- På gymmet fokuserer jeg på rumpe, skuldre og rygg

Intervju10.04.2015Joachim Marhaug0

Catharina Wahl er supertrent og klar for bikinifitness.

Catharina Wahl skal i ilden på Oslo Grand Prix. Da er det to år siden hun deltok sist i Norge. Nå er hun klar!

Navn: Catharina Wahl
Alder: 23 år
Høyde: 1.72cm
Vekt: 61kg
Arbeid: PT trener
Sivilstatus: Forhold
Sponsor: IronMaxx.de (fra Tyskland) AromaSol avd Mo i Nittedal,
Klubb: Haralds Gym

Meritter:
1 plass og overall vinner BMR Grand prix 2013
2 plass Norway Open 2012
2 plass Nordisk mesterskap 2012
3 plass Oslo grand prix 2013
3 plass i Europa Show of dallas, Texas. 2014

Bare pallplass

Catharina Wahl har gjort det svært godt både internasjonalt og nasjonalt på konkurranser. Hun har bare pallplasser og vise til.

- Jeg har konkurrert i Bikinifitness fra Norges aller første konkurranse i 2012, Norway Open. Før den tid var jeg en toppidrettsutøver i sprint og var i Norges DEAL prosjektet på landslaget. Jeg hadde Norges rekorden på 60m og vant norgesmesterskapet som 15-åring samt mye annet. Pga skade i foten fikk jeg beskjed fra legen om at jeg hadde løpt min siste konkurranse. Noen år senere ble jeg introdusert til fitnessmiljøet og vært der siden. Jeg har alltid vært en aktiv jente med masse energi og sport er og vil alltid være en del av livet mitt. Det å ta vare på seg selv og kroppen sin er viktig for meg, smiler Catharina.

Har deltatt i USA

Nå har ikke Catharina deltatt i Norge siden Oslo Grand prix 2013. Dette gjør det utrolig spennende for henne å komme tilbake på norsk scene med en ny form.

- Det siste året har jeg konkurrert i USA hvor jeg deltok på en konkurranse i Florida og en i Texas. Forskjellen der er jo det at det heter NPC. De har litt andre typer regler som at det er lov å bruke akkurat hvordan sko du ønsker. De går ikke T-walk i finale, kun front og back pose. I line-up har de også kun front og back pose. Ingen side posering som vi har i Norge. Nivået i NPC er relativt bra, de ser etter de litt mer harde og muskuløse, men det er veldig opp og ned på hvilken konkurranse det er, forteller Catharina

Trent så lenge hun kan huske

Catharina har som sagt vært en aktiv sprinter og elsker å konkurrere. Hun har vært innom mange sporter.

- Generelt har jeg trent så lenge jeg kan huske. Jeg har vært innom de fleste sporter på veien og deltok alltid på konkurranser. Med andre ord - jeg elsker å konkurrere! Det å sette seg selv mål i livet, jobbe mot dem og gjøre det bra er den beste følelsen. Det å ha mål i livet er nødvendig, det å jobbe mot dem er tungt, men når målet er nådd feirer du med å sette deg nye mål. Det er litt sånn jeg opererer. Jeg har konkurranseinnstinkt til tusen og jeg elsker det, smiler hun.

 

Variert kosthold

Mens andre følger et slavisk opplegg spiser Catharina variert og bytter ut måltider ofte.

- Jeg har et veldig variert kosthold. Da jeg tror på variasjon i både kosthold og trening. Jeg har som regel ikke et fast kostholdsplan jeg følger til punkt og prikke. Jeg bytter ut og setter inn forskjellig kost hele veien og ligger på et kcal inntak fra 2000 ned til 1500 kcal om dagen. Jeg spiser mye karbohydrater, noe folk flest kan være redde for. Man kan faktisk ha det veldig fint på diett og samtidig gå ned i fettprosent. Det er bare hva du gjør det til selv. Som det å vite hvileforbrenningen sin er ikke dumt, legger Catharina til.

- Jeg bruker alt av kosttilskudd fra IronMaxx som jeg er utrolig fornøyd med! Jeg har prøvd mange forskjellige merker og typer, men på smak og kvalitet har ironMaxx stukket av med seieren hver gang. Smaker man produktene vil man aldri slutte. Jeg bruker 100% Whey protein og Isolate. Bcaa & Glutamin pulver for det meste. Off season bruker jeg også Kreatin, casein, argenine og aminosyrer. Utenom dette er jeg nøye med å få i meg nok vitaminer og mineraler fra maten og ekstra tilskudd, forteller Catharina.

Nå har hun vært på diett i 5 uker. Hun har jobbet utrolig hardt i denne perioden for å rekke å bli klar til konkurranse. Hun må ærlig innrømme at det har vært utrolig tøft, både fysisk og psykisk.

- Jeg kjenner på kroppen at den er veldig sliten, da jeg pleier å ha bedre tid på meg enn dette. Men alt går hvis man ønsker det og ikke gir opp. Viljestyrken er på plass hele veien og uten den ville jeg ikke kommet så langt. Så det gjelder å være sterk på alle måter, forteller Catharina med et stort smil.

- Min beste diettmat er den daglige biffen med løk utrolig nok. Jeg er kjempe glad i havrelompe /speltlomper og spiser dette i løpet av hele dietten min. Cottage cheese med proteinpulver er også en av favorittene. Alt med måte, sier hun.

Hardt på slutten av dietten

Catharina trekker seg stille og rolig for seg selv på slutten av en diett. Det er ikke så mye mer energi igjen.

- Det å kombinere fitness med dagliglivet, venner og familie kan være utfordrende til tider. Det er jo mange som ikke har helt forståelse på hva man går igjennom på diett og oppkjøring. Nå har som regel mine nærmeste og familie forstått at det ikke er så enkelt til tider, og at man har sine gode og dårlige dager. Men det går relativt veldig fint hele veien og går absolutt an å kombinere. Jeg har det med å trekke meg litt unna det sosiale liv under diett, spesielt mot slutten. Da har jeg ikke har så mye krefter til noen annet enn det jeg må gjøre dessverre - men sånn er det, innrømmer Catharina.

Catharina har egentlig ingen forbilder for det har ikke vært drivkraften bak alt hun har gjort.

- Jeg er kanskje en av de få som ikke har et forbilde. Jeg har faktisk aldri hatt et forbilde i noen av sportene jeg har drevet med utrolig nok. Som sagt så er det å sette seg mål i livet for meg utrolig viktig. Viljestyrken må være der. Så lenge man tror på seg selv, så kan man. Jeg lever etter leveregler istedenfor kan man vel si, smiler hun.

Trener også variert

Det er ikke bare kostholdet som er variert. Treningen er også variert og allsidig.

- Ja, jeg tror på variert trening. Så jeg kombinerer vekttreningen min mye med friidrett, svømming, ski og fjellturer. Spesielt friidretten har en stor rolle her. Jeg gjør mye bevegelighetstrening i form av hekke drills på friidretsbanen, sprint drills og løp.
På gymmet fokuserer jeg mest på rumpe, skuldre og rygg. Hvor jeg kjører både tunge sett til lette sett med mange reps og dropset. En annen viktig ting jeg har lagt fokuset på det siste året er teknikk! Så lenge teknikken er på plass, er det utrolig hvor stor fremgang man får. Så jeg anbefaler alle og virkelig sette seg inn i riktig teknikk i øvelsene istedenfor å dra på gymmet å "tro" at man gjør det riktig. For min del skjedde det store endringer når jeg fokuserte kun på det, forklarer Catharina.

- Jeg kjører cardio, men ikke for mye! Jeg velger å tro at så lenge man spiser sunt nok og riktig så kommer formen deretter. Jeg har perioder hvor jeg kan kjøre litt ekstra cardio men aldri mer en 25-30 min om dagen. Da jeg ikke ønsker å "gå bort" musklene jeg har bygd opp, sier hun.

Elsker runde skuldre

Catharina sin favorittmuskel er uten tvil skuldre. Hun liker å trene skuldrene til å bli enda bedre utviklet.

- Jeg er en stor favoritt av skuldre. Det er min favoritt muskelgruppe å trene rett og slett fordi jeg har veldig sansen for fine skuldre i seg selv. Det og rygg gjør mye med formen og synet på figuren din, forteller hun.

Sin egen coach

De fleste har en egen coach som gir deg treningsprogrammer og kostråd. Catharina derimot fikser alt selv!

- I år har jeg coachet meg selv mot konkurtanse, noe som har vært tøft. Men jeg har hatt god hjelp av kjæresten min på hvordan jeg ligger an formmessig. Noe jeg blir helt blind på meg selv. Harald og Geir fra gymmet har hatt formsjekker på meg og

Catharina har langsiktige ambisjoner om å gjøre det bedre og bli bedre innenfor fitness i seg selv. Treningen er jo en del av livet hennes og noe hun ikke kommer til å slutte med.

- Konkurranser får vi ta deretter, og se hva som skjer, legger hun til.

Hun trener på Harald´s Gym med en gjeng herlige mennesker. Hun trives utrolig godt der og har jo mange av sine nære venner der som også er viktige støttespillere for henne.

Noen du vil takke til slutt?
- Om jeg har noen å takke, ja, det må bli alle de som har omgått meg under hele dietten min. Synes litt synd på noen av de som må gjennomgå mine nedturer på diett, spesielt kjæresten min. Og til alle dere andre; Tusen takk, jeg setter stor pris på all hjelp og støtte. Jeg har ikke ord! Nå ser jeg frem mot Oslo Grand Prix, hvor jeg gruer og gleder meg. Det er utrolig mange flotte bikinijenter der og det vil bli veldig spennende å delta i helgen, avslutter Catharina.

Vi ønsker Catharina lykke til!


Catharina Wahl tok gull på Arnold Classic Europe 2016.
Nå står sporten foran et ytterligere fall på grunn av eksklusive eneretts avtaler og medier som blir stengt ute.
Michelle Dale Claussen har tatt to 2. plasser i år. Se supertøff treningsvideo av henne!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!