Strongman Champions League

Strongman11.12.2014Jenny Tropez235

Se bilder og rapport fra Strongman Champions League (SCL) under 90 kg og 105 kg. De sterkeste fra verden!

Dagen hadde kommet som så mange hadde ventet på, det var lørdag 6.desember. Ordføreren var på plass og det var duket for ett show spekket med rå styrke ,og lite visste vi på forhånd at det også skulle bli tatt 3 nye verdensrekorder. En gjeng sterke kraftkarer sto klare for en konkurranse i regi av Tim Enersen og Strongman champions league.

Bildegalleri og video

Se hundervis av bilder fra SCL Strongman her! 

Deltakerne hadde vært igjennom innveiingen dagen før og det obligatoriske utøvermøte hvor deltakerne fikk programmet for den store dagen og en gjennomgang av regler. Deltagere fra flere land i Europa var med i Lørdagens konkurranse i Spydeberg-hallen på Fjellheim, her var alt lagt til rette for at det skulle bli en profesjonell konkurranse i verdensklasse. Tim Enersen var arrangør og stilte i tillegg selv i -90 klassen, dette var første gangen SCL ble holdt for disse vektklassene i Norge. Det var 7 knallharde øvelser i hver klasse og sammenlagt var det 24 deltagere. Like etter klokken tolv startet introduksjonen av utøverene, de viste stolt frem hvilket land de tilhørte da de kom inn på arenaen med hvert sitt nasjonalflagg liggende rundt skuldrene. Med over 400 ekstremt engasjerte tilskuere i salen ble stemmingen fort god og utøverene fikk drahjelp hele veien.

Apollons axle LMS

Den første øvelsen var Apollons axle Last man standing, her skulle utøverne løfte tyngst mulig til det kun sto igjen en vinner. Christoph Sturmer fra Tyskland var førstemann som løftet med 110 kg som startvekt i -90 klassen, sirkuset var igang og man kunne merke spenningen i luften. 10kg ble lagt på for hver omgang og da det sto igjen to Norske vikinger som knivet om seieren i øvelsen hadde stangen en vekt på 152,5kg.
Det sto nå om en ny verdens rekord , rekorden i Apollons var for øyeblikket på 151kg for denne klassen og var Tim Enersen var først ut.

Enersen var klar og med en enorm heia gjeng i salen som ropte for full hals løftet han stangen med 152,5kg, stangen går helt opp og det såg utrolig lett ut. Nå gjensto det å se om den nye verdensrekorden tilhørte Enersen eller om Loyd Kaaland som gikk bestemt og konsentrert ut mot plattformen også ville klare det. Loyd sa også før konkurransen at Appolons er hans favoritt øvelse.



Kaaland løftet like selvsikkert og stangen gikk sakte men sikkert opp, han sto med strake armer og løftet ble godkjent. Publikum skjønte fort at det ikke var avgjort enda, da det nå var likt mellom Enersen og Kaaland, og stor jubel ble det da stangen etter litt låg klar med hele 155kg. Enersen sto igjen klar foran appolons stangen, tok tak i stangen og han såg ikke ut til å være spesielt preget av at han sammenlagt hadde presset over et halvt tonn i forveien.

Nå ble det enda mer jubel, Enersen klarte det med en rå styrke i form av push-press teknikk, men fortsatt gjenstår det for Kaaland å løfte.Selv om viljen var tilstede så klarte ikke Kaaland løftet, dermed var Tim Enersen den sterkeste og vinneren av den første øvelse. Han avsluttet første øvelse med en strekk i låret og en verdensrekord i lommen. To andre Norske rivaler som også gjorde det bra i denne øvelsen var Raymond Rabben som løftet 130kg og Kjetil Finnes som løftet 140kg.

I klassen for -105kg var startvekten på Apollons 120kg, og det blir her lagt på 10 kg pr løft. Iblant de 12 utøverne hadde Norge her 3 representanter, Hans. M Liabø, Jørgen. S Aukland som er Europas sterkeste mann -105 og Jon. E Haugland som tidligere fikk 2.plass i Norges sterkeste mann -105.

Da vekten hadde nådd 140kg så sa det stopp for halvparten av de 12 deltagerne inkludert Liabø, og selv om Haugland fulgte tett opp til 150kg så var det kun to stykker som hadde mer inne og som fortsatte med 161kg på stangen.
Det sto nå mellom to mestere på en ny verdensrekord, Jørgen. S Aukland og Marcin Sendwicki fra Polen som ble Polens sterkeste -105kg i 2013. Publikum var igjen i ekstase da Aukland gikk ut for å løfte, Alle hadde stor tro på Aukland og han sviktet ikke, stangen gikk opp over hodet med 161kg og man kunne tydelig se han var fornøyd. Sendwicki imponerte også med sitt løft og dermed ble vekten for neste løft 165kg.

Nå var det virkelig spennende og Aukland kom inn igjen etter en kjapp pust i bakken, han virket like bestemt som ved forrige løft, men da han hadde fått stangen opp på brystet var det noe som gikk galt og han fikk ikke til å presse vekten over hodet. Stangen gikk i bakken og verdensrekord forsøket var tapt for Aukland. Sendwicki var nå klar og man kunne nesten se at han var litt mer oppjaget siden han visste hva som sto på spill, han gjorde seg klar, vendte stangen opp på brystet og push-presset stangen rett opp, dette var en ekstremt bra prestasjon og demonstrasjon av rå styrke. Mercin Sendwicki var nå den nye rettmessige eieren av verdensrekorden.

Farmers walk.

Distansen var totalt 40 meter med vending og deltagerne skulle bære 120kg i hver hånd raskest mulig, her var det om å gjøre å fullføre distansen på kortest mulig tid. -90 klassen gikk ut i par som gjorde det ekstra spennende for publikum, noe også utøverne syntes, å konkurrere side om side i en øvelse gir mer motivasjonen, og vinnerinstinktet blir fyrt oppunder. Første par ut var Dean Kennedy fra Irland og Gary Robertson fra Skottland, Kennedy knuste motstanderen og satte her standarden med 19,72 sekund foran Robertson med sine 37,19 sekund.

Neste par ut i krigen var gym eieren Christoph Straumer fra Tyskland og politimannen Sami Pätäri Finland, Pätäri kom i mål på 19,84sek her mens Straumer satte standarden enda høyere med 18,40 sekunder. Da Loyd Kaaland og Tim Enersen gikk ut som siste par var det stor spenning i salen, deltagerne som også hadde knivet i første øvelse sto nå igjen klare til kamp.Tim Enersen kom inn på andre plass i øvelsen med tiden 18,41sek som var 0,01sek bak vinneren av øvelsen, Straumer. Kaaland kom inn rett bak Enersen og sikret seg tredjeplassen.Ellers gjorde Kjetil Finnes en god figur i øvelsen med en 7 plass, bare litt over 2 sekunder bak første plassen. Raymond Rabben kom her på 9 plass med 24,25sekunder.

Nå var det igjen klart for -105 klassen, samme distanse men vekten pr hånd var 130kg.Landsbrødrene fra Sverige Rikhard Anderson og John Pasanen var første par ut og gjorde en sterk og markant start da de gikk i mål på 19,94sek og 18,38sek
Pasanen beholdt den beste tiden helt til par nummer fire med Jiri Grönman fra Finland og Mindaugas Brazaukas fra Litauen gikk ut, nå tok Grönman over ledelsen med sine 17,22sek. Mindaugas kom ikke i mål, men ble målt til 38,68 meter på distansen. Jørgen.S Aukland og Marcin Sendwicki gikk ut som siste par og den som ler sist ler best for her gikk Aukland inn med beste tid på 16,41 sekund.
Ellers gikk Jon Einar Haugland ut i par nummer fem og kom i mål på 30,21sek, men ble slått av sin motstander Paavo Paaso fra Finland som fikk 19,31 sekunder.

Markløft LMS

Dette er kongen av alle øvelser med tanken på rå styrke, dette var også en last man standing øvelse hvor den sterkeste skulle stå igjen tilslutt. Startvekten for -90 klassen begynte på 240kg, det ble lagt på 20kg for hver runde og Ossian Lunden fra Sverige var førstemann til å starte øvelsen. Tolv deltagere fulgte tett etter og hvor alle klarte 240kg. Da vekten rundet 260kg så klarte ikke Dean Kennedy å holde følge, heller ikke Ossian Lunden.10 deltagere var videre med på 280kg, av disse var det 4 stykker som ikke klarte å gjennomføre, Kjetil Finnes var en av disse. Nå var det 300kg på stangen og de gjenværende deltagerne forberedte seg, men dessverre så ble det litt for tungt for Raymond Rabben og Loyd Kaaland og de var 2 av de 4 deltagerne som ikke klarte det.

Da var det kun to utøvere igjen, Christoph Straumer og Tim Enersen, og det ble en samtale om hvor vidt de ønsket å legge på vekter tilsvarende ny verdensrekord på 325kg, men på grund av skaden Enersen pådro seg i Apollons axle ville han ikke risikere ytterligere skade. Dermed ble det ikke verdensrekord forsøk, men de ble enige om 310kg på stangen. Enersen var først ut på 310kg, og igjen så var heie gjengen i ekstase. Jubelen fra de 400 i salen gav garantert Enersen ekstra motivasjon og energi til å klare løftet. Enersen rev vekten opp av gulvet til en enda større jubel og alle Spydebergingene i tillegg til ordføreren var i en euforisk tilstand. Hele team Enersen gliste fra øre til øre og ekstra glad og stolt var vel Enersen selv som i tillegg hadde slått sin personlige rekord. Nå var det opp til Strumer å føre kampen videre, og ikke la Tim vinne øvelsen, men dessverre for Strumer var ikke han sterk nok til å måle seg med Enersen denne dagen.

Startvekten for -105kg var 260kg, her var alle deltagerne med, men da vekten økte til 280kg så måtte Stuart Whyte fra Skottland og Gavin Redmon legge fra seg stangen og kaste inn håndkle, dette ble for tungt.
300kg lå klart på stangen og det var 9 deltagere som prøvde seg, sammen med Aukland og Haugland så var det bare 3 deltagere til som fullførte det tunge løftet. Stemmningen ble hauset opp enda mer i salen da ytterligere 20kg blir lagt på stangen, her klarte dessverre ikke Aukland løftet.

Sammen med Brazaukas og Grönman stod Jon Einar Haugland, man kunne tydelig se gleden i ansiktene til deltagerne som var igjen. Stangen låg klar med 330kg og Haugland hadde fordelen med å gå ut sist, Brazaukas og Grönman gikk ut etter tur, men her var ingen av de to sterke nok til å fullføre løftet. Det var nå det gjaldt for Haugland, og med en enorm hjelp fra publikum så klarte han å gjøre et perfekt løft, her viste han lett hvem som er sjefen.

Det hadde nå gått slag i slag for gutta, både de og publikum fortjente en liten pause.

Vikingpress

Er man god i skulderpress så har man et bra utgangspunkt for denne øvelsen, først var det -90 klassen sin tur til å vise muskler, og ikke minst utholdenhet da det var 110kg som skal presses så mange ganger man bare klarte over hodet ,og igjen skulle de gå ut i par.

Den som utmerket seg mest her var den eksplosive Raymond Rabben som gjorde hele 20 repetisjoner, men på grund av litt tekniske feil så fikk han bare 18rep godkjent, hans motstander i øvelsen var Loyd Kaaland som gjorde sterke 13 repetisjoner. Kjetil Finnes derimot knuste sin motstander Michal Tichanow, her ble det 15rep på Finnes og bare 7rep på Tichanow.

De to siste utøverne som skulle runde av hele øvelsen var Enersen og Straumer, Norge mot Tyskland, og fra tidligere erfaringer viste vi jo hvordan dette kom til å ende. Enersen gjorde hele 15 repetisjoner mot Straumer's 8rep. Norge gjorde det sterkt i denne øvelsen med Rabben som dro i land seieren, og med Finnes og Enersen på delt andreplass.

Her måtte også deltagerne i -105 klassen finne ut hvem som var sjefen med 125kg i hendene, her startet Paavo Paaso og Stuart Whyte, Paaso klarte 15 repetisjoner og Whyte gjorde 9rep. Hans Marius Liabø sto klar med Marcin Sendwicki, og her viste Sendwicki hva som var hans favoritt øvelse og gjorde 17 repetisjoner, Liabø klarte 7rep. Jørgen.S Aukland gjorde 8 repetisjoner og Finnland`s Jiri Grönman klarte 10rep.

Jon Einar Haugland gjorde gode 12 repetisjoner, Brazaukas fikk godkjent 17rep og dermed ble det delt førsteplass i øvelsen på Brazaukas og Sendwicki, Pavo Paaso plasserte seg rett bak.

Loading

Etter 4 øvelser så var det tid for loading (-90 klassen og -105 klassen hadde samme vekter), 2 tønner på 110kg og 2 sandsekker på 120kg var plassert 10 meter i fra en plattform som var 120cm høy. Det var to og to deltagere som igjen skulle ut i kamp.

Topp tre i -90 klassen ble Loyd Kaaland med 35,20sek, Stefan Wiermann 36,27 og Tim Enersen med sine 39,47sek. Kjetil Finnes fikk en 7. plass og Reymond Rabben 6.plass.

I -105 klassen Vant Aukland øvelsen med 28,89sek, og en velfortjent andre plass gikk til Haugland som pustet Aukland i nakken med 29,49sek, og Pasanen fikk tredjeplass med 31,73sek. Hans Marius Liabø fikk en 5. plass her.

Dekkvelt

For begge klassene (-90 og -105) var det klart for dekkvelt, 400kg, 6 flipp på kortest mulig tid.  Dette var tungt for mange, men kamp viljen var der og i tillegg holdt publikum det fortsatt gående. For de fleste ble det litt for tungt, og mange fullførte ikke øvelsen. I -90 klassen utmerket Weierman seg som nummer en i øvelsen med 33,21sek, Enersen brukte 35,0sek og en sikker tredjeplassering gikk til Kaaland med 38,4sek.Topp tre i -105 klassen var Jiri Grönman 27,08sek, John Pasanen 27,09sek og favoritten Jørgen.S Aukland med 29,71sek. Hans Marius Liabø klarte en 6. plass.

Stein

Stein-serien for -90 klassen bestod av 100kg, 120kg, 140kg, 160kg og 170kg som skulle løftes opp på en plattform i stigende rekkefølge. De fire beste i serien ble Stefan Weierman som fikk bestetid for fullført serien på 5 steiner, han klarte dette på 37,89sek, og en ny verdensrekord var satt, men han var ikke alene om å klare hele serien for Loyd Kaaland klarte også dette på 48,38sek. Enersen fikk kastet opp 3 steiner på en tid av 11,38sek og Kjetil Finnes kom hårfint etter med 3 steiner på 12,86sek.

-105 klassen måtte også hente ut det siste de hadde igjen av krefter da deres stein-serie var noe tyngre, 120kg, 140kg, 160kg, 170kg og 180kg. Vinneren av øvelsen ble Jiri Grönman som fikk hele serien opp på 43,58sek ,John Pasanen klarte også hele serien på 44,38sek, Jørgen.S Aukland fikk opp 4 steiner på 27,89sek, Jon Einar Haugland 4 steiner på 31,83 og Hans Marius Liabø klarte 4 steiner på 54,06sek. For de fleste var mesteparten av kruttet brukt opp etter en lang dag med mye tung løfting, men show laget de frem til siste sekund.

Tim Enersen og Jørgen.S Aukland, gratulerer så mye med hver deres seier i hver deres klasse, dere gav alt og dere gav de andre hard konkurranse. Vi vet vi kommer til å se og høre mye mer fra dere fremover. Vill også gratulere Reymond Rabben, Kjetil Finnes, Loyd Kaaland, Hans Martin Liabø og Jon Einar Haugland med veldig imponerende prestasjoner.

Med et så vellykket arrangement regner vi med at dette ikke blir siste gang vi får oppleve Strongman Champions League -90/-105 kg i Norge


-90 klassen
1. Tim Enersen NO
2. Loyd Kaaland NO
3. Stefan Weierman AT

-105 klassen
1. Jørgen.S Aukland NO
2. Stuart Whyte IR
3. John Pasanen SE

Bilder

Se hundrevis av bilder fra SCL strongman her!

  

 

 


 

 

Lørdag 6.desember kl 12 i Spydeberg (Spydebergs hallen) er det Strongman Champions League Norway under 90kg og under 105kg. Hit kommer de sterkeste utøvrene i verden for å konkurrere. Utøverne skal gjennom 7 tøffe øvelser.

Her ser du noen av utøverne i action:
 

Under 90kg
1:Dafydd Roberts-Wales
2:Reymond Rabben- Norway
3:Michal Tichanow-Poland
4:Sami Pätäri- Finland
5:Kjetil Finnes- Norway
6:Ossian lunden- Sweden
7:Tim Enersen- Norway
8:Gary Robertson-Scotland
9:Shane Howell Bowen-Wales
10:Stefan Weiermann- Austria
11:Jermy Vickers- Scotland
12:Christoph Stürmer-Germany
13:Dean Kennedy-Ireland
14:Loyd Kaaland-Norway

Under 105kg
1:Jon Einar Haugland- Norway
2:Hans Marius Liabø- Norway
3:Jørgen Skaug Aukland- Norway
4:Gerhard Trawöger- Austria
5:Gavin Redmon- Ireland
6:stuart whyte- Scotland
7:John pasanen-Sweden
8:Marcin sendwicki- Poland
9:Will Baggott- England
10:Paavo Paaso- Finland
11:Jiri Grönman- Finland
12:Rikard Andersson- Sweden
13:Mindaugas Brazauskas-Lithuania
14:Dean Coley-Wales

Øvelsene:

Events: u90kg

1) Apollons LMS- start weight 110,120,130,140,150kg+++ 1 athlete.
2) Farmers Walk 2x20m 120kg- 60second. 2 athletes.
3) Deadlift LMS start weight 260,280,300,310kg+++ 1 athlete. NO suites and sumo.
4) Vikingpress 120kg for rep-60second. 2 athletes.
Pause 30min.
5) Loading 10m up to 120cm platform. 2kegs 100 and 110kg and 2sandbag 100kg. 75 second. 2 athletes.
6) Tyreflipp 400kg 6flip. 60 second. 2 athletes.
7) Stones up to 120cm. 100,120,140,160,170kg 60 second. 2 athletes.

Events: u105kg

1) Apollons LMS- start weight 120,130,140,150,160kg+++ 1 athlete.
2) Farmers Walk 2x20m 130kg- 60second. 2 athletes.
3) Deadlift LMS start weight 280,300,320,330kg+++ 1 athlete. NO suits and sumo.
4) Vikingpress 130kg for rep-60second. 2 athletes.
Pause 30min.
5) Loading 10m up to 120cm platform. 2kegs 100 and 110kg and 2sandbag 100kg. 75 second. 2 athletes.
6) Tyreflipp 400kg 6flip. 60 second. 2 athletes.
7) Stones up to 120cm. 120,140,160,170,180kg 60 second. 2 athletes.

Dette blir tidenes tøffeste strongman konkurranse i de lette vektklassene og dette i Norge! Billetter selges i døra for 100kr fra kl.11, kun kontant, eller gjennom Tim Enersen på facebook. Barn under 16år gratis.


Nå skal Kjetil Finnes delta på SCL Strongman.

World`s strongest viking 2015

Strongman02.02.2015198

Se bilder og reportasje fra World`s Strongest Viking 2015.

SCL Serbia

Strongman13.05.201471

Tredje runde i Strongman Champions League ble i helgen holdt i byen Novi Sad i Serbia.
Favoritten fra Island måtte vike for den nye Verdens Sterkeste Mann - Martins Licis.

World`s strongest viking 2015

Strongman02.02.2015198

SCL Serbia

Strongman13.05.201471

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!