Veronika gikk ned 30 kg og skal stille i Bikinifitness

Intervju27.03.2015Joachim Marhaug0

Sjekk denne transformasjonen til Veronika Kolltveit som gikk ned 30 kg.

Veronika gikk ned 30 kg og skal stille i Bikinifitness på Sandefjord Open og Oslo Grand prix henholdsvis 28-29. mars i Hjertnes Kulturhus og 11. april i Oslo Konserthus.

Navn: Veronika Silden Kolltveit
Alder: 25 år
Bosted: Fjell, utenfor Bergen
Høyde: 170cm
Vekt: 66kg
Arbeid: Personlig trener
Sivilstatus: Gift
Sponsor: Gawe medisinsk behandling og negler samt vipper fra Liz Beate på Blackstar nails
Klubb: Team Fitness 4 you

Veronika er en aktiv og positiv mamma som liker en travel hverdag - blir veldig fort rastløs! Hun liker å ha mål og mening med ting hun gjør og trenger å gi seg selv utfordringer og for øyeblikket ble dette å stille i bikinifitness.

- For noen år siden var jeg egentlig stikk motsatt og likte best å ligge på sofaen å se på film med en pose chips og brus. Så rart hvordan tidene forandrer seg. Det var egentlig når jeg kom ilag med min mann at jeg etter hvert ble interessert i trening siden han var det jeg da kalte treningsnarkoman, men det tok sin tid før resultatene kom og vips nå er jeg 30 kg lettere, smiler Veronika.

Fitnessmamma

Veronika er gift og har en prinsesse på 4 år som er like aktiv som sin mor. Hun arbeider som personlig trener hos Aktiv365 og holder også på med kostholdsveileder utdannelsen hos AFPT.

- Jeg er veldig mammadalt (som min mann sikkert kan skrive under på, ler hun) og får veldig mye støtte og motivasjon derfra. Jeg har et veldig sunt syn på kroppen, og gleder meg faktisk til å komme tilbake til normalen. Jeg føler meg altfor tynn slik jeg er nå, og kan ikke forstå at man savner tilbake til sceneformen. Jeg skjønner i alle fall hvorfor man ikke kan ha denne formen året rundt, konstanter hun.

Veronika driver egen blogg www.fitnessmamma.blogg.no og er også å finne på instagram under fitnessmamma89.

Debuterer på Sandefjord Open

Hun håper jo selvfølgelig på å gjøre det bra og har troen på seg selv, eller hadde hun ikke kunne gjort dette.

- Målet er å komme til finalen å "vinna heile shiten, of course!". Jeg hatt lyst å stille en stund, og det er vel 2-3 år siden jeg meldte meg inn i et team for å realisere drømmen om å stille. Planen var egentlig å stille i høst, men da var ikke formen helt der. Da valgte jeg å vente og det er jeg kjempeglad for at jeg gjorde. Jeg er i mye bedre form nå enn jeg var da, både fysisk og psykisk. Jeg har diagnosen fibermyalgi, så måtte vente til kroppen var klar for det og. Men for øyeblikket er jeg med bedre helse enn jeg noen gang har vært, sier Veronika.

 

Trent styrke i mange år

Veronika har trent styrke i mange år, men det er først etter at hun fikk datteren at hun har trent ordentlig styrke.

- Jeg hadde kraftig bekkenløsning som ikke ville gå bort etter graviditeten og slet lenge med bekken og rygg før jeg fikk derav diagnosen fibermyalgi. Det eneste som holder meg i god form er styrke- og kondisjonstrening. Jeg startet med funksjonell trening under rehabilitering på ryggklinikken, og bygget meg opp derfra til styrketrening. Helsen ble straks mye bedre, og siden har jeg vært avhengig av trening - på en positiv måte. Var også slik jeg fant ut at jeg ville bli personlig trener. Da kunne jeg hjelpe andre med sine problemer og gi de en bedre hverdag slik trening hadde gjort for meg, smiler hun.

Har du trent noe annet før du begynte med vekter?
- Nja, har prøvd litt forskjellig men ingenting som falt i smak slike som styrketrening.

Et sunt kosthold

Dietten består for det meste av sunne og gode matvarer som torsk, kylling, kalkun, ris, riskaker, brokkoli, salat, havregryn, forskjellige sunne fettsyrer som tran, avokado, laks.

- Jeg spiser 6 måltider om dagen, fordelt utover. Jeg har ikke noen faste tidspunkt men spiser når jeg er sulten. Jeg vet ikke hvor mange kcal det er. Jeg pleier egentlig ikke å telle kalorier. Viktigste er å få i seg det nødvendige som kroppen trenger. Jeg ligger i underskudd, men får likevel i meg nok mat slik at jeg ikke går for lenge sulten, forklarer Veronika.

- Kosttilskuddene jeg bruker er Omega 3 fra nuclear pharma, ZMA fra nuclear pharma, Prework out fra nutramino og proteinpulver fra nutramino. Jeg anbefaler alle, omega 3 inneholder fettsyrer som kroppen trenger, ZMA har hjulpet meg med søvn som jeg alltid har slitt med tidligere, prework out for å få litt ekstra energi på trening, og nutramino sin preworkout med apple sour smak er kanon god. Proteinpulver bruker jeg for å få i meg nok proteiner.

Hun startet på diett i begynnelsen av oktober i fjor.

Hva er din beste diettmat?
- Det må være frokosten min som består av havregryn og kalkunpålegg ved siden av. Etter morgen cardioen går havregrøten så altfor fort ned, og er borte på 1-2-3. Er mye lettere å gå om morgningen når man vet at det står varm havregrøt og kaffe som venter på deg!

Hun gleder seg derimot til mye mat etter dietten og konkurransene er over. Det er mye som står på planen da.

- Ååå, det er mange det! Jeg er begynt å sette opp ett kostholdsprogram til meg selv etter endt konkurranse slik at jeg skal få en fin overgang fra konkurranse dietten og ikke legger altfor mye på meg så altfor fort. Jeg gleder meg til å spise taco, hamburger, havre vafler, pannekaker, egg og bacon, kesam og bær! Klarer ikke bare å velge en. Jeg er også kjempe higen etter kaker, snop egentlig alt som er usunt, mye mer enn jeg normalt sett er utenom diett. Er vel kanskje litt ekstra siden jeg ikke har lov?, spør hun undrende.

Familielivet og fitness

Veronika synes ikke det er lett å kombinere et fullt familieliv med konkurranseoppkjøringen. Det skorter på overskuddet.

- Det er ikke lett skal jeg si deg, ler hun og fortsetter: - I hvert fall ikke mot konkurranse. All treningen er ingen problem, men når man spiser i underskudd er det vanskelig å ha overskudd til jobb, hus, mann og barn. Siden jeg er ganske ny i min jobb, så har barn og jobb kommet først, mann og hus har kommet sist dessverre. Min mann er heldigvis mann til å ta det, og har vært helt fantastisk under hele oppkjøringen, noe som umulig kan ha vært lett med mine humørsvingninger! Jeg har også hatt besøksforbud for huset har faktisk ikke sett ut etter jul. Vi har også nettopp kjøpt oss nytt hus, så holder vi på å selge huset vi bor i, noe som egentlig ikke var planen før etter konkurransene. Når drømmehuset dukker opp, kan man ikke takke nei bare fordi man trener opp til konkurranse! Jeg er oppslukt, men en plass går grensen, forteller Veronika.
Veronika ser veldig opp til sin coach Mette Ulseth. Christina Fjære er den hun ser mest opp til innenfor Bikinifitness grenen. Veronika sier at hun har en sinnsyk god form og ynde på scenen.

Trener 7 dager i uken

Veronika ligger ikke på latsiden når det gjelder trening. Hun trener hver dag hele uken.

- Jeg trener hver dag fordelt på ben, rygg/tricep, skuldre/mage/legger. Jeg varierer mellom forskjellige øvelser, sett og repetisjoner på hver treningsøkt for å utfordre muskulaturen mest mulig. Trener mest hypertrofi trening, sier hun.

- De siste månedene har jeg trent hele to timer om dagen, så kan mildt si at jeg begynner å bli ganske så lei alt som har med cardio å gjør, innrømmer Veronika.

Hvor mye poseringstrening gjør du?
- Prøver å få gjort en del, men det har blitt litt mindre enn jeg hadde ønsket nå på slutten for mangler rett og slett overskudd.

Det å trene rygg og skuldre er det mest givende for Veronika nå for tiden, men det er litt opp og ned i perioder. Hun har trent veldig mye bein i det siste og blitt litt lei av det. Derfor er det rygg og skuldre som troner toppen på hva som er gøyest akkurat nå. Hun føler også at det er i skuldrene og ryggen hun får best kontakt med muskulaturen.

- Jeg er også super fornøyd med utseendet på skuldrene mine, og kanskje rygg og bein som en god nummer to, sier hun.

Motivasjon å stå på scenen

Veronika synes det å stå på scenen og vise frem hva hun har klart er motivasjon i seg selv.

- Ikke bare foran alle andre, men mest for meg selv. Med tanke på alt jeg har gått i gjennom med sykdommen min er jeg ganske imponert over hva jeg selv har klart å gjennomføre, sier hun stolt.

Hvem coacher deg fremover mot konkurranse?
Mette Ulset er min hovedcoach, men Bjørgulf Hansen er også med og coacher.

Hva er dine langsiktige ambisjoner med treningen?
- Jeg skal selvfølgelig fortsette å trene etter konkurransene, men om det blir noen flere må jeg se på sikt. Det gjenstår å se om jeg blir bitt av basillen. Etter konkurransene skal jeg bulke som det fint kalles, ellers ingen store ambisjoner foreløpig. Kun holde helsen og en noenlunde form på plass, smiler Veronika.

Hun trener til daglig på Aktiv365 på Straume hvor jeg også arbeider som personlig trener. Her er det ett kjempe godt miljø, super hyggelige ansatte og kunder.

Noen du vil takke til slutt?
- Jeg vil takke først og fremst min mann som holder ut med meg i diett tiden! Min mor og søster som hjelper til og motiverer meg når jeg trenger det mest. Jeg må også takke min coach Mette som alltid svarer på rare spørsmål, som støtter og motiverer! Hadde ikke klart dette uten noen av de, avslutter Veronika.

Vi ønsker Veronika lykke til på Sandefjord Open og Oslo Grand Prix.

 


Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!