10 irriterende treningstyper

Diverse04.10.2019Silje Bjørnstad0

Kjenner du igjen noen av disse?

En god treningsøkt gjør godt for kropp og sjel, men det er ikke alltid tiden din på treningsstudioet går som planlagt. Både kjente og ukjente personer kan være irriterende på hver sin måte og påvirke både treningslyst og energinivå.

Her har du eksempler på 10 typer som på en eller annen måte kan gå deg på nervene.

1. Slappinger

Hvorfor skal det være så innmari vanskelig å rydde opp etter seg?! Legg vektene du har brukt på plass! Selv om 20-kilos vekter er lett å ta av og på for deg, så er det ikke sikkert det er like greit for nestemann. Og tørk av benker og maskiner som du har brukt. Fint om du også ikke legger igjen brukte snus og tyggegummier der det måtte passe deg...

2.Mr and Mrs. Know-it-all

Noen ganger kan det være greit å få råd fra andre, om de vet hva de snakker om. Men å stadig få «gode råd» av ukjente som man fort forstår egentlig ikke har peiling på hva de babler om, blir bare irriterende og pinlig. Selv om du har sixpack og store biceps eller har trent regelmessig det siste året, så trenger ikke det å bety at man er fitness-ekspert eller personlig trener.

3. Han eller hun som åpenbart har altfor tunge vekter på

Men som likevel SKAL prøve å løfte et visst antall kilo - gjerne flere ganger etter gjentatte mislykkede forsøk. Uansett hvilken øvelse det er snakk om så gjør det bare vondt å se på for oss andre som er livredde for at personen skal ødelegge seg selv. Dette er bare alt annet enn imponerende...

4. Selvdiggeren

Så klart er det helt topp at man er fornøyd med hvordan man ser ut og hva man har fått til, men er du på treningssenteret så bruk det som et treningsstudio, og ikke som et poseringsstudio. Litt «uskyldig» fleksing foran speilet kan sikkert være greit, men å hele tiden stå å stramme mage, armer og bein samtidig som du prøver å ta en diskret selfie kan fort bare bli latterlig.

5. Par som trener sammen

Selvfølgelig er det hyggelig å kunne gjøre noe sammen, som for eksempel å ta en treningsøkt. Men å stadig stå å tafse på hverandre eller råkline foran alle i nitti prosent av tiden er vel strengt tatt ikke nødvendig? Vær så snill, ikke bruk treningsstudioet som forspill med de andre medlemmene som ufrivillige tilskuere. Bruk energien på å trene da dere er på treningssenteret.

6. Kompisen eller venninna som bare snakker og snakker og snakker, og klager og klager og klager

Å trene sammen med noen kan være motiverende og gøy, men det kan også hindre deg i å gjøre det du faktisk hadde tenkt. Å høre om eventuelle jobbkonflikter, problemer i hjemmet eller andre temaer og utfordringer kan være greit å ta opp et annet sted. På trening er det greit å føle at man får energi i stedet for at noen kommer å dreper energinivået ditt helt.

7. Den ukjente som kommer bort og anbefaler hva du skal trene og spise

En eller annen bedreviter kommer bort og klarer ikke å la være å kommentere vektene på stanga eller programmet du følger. «Du burde teste ut det programmet jeg har prøvd, det funka som f... for meg». Og, «du MÅ få i deg proteinpulver om treningsprogrammet skal funke»!

Hey, smart-ass, selv om et program har funket kjempebra for deg, så betyr ikke det at det automatisk vil gjelde for alle andre. Ikke er det sikkert dere har like treningsmål heller, og hvis du absolutt må komme med råd så spør den det gjelder først i stedet for å pøse på med din «Bro Science».

8. Utstyrsfreaken

Belte, treningshansker, håndleddsstøtte og kalk er utstyr som for mange er kjekt å ha, men det er greit å vite hva slags funksjon det egentlig har og når man faktisk skal bruke det.

9. Stønneren

Han eller hun som bare MÅ stønne for hver eneste repetisjon man tar, uavhengig hvor lett eller tungt det er. Det er forståelig med litt lyder, men det er greit å kunne skille mellom et normalt «løfte-stønn» og stønn som like gjerne kunne vært hentet fra en erotisk film.

10. De som tror de «eier» hele treningssenteret

Selvfølgelig er det lov med supersett eller å lage seg sin egen lille runde med sirkeltrening, men det kan være greit å være litt oppmerksom på at noen andre også gjerne skulle ha brukt utstyret. Vis en positiv innstilling og spør om de som eventuell måtte stå å vente om de ønsker å utføre sine sett mens du har pause og omvendt.

Kilder:
http://www.huffingtonpost.com/2014/03/05/gym-pet-peeves_n_4848613.html
http://www.freshprintmagazine.com/9-annoying-people-gym/


Silje Bjørnstad 

Silje er utdannet ernæringsfysiolog og arbeider som journalist og ernæringsfaglig rådgiver. Hun er opptatt av å formidle informasjon om ernæring og kosthold på en måte som bidrar til veiledning fremfor villedning, og matglede fremfor matfrykt.

Gym Fails 2019 - Compilation

Diverse24.09.201910

Se ulike klipp på gymmet hvor det går skikkelig galt.
Se Arnold Schwarzenegger som Howard Kleiner.
Noen ganger går det galt på gymmet. Se video.

Crazy flat håndslag konkurranse

Diverse23.03.201911

Only in Russia.

Gym Fails 2019 - Compilation

Diverse24.09.201910

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!