World's Strongest Viking 2015

Strongman20.01.2015Kikki Berli-Johnsen154

Verdens Sterkeste Viking på Fefor Høyfjellshotell arrangeres igjen i år.

De som har fulgt med på strongman de siste tjue årene ser umiddelbart for seg sol, varme og palmer når de hører ordet strongmankonkurranse. Deilig, ikke sant? Vel ... slik er det ikke alltid. Lørdag 31. januar 2015 møtes tolv sterke menn til tvekamp, en tvekamp hvor premien er tittelen «World's Strongest Viking 2015»

For andre år på rad arrangeres Verdens Sterkeste Viking på Fefor Høyfjellshotell i Gudbrandsdalen, og konkurransen er trolig det verste som noensinne har skjedd en strongman - med unntak av gnagsårene de får på innsiden av låra fordi lårene gnir mot hverandre.

Hvorfor? Her er tre grunner:
- Minus 20 grader Celsius
- Snø
- Konkurransen er utendørs.


Fefor i 2014

Man kan lure på hva som red arrangørene da stedet for den første MHP Strongman Champions Leauge Norge-konkurransen skulle velges. Kanskje de syntes det var for varmt da de satt med hver sin drink i solsteiken på Malta og diskuterte? Kanskje Svend sine maleriske beskrivelser av Norge påvirket dem så at Marcel bare utbrøt «Ah, la oss finne det kaldeste, mest forblåste og mest ensomme stedet på planeten, et sted som ulver løper forbi men som likevel kan by på strøm slik at vi får ladet opp kameraene våre. La oss lage en konkurranse der, og la oss gjøre det midtvinters og utendørs. Det blir så kult!»

Noe var det i hvert fall ...

Plassering av denne konkurransen er unik: 930 meter over havet, rett ved en vakker innsjø, omgitt av milevis med snødekte vidder, perfekte for lange skiturer med kakao og appelsin i sekken. Bygningene er typisk norske, med bindingsverk, dragehoder og alt som hører slike vakre tømmerbygninger til. Noen av bygningene er flere hundre år gamle, og både konger og poeter har brukt Fefor Høyfjellshotell som sitt gjemmested i tidligere dager. Når du ser Fefor i all sin prakt forstår du hvorfor. På Fefor vil du finne hvile for sjelen.

For de fleste er det slik, men for tolv modige menn blir ikke oppholdet på Fefor preget av ro og hvile. For disse vil oppholdet bli av et helt annet kaliber.

De modige menn er:
- Hafthor Julius Björnsson (Island)
- Krysztof Radzikowski (Polen)
- Ervin Katona (Serbia)
- Alex Moonen (Holland)
- David Nyström (Sverige)
- JF Caron (Canada)
- Ole Martin Hansen (Norge)
- Bjørn Andre Solvang (Norge)
- Espen Aune (Norge)
- Lauri Nami (Estland)
- Mariusz Lalas (Litauen)
- Antti Mourujärvi (Finland)

Utøverne vil konkurrere i seks knallharde øvelser:
- Front hold (med vikingsverd)
- Boat pull (De skal faktisk trekke et vikingskip!)
- Log Carry (Som yoke, men med tømmerstokker)
- Hercules Hold (Enorme tømmerstokker)
- Vikingpress
- Loading med natursteiner opp til 180 kilo.

Vet du hva som er kulest? Det kuleste er at gjennomsnittstemperaturen i januar er ca. 15 kalde, og konkurransen blir holdt utendørs. Hver eneste øvelse blir holdt ute, uansett hvor kaldt det er eller hvor tett det snør. Det er jo tross alt slik at det ikke finnes dårlig vær, kun dårlige klær, så utøverne oppfordres på det varmeste å pakke med seg det varmeste de har av klær når de drar til fjells.

Hva ville en konkurranse som heter "World Strongest Viking" være uten vikinger? Selvfølgelig blir det vikinger på Fefor. Det blir en hel liten vikingleir, med telt og boder hvor du får kjøpt håndlagde smykker, keramikk, sverd og andre morsomheter en viking verdig. Blir du sulten så kan du smake på vikingmat lagd på gode råvarer, og er du riktig heldig så har noen gjemt unna ei mugge mjød, slik at du får smake det også.

Når konkurransen er over vil det bli holdt vikingblot inne i dansesalen på hotellet. Ryktene vil ha det til at selveste nasjonalhøvdingen fra Gudvangen, Georg Olafr Reydarson Hansen, vil være der i all sin prakt. Om det er han som holder blotseremonien vet man ikke enda, men vi vet at dette blir storslagent. Når seremonien er over blir det mat og drikke. Rikelig med fantastisk mat, og nærmest utømmelige mengder drikke. Og kjenner vi strongman-gutta rett så slutter ikke festen ved midnatt ...

Denne konkurransen er, som tidligere nevnt, den første av totalt 16 konkurranser i MHP Strongman Champion Leauge i år. Konkurransene foregår på utvalgte arenaer rundt om i verden, og hver konkurranse blir sendt på tv i hele 92 land.

Om du bare har tid til å få med deg én strongmankonkurranse i år er dette konkurransen du bør få med deg. Helt uten tvil.

Vi sees på Fefor Høyfjellshotell til en helg med store opplevelser.


World`s strongest viking 2015

Strongman02.02.2015198

Se bilder og reportasje fra World`s Strongest Viking 2015.
Hafthor Bjornsson pusher grensene og drar 501 kg i markløft - setter ny verdensrekord.

Se hva Norges Sterkeste Mann spiser

Strongman28.10.201933

Ole Martin Kristiansen spiser over 8000 kcal hver dag. Se hva han spiser her!

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Se bilder og video fra Norges Sterkeste Mann 2019.

World`s strongest viking 2015

Strongman02.02.2015198

Se hva Norges Sterkeste Mann spiser

Strongman28.10.201933

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!