Bygger kropp i sitt eget hjemmegym

Intervju13.02.2015Rita Immerstein0

Ozi Landmark og kona trener i sitt eget hjemmegym.

Ozi Landmark kommer opprinnelig fra Uzbekistan. Sammen med familien sin på 7 kom han til Trøndelag i 1999. Han flyttet til Rogaland i 2006, fant den store kjærligheten og ble bosatt på Ogna (Jæren) i Rogaland. Ozi er gift, har to barn på 6 og 2,5 år og to hunder og de er begge i full jobb. Han er 27 år gammel, 175 centimeter høy og veier for øyeblikket 75 kilo.

Drømte om et eget hjemmegym

Svigerfaren hans bygget garasje til ham for to år siden og ga Ozi et rimelig godt tilbud på sin bil, men han takket nei til det og ville heller bygge et lite hjemmegym.

- Det heter så klart OZI'S GYM og gymmet har jeg hatt i 1,5 år nå. Den største fordelen med å trene hjemme er at jeg kan gå inn og ut fra gymmen og inn i huset om det skulle være noe. De mer betydelige fordelene er at jeg slipper reisetiden. Tid er det jeg har minst av til overs. Jeg kan trene akkurat som jeg vil og i bar overkropp om jeg ønsker det, smiler den veltrente gymeieren.

- Det er ingen irritasjoner som mange ved treningssentrene opplever nesten hver gang de skal trene. Dessuten er det jo selvfølgelig også økonomiske fordeler å ha investert i et eget gym hjemmr, fortsetter Ozi.

Oppskriften på et typisk hjemmegym

For å komme i gang så trenger man en justerbar benk, en stang og to manualer. Med dem kan man trene hele kroppen i følge Ozi.

- Da jeg kom i gang så hadde jeg kun to manualer og en stang. Men hvis du ikke har plass til benk, stenger og manualer, så ville jeg investert i en multi-gym. Det kan være en enkel en som jeg har med vektmagasin på 60kg. Tidligere trente jeg også mye ute, sier han.

Se video av hans utetrening her:
https://www.youtube.com/watch?v=cenYEK3F0us&list=UUrHnDP5GXEjgtwbEiSkvgcw
https://www.youtube.com/watch?v=-2BXeurb0Zg&list=UUrHnDP5GXEjgtwbEiSkvgcw

Ønsker å leve av treningen

Ozi har satt seg ett mål som han skal nå. Målet er å leve av trening. Hvis den drømmen ikke skulle bli en virkelighet, så har han i det minste hatt et veldig sunt liv. Så for ham er det en vinn-vinn situasjon.

- Jeg trener for å holde meg "rippet" året rundt. Jeg har lyst til å stille, men vi får se om jeg kan få en god sponsor avtale. Jeg motiveres av at jeg har funnet ut at det er mulig å nå min drømmefysikk. Det er ikke et spørsmål om hvordan, men når. I løpet av en dag, så går det ikke 30 minutter uten at jeg tenker på noe trenings relatert. Jeg har så mye trenings motivasjon i meg at på hviledagene mine, unngår jeg pc bruk. Fordi det ender bare med at jeg ser en motivasjonsfilm på youtube og går i gymmen og trener, ler han. Jeg ønsker meg god helse og for meg handler det om å ha en sunn og sterk kropp med energioverskudd. Det er viktig å ikke bli liggende i sofaen etter arbeidstid og middag. Spesielt når man har barn og bikkjer som skal aktiviseres og følges opp.

Hva må til?

Ozi råder folk til å sjekke ut youtube og se hans filmer og hvordan han trener. Man kan greie seg med minimalt av utstyr og mye fantasi.

- Folk kan bygge seg et lite gym på en enkel måte. Jeg har en applikasjon på mobilen min som heter "finn.no" og der inne har jeg søkt fram på treningsutstyr i mitt område som er Rogaland. Hver gang noen legger ut treningsutstyr til salgs så får jeg beskjed og ser om jeg er interessert. Det er ganske billig og i fleste tilfeller og trist nok, så er utstyret nesten ikke brukt, legger han til.

Trener samtidig med kona

Ungene legger seg kl 19 og mens de spiser kveldsmat, så gjør Ozi klar PWO drikke til seg selv og sin kone. Hun trener i stuen, mens han løper ut i treningsrommet.

- I stuen har hun en treningsmatte, en stang med vekter og to manualer med vekter. Hun må trene inne på grunn av hvis ungene skulle våkne opp. Men på legday, da trener vi sammen i gymmet siden de fleste øvelsene er de samme for begge og hun trenger tyngre vekter, forteller Ozi.

Naturlig å spise sunt

Det viktigste for å spise sunt og få i seg nok mat er å planlegge måltidene. Kona til Ozi handler inn stort av billig kjøtt og grønnsaker og Ozi lager mange måltider av gangen slik at han har et sunt alternativ å velge når han er småsulten.

- Siden jeg kommer fra Asia er mange av de sunneste alternativene her noe de fleste nordmenn ikke liker. I alle fall de jeg har møtt, men de faller for meg helt naturlig i mitt kosthold. Matvarer som tunfisk, torsk, brun ris, skikkelig grovbrød og liknende går det mye av. Største feilen jeg gjør innimellom er og glemme å ta med meg mat på jobb for da ender jeg opp med kantinemat og de dagene er jeg ikke stolt over. Så må jeg nevne at jeg er storforbruker av kosttilskudd. Det jeg bruker er BCAA, ZMA, Extreme fatburn og Carb Explosion fra Nuclear Pharma. Jeg vet hvordan de skal brukes og for min del så spiller de en stor rolle fordi jeg holder lav fettprosent året rundt, forteller Ozi.

Tester ut ulike treningsopplegg

Han forteller at han utforsker forskjellige programmer hele tiden og tar notater på det som funker og ikke funker.

- Jeg har prøvd de fleste splittene og den jeg er på akkurat nå er en muskelgruppe om dagen og mage annenhver dag. Hvis jeg klarer å smiske nok med kona og har vært snill hele uken, så får jeg trene alle 7 dagene den uken, ellers så har jeg en treningsfri hver 7. dag, smiler han entusiastisk. Jeg har trent beina med vekter siden sommeren 2014. Før det trente jeg beina kun med egenvekt, som for eksempel lengde og høydehopp. Men nå er favorittøvelsen Leg Extensions. Det er få øvelser som gir meg samme følelsen av at det brenner i beina. Ellers så er det jo ingenting som slår biceps og triceps pump foran speilet, ler Ozi før han fortsetter å fortelle: - Mitt forbilde utseendemessing er Lazar Angelov. Mens resten er blandet alt fra de mest aggressive til de mest ydmyke gutta på youtube. Men mest av alt så tenker jeg med hver repetisjon på øvelser "gonna make sure it counts", sier han.

Bedre enn Disneyland

Ozi har vært på forskjellige gymbesøk sammen med kompiser som trener der fast. For ham er det å komme inn i et skikkelig gym tusen ganger bedre enn det er for unger å komme inn til Disney-land.

- Det er jo på grunn av all utstyret de har tilgjengelig, legger han leende til. Et hvert gym bør ha nøkkelkort eller lignende slik at medlemmene som betaler kan selv bestemme når de vil og kan trene. Ingenting er verre enn å komme til stengt gym og jeg kan selv tenke meg at det er veldig ødeleggende for motivasjonen, sier Ozi.

For min egen del var det slik at da jeg var 17 år og så et bilde av en veltrent fitnessutøver, så så jeg på min egen kropp. Den var helt flat og jeg veide 58 kilo. Den gangen tenkte jeg for meg selv at jeg en dag kommer til å se sånn ut og enda bedre. Selv om jeg begynte å trene for kun to år siden har jeg ikke en eneste dag tvilt på meg selv. Jeg gir alt jeg har og får det beste resultatet jeg kan oppnå på en naturlig måte. I dagens fitness- og bodybuildingsirkus vet man ikke hva som blir brukt til hjelpemiddel, men min mening er at hvis jeg hadde brukt steroider, så har jeg ikke lenger grunn til å være stolt over resultatene jeg får ut av treningen min.

Treningsforum takker for intervjuet og ønsker Ozi Landmark lykke til med videre trening!


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Pia Kvernvik trener hjemme og er debutant i Bikinifitness.

Lag ditt eget hjemmegym

Trening23.03.2010242

Er du lei av å stå i kø for å bruke utstyret på treningssenteret?
Aktiviser barnet ditt og få trening med på kjøpet.

Påskepump

Trening27.03.201818

Sjekk ut dette treningsprogrammet for skikkelig påskepump!

Lag ditt eget hjemmegym

Trening23.03.2010242

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!