CrossFitness fortsetter på Sandefjord Open

Fitness13.03.2015Rita Immerstein0

Flere og flere velger å konkurrere i Sandefjord Open 2015!

Det er snart konkurransetid igjen og først ut er Sandefjord Open som ligger an til å få en rekordstor oppslutning. Fjorårets show trakk 144 deltakere og det ser ut til at enda flere velger å delta i år. Siden konkurransen er åpen vil også flere nasjoner være representert den 28.- og 29. mars.

En engasjert arrangør

For Geir Hansen som i 24 år har arrangert denne konkurransen med stort engasjement og pågangsmot føles dette godt. Han har tro på at det han gjør oppleves som noe bra både for atleter og publikummere.

- Jeg er veldig engasjert og noe av grunnen er nok alle de positive tilbakemeldingene jeg får som arrangør og all den gleden jeg ser det gir de aktive. I tillegg føler jeg at Sandefjord Open nesten er som en del av meg selv, en slags identitet, for det har jo blitt 24 år til sammen nå, forteller Geir med et bredt smil.

Mange debutanter

Geir synes det er gledelig at så mange nye kommer til i denne sporten og han tror det har noe med muligheten til å identifisere seg med enkelte klassene.

- Jeg tror hovedgrunnen er at flere greier å identifisere seg med klasser som bikini fitness, men`s physique og bodyfitness for det er uten tvil i disse divisjonene det øker mest. Det kunne vært ønskelig med flere påmeldinger innenfor bodybuilding, men jeg ser at det er noen veldig bra utøvere på listen og gledelig er det at det i skrivende stund tikker inn flere påmeldinger fra utøvere som er debutanter i bodybuilding, sier Geir.

- Når det gjelder debutantene så blir jeg ikke overrasket om noen klarer å gjøre rent bord for det finnes mange bra nye atleter, men det skjer selvsagt ikke uten kamp, forteller Geir med et engasjert glimt i blikket. Jeg ser at mange velger å gå i debutant, men husk at det ikke er noe krav om dette, er man debutant velger man selv om man ønsker å stå som debutant eller stille i en av de andre klassene. Husk bare på at bytte av klasse må gjøres før påmeldingsfristen er ute den 22.mars, legger han til.

Crossfitness for alle!

Crossfitness-konkurransen ble en stor suksess i fjor og Geir tror at selve opplegget med rangeringen av atletene ut i fra prestasjon kan være en av årsakene. Han anbefaler at flere vurderer å melde seg på denne konkurransen siden alle kan delta uavhengig av klubbtilhørighet og NKF-medlemskap.

- Crossfitness ligger ikke under NKF enda, selv om det er mitt ønske, smiler Geir og forteller videre: Det betyr imidlertid at man ikke trenger å være medlem av en klubb eller NKF. Hvem som helst som er sprek nok kan melde seg på, men det kan jo være en fordel å trene litt line up med kvartvendinger da, legger han til med et lurt smil. Jeg anbefaler i hvert fall at folk melder seg på til crossfitness-konkurransen om de ønsker å teste seg ut både i forhold til symmetri og hinderbaneløp. Suksessen i fjor henger nok sammen med at jeg her har gjort om plasseringene til sekunder i runde to. Eksempelvis er det slik at om man har plassert seg som nr. 10 i symmetri runden som er første runde får man 9 straffesekunder i hinderbanen og den som er rangert som nr. 9 i symmetri runden får 8 straffesekunder. Det er spennende og publikumsvennlig for en stor klokke kan følges og viser for publikum hvordan atleten ligger an. I år har vi valgt å gå ned på selve ro- distansen fra 500 meter til 250 meter; man starter med roing, før man løper videre i hinderbanen. I motsetning til i fjor er også Athletic Fitness(AF) inkludert inn i konkurransen igjen. Mange har forberedt seg til vårens konkurranser i AF og her er det NKF sine regler som gjelder for chins, dips og roing.

 

Erfaring hjelper i planleggingsfasen

Det er ikke en hel hærskare av folk som er med på å arrangere denne konkurransen og han må derfor til tider være noe selektiv på hva han makter å besvare av ulike spørsmål. Geir er helt alene om alle forberedelser og når deltakelsen er stor så merker han at det er godt med flere års erfaring fra dette gamet.

- Selv om det er mye å gjøre så må jeg si at jeg virkelig gleder meg til hele eventet. Det å se både nye og gamle, om det er lov å bruke det uttrykket, og det å treffe så mange mennesker som elsker denne sporten like mye som jeg gjør setter jeg stor pris på. Det blir også spennende og gøy å se hvordan mine egne utøvere fra egen klubb gjør det mot resten av eliten i landet, forteller han.
Når det blir så mange deltagere blir det jo også mer logistikk i forbindelse med alle forberedelsene til stevnet, men som sagt så har jeg jo litt erfaring, så det går greit. Jeg ønsker alle deltakerne lykke til og gleder meg til å se dere på scenen, legger Geir smilende til.

Lurer du på noe i forbindelse med Sandefjord Open?
Gå inn på http://www.sandefjord-open.com

Her finner du informasjon om klassene, crossfitness og de seneste oppdateringene. Geir Hansen kan også kontaktes på sms til 99298904

Treningsforum takker for intervjuet og vi vil selvsagt være til stede på Sandefjord Open i Hjertnes Kulturhus den 28.- og 29. mars for å dekke konkurransen og gi deg løpende oppdateringer(live på web) og intervjuer.


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Sandefjord Open 2018

Fitness23.03.2018166

Årets første muskelshow!

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Hun ville stille for flere år siden og mannen har slengt seg på.

Sandefjord Open 2017

Fitness01.09.2017209

Se LIVE, bilder, resultater m.m. fra Sandefjord Open 2017.

Sandefjord Open 2017

Fitness18.03.2017337

Se bilder, reportasje og resultater fra Sandefjord Open.

Sandefjord Open 2018

Fitness23.03.2018166

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Sandefjord Open 2017

Fitness01.09.2017209

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!