Knut Øines satser på å bli sitt beste "ever" i 2015

Intervju11.11.2014Rita Immerstein131

Knut Øines er 49 år gammel og har fremdeles ikke nådd sitt fullstendige potensial som kroppsbygger.

Knut Øines elsker trening og konkurranser, men setter pris på å vise seg fra litt andre sider og sammen med barna filmer de litt av livet sitt og det de gjør sammen. Målet for ham er å komme i sin beste form i 2015. Han bor sammen med Solrun i Tønsberg og den 112 kilo tunge byggeren er ikke i tvil om at det absolutt er en fordel at hun brenner for det samme.

Senket skuldrene litt

Knut var svært seriøs i hele 2013 og da hadde han VM i Mongolia den 26.oktober 2013 som hovedmål.
- Etter den konkurransen og frem til nå har jeg senket skuldrene litt og ikke tatt kosten så seriøst. Jeg har trent jevnt og trutt, men jeg har hatt et noe mer avslappet forhold til det. Så alle øktene har ikke vært maks, men jeg har for det meste trent veldig bra og hardt, sier han.

Lager småfilmer sammen med barna

Han har nylig fått redigert en film hvor han og barna er i fokus. For både han og barna synes det er moro å filme og lage småklipp fra det de gjør.
- Sønnen min Magnus(16 år) er veldig flink til å filme og det er han som har filmet det meste, forteller Knut stolt. Robin Galzewski som har laget en del klipp av meg på eget initiativ tidligere, ville gjerne redigere klippene fra i sommer. Jeg lot han selvfølgelig gjøre det og vi syns resultatet ble så bra at vi valgte å legge det ut på YouTube.

Videoen kan du se helt nederst.

Morsomt å konkurrere

Knut elsker å trene og kjenne at han er i form og det viktigste for ham er at han gjennomfører dietten som planlagt og kommer i så god form som han kan bli.
- Bra kroppskultur for meg betyr å ta vare på kroppen sin slik at den ikke forfaller. Samtidig er det også noe magisk og morsomt ved å konkurrere. Spenningen og usikkerheten tenner meg.De siste årene har jeg også vært med på en del konkurranser utenlands og jeg synes det er utrolig morsomt å være på reise med landslaget. Også er det selvfølgelig det med å føle at man presterer noe, det gir alltid en god følelse. Jeg føler at så lenge jeg klarer å komme på pallen i vanlig senior NM og at jeg er topp 6 i VM er det verdt å fortsette, sier Knut.

- Det betyr veldig mye at Solrun og jeg har den felles interessen. Vi er begge avhengig av å trene, også når vi er på ferie, og det fungerer alltid veldig bra. Frokost, trening og så mere frokost. Vi koser oss virkelig sammen på den måten. Som de flest andre ting her i livet så handler det først og fremst om hvor lyst man har. Ønsker man det nok, som finner man tid og krefter til å holde seg i form, forteller han overbevisende.

Knut og Solruns' "regler"

Siden begge satser og elsker trening har de laget noen regler som de prøver å holde overfor hverandre og de "vinner" på hvert sitt område!
- Jeg trener 5 til 6 ganger i uken og varierer mellom å kjøre tungt og lett. Kostmessig prøver jeg å spise 700g kylling og 250 g ris hver dag året rundt. Off season spiser jeg i tillegg egg og bacon til frokost, et måltid bestående av kinamat midt på dagen og vanlig middag med familien og cornflakes på kvelden hver dag. I tillegg tar jeg glutamin, kreatin, cell max og isolate protein fra www.proteinfabrikken.no etter trening. Jeg og Solrun har en regel om at jeg bør løfte 2 ganger så tungt som henne og spise 2 ganger så mye mat. Klarer jeg ikke det har hun vunnet. Hun vinner mest på gymmet og jeg vinner mest ved middagsbordet, ler Knut.

Never ending story?

Knut kaller det en never ending story, men hva det betyr i praksis forteller han her.
- Jeg har hatt en jevn og fin fremgang de siste 10 årene og håper på mer fremgang. Tror kanskje jeg når mitt potensial om ca 5 år. Målet er å være i mitt beste form neste høst i NM og VM. Jeg kommer nok til å fortsette å trene så lenge jeg kan, men på et eller annet tidspunkt blir det nok slutt på konkurranser. Men kroppsbygging kommer alltid på en eller annen måte til å være en del av livet mitt.

Vi takker for intervjuet ønsker lykke til med filming, konkurranser og formtoppingen i 2015!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Knut Øines er større enn noen gang

Intervju01.10.2013101

Knut Øines skal delta på VM om få uker.
Knut Øines (47) har denne vinteren jobbet med film.
Knut Øines og Marius Martinsen i en musikkvideo.

Knut Øines

Intervju24.09.20083

Knut Øines har drevet veldig allsidig med idrett hele livet.

Knut Øines er større enn noen gang

Intervju01.10.2013101

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!