- Jeg er mest fornøyd med beina og rumpa mi

Intervju19.03.2015Silje Bjørnstad0

Lisa Marie Sandlie (22) er klar for å debutere i bodyfitness.

Lisa Marie Sandlie fra Hedmark er klar for sin første bodyfitness-konkurranse. Den flotte 22-åringen er utdannet vernepleier og 29.mars debuterer hun som bodyfitness-deltaker i Sandefjord Open, før det bærer videre til Oslo Grand Prix 11.april.

- Jeg representerer Team Toppform med Kenneth Foss som «head coach». Det er et utrolig bra team med flinke coacher og godt fellesskap, sier Lisa.

Har du noen sponsorer?
Jeg blir sponset av Fitnesskost.no og treningssenteret mitt Condiz AS Flisa, som er mitt treningssenter. Team Toppform blir sponset av Fitnessgrossisten.

Den flotte jenta er 161,6 cm høy og nåværende vekt er 55,7 kg. Lisa har trent styrke de siste 5-6 årene hvor hun hele tiden har satt seg delmål og nådd disse.

- Så målene mine har bare blitt større, og i sommer fant jeg ut at jeg ville stille i fitness. Dette er også fordi jeg elsker å utfordre meg selv, finne ut nye sider og pushe meg, for så å få noe tilbake, forteller hun.

Bodyfitness-debutanten forklarer at hun alltid har vært aktiv og har blant annet trent håndball i ti år. De siste årene er det styrketreningen som har vært i hovedfokus og nå for tiden ser treningsprogrammet til Lisa slik ut:

Dag 1 - rygg
Dag 2 - ben
Dag 3 - armer
Dag 4 - rygg/skuldre
Dag 5 - ben

- Jeg er mest fornøyd med beina og rumpa mi. Jeg har trent mye bein og digger det! sier 22-åringen.

Treningen består av blant annet i baseøvelser og glute brigde, utfall, pullups, nedtrekk, biceps curl, skulderpress og sidehev. I tillegg går Lisa førti minutter hver morgen før frokost nå i oppkjøringen før konkurranse.

- Jeg har ikke perset på en stund nå, fordi jeg har blitt mye svakere enn før jeg begynte på diett. Men jeg har blant annet persa med 110 kg i mark, 60 kg i benkpress, 100 i knebøy, 10 pullups og 18 dips. Jeg gleder meg veldig til å få opp energien og begynne å trene tungt igjen, forteller Hedmark-jenta.

Livet på diett

Lisa har gått på diett i cirka to og en halv måned. Nå spiser hun 1400 kcal om dagen og selv om hun synes det går greit å ha et såpass strengt kostholdsregime, så innrømmer fitnessdeltakeren at det er mye mat og søtsaker som frister henne.

- Det er helt klart vanskelig å være på diett. Det finnes fristelser overalt og du tenker og drømmer om mat, spesielt kaker! ler hun.

Men fitnessjenta vet også hvordan hun takler alle fristelsene.

- Det handler stort sett om selvdisiplin og det å være bestemt med seg selv. Jeg tenker alltid på konsekvensene hvis jeg for eksempel spiser en sjokolade. Da hadde det nok blitt mer enn bare én, og jeg hadde fått dårlig følelse etter biten, forklarer Lisa.

- Det er utfordringer overalt og du må hele tiden ta valg. Det mest utfordrende er når du er i sosiale settinger, der du har med deg matbagen med preppa mat, og venna dine sitter og spiser noe annet digg.

Nå består matinntaket av kylling, karbonadedeig, poteter, grønnsaker, cottage cheese, kesam, havregryn og litt frukt.

- Og selvfølgelig proteinshake! Jeg kan variere veldig i dietten og spiser for eksempel torsk i stedet for kylling og biff i stedet for kjøttdeig, sier hun.

Om fitnesskroppen

I forhold til kroppsfokus og «fitnesskroppen» så mener 22-åringen at det som gjelder er å finne en balanse der man godtar seg selv og at man vil bli en bedre versjon av seg selv.

- Ikke sammenligne seg med andre, for det er med på å svekke deg selv. Fitness er en ny trend som kommer til å vare en stund og flere unge vil få "fitnesskroppen". Jeg tror det er viktig å tenke at en ikke har konkurransekropp hele året, men de ukene man stiller. Jeg tror overgangen fra konkurranseform til off session form kan være hard!

Hvorfor tror du fitnesskonkurranser har blitt så populært de siste årene?
- Fordi det er så enormt fokus på dette i media. Vi åpner øynene våre og ser opp til fitnessutøvere. Jeg tror ikke vi visste hva fitness var før og mange trente uten mål og mening, men nå i dag kan en konkurrere i forhold til hvordan man ser ut. Det har alltid vært bodybuilding-utøvere, men fitness går mer ut på kroppsstruktur, utstråling og skjønnhet. 

Når det gjelder den perfekte fitnesskroppen så er det særlig tre damer Lisa blir imponert av.

- Sandra Jokic, Lone Norås og coachen min, Nadia Isabella Pettersen. Nadia har en råbra form og er mor til tre barn. Jeg synes det er sykt å tenke på, når jeg som bare trenger å tenke på meg selv synes det er hardt å få tid til alt! Jeg er imponert!

For å stille i fitnesskonkurranse mener Lisa at det er viktig at man først og fremst vil det selv, og ikke gjøre det fordi mange andre deltar eller for å bevise noe.

- Du må gi 100 prosent hele tiden og ha tro på deg selv. Og du må tro på deg selv og klare å være egoistisk. Motivasjon, selvdisiplin og stahet er fine egenskaper å ha! påpeker hun.

- Jeg er veldig sta og målrettet, så da jeg først bestemmer meg for en ting, går jeg 100 prosent for det. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte denne veien og ble en del av Team Toppform. Veien så langt har vært utrolig lærerik og fulle av utfordringer jeg ikke ville vært uten!

Treningsforum takker for intervjuet og ønsker Lisa lykke til i Sandefjord Open og Oslo Grand Prix!


Silje Bjørnstad 

Silje er utdannet ernæringsfysiolog og arbeider som journalist og ernæringsfaglig rådgiver. Hun er opptatt av å formidle informasjon om ernæring og kosthold på en måte som bidrar til veiledning fremfor villedning, og matglede fremfor matfrykt.

Stem på Anne-Cathrine Westby for covergirl på Maxim Magazine og $25.000 dollar i premie.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Denne jenta har mageruter så store at gutta blir misunnelig.

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Nå skal Mette Ulseth ta comeback i en PRO konkurranse.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kristin (24) er i kanonform

Intervju31.08.2018361

Comeback på Mette Ulseth

Intervju23.03.2018186

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!