Fra drifting til Bikinifitness

Intervju09.04.2015Joachim Marhaug197

Lena Charlotte Westby driver også med motorsporten drifting i tillegg til bikinifitness.

Nå skal Lena Charlotte Westby delta i sin andre konkurranse denne våren. På Oslo Grand Prix til lørdag ser du Lena i Bikinifitness.

Navn: Lena Charlotte Westby
Alder: 28 år
Høyde: 166,5 cm
Vekt: On season: 62kg. Off season: 56 kg.
Arbeid: Butikkmedarbeider.
Sivilstatus: Samboer
Sponsor: Ung og Unik v/ Irina Ervik, B-Town beauty, Kvartalet Frisør Elverum, Nadja`s negler.
Klubb: Team Toppform.
Meritter: Debutant Sandefjord Open 15`, Oslo Grand Prix 15`

Lena er en aktiv og blid jente fra Brumunddal som er en liten by i Hedmarken. Hun er opprinnelig fra Elverum, men flyttet dit for ca. 5 år siden og trives veldig godt! Siden da har hun stort sett trent regelmessig, men veldig variert.

- Jeg er glad i å trene og det er blitt en stor del av hverdagen da det får meg til å fungere i en ellers "fartsfylt" hverdag! Jeg ble mamma for et og et halvt år siden, og i tillegg til å jobbe fullt, være en god samboer, praktisere motorsporten drifting og trene styrke så flyr tiden ifra en! Men det er så verdt det, jeg har en spennende hverdag og elsker livet mitt nå! Jeg vil med dette si jeg er ganske så allsidig og ikke en typisk A4 person, sier Lena bestemt.

 

Debuterte på Sandefjord Open

Lena debuterte på Sandefjord Open, men ting gikk ikke som hun ønsket. Hun har nullstilt seg og er klar for Oslo Grand Prix førstkommende lørdag.

- Min debut under Sandefjord Open resultatmessig gikk ikke helt etter planen, men jobben jeg gjorde på scenen og formen er jeg fornøyd med. Det var utrolig moro å kunne stå der og jeg ble bare enda mer klar for neste konkurranse. Det gav definitivt mersmak og jeg har lagt inn høygiret på å gjøre det enda bedre under Oslo Grand Prix til helgen! Det er gjort noen enkle små justeringer og jeg tar med meg det jeg lærte der, videre inn i Oslo med godt mot, smiler Lena.

- Oppkjøringen gikk veldig bra. Jeg var sliten, men med hodet på rett plass så klarer man det man vil. Mest bekymret var jeg for alt vannet jeg skulle drikke da jeg generelt er litt dårlig til å få i meg nok væske til vanlig, men det gikk bedre enn jeg trodde og jeg fullførte. Det eneste jeg har å utsette litt på er at jeg nå jobber med å bli litt skarpere i formen, og finjustere litt på poseringer. Coachen min har også justert litt i dietten, og med fokuset jeg har nå så kan det bare bli bedre, forteller hun.

Hvor lenge har du trent målrettet for dette?
- Målrettet mot bikinifitness er det ca. 2 år. Det ene året ble litt annerledes siden jeg også gikk gravid, men jeg var i så fin form under svangerskapet at jeg fint kunne trene styrke. Det er jo så klart begrenset hvor mye man bygger da, men fikk grei fart på sakene noen måneder etter fødselen! Så den tyngste treningen har jeg vel kun praktisert i underkant av ett år, sier Lena.

Trent i noen år

Lena har som sagt de siste årene vært opptatt av å holde seg selv i grei form, men siden hun også driver med en annen sport som tar mye av hennes tid kan det ha gått litt opp og ned i forhold til sammenhengende trening. De siste 5 årene har det vært en del av hennes hverdag.

- Det er jo mange former for hva man ser i trening, men jeg har jo drevet med hest i mange år. Da blir man utrolig sterk i armer og bein! Ellers har jeg vært glad i å sykle litt og jogge. Jeg trente mer kondisjon tidligere. Det var på det stadiet hvor jeg kanskje visste mindre om det og trodde at eneste veien til en fit kropp var å løpe, men det har forandret seg. Og må si jeg er glad for at jeg nå har mye mer kunnskap og kan trene på en måte som virkelig fungerer for min kropp. Og løfte vekter gir meg mye mer enn tredemølla, selv om det også må til innimellom, sier Lena.

Konkurransedietten

Dietten til Lena er en tøff konkurransediett. Hun er nede på kun 1300 kcal nå.

- Dietten min består av en god dose proteiner som jeg får gjennom kjøtt som kylling, fisk, biff og/eller karbonadedeig. Dette sammen med grønnsaker og karbohydrater som jeg får gjennom å velge mellom potet, søtpotet, ris eller pasta. Dette fordeles utover dagen i 3-4 måltider, og spises som regel rundt 12.00, 16.00 og 19.00. Om morgenen har jeg 40 gram havregryn med en liten "dæsj" med lavkalori syltetøy, samt sukrin og kanel. Kanel er et must og jeg bruker det på nesten alt det jeg kan bruke det på! Til kvelds kan jeg velge mellom 80 gram cottage cheese eller 100 gram mager kesam med 70 gram frukt/bær. Etter trening har jeg en proteinshake og 10 gram nøtter. Det spiser/drikker jeg etter trening. Nå som vi er inn i siste uken før OGP så kutter vi alt av kunstig søtning. Og drikker mellom 6 og 8 liter vann av dagen, forklarer Lena.

Ikke storbruker av kosttilskudd

Lena får veldig mye av den næringen hun trenger gjennom kosten sin, og har generelt ikke brukt så mye kosttilskudd.

- Jeg bruker proteinpulver fra Fitnessgrossisten. Dette er Selfomnutrition Micro whey Active. Det anbefales på det sterkeste. Det har en lett konsistens og smaker like godt med vann som med melk, noe som er en fordel på diett hvor vi ikke får bruke melk. Smakene jeg kan gå god for er vanilje, sjokolade og sjokolade/banan. Ellers tar jeg vitaminer som bl.a. Omega 3, C, D og magnesium. Floradix har også blitt flittig brukt, sier Lena.

Lena har vært på diett siden 6.januar i år. Det har gått veldig greit for hun er ikke særlig kresen av seg og synes all maten hun har på dietten er god.

- Vi har også litt og velge i og det har ikke vært så ensformig. Og det er utrolig hvor kreativ man blir! Man kan faktisk lage ganske mye spennende ut i fra de få ingrediensene vi har og jeg må ærlig si jeg har lært og like å lage mat. Så dette har vært til min fordel. I begynnelsen synes jeg kanskje kveldsmaten med kesam og bær var høydepunktet, men nå mot slutten er det den varme havregrøten med en god tekopp til om morgenen som er favoritten! Gleder meg så til den når jeg legger meg for kvelden, smiler Lena.

Hektisk hverdag

Hun er en dame med mye på agendaen. En tøff konkurransediett tapper på kreftene for Lena.

- Det har vært tøft og kombinere fitness i dagliglivet for min del! Både fordi det ikke minst krever utrolig mye fra meg, og man blir en periode veldig egoistisk. I og med at jeg også er ganske så fersk tok det litt tid og komme inn i en grei rutine som fungerte likeså bra for meg som for de rundt meg, da spesielt min samboer og barnet vårt. Og uten hans utrolige hjelp og tålmodighet hadde det absolutt ikke fungert. Så han skal ha mye av æren. Dagene må planlegges og ting må prioriteres i rett rekkefølge hele veien i forhold til maten som må lages og spises, treningen og ikke minst hvile. I tillegg har jeg full jobb så dagene har vært lange. Og det er ikke alle dager som har vært like lette, men jeg har holdt stand og tenkt at det er verdt det og for hver dag er jeg et steg nærmere målet mitt! Etter endt sesong har jeg all min ledige tid til familien igjen og hvor jeg også kan bygge opp igjen mitt overskuddslager! Vi går jo nå også inn i drifting-sesongen og jeg må si jeg også klør litt etter å rette fokuset dit igjen, smiler hun.

Lena har klare forbilder og favoritter i to forskjellige verdener som hun ser opp til. Innenfor bikinifitness er det Sandra Jokic. Hun har en helt rå fysikk, mener Lena!

- Ikke minst synes jeg også Karoline Kjærnes er kjempeflott. Når det kommer til drifting har vi jo vår egen Fredric Aasbø som startet sin karriere der hvor jeg selv er per i dag og har nå dette som jobb og kjører konkurranser i USA. Han lever av og reise verden rundt og får jo oppleve alt som omhandler denne motor sporten. Det må være drømmen, sier en tankefull Lena.

Treningsprogrammet

Lena trener opptil 6 ganger i uken på det meste. Hun kjører mest styrke og har lagt opp til splitt program slik at hun deler opp hver økt i 2-3 muskelgrupper.

- Jeg trener bein/rumpe minst 2 ganger i uken da det er der jeg kanskje er svakest og er nødt for å bygge mer! Utenom diett perioden har jeg kjørt cardio ca. 2 ganger per uke. Jeg deler styrkeøktene mine opp i en 5-6 øvelser hvor jeg som regel har kjørt 8x8 eller 12, 10, 10, 8x4. Jeg kjenner også litt på dagsformen, føles kroppen litt tung kjører jeg heller flere reps med lettere vekter med litt høy intensitet. En uke for meg kan til eksempel se slik ut:

Mandag: Skuldre, rygg, triceps
Tirsdag: Bein,rumpe,mage
Onsdag: Biceps, bryst,legger
Torsdag: FRI
Fredag: Bein,rumpe,mage
Lørdag: Skuldre, triceps, biceps etc.
Søndag: FRI

- Jeg har ikke vært av de som opplagt er så glad i cardio og har vel ikke lagt inn det noe særlig mer enn max to ganger i uken, men har blitt litt glad i det under dietten. Det har vært så godt med den lille turen på morgenen før frokosten, og dagen ellers da går så mye lettere. Det vil nok forbli en del av min hverdag fremover, men ikke for mye så klart, sier Lena.

Obligatorisk poseringstrening

Lena er i teamet til Toppform. Og de har hatt felles poseringstrening en gang i uken.

- Jeg er en del av Team Toppform og der har poseringstreningene vært obligatoriske. Jeg har reist innover til Oslo en gang i uken siden januar måned. Da har vi også hatt formsjekk. I tillegg har jeg terpet en del her hjemme i stua, og vært så heldig å få låne hele ene salen nede på Treningskompaniet her i Brumunddal hvor jeg trener. Poseringene er jo uhyre viktig for en bra prestasjon på scenen så der har jeg lagt igjen noen timer i øving. Enda gjenstår litt finjusteringer, og jeg satser på at det sitter enda bedre til OGP, sier Lena.

Favorittmuskelen

Lena elsker å trene bein og har nærmest et elsk/hat forhold til den treningsøkten.

- Siden jeg har et stort forbedringspotensial når det kommer til bein og rumpe, og at jeg føler meg litt liten på de områdene må jeg si at jeg elsker og trene bein! Det er jo et litt sånn elsk/hat forhold da det også er de tøffeste øktene, men så utrolig godt etterpå! Jeg liker å kjenne litt på de muskelgruppene hvor jeg vet jeg er svakest og da er det så godt når man etter hvert kjenner at man blir sterkere, forteller Lena.

 

Motivasjon og veien videre

Motivasjonen til Lena er når hun ser og kjenner resultater ved egen styrke og fysikk!

- Det at jeg har jeg et konkret mål med treningen og hele veien jobber mot noe så opparbeider det masse treningsmot! Det er viktig å ha fokus på seg selv og sin egen fremgang. Jeg tar også gjerne mye før/etter bilder for å selv kunne se at ting skjer, for man blir ofte litt blind på seg selv. Ellers så vil jeg si at støtten fra familie og venner gir meg ekstra mye! Skryt og godsnakk fra de kan ikke måles med noe annet, og det gjør at jeg bare kan fortsette med det jeg gjør med god samvittighet, sier Lena.

Lena er en del av Team Toppform og coaches av Kenneth Foss. Hennes læremester i poseringer er Nina P. Olsen.

- Jeg begynte jo ikke å trene av den grunn at jeg skulle stille. Jeg liker generelt å holde kroppen i form og synes det er fint når også jenter ser sterke ut! Og selv vil jeg ha en sterk og sunn helårskropp utenom konkurransene! Nå når denne sesongen er over skal jeg ha litt godt med hvile og hente meg litt inn igjen, spise godt men selvfølgelig variert og sunt og bygge mer muskelmasse! Jeg skal ha fokus på de muskelgruppene jeg vet jeg må forbedre og ta meg god tid og få en enda finere fysikk! Jeg skal så klart stille igjen da dette helt klart gav mersmak, men foreløpig tenker jeg at det blir tidligst høsten 2016, sier Lena.

Hvor trener du?
- Treningskompaniet i Brumunddal. Det er et koselig og litt mindre studio bare en liten gangavstand fra jobben min, og har kjempehyggelige ansatte! Man får den hjelpen man måtte trenge, og det er bl.a flere ved senteret som stiller i fitness. Noe som er greit å ha når man er fersk i gamet selv, sier Lena.

Noen du vil takke til slutt?
- Må begynne med å takke min kjære samboer Øystein. Uten han hadde jeg aldri vært der hvor jeg er i dag! Selv om det har vært tøft har han stilt opp 100%. Mamma og pappa for den fineste gaven, nemlig konkurransebikinien min! Team Toppform og deres hjelp og veiledning gjennom hele oppkjøringen. Det har vært en utrolig morsom og lærerik reise frem mot scenen!

Og selvfølgelig mine sponsorer;
Irina Ervik v/Ung og Unik
B-Town Beauty Brumunddal
Nadja`s negler
Kvartalet Frisør Elverum


Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Norges sprekeste sykepleier

Intervju06.04.201884

Denne spreke sykepleieren tok førsteplass i Bikinifitness. Cecilie Holm er i toppform!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!