliseringsmuskulatur og din balanseevne i langt større grad. Brukes en stang er det foten du står på som får hele arbeidet, mens du stabiliserer med beinet som føres bakover i linje langs ved gulvet. Ved bruk av hantel kan du støtte deg eller ta i mot med den frie hånden mot en benk eller liknende.

Sett og repetisjoner
15, 12, 10, 10 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Fått oppmerksomheten din? Bra.
Markløft og strake/rumenske markløft er glimrende øvelser for hamstrings og setemuskulatur.
Har du problemer med markløft? Prøv disse løsningene for å forbedre løftet ditt.
Marte Elverum satte ny europeisk rekord i markløft med hele 220 kg RAW.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!