Lone Norås er verdensmester etter 2 år

Intervju19.11.2014Joachim Marhaug0

Lone Norås ble for kort tid siden kåret til verdensmester i Bikinifitness. Bare 2 år etter sin debut i Bikinifitness.

Lone Norås har en vanvittig sterk merittliste bak seg etter kun to års konkurransetid. Denne høsten vant hun Nicole Wilkins Championships, Arnold Classic Europe og Junior og World Championships. Hun ble altså kåret til verdenmester!

Navn: Lone Norås
Alder: 19 år
Høyde: 158 cm
Bosted: Lakselv
Vekt: Omkring 60 kg
Arbeid: Daglig leder i firmaet Le Invest Fitness AS
Bloggside: www.llone.no
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Gymgrossisten
Klubb: 24 Fitness

Meritter:
Bikini Fitness
1. Plass - Junior & Master World Championships 2014
1. Plass - Junior Arnold Classic Europe 2014
3. Plass - Senior Arnold Classic Europe 2014 (up to 163 cm)
1. Plass - Nicole Wilkins Championships 2014 (up to 163 cm)
1. Plass - National Championships 2013
1. Plass - Nordic Championships 2012
1. Plass - Norway Open 2012

- Jeg er en 19 år gammel jente vokst opp i en liten bygd i Finnmark, kalt Lakselv. Her har jeg bodd hele livet. Jeg liker å reise, oppleve nye ting og møte nye mennesker for å finne inspirasjon. Jeg har alltid vært aktiv av meg og drevet med både friidrett og dans. Jeg synes det er godt å koble helt av og skru av bryteren i blant. Alt handler om å finne en god balanse i livet, sier Lone.Vennene til Lone vil beskrive hun som stille og rolig. Lone liker å male på fritiden også. Hva hun maler er ofte noe som inspirerer hun der og da. Ellers er hun glad i å høre på musikk og hennes beste personlige egenskap er i følge hun at hun klarer å holde fokus.

Svært høyt nivå i Norge

Lone synes nivået i Norge er svært høyt. Vi har en rekke gode plasseringer internasjonalt i både Mens Physique, Bodyfitness og Bodybuilding.

- Vi har mange gode! Det viser vi når vi klarer å hevde oss internasjonalt. Norske sterke gener! All innsatsen de har hatt for å oppnå gode resultatet tar tid. Ingenting kommer av seg selv, det må jobbes for. Dedikerte og lidenskapelige mennesker imponerer meg, forteller Lone.

Lone blir selv motivert av fremgang og gode resultater. Dette knyttet til å forme sin egen kropp og fysikk hvor man stadig bygger mer muskelmasse. Hun ser opp til Oksana Grishna og som er hennes forbilde.

Verdensmester

Det er ikke så mye mer man kan oppnå av titler når man har blitt kåret til verdensmester, men Lone har ambisjonene klare når det gjelder veien videre.

- Jeg ønsker å fortsette å utvikle meg og min fysikk. Det er mye jeg kan gjøre bedre, og det er hva som gjør denne sporten så morsomt. Du blir aldri helt ferdig utviklet, sier Lone.

Hvordan var det å bli kåret som verdensmester?
- Det var en fantastisk opplevelse! Jeg ville gjøre de nærmeste stolte av meg. Jeg minnes enda en taxitur jeg hadde med en lokal innbygger fra Mexico etter at jeg vant. Jeg hadde ingen å dele gleden med der og da, så jeg ble sittende å prate i vei med taxisjåføren som kunne litt engelsk. Det var den fineste taxituren jeg noensinne har hatt, innrømmer Lone.

Høstens konkurranser

Det tar på kreftene å kjøre tre konkurranser på rappen. Spesielt når den ene er i Spania, den andre i Mexico og den siste i Finland. Mye reising, tidsforskjell og klimaforandring å ta hensyn til.

- Det var en lang oppkjøring for meg i år, men alt gikk veldig fint frem til Arnold Classic Europe. Jeg fikk gode plasseringer i Arnold Classic Europe noe som var en stor forbedring fra i fjor. Hele sceneopplevelsen og forberedelsene var en ren fryd. Jeg kunne ikke annet en å ha det gøy og glede meg til å konkurrere igjen helgen etter. Etter Arnold reiste jeg videre til Mexico og konkurrerte i Junior & Master VM for første gang uten coach. Jeg fikk god plassering der også og var strålende fornøyd, utbryter Lone.

- Så var vi litt i tvil om jeg skulle kjøre Nicole sitt mesterskap, men vi bestemte oss for å gjøre det også. Videre reiste jeg da til Finland for å konkurrere i Nicole Wilkins Championships. Det ble en liten utfordring å ha tre konkurranser rett etter hverandre, uten coach, med mye trening, mye reising og klimaforandringer. Formen var ikke helt der jeg ønsket i den siste konkurransen, men fikk erfare og finne ut hva som gir den beste looken på meg.

Lone har ikke bestemt seg for hvilken konkurranse hun skal delta i neste gang. Tiden får vise hva hun bestemmer seg for kan Lone fortelle.

Treningsprogrammet

Lone begynte med styrketrening for 3 år siden, men hun har også vært veldig aktiv av seg før hun begynte å løfte vekter. Nå trener hun på et nytt gym i Lakselv.

- «Polar Golds Gym» som vi liker å kalle det. Vi er noen engasjerte utøvere som har laget et lite gym i en garasje for å få muligheten til å trene døgnet rundt og i helgene. Jeg trener 5-6 dager med styrke i uken.

Splitten til Lone:
Mandag: Rygg & Mage
Tirsdag: Skuldre & Legg
Onsdag: Forside & Bakside Lår
Torsdag: Bryst & Triceps
Fredag: Hvile
Lørdag: Hvile
Søndag: Rompe & Bakside Lår

Det er ikke ukjent at Lone liker å trene rumpe og lår. Dette er også muskelgrupper som er viktige i Bikinifitness. Favorittøvelsene til Lone er:

- Knebøy
- Sissy Squat
- Leg Press

 

Teller ikke kalorier

Lone har Bikinifitness som en livsstil. Kostholdet er stort sett likt hele året, med unntak av mengden og variasjon på råvarer. Å telle kalorier er ikke noe Lone gjør.

- Jeg spiser regelmessig hver 3. time, proteinrikt og rent gjennom hele dagen. Teller ikke kalorier og prøver heller å forske litt selv hva som er riktig mengde for meg i forhold til å bygge muskler og holde en god form, forklarer Lone.

Når Lone ikke skal konkurrere varierer hun veldig mye på de forskjellige råvarene. Hun lager forskjellige smakfulle retter fra bunnen av som hun synses er godt å spise!

- Jeg har ingen fast kalorimengde jeg bruker å ligge på. Jeg har et kosthold satt sammen av nok nyttige kalorier som kroppen trenger for å kunne bygge muskler. Jo mer muskler jeg bygger, jo høyere vil energiforbruket mitt bli. Skal jeg i form kutter jeg litt på mengdene dersom det står stille i en periode. Ellers prøver jeg å holde en så høy matmengde som mulig, bestående av kalorier og næringsstoffer kroppen vil nyttegjøre seg av, forklarer Lone.

Lones beste tips til få et bedre kosthold
- Spis mer proteinrikt, hvert måltid bør inneholde minst 50% protein.
- Spis regelmessig, for å holde et jevnt blodsukkert gjennom hele dagen.
- Spis rene råvarer og lag maten fra bunnen av.

Hvordan er miljøet i nord?
- Vi er 3-4 stk som interesserer seg ekstra for kroppsbygging og fitness i bygda vår. Vi har et godt treningsmiljø, kommer med treningstips og støtter hverandre i forhold til det vi driver med, sier Lone.

Noen du vil takke til slutt?
- Jeg vil takke Coachen min Edmund som har fulgt meg fra dag 1, uten han ville jeg aldri ha kommet hit jeg er i dag. Søsteren min som alltid støtter og motiverer meg. Dawod som er en veldig god treningspartner og venn. Tore som fungerer som en super sponsor og motivator. Foreldrene mine som alltid har latt meg gjøre det jeg har lyst til. Vil takke alle som følger meg og har troen på det jeg driver med. Dere er min motivasjon, smiler Lone.

Fotograf:
George Kontaxis
www.GeorgeKontaxis.com
www.BodyofArtGallery.com
www.DreamWeddingPhotography.net


- Ikke tren bare for å se bra ut

Intervju16.02.2016902

Lone Norås ble kjempelei fitness og det jaget med fokuset på kropp og trening.
Mangler du motivasjon? Se Solveig Wilhelms og Lone Norås i ny motivasjonsvideo.

Veien til scenen - Lone Norås

Fitness24.02.2015383

Se video med filmklipp av treningen og veien til scenen med Lone Norås.

Bikinijenta Lone Norås

Diverse12.02.2014284

Møt Lone Norås og se de hotte bildene.

- Ikke tren bare for å se bra ut

Intervju16.02.2016902

Veien til scenen - Lone Norås

Fitness24.02.2015383

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!