Se hva som skjedde da Damon levde på «sunn» mat og lettprodukter

Kosthold26.03.2015Silje Bjørnstad0

Har laget film om sitt 60 dager lange sukkereksperiment.

«Skjulte sukkerbomber»

Damon Gameau er en australsk skuespiller som er aktuell med filmen «That Sugar Film». I filmen sier skuespilleren at det finnes mange skjulte sukkerbomber i tilsynelatende «sunne» matvarer som for eksempel frokostblandinger, juice og sportsdrikker. I tillegg ønsker Damon å vise at selv om man kjøper produkter med mindre fett og som markedføres som «et sunnere valg», så kan disse likevel ha et skyhøyt sukkerinnhold. Den australske mannen ønsket dermed å finne ut hvordan kroppen hans ville reagere med et kosthold bestående av lettprodukter og «sunne» matvarer i 60 dager. Før Damon startet med sitt nye kosthold skal filmskaperen ha levd tre år uten sukkerrike mat- og drikkevarer, for så å ha reintrodusert dette som en del av sitt diettprosjekt.

- Man finner sukker i 80 prosent av all maten vi spiser, men det er stadig forvirring om hva slags effekt dette har på kroppen. Jeg føler jeg trenger å finne noen ordentlige svar, sier Damon i filmen.

Fettlever

I løpet av de seksti dagene skal skuespilleren ha unngått noen av de klassiske sukkerbombene som sjokolade, brus og is, men etter noen få uker blir han likevel sjokkert over resultatene. Han får nemlig beskjed fra legen om at han har symptomer på utvikling av fettlever i tillegg til at midjen hans har økt 10 centimeter.

- Dette er første gang jeg har sett slike resultater i løpet av bare to-tre uker, sier doktoren.

Damon forteller også at han følte seg tregere og mer sløv etter at han har begynt med de nye matvanene. I tillegg mener den australske mannen at han hadde kortere lunte og ble fortere sint og han opplevde ikke å få samme metthetsfølelse som tidligere selv om det totale kaloriinnholdet per dag var likt som før.

- Stor fedmerisiko

En annen lege i filmen mener Damon utsetter seg selv for en stor helserisiko og at han banker på døra til et liv med fedme.

- Du har ikke mye å gå på, sier doktoren.

NASA-fysiker Thomas Campbell mener også at Damons mentale funksjon blir ustabil og at det høye sukkerinntaket har en dårlig effekt på velværefølelsen og konsentrasjonsevnen. Filmen har premiere på australske kinoer i mars 2015 og her kan du se traileren:

Kilder:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2840363/An-Australian-actor-eats-healthy-low-fat-diet-60-day-developed-fatty-liver-disease-mentally-unstable.html
http://thatsugarfilm.com/


Silje Bjørnstad 

Silje er utdannet ernæringsfysiolog og arbeider som journalist og ernæringsfaglig rådgiver. Hun er opptatt av å formidle informasjon om ernæring og kosthold på en måte som bidrar til veiledning fremfor villedning, og matglede fremfor matfrykt.

Dette gjør brus med tennene dine

Kosthold12.02.201921

Vet du egentlig hva sukker og syre i brusen gjør med tennene dine? Se her!
Han bestemmer seg for å kutte ut sukker i 30 dager. Resultatene hans er fantastisk!
Her får du hjelp til å sette sammen et optimalt kosthold med enkle tips og triks.

Spist pølser og chips i 22 år

Kosthold13.11.201688

Daniel Pennock på 26 år har livnært seg på pølser og chips i 22 år

Dette gjør brus med tennene dine

Kosthold12.02.201921

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!