Sandefjord Open 2015

Fitness29.03.2015Joachim Pedersen og Pernille Borchgrevink0

Se LIVE, bilder, intervjuer m.m. fra Sandefjord Open 2015.

Sandefjord Open 2015 er årets første konkurranse denne våren. Med hele 219 utøvere som skal i ilden både lørdag og søndag er dette en rekordstor oppslutning noensinne under Sandefjord Open. Det hele starter lørdag kl 11:00 på Hjetnes Kulturhus. Søndag starter det kl. 12:00. I denne artikkelen får du video, bilder, intervjuer, resultater m.m.


(Klikk her for å se LIVE)

Denne artikkelen inneholder følgende i kronologisk rekkefølge:
- Bildegalleri
- Videoer
- Intervjuer
- Bilder
- Resultatliste

Bildegalleri

- Se alle bildene fra lørdag i bildegalleriet: Athletic Fitness, Bikinifitness og Mens Physique
- Se alle bildene fra søndag i bildegalleriet: Bodybuilding, CBB, Womens Physique (under BB)

Videoer

 

Intervjuer under konkurransen

Henrik Flo Larsen

Bak scenen er det stor spenning blant utøverne. Noen putter på farge, noen gomler riskaker mens andre pumper opp med treningsstrikker. En av disse er Henrik Flo Larsen (25) som stiller i Athletic Fitness.

- Jeg føler formen er bra, nå er jeg klar for konkurransen, sier en fornøyd Henrik.

Hvilke forventninger har du til deg selv?
Forventer i det minste en topp 6, føler at formen min er bra og skal forhåpentligvis gjøre det bra på styrkemomentene også. Det kommer jo litt an på dagsformen, sier Henrik.

Har du noen tanker rundt konkurrentene?
Det er mye bra utøvere her i dag, de ser veldig bra ut. Det er vanskelig å si hvordan de vil gjøre det i styrkemomentene, for det estetiske sier jo lite om det, svarer Henrik mens han fortsetter og pumpe med treningsstrikken, nå er det bare 10 minutter til han skal på scenen.

Hvordan var gårsdagen?
Jeg kuttet vannet klokken 17.00, men det merker jeg egentlig ikke noe på. Som oppkarbing spiste jeg fire riskaker med Nutella i sted. Jeg har fått god tilbakemelding fra coachene så får håpe de har rett og at det går min vei i dag, svarer Henrik.

Treningsforum hadde tidligere et intervju med Henrik og forloveden hans Camilla Visjø (24). Det ble dessverre ikke scenen på Camilla under Sandefjord Open.
- Det er veldig trist at Camilla ikke kom i den formen hun ønsket til Sandefjord. Hun har jobbet så utrolig hardt, mye hardere enn meg, sier Henrik.

Om to uker er det Oslo Grand Prix og da får fitnessparet endelig stått på scenen sammen.

Da ropes Athletic fitness uttøverne opp til scenen, og Sandefjord Open er offisielt i gang.

Marita Lillekroken (f.v) og Lene Kværnstuen

To spente Athletic fitness debutanter står bak scenen og venter på styrkemomentene. De har akkurat gjennomført line up med poseringene. Det er fullt kaos bak scenen, utøvere, delegater og coacher kjemper om plassen. Lene setter i gang med å varme opp, så jeg er heldig og får et par ord med Marita mens vi venter.- Jeg var ganske nervøs når jeg gjennomførte poseringene, så de satt ikke helt. Jeg merker at adrenalinet har kicket inn nå så jeg føler meg mer våken enn jeg gjorde i dag tidlig, sier en oppstemt Marita.

Hvilke forhåpninger har du til egen prestasjon?
Jeg håper på finaleplass, det hadde vært veldig gøy. Vi får se hvordan jeg gjør det på styrkemomentene, det kommer jo litt an på dagsformen, sier hun.

Treningsforum ønsker både Marita og Lene lykke til med styrkemomentene.

Silje Wilhelmsen (23) - Fra gravid til sceneform

For 1,5 år siden fødte Silje Wilhelmsen (25) en liten gutt, i dag står hun på scenen i Athletic fitness.

Det er 10 flotte jenter som stiller i Athletic fitness under Sandefjord Open denne helgen. En av disse jentene er Silje Wilhelmsen som stiller for Borg KFK. Silje er debutant og har gått ned 11 kilo på dietten. Hun syntes det har vært spennende med en utfordring.

- Planen min var å stille i Athletic fitness før jeg visste at jeg var gravid. Den dagen jeg fødte sa jeg at om 1,5 år skal jeg stå på den scenen uansett hva, forteller hun.

Silje virker glad for å ha kommet seg til scenen og når jeg spør henne hva målet hennes er for dagen, ler hun og sier, "Målet mitt er å prøve ikke å komme sist".

Silje har ikke hatt noe problem med å være småbarnsmor mens hun er på diett.

- Jeg syntes det har gått veldig bra. Sønnen min har syntes det har vært stas å få være med på trening og delta i det jeg driver med, forteller hun.

- Jeg trente gjennom hele svangerskapet og det skaper et godt grunnlag for å raskere komme tilbake i god form etter fødselen, sier hun.

Både den 1,5 år gamle sønnen og ektemannen til Silje sitter i salen og heier på henne i dag. Nå er det like før hun skal ut og gjøre styrkemomentene og Treningsforum ønsker henne lykke til.

 

Lena Charlotte Westby (28)

Lena Charlotte Westby er 28 år gammel og fra Brumundal. Denne tøffe jenta driver med drifting (sladding med bil på bane) på fritiden og har alltid vært glad i å trene. Nå stiller hun i bikini fitness -168 som debutant.

- Jeg har trent i flere år, men litt av og på med styrkedelen. Jeg har fulgt med på bikini fitness siden det først kom til Norge og har alltid tenkt at dette er noe jeg kunne tenke meg å gjøre, forteller hun.

Lena Charlotte kunne gjerne tenke seg en fremtid innenfor fitness, om to uker blir hun også å se under Oslo Grand prix.

- For meg er dette et delmål. Jeg elsker å trene, men det kan bli litt kjedelig og bare trene for å være sunn eller holde seg i god form. Derfor tenkte jeg at å stille kunne være et fint mål som gir meg motivasjon på treningen. Videre tenker jeg å stille igjen til neste år, men jeg vil gjerne ha et år på meg for å forbedre de delene av kroppen som trengs, sier Lena Charlotte.

Hvilke deler føler du dette er?
- Jeg er generelt ganske liten, men jeg har lettere for å bygge overkropp enn underkropp. Så til neste år blir det å jobbe for en bedre underkropp, svarer Lena Charlotte.

For Lena Charlotte har ikke veien til scenen bare vært en dans på roser.

- Jeg fødte for 1,5 år siden og det var vel egentlig da jeg bestemte meg for å stille. Det har ikke vært lett å være på diett og trene så mye. Det har krevd mye og gått utover familie, venner og hverdagen generelt. Hadde det ikke vært for min fantastiske samboer som har støttet og hjulpet meg hele veien hadde jeg ikke klart det, sier hun.

Målet til Lena Charlotte er å komme seg til finalen så hun får gått T- walken.

Treningsforum ønsker henne lykke til i forbedømmingen.

Linda Kristine Solbakken (34)

Linda Kristine Solbakken (34) er den eldste deltakeren som stiller for Team Toppform i Bikini fitness i dag, men det betyr ikke at energien hennes ikke er på topp. Maken til sprudlende jente skal man lete lenge etter.

Linda Kristine har rullet ut liggeunderlaget, sammen med de andre bikini jentene fra Team Toppform. Ansiktet hennes stråler som en sol og det er ikke vanskelig å se at hun gleder seg veldig til å gå på scenen for første gang.

- Jeg er så full av energi! Jeg har vært det gjennom hele dietten og uansett hva jeg har vært gjennom har det ikke avtatt. Jeg kuttet vannet klokken 15.00 i går, men merker heller ikke stort til dette. Nå er jeg bare klar for å komme meg på scenen, forteller hun.

Linda Kristine har ikke brukt noe energi på å følge med på de andre utøverne, hun syntes det er viktigere og fokusere på seg selv.

- Jeg prøver å være i min egen verden og fokusere på meg selv og det jeg skal gjøre. For meg er dette min dag og jeg vil ikke la andre faktorer påvirke meg, sier Linda Kristine med et smil.

Linda Kristine har fått stor støtte fra de rundt seg gjennom dietten, noe hun setter veldig stor pris på.

- Er utrolig glad for all støtte jeg har fått. En annen ting jeg har syntes er veldig gøy er at jeg har påvirket andre til å tenke på å stille, sier hun.

Hvis du vil vite mer om denne gladjenta kan du lese bloggen hennes på: www.fitnesswoman.blogg.no

Anders Meskestad Jacobsen tok gull i Athletic Fitness

Det ble Anders Meskestad Jacobsen som gikk av med seieren i Athletic Fitness i dag. Bak scenen mottar han masse skryt fra de rundt seg.

- Jeg er utrolig overasket og glad, jeg hadde ikke sett den seieren komme, sier han fornøyd.

Anders ble nylig far for en 6 uker gammel gutt. Han satt i salen sammen med Anders sin samboer.

- Hadde det ikke vært for den fantastiske samboeren min så hadde ikke dette gått like bra. Hun har vært en utrolig støtte. Det er jo vårt første barn, så det har vært en nytt kapittel i livet, forteller han.

Anders stiller for Partner Gym i Lørenskog hvor Christian Egner er coach. Nå er det bare en uke igjen til gutten fra Ski skal stå på scenen igjen, men denne ganger blir det under Loaded Cup i Danmark
- Jeg skal ikke stille i Oslo Grand Prix, men det blir Loaded cup. Jeg vet ikke hvordan prestasjonen blir da, men jeg får bare gjøre mitt beste. Det gikk jo tross alt veldig bra denne helgen, sier han smilende.

Hvorfor tror du at du var den som gikk av med seieren i dag?
Jeg er nok ikke den som har best fysikk, eller den som er aller best i et av styrke momentene. Jeg er veldig jevnt god. Jeg vet at det er mange som stiller i Athletic fitness som fort glemmer at styrkemomentene også teller. Jeg har lagt opp et treningsopplegg som gjør at jeg jobber for å være god på alle områdene, forteller Anders.

Nå er Athletic fitness over for denne gang, og Anders planlegger sjokoladefest hjemme.
- Jeg har sett at Freia har kommet ut med så mange nye smaker på melkesjokolade, så nå skal jeg sannelig prøve alle sammen. Den med jelly beans virker jo veldig spennende, sier han fornøyd.

Treningsforum Anders lykke til med vondt i magen og gratulerer han masse med seieren!

Patrick Rashid (33) vil til topps

25 gutter stilte i ettermiddag opp på scenen i Mens Physique -178 cm. En av disse var Patrick Rashid (33) fra Team Toppform. Patrick er i knallform og coachene har stor tro på at ha kommer til å gjøre det bra på scenen i dag.

- Det er utrolig mange gode konkurrenter her i dag, men det gjør det jo ekstra morsomt. Jo mer utfordring jo bedre, sier en selvsikker Patrick.

Patrick er tidligere fotballspiller, men etter en skade måtte han legge opp.

- Jeg elsker å være i aktivitet og å konkurrere, så når jeg la opp fotballen måtte jeg finne på noe nytt. Da var Mens Physique noe som trigget meg, forteller han.

Selv om Patrick er et konkurransemenneske innrømmer han at det har vært en tøff vei mot sceneformen.

- Det er knallhardt å være på diett. Det er også veldig morsomt, men jeg hadde ikke forventet at det skulle være så tøft, sier han.

Patrick gjorde det svært bra med poseringene, og han ble ropt ut i første sammenligningsrunde noe som pleier å love godt.

- Jeg er helt innstilt på finaleplass, jeg har gjort det jeg skal for å kunne komme dit så jeg håper på en bra plassering på toppen, sier en fornøyd Patrick.

Sigrunn Elisabeth Kristiansen (34)

Womens physique er den første klassen som skal på scenen i dag. I denne klassen er det kun en deltaker i år. Denne deltakeren er debutanten Sigrunn Elisabeth Kristiansen (34).

Sigrunn sin vei mot scenen har ikke vært en dans på roser.

- Jeg bestemte meg for å stille i bodyfitness i januar 2014. Det gikk ikke helt slik jeg ønsket og jeg klarte ikke å legge på meg den muskelmassen jeg skulle. Da sa coachen min at jeg kunne stille i bikini fitness. For meg var ikke det målet jeg hadde satt meg, så jeg bestemte meg heller for å gå all inn og gå for womens physique, forteller Sigrunn.

Så her er Sigrunn i dag, på vei ut på scenen for første gang. Det blir jo en seier på henne idag, men i Oslo blir det verre.

- Der får jeg vel rundt 5 konkurrenter som har stilt før. Det blir en utfordring så det blir veldig spennende. Jeg gleder meg til å kunne stå på line up med andre utøvere. På den måten får jeg se hvordan formen min er i forhold til de andre, sier Sigrunn.

Da skal Sigrunn ut på scenen og Treningsforum ønsker henne lykke til!

Nicolai Torp, classic bodybuilding -180 cm

Nicolai Torp har tidligere stilt i classic bodybuilding i 2013, med en 6.plass i Stavanger Open og en 2. Plass i NM. Idag går han for gull.

- Sist jeg stilte var jeg litt liten, jeg veide inn på 79,9 kg. I år har jeg mer masse og veide inn på 84 kg, forteller Nicolai.

I år har Nicolai kjørt en annen diett e tidligere.

- I 2013 hadde jeg problemer med at vektnedgangen stoppet opp, så i år har jeh gått over til flere høye og lave dager på kaloriinntaket, forteller han.

I classic bodybuilding skal hver deltaker gjennomføre et friprogram. I følge Nicolai er friprogrammet en god mulighet til å skille seg ut.

- Veldig mange bare står der og gjennomfører poseringene, men det er jo bare kjedelig. Friprogrammet er jo muligheten til å lage litt show, forteller Nicolai.

Nicolai går på scenen og gjør en strålende utførelse av både friprogram og poseringer. Resultatet av alt hans harde arbeid er at han får ta med seg gullet hjem.

Treningsforum gratulerer Nicolai med 1.plassen!

19- årige Nathalie stiller i bodyfitnes

Nathalie Lambrechts (19) debuterer i bodyfitness +163 cm denne helgen. Først var planen og stille i bikinifitness men lysten til å hele tiden bygge mer muskler tok overhånd.

- Sommeren 2014 bestemte jeg meg for å stille i bodyfitness. Egentlig var planen å stille i bikini Fitness, men jeg oppdaget raskt at jeg liker å bygge muskler, forteller Nathalie.

Nathalie har gått ned 10 kilo over en 5 måneder lang diett. Dette syntes hun har vært en stor utfordring.

- Dietten har vært ganske tøff. Spesielt mot slutten merket jeg hvor lite energi jeg hadde, forteller hun.

Til tross for tøffe tider har Nathalie fått støtte fra de rundt seg.

- Jeg kommer fra en liten øy som heter Stord, hvor ingen bryr seg noe om slike ting. Heldigvis syntes alle de rundt meg at det er veldig kult og spennende at jeg skal stille, forteller Nathalie.

Det er 9 andre jenter i Nathalie sin klasse i dag, men Nathalie har ikke sett særlig på hvem hun skal stå på scenen med.

- Jeg vet egentlig ikke så mye om konkurrentene mine. Vi får se hvordan dette går i dag, det er uansett en utrolig erfaring, svarer hun.

Dette blir nok ikke siste gang vi ser denne jenta på scenen, for Nathalie har allerede planene klare.

- Jeg kommer til å stille i Oslo Grand Prix. Videre vet jeg at jeg skal stå på scenen flere ganger og jobbe meg oppover, forteller Nathalie.

Patrick Alexander Paulsen

Patrick Alexandr Paulsen fra Team Toppform fikk en meget velfortjent seier i Classic bodybuilding + 180 cm. Mens guttene i classic bodybuilding +180 cm var på scenen var det et navn som var på de flestes lepper back stage. Dette navnet var oslogutten patrick. Han har stilt tidligere under Stavanger Open og NM i 2013, men i år fikk han endelig seieren han har jobbet så hardt for.

- Det er helt sykt, sier en strålende fornøyd Patrick når han kommer av scenen.

Patrick hadde ikke bare en stålhard fysikk, han hadde også et friprogram som gav gåsehud til flere som så på bak scenen.

Treningsoforum gratulerer Patrick med seieren!

 

Hege Kristin Nilsen (45) Master bodyfitness

Hege Kristin Nilsen er 45 år og debuterer i bodyfitness master. Hun har lenge vært glad i å trene, men det var først etter flere oppmuntrende ord fra andre at hun turte å ta steget.
- Jeg hadde jo tenkt litt på det, men turte liksom ikke å ta steget. Der jeg trener var det flere som sa at jeg burde stille så da fikk jeg mot til å gjøre det, forteller hun.

Hege Kristin føler selv at det har gått fint å være på diett, men det har også gått ut over noen deler av livet hennes.

- Dietten i seg selv har gått bra, men å drive med denne sporten krever jo visse oppofrelser. Barna mine har heldigvis syntes at det er spennende at jeg skal stille, så det er veldig gøy, sier Hege Kristin.

Det er flere debutanter i Hege Kristin sin klasse i dag, men selv har hun ikke satt seg noen forventninger.

- Jeg håper jo at jeg gjør det bra, men uttover det har jeg ingen forventing til hvordan denne dagen ender for meg, forteller hun.

 

 

Maria Ebeltoft (26) bodyfitness - 163

Maria Ebeltoft (26) tok 1.plassen i bodyfitness - 163

Det er Marie Ebeltoft sin 3. Sesong i bodyfitness -163 cm. I fjor tok hun overall i bodyfitness under Oslo Grand Prix.

Marie har akkurat vært på scenen hvor hun ble trukket ut i den første sammenligningen noe som lover bra.

- Jeg vet ikke hva jeg skal forvente. Mest sannsynlig blir det jo pallplass, sier Marie.

Blir du skuffet hvis du ikke får 1.plassen?
- Nei, man kan jo ikke bli det. Det er jo mange gode utøvere her i dag, svarer Marie.Om to uker er det Oslo Grand Prix. Her blir Marie også å se på scenen.

- Oslo Grand Prix er i hovedsak det jeg har jobbet for. Stavanger open er mer en oppvarmingsrunde

Etter å ha snakket med Maria, skal hun ut på scenen for premieutdelingen. Her fikk hun til sin store glede tildelt 1.plassen i sin klasse.

Tommy Mellem gjør comeback

Jentene er ferdig for dagen, og nå er det klart for de tyngre bygge klassene. Bak scenen ligger Tommy Mellem som stiller i bodybuilding - 90 kg. Det er 11 år siden Tommy sist stod på en scene.

- For 11 år siden vant jeg Grand Prix i Sverige, samt en 3.plass under Sandefjord Open. Året etter var planen at jeg skulle stille en gang til, men jeg fikk en lungebetennelse som knakk meg totalt, forteller Tommy.

I ettertid har Tommy måttet bygge seg opp igjen fra bunnen av, men nå føler han seg klar for å entre scenen på nytt som en bedre versjon av seg selv.

- Jeg har forbedret mine svakheter, da spesielt symmetriske svakheter som jeg hadde forrige gang jeg stilte, sier Tommy.

Tommy er fornøyd med å kunne gå på scenen igjen, men han har ikke satt seg noen forhåpninger om utfallet.

- Det hadde jo vært gøy med pallplass, men vi får se. Det er jo bare fire i min klasse så kan jo ikke bli lavere enn en fjerdeplass, sier Tommy og ler.

 

Bilder - lørdag

Se alle bildene i bildegalleriet vårt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se alle bildene i bildegalleriet vårt.

  

Resultatliste

#### Women`s Athletic fitness
1. Benedicte Ramsli, Team Fisker Perfomance Danmark
2. Lisa Warhuus, Team Elite
3. Anneli Simonsen, Atletix
4. Emilie Enersen Thorstensen, Harald`s Gym
5. Jennie Hjortland Jensen, Team Toppform
6. Monica Smenes, Kaliber Gym fkk

#### Men`s Athletic fitness
1. Anders Jacobsen, Partner Gym
2. Roger Christoffersen, Power Gym
3. Henrik Flo Larsen, Team Toppform
4. Martin Trolldalen Nystrøm, Team Toppform
5. Simen Tveter, Borg kfk
6. Olav Feby, Kaliber Gym fkk

#### Bikini fitness debutant -169cm
1. Mia Rebecka Sterud, Team Fisker Perfomance Danmark
2. Emilie Lund, Team Bodytech
3. Lisa-Mari Ingebrigtsen, Team 24Fitness
4. Julie Ostad, Harald`s Gym
5. June-Viola Nedgården Lerbakk, Team Fitness4u
6. Jasmina Sakanovic, Progym Grenland kfk

#### Bikini fitness debutant +169cm
1. Julie Småland johansen, Team Bodytech
2. Camilla Ellinor De Souza Devik, Kaliber Gym fkk
3. Veronica Silden Kolltveit, Team Fitness4u
4. Lise Loennechen, Harald`s Gym
5. Anne Margrete Bygjordet, Team 24 fitness
6. Monja Wenaas Myrann, Team Partner Gym

#### Bikini fitness -163cm
1. Kine P. Sæter, Kaliber Gym fkk
2. Charlotte Mentzoni, Team Bodytech
3. Thea Bråten Christensen, Team Toppform
4. Maiken Stinnerbom, Kaliber Gym fkk
5. Camilla Johannesen, Team 24fitness
6. Sara Olsen, Borg kfk

#### Bikini Fitness -169cm
1. Gerda Makunaite, Team24Fitness
2. Elisabeth Wangen, Kaliber Gym fkk
3. Anine Naomi Schie, Team Toppform
4. Kristina Karaliute Stoliaroviene, Donny Gym Litauen
5. Annie Jeanette Rønneseth, Team Fitness4u
6. Linda Kristine Solbakken, Team Toppform

#### Bikini fitness +169cm
1. Therese Sivertsen, Harald`s Gym
2. Julie Hauge, Team Toppform
3. Linda Petursdottir Simonsen, kaliber fkk
4. Anja Kjesbu Aanes, Team Toppform
5. Stine Margrethe Pedersen, Team Toppform
6. Malin Færøy, Team Bodytech

#### Bikini fitness Overall
1. Gerda Makunaite, Team24Fitness
2. Therese Sivertsen, Harald`s Gym
3. Mia Rebecka Sterud, Team Fisker Perfomance Danmark
4. Julie Småland johansen, Team Bodytech
5. Kine P. Sæter, Kaliber Gym fkk

#### Men`s Physique -178cm
1. Amir Tore Attar, Team Toppform
2. Philip Kvam, Harald`s Gym
3. Marius Osmundsen, Team Evie Madsen Danmark
4. Patrick Rashid Kwarasey, Team Toppform
5. Thomas Fjeldberg, Harald`s Gym
6. Stian Nicolaysen, Pro Gym Grenland

#### Men`s Physique +178cm
1. Joachim Al Hauari, Team 24fitness
2. Michael Hougaard knudsen, Team 24fitness
3. Christoffer Madsen, (d)Team Bodytech
4. Didrik Rommen Olsen, Team 24fitness
5. Martin Melbø, Kaliber Gym fkk
6. Ken Marius Husvik Aune, Kaliber Gym fkk

#### Men`s Physique Overall
1. Joachim Al Hauari, Team 24fitness
2. Amir Tore Attar, Team Toppform 

#### Women`s Physique
1. Elisabeth Kristiansen, Team Fitness4u

#### Classic Bodybuilding -180cm
1. Nicolay Torp, Team Toppform
2. Jørn Pettersen, Atletix
3. Åge Bunde, Team Toppform
4. Kristoffer Mathiasen, Team 24fitness
5. Peter Lundberg, Team Fitness4u

#### Classic Bodybuilding +180cm
1. Patrick Alexander Paulsen, Team Toppform
2. Thomas Jensen, Kaliber Gym fkk
3. Henrik Lindh, Team 24fitness
4. Sigvar Garfors, Team Toppform
5. Roger Holen, Geir`s fkk
6. Kim Daniel Johnsen, Borg kfk

#### Body fitness Debutant -163cm
1. Susanne Soydan, Team High Energy
2. Karoline Pettersen, Kaliber fkk
3. Kjersti Bakke, Partner Gym
4. Lisa Marie Sandlie, Team Toppform
5. Rikke Dorthea Martinsen, Team Fitness4u

#### Body fitness Debutant +163cm
1. Vibeke Litland, Team Fitness4u
2. Nathalie Lambrechts, Team LiveFit
3. Aina Eriksen, Team 24fitness
4. Christina Alexandra Jensen Ramnæs, Haralds Gym
5. Katrine Jørgensen, Fitness4u
6. Kristina Marie Moltu Hjønnevåg, Ålesund kfk
7. Rikke Rhinen Sæter, Team Toppform
8. Veronica Kristiansen, Fitness4u

#### Body fitness master
1. Lisbeth Hjartholm, Team Bodytech
2. Evy Therese Innselset, Team Bodytech
3. Hege Kristin Nilsen, Team Toppform
4. Erin Haugen, Team Toppform

#### Body fitness -163cm
1. Maria Ebeltoft, Kaliber Gym fkk
2. Ann-Cathrine Westby, Harald`s Gym
3. Åsa Halstorp, Team Gumse Gym Sverige
4. Charlotte Johansson, Team Toppform
5. Helga Olafsdottir, Team High Energy
6. Elin Brandsfjell, Team Shapes

#### Body fitness +163cm
1. Ingrid Avesgaard, Kaliber Gym fkk
2. Camilla Hoel, Team Norkost
3. Margrethe Undheim, Club Athletic
4. Matilde Hertz, Team Evie Madsen Danmark
5. Eilin Ulversøy, Team Fitness4u
6. Linn Hanssen, Kaliber Gym fkk

### Body fitness Overall
1. Vibeke Litland, Team Fitness4u
2. Maria Ebeltoft, Kaliber Gym fkk
---
Susanne Soydan, Team High Energy
Lisbeth Hjartholm, Team Bodytech
Ingrid Avesgaard, Kaliber Gym fkk

#### Bodybuilding Debutant
1. Adam Lundell, Team 24fitness
2. Milad Kaok, Team Fitness4u
3. Kristoffer Abrahamsen, Team 24fitness
4. Jonn Kjetil Strand, Pro Gym Grenland
5. Arturas Cepas, Progresas Litauen
6. Benjamin Norouzi, Team 24fitness
----
7. Andreas Gjevestad, Kaliber fkk
8. Terje Dokken, Team 24fitness
9. Glenn Key, Mudo Prinsdal

#### Bodybuilding master ( over 40 år )
1. Thomas Busted, Team Busted Danmark
2. Bartosz Guran, Polen
3. Lance Noble, Team 24fitness

#### Bodybuilding -90kg
1. Deme Laszlo, Team Fitness4u
2. Keywan Nabii, Team 24fitness
3. Steffan Larsen, Team 24fitness
4. Tommy Mellem, Team Flex

#### Bodybuilding +90kg
1. Jack Øverberg, Harald`s Gym
2. Thomas Lorier Steen, Drammen fkk
3. Robin Eldnes, Team 24fitness
4. Ronny Rakland Isaksen, Team Flex

#### Bodybuilding Overall
1. Deme Laszlo, Team Fitness4u
2. Thomas Busted, Team Busted Danmark
3. Jack Øverberg, Harald`s Gym
----
Nicolay Torp, Team Toppform
Patrick Alexander Paulsen, Team Toppform
Adam Lundell, Team 24fitness
Keywan Nabii, Team 24fitness
Thomas Lorier Steen, Drammen fkk

 

 


 

Det er snart konkurransetid igjen og først ut er Sandefjord Open som ligger an til å få en rekordstor oppslutning. Fjorårets show trakk 144 deltakere og det ser ut til at enda flere velger å delta i år. Siden konkurransen er åpen vil også flere nasjoner være representert den 28.- og 29. mars.

En engasjert arrangør

For Geir Hansen som i 24 år har arrangert denne konkurransen med stort engasjement og pågangsmot føles dette godt. Han har tro på at det han gjør oppleves som noe bra både for atleter og publikummere.

- Jeg er veldig engasjert og noe av grunnen er nok alle de positive tilbakemeldingene jeg får som arrangør og all den gleden jeg ser det gir de aktive. I tillegg føler jeg at Sandefjord Open nesten er som en del av meg selv, en slags identitet, for det har jo blitt 24 år til sammen nå, forteller Geir med et bredt smil.

Mange debutanter

Geir synes det er gledelig at så mange nye kommer til i denne sporten og han tror det har noe med muligheten til å identifisere seg med enkelte klassene.

- Jeg tror hovedgrunnen er at flere greier å identifisere seg med klasser som bikini fitness, men`s physique og bodyfitness for det er uten tvil i disse divisjonene det øker mest. Det kunne vært ønskelig med flere påmeldinger innenfor bodybuilding, men jeg ser at det er noen veldig bra utøvere på listen og gledelig er det at det i skrivende stund tikker inn flere påmeldinger fra utøvere som er debutanter i bodybuilding, sier Geir.

- Når det gjelder debutantene så blir jeg ikke overrasket om noen klarer å gjøre rent bord for det finnes mange bra nye atleter, men det skjer selvsagt ikke uten kamp, forteller Geir med et engasjert glimt i blikket. Jeg ser at mange velger å gå i debutant, men husk at det ikke er noe krav om dette, er man debutant velger man selv om man ønsker å stå som debutant eller stille i en av de andre klassene. Husk bare på at bytte av klasse må gjøres før påmeldingsfristen er ute den 22.mars, legger han til.

Crossfit for alle!

Crossfit-konkurransen ble en stor suksess i fjor og Geir tror at selve opplegget med rangeringen av atletene ut i fra prestasjon kan være en av årsakene. Han anbefaler at flere vurderer å melde seg på denne konkurransen siden alle kan delta uavhengig av klubbtilhørighet og NKF-medlemskap.

- Crossfit ligger ikke under NKF enda, selv om det er mitt ønske, smiler Geir og forteller videre: Det betyr imidlertid at man ikke trenger å være medlem av en klubb eller NKF. Hvem som helst som er sprek nok kan melde seg på, men det kan jo være en fordel å trene litt line up med kvartvendinger da, legger han til med et lurt smil. Jeg anbefaler i hvert fall at folk melder seg på til crossfit-konkurransen om de ønsker å teste seg ut både i forhold til symmetri og hinderbaneløp. Suksessen i fjor henger nok sammen med at jeg her har gjort om plasseringene til sekunder i runde to. Eksempelvis er det slik at om man har plassert seg som nr. 10 i symmetri runden som er første runde får man 9 straffesekunder i hinderbanen og den som er rangert som nr. 9 i symmetri runden får 8 straffesekunder. Det er spennende og publikumsvennlig for en stor klokke kan følges og viser for publikum hvordan atleten ligger an. I år har vi valgt å gå ned på selve ro- distansen fra 500 meter til 250 meter; man starter med roing, før man løper videre i hinderbanen. I motsetning til i fjor er også Athletic Fitness(AF) inkludert inn i konkurransen igjen. Mange har forberedt seg til vårens konkurranser i AF og her er det NKF sine regler som gjelder for chins, dips og roing.

 

Erfaring hjelper i planleggingsfasen

Det er ikke en hel hærskare av folk som er med på å arrangere denne konkurransen og han må derfor til tider være noe selektiv på hva han makter å besvare av ulike spørsmål. Geir er helt alene om alle forberedelser og når deltakelsen er stor så merker han at det er godt med flere års erfaring fra dette gamet.

- Selv om det er mye å gjøre så må jeg si at jeg virkelig gleder meg til hele eventet. Det å se både nye og gamle, om det er lov å bruke det uttrykket, og det å treffe så mange mennesker som elsker denne sporten like mye som jeg gjør setter jeg stor pris på. Det blir også spennende og gøy å se hvordan mine egne utøvere fra egen klubb gjør det mot resten av eliten i landet, forteller han.
Når det blir så mange deltagere blir det jo også mer logistikk i forbindelse med alle forberedelsene til stevnet, men som sagt så har jeg jo litt erfaring, så det går greit. Jeg ønsker alle deltakerne lykke til og gleder meg til å se dere på scenen, legger Geir smilende til.

Lurer du på noe i forbindelse med Sandefjord Open?
Gå inn på http://www.sandefjord-open.com

Her finner du informasjon om klassene, crossfit og de seneste oppdateringene. Geir Hansen kan også kontaktes på sms til 99298904

Treningsforum takker for intervjuet og vi vil selvsagt være til stede på Sandefjord Open i Hjertnes Kulturhus den 28.- og 29. mars for å dekke konkurransen og gi deg løpende oppdateringer(live på web) og intervjuer.


Flere og flere velger å konkurrere i Sandefjord Open 2015!

Sandefjord Open 2018

Fitness23.03.2018166

Årets første muskelshow!

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Hun ville stille for flere år siden og mannen har slengt seg på.

Sandefjord Open 2017

Fitness01.09.2017209

Se LIVE, bilder, resultater m.m. fra Sandefjord Open 2017.

Sandefjord Open 2018

Fitness23.03.2018166

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

«Simplicity is the key to brilliance» - Bruce Lee
Bruk disse spesialmetodene og få muskelvekst.
Er du på jakt etter proteinmuffins? Se her!

10 tips for å bli god i benkpress

Trening24.03.2020200

Benkpress er en utmerket øvelse for å trene armer, bryst og skuldre.
Bruker du multivitamin? Disse råvarene gjør samme nytten.