- Etter min siste fødsel bestemte jeg meg for å prøve bikinifitness

Intervju26.03.2015Silje Bjørnstad0

Småbarnsmoren Thea Bråten Christensen (25) debuterer i bikini fitness.

Thea Bråten Christensen er 25 år, bosatt i Lillestrøm og arbeider som salg- og markedsfører. Nå for tiden er 25-åringen inn i sin siste innspurt for å stille på scenen under Sandefjord Open og Oslo Grand Prix. Hun debuterer i grenen bikinifitness og representerer Team Toppform.

Thea er 161 centimeter høy og veier nå 52 kg (cirka 57 kg off-season). I tillegg til å finpusse kroppen mot konkurranseform, er den flotte blondinen tobarnsmor. Hun har to sønner på 1 og 3 år, med andre ord så er det bare litt over ett år siden Thea var høygravid og gikk igjennom en fødsel!

- Etter min siste fødsel bestemte jeg meg for å prøve bikini fitness. Jeg har alltid trent mye, men spesifikt til bikinifitness i ett år.

Etter at Thea ble hekta på styrketrening ønsket hun å sette seg et nytt mål med treningen og nå for tiden er det altså å finne formen til bikini fitness-konkurranse som er målet. I tillegg elsker hun konkurranser og tobarnsmammaen legger til at hun gjerne vil satse videre på bikini fitness og styrketrening hvis debuten går bra. At denne dama er et konkurransemenneske er det ingen tvil om.

- Jeg har danset aktivt freestyle og disco siden jeg var 7 år. Og jeg har deltatt både i EM og VM der min beste plassering er sølv i VM 2004. Dansen har gjort meg sterk og selvsikker. Det er også viktig og ha en god basis trening, forteller 25-åringen.

Har jobbet hardt for å få fram den berømte V-shapen

Treningsprogrammet til Thea består av ulike øvelser som til sammen gjør at hele kroppen får kjørt seg, men det er særlig noen kroppsdeler som blir prioritert litt ekstra.

- Jeg er egentlig ganske fornøyd med alle øvelsene jeg gjør. Det er selvfølgelig litt mer vekter på noen ulike øvelser, for eksempel de som tar på rumpa, lårene og skuldrene. Og jeg er stor fan av drop-sett, forklarer hun.
- Jeg er mest fornøyd med ryggen min. Jeg har jobbet hardt for å få fram den berømte V-shapen.

 

- Fitnesskonkurranser er ikke for hvem som helst

Den flotte fitness-debutanten startet på konkurransediett 1. januar i år. Thea sier at hun ikke opplever noen store utfordringer med maten, men hun er allergisk mot både fisk og kylling.

- Det vil si at jeg kun spiser kjøtt. Det tar jo litt ekstra tid å planlegge kostholdet på denne måten, men jeg opplever ikke dietten som vanskelig, forklarer hun.

Samtidig er Lillestrøm-jenta tydelig på at fitnesskonkurranser ikke er for hvem på helst.

- Du må være trygg på deg selv, ha gode folk rundt deg og være villig til å trene beinhardt! Det kan se lett ut, men hodet må være på plass, forteller fitnessdebutanten som selv synes at Ashley Kaltwasser har den perfekte fitness-kroppen.

Hva tenker du om det enorme kroppsfokuset som er i dag?
- Alt er hva man gjør det til selv. Kroppsfokus eller ei, alt er opp til deg. Jeg har et sunt forhold til dette, og det er det viktigste for meg, mener 25-åringen.

Thea har også en blogg der du kan lese mer om hennes vei til fitness-scena: http://fitnessthea.blogg.no

Treningsforum takker for intervjuet og ønsker Thea lykke til i Sandefjord Open og Oslo Grand Prix!

 


Silje Bjørnstad 

Silje er utdannet ernæringsfysiolog og arbeider som journalist og ernæringsfaglig rådgiver. Hun er opptatt av å formidle informasjon om ernæring og kosthold på en måte som bidrar til veiledning fremfor villedning, og matglede fremfor matfrykt.

Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!