Dette er matnyhetene som kommer nå

Kosthold11.02.2015Silje Bjørnstad0

Sjekk hvilke nyheter produsentene kan friste med.

Årets første vareslipp er 16.februar og da blir butikkene fylt opp med ulike produktnyheter.

Her er en oversikt på hva som er årets første matnyheter:

Orkla Confectionery & Snacks Norge

Snacksprodusenten lanserer blant annet KiMs BigCut som er en ny type potetchips med ekstra dype rifler. Nyheten KiMs Duppeditter er en mikspose med salt og sprø mais- og potetsnacks. For første gang kommer OLWs ostepop med nye smaker i limited edition i serien «OLW Ostereisen». Ostepopen kommer i tre nye ostesmaker inspirert av Italia, Frankrike og USA. Sjokolade Rød Stratos med nøtter er også tilbake på markedet etter stor etterspørsel fra forbrukerne. Nyheten Mokka&Melkesjokoladekjeks er en en stor sjokoladeplate med sprø kjeks, melkesjokolade og mokkafyll. I tillegg relanserer produsenten også Nidar Favoritter og kjeksserien Bixit kommer i nytt design.


SNACKS: Gode gamle røde stratosen med nøtter er tilbake. Chips med 55% mindre fett.

Chips

KRISP som ble lansert i høst kommer med ny smak; Mexican. POPPA chips er et helt ny type potetchips med 55 prosent mindre fett enn vanlig chips. Sørlandschips har nå laget et chipsprodukt som inneholder 30 prosent mindre salt.

Mills

Bulgursalat, byggrynssalat og coleslaw er noen av nyhetene Mills DA lanserer under årets største nyhetsslipp fra dagligvarehandelen. I tillegg lanserer de også Vita hjertego Sour, et alternativ til rømme, og to varianter av dansk leverpostei: Stryhns grov leverpostei og Stryhns grov baconpostei.


SUNNHET: Mills lanserer blant annet Vita Hjertego sour som et alternativ til rømme.

TORO

Noen nyheter fra TORO er Tomatsaus Middagsklar (kjølt fiskesaus), TORO Thai Red curry (kjølt ferdigrett) og TORO Thai Panang Curry (kjølt ferdigrett). De lanserer også TORO Gryte Kremet Kylling (tørre gryterett) og TORO Gryte Sweet & Sour (tørr gryterett), samt TORO Saus Pastasaus Klassisk (tørr posesaus).

TINE

«Vi merker at forbrukerne er opptatt av helse og sunnhet, og ønsker produkter med mindre fett og sukker, og mer protein. I tillegg er mange opptatt av norsk mattradisjon og spesialiteter. Det har vi tatt som utgangspunkt når vi nå lanserer 18 produktnyheter», skriver TINE i en pressemelding. De tilbyr nå TINE Lettrømme fra Nord som inneholder både geitefløte og kumelk, som ifølge produsenten selv skal passe ypperlig til fisk, spekemat og vafler. TINE frister også med Revet Ost Lettere. Skjørost fra Trysil er en surmelks-ost rik på protein, har lite fett og som egner seg godt til salater og wraps. TINE 14 lanserer Cottage cheese med syltetøy, i et duobeger for forbrukere på farten. Den kommer i to smaksvarianter, er proteinrik og inneholder kun 111 kcal per beger. YT Drikkeyoghurter på flaske er også tilbake. Den kommer i to smaker: en forbedring av bestselgeren Bringebær fra 2010, og Banan/Pasjon. TINE står også bak Nå Grilldeig som er en fersk deig som for eksempel kan surres rundt pølser, brukes som pinnebrød eller grilles og serveres som et ferskt brød til grillmaten.


YOGHURT: Gresk Yoghurt med kun 89 kalorierer som er søtet med stevia.

Synnøve Finden

Synnøve Finden lanserer blant annet nye frokostblandinger som er smaksatt med «superbær» og en ny type gräddost med et litt lavere fettinnhold enn vanlig gräddost. Meieriprodusenten tilbyr også nå Synnøve Gresk Yoghurt 89 kalorier som er søtet med Stevia og som finnes i smakene Fersken&pasjonsfrukt og Jordbær. Synnøve Finden lanserer også Gresk Power-yoghurt med mer protein enn vanlig yoghurt og som kommer i smakene Naturell og Vanilje.

Stabburet og Idun

Stabburet kan friste med ny Big One American Meat Lover, Stabburet Ostepai og Stabburet Kokkeklar Laksesuppe. En ny Grandiosa blir også lansert; Grandiosa Original Deluxe som består av bunnen til Grandiosa Helmax kombinert med fyllet til Grandiosa Classic. Idun lanserer Hot Dog dressing og Idun Sennep Søt&Fyldig. Stabburet har også gitt ny emballasje til Nugatti Melkesjoko, Nugatti Nøtteknas og Nugatti Crisp.


NY GRANDIS: Grandiosa Original Deluxe med bunnen fra Helmax, men fyllet til Classic.

Kjøttnyheter

Prior lanserer blant annet «kyllingpops» som er kuler av kyllingkjøtt med ost. De tilbyr også fryste sveler og pulled turkey. Gilde har laget Rå Kjøttboller som er klare til steking, Superrask kjøttdeig som skal rett i stekepanna fra fryseren og Gilde Edelgris hverdagssteker i stekepose.

Findus

Findus lanserer blant annet Sprøbakte fiskefileter med fullkorn, Fiskegrateng med potetmos og Torskefilet i Storforpakning og Fish&Crisp Burger. De har også laget Pain au Chocolat, et fransk bakverk som skal rett inn i ovnen fra fryseren, og Sprø potetstaver som er sprø utenpå og myke innvendig. Findus lanserer i tillegg Hot Bangkok, en wok med smak fra blant annet chili, limeblad og ingefær. De frister også med kyllingwrap med meksikanske smaker. I Chicken Tex Mex Wrap er det blant annet mozzarella, tomatsaus og hvitløk.


NYE PRODUKTER: Mange nye spennende produktter kommer.

Fjordland

Ferdigmatprodusenten lanserer nå Fjordland Ertesuppe med bacon, kinesisk Chop suey, ferdig Hollandaisesaus smaksatt med sitron og Fjordland Ovnsklar Gratens med pulled meat. Fjordland har også laget Yoplait Double 0% Protein Plus som er to yoghurtvarianter med smakene sitron og bringebær. «Protein Plus»-yoghurtene har dobbelt så mye protein som Yoplait Double 0 %.

Andre nyheter

Atkins lanserer barer med smak av Cookies&Cream. Disse kommer i en 5-pakning med barer på 30 gram per stykk. Naturdiett lanserer Toffee 3-pack med barer på 57 gram per stykk. Så kommer også Swebar i dagligvarebutikk i smakene Kokos, Sjokolade, Fugde Crisp, Lakris og Banansjokolade. Saftnyheter i februar er blant annet Fun Light Mango Lime, Fun Light Sitrusfest og ZERoh! Sitron&Lime. Vita Coco Kokosvann blir nå lansert i Norge. Dette er kokosvann fra grønne kokosnøtter som inneholder naturlig kalium og andre elektrolytter. Vita Coco kommer i fire smaker: Pure Natural Coconut Water, Pineapple, Acain&Pomengranate og Peach&Mango. I februar lanseres også Läkerol DentaFresh i fire smaksvarianter som er en tannvennlig tyggepastill med xylitol. DentaFresh kommer i smakene Menthol, Strawberry Mint, Sweet Mint og Apple Mint. Ifølge Consuming.no er har det også blant annet blitt lansert følgende nyheter: Dent Oi Lakris&Pære, SuperCheese Ostepop med 30 prosent mindre fett fra Maarud og Freia Melkesjokolade med Japp.


LESKEDRIKK: Mango Lime, Sitrusfrukt og Sitron & Lime. Mange spennende smaker!

Kilder:
Produsentene
Consuming.no


Silje Bjørnstad 

Silje er utdannet ernæringsfysiolog og arbeider som journalist og ernæringsfaglig rådgiver. Hun er opptatt av å formidle informasjon om ernæring og kosthold på en måte som bidrar til veiledning fremfor villedning, og matglede fremfor matfrykt.

Høstens spennende matnyheter

Trening14.10.20197

En rekke nye matvarer er på vei ut i butikkene i disse dager.
Sommerens matnyheter plasseres i butikkhyllene nå om dagen.
Det er duket for årets store nyhetsslipp.

Høstens snacks og godterinyheter

Kosthold18.10.20187

Høstens godterislipp kan friste med mørk og lys sjokolade, søt-lakris, vingummi, sprudlevann og enda mer.

Høstens spennende matnyheter

Trening14.10.20197

TOPP-3 for å BYGGE bryst

Trening01.01.202157

Her får du 3 kanonøvelser så du aldri igjen skal ha problemer med å bygge bryst.

7 øvelser for muskuløse triceps

Trening26.12.202053

Vil du har større armer? Dette er 7 supre øvelser.
Her har du treningstips og kostholdsråd som kan gi deg et push bak, inn i det nye året.

Bananpannekake

Kosthold23.11.20202213

Perfekt å starte dagen på!
Her får du hjelp til å sette sammen et optimalt kosthold med enkle tips og triks.