9 supertips til å booste opp treningen

Trening03.09.2019Rita Immerstein0

Her får du 9 gode tips til hvordan du kan booste opp din egen trening.

Bruk positiv mental energi. Har du planer om å øke din treningsfrekvens fra to til tre-fire dager i uken eller har du satt deg et mål om å stille i konkurranse innen et år? Står du ved et veiskille, men hører stemmer i hodet som forteller deg at: «Nei, dette får du ikke til» eller «Er du virkelig i stand til å bygge en fysikk som er bra nok til konkurranse?». Du slår fra deg målene dine i den tro at du ikke er bra nok og dessuten har du prøvd det før og da gikk det i grunn rett vest!

Gi aldri opp

Du trenger ikke ha et mål på høyde med Mount Everest, men start med aktiviteter som allerede er en del av din vanlige hverdag. Det kan være alt fra å rett og slett begynne å trene 2 dager i uken i stedet for 1 dag i uken, starte med en hobby du har tenkt lenge på eller å bli med i den lokale klubbkonkurransen i styrkeløft, dips og chins. Ta utgangspunkt i ditt eget ståsted og når du først bestemmer deg så ta steget fullt ut. Det er aldri noen som har vunnet uten å satse! La meg ta utgangspunkt i at du satser på å stille i konkurranse - da kan Pauline Nordins 10 tips være verdifull last på veien. Språk er makt og hvordan vi lar oss påvirke av vår indre mentale stemme eller meninger i omgivelsene kan forme den vi er og det vi har lyst til å oppnå.

Pauline Nordins supertips

• La ikke frykten for å feile få deg til å stagnere. Det finnes selvsagt en tid for varsomhet og en tid hvor entusiasmen skal kjøres opp. Uansett utfall av resultatet vil du allikevel bli en sterkere utgave av deg selv.
• Ikke la andre sette målet for deg eller fortelle deg hvor mye du kan være i stand til å oppnå. Bli ikke fornøyd med mindre enn det målet du setter deg selv.
• La ikke stemmen i hodet ta over under trening med spørsmål som «hvordan i all verden skal du greie å løfte 100 kilo i benk?» La deg ikke styre og snu på spørsmålet fra «Hvorfor?» til «hvorfor ikke?» Det er kun din egen stemme som kan overbevise deg selv og fjerne all tvil om egen evne til å prestere.
• Ser du deg i speilet og føler deg mislykket så snu det negative til noe positivt. Om du ser en tynn kropp så kan du tenke at det er en utmerket kroppsamme å bygge muskler i. Dersom alt du ser er en overvektig kropp kan du heller velge å se en solid ramme som vil hjelpe deg til å løfte tungt.
• Skap positiv kraft og bevegelse og la ikke uvaner få snike seg innpå. Den ene Snickersen gjør kanskje ikke så mye med den fysiske formen, men en mental barriere er brutt så pass på at du ikke skeier så ofte ut at du til slutt nyter utskeielsen framfor prosessen mot målet du har satt deg. Evnen til å si nei utvikles gjennom forpliktelse og gjentakelse. Det er vist gang på gang at det føles som tortur å hive ned søppelmat på dag 8, men på dag 42 så nyter du det faktisk.
• Sett pris på små framskritt. Hvis du tror på hvor du skal, kan selv små positive skritt være en tilfredstillelse. Du kan kanskje se en mer definert muskel, eller har gått ned en buksestørrelse. Dette i seg selv kan jo bety at du kan unne deg en belønning, men ærlig talt; belønning er litt «pysete». Selve følelsen du får er belønningen. Tillat deg å skinne litt i solen før du går tilbake til arbeid.
• Bruk andre som motivasjon. Mange har prøvd det du vil prøve. Det betyr ikke at målene dine ikke er spesielle, men mer at de er oppnåelige. Når fremgangen uteblir og treningsstrukturen svikter så se til fitnessutøvere før deg og de vil helt enkelt si at du skal stå løpet ut, holde på målet og bli sterkere for hvert minutt av treningen.
• Glem plan B. Våg å legge alle eggene i en kurv. For å mønstre nok mental energi må du ha fitness på hjernen, la det være din lidenskap. La ikke andre alternativer være en «backup». Gå for det du vil oppnå og prestere. Stol på at hvor enn du ender så vil det gjøre deg godt.
• Verbaliser dine indre ønsker. Vær din egen beste heiagjeng, mester og coach. Når du våkner om morgenen så fortell deg selv at et hvert valg jeg tar fører meg nærmere målet. Se deg i speilet og fortell deg selv at du er fantastisk, tøff, kraftfull og smart. Fortell det ofte nok og du vil tro på det - og bli det du tror på.

Dine tanker og hva du gjør ut av dem styrer faktisk de resultatene du oppnår. Det å drive med egne, indre samtaler med seg selv er ikke uvanlig hverken i hverdagsliv eller under konkurranser. Tving deg selv til å føre samtalene i en positiv retning og når det begynner å se litt mørkt ut i tankegangen så er det om og gjøre å fortelle seg selv at her må det skjerping til. Ingen ting er så galt at det ikke kan gjøres noe med. Om du ikke bruker speilet så kan små beskjeder på note-it lapper, treningsloggen og spisedagboka faktisk fortelle deg at..hmm..her skjer det ting gitt. «Diett er lett» står det på en av mine lapper og det funker - hva står det på din?

Kilde:
Nordin P(2013) 10 Mental Boosters For A Better Workout, Nettside; Bodybuilding.com:
http://www.bodybuilding.com/fun/10-mental-boosters-for-a-better-workout.html


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Hva skjer med muskelmassen, styrken og utholdenheten hvis du tar pause 1 mnd. eller 3 mnd. og lenger?
Det er bedre alternativer enn tredemølle og sykkel til oppvarming. Dette er den perfekte oppvarmingen!
Spiller poden din altfor mye? Dette kan være løsningen på å slå to fluer i en smekk.
43 år gamle Rolf Gustavsen har vært topptrent over halve livet sitt og han holder koken fortsatt.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!