Oslo Grand Prix 2015

Fitness11.04.2015Rita Immerstein og Siv Katrine0

Se alt fra Oslo Grand Prix. Se bilder, intervju, videoer, resultater m.m.

Oslo Grand Prix 2015 gikk av stabelen lørdag den 11. april. Det stilles store krav til organiseringen av OGP når over 280 påmeldte deltakere fra både innland og utland står på listene. Dette ble en dag fullspekket med utøvere som var klare for å entre scenen på Oslo Konserthus fra morgen til sene kvelden!


Se her for LIVE streaming

Denne artikkelen er lang og inneholder følgende i kronologisk rekkefølge:
- Bildegalleri
- Intervjuer
- Videoer
- Resultateliste
- Utvalgte bilder 

Bildegalleri


- Se bilder av Athletic Fitness, Bodyfitness, CBB, Bikiniftiness, Bodybuilding, Mens Physique og Womens Phsyique

Krediter @Treningsforum, #Treningsforum, www.facebook.com/Treningsforum når du bruker bilder på sosiale medier.


Intervjuer under konkurransen

Therese Sivertsen (19)

Vi møter en spent jente før dagens konkurranse i bikinifitness +172 cm. Therese konkurrerte i Sandefjord i år og fikk 1. plass der, og 2. plass overall. Når hun debuterte i 2013 tok hun 7. plass, så hun er meget fornøyd med fremgangen, og tilbakemeldingene hun får på symmetrien sin.

Therese har en klar formening om hvordan jentene bør være i denne klassen, og har derfor valgt å ikke være for hard i Oslo GP, selv om hun hadde klart å bli hardere til dagens konkurranse. Målet hennes for i dag er å bli beste junior, og samtidig kvalifisere seg til EM senere i år.

Hun har gått på diett siden februar, og har ingen vanskeligheter med dette. Hun spiser masse god mat og er mett. Kardio har hun kun gjennomført nå de siste to ukene før Oslo GP. Styrketrening har hun derimot drevet med lenger, hun begynte når hun var 16 etter elleve år med sprangridning, og litt cheerleading og fotball. Dette er en aktiv jente!

Etter konkurransene i 2013 rev hun av muskelen i skulderen, og fikk derfor ikke konkurrert i 2014, eller trent overkropp på 9 mnd. Fokusgruppen din Therese er nettopp skuldre, men hun har klart å bygge en fin symmetri på den korte tiden likevel, og klubben Haralds Gym gir henne gode tilbakemeldinger på dette. I tillegg har hun fokus på rompe og lår, noe som er viktig i denne klassen. Hun har stått for trening og diett selv, frem til de siste to ukene da hun har fått litt hjelp av klubben.

Therese sier gode tilbakemeldinger og fin fremgang motiverer henne videre. Dette har blitt en livsstil for henne, og selv om hun ikke er på diett, så spiser hun maten sin fra bokser likevel! Hun har et mål om å konkurrere internasjonalt, blant annet i Arnolds til høsten. Dette er også noe av grunnen til at hun har valgt å ikke være så hard, sier hun, da fysikken passer veldig godt etter internasjonal standard.

Bortsett fra konkurranser jobber hun nå som finansmeglertrainee i Oslo, men er opprinnelig fra Bergen, der familien sitter å streamer showet og heier på henne! De har et flott show i vente, for Therese har ingen nerver - hun elsker å stå på scenen, og blir ofte kalt Solstråla.

Marie Eldring (23)

Den første jeg møter bak scenen har ikke konkurrert tidligere i år, men har fra før to gull fra 2013 i Stavanger Open, og hun tok også overallen 2014 i Oslo Gran d Prix. Marie var en av de første utøverne på scenen i dag, og har en liten pause frem til klokka 12 når styrkemomentene starter.

Nytt i år er at den lave og den høye klassen i Athletic Fitness er slått sammen. Det er til sammen 9 utøvere i AF i år. Marie har tidligere vært overlegen i sin lave klasse, og mener hun møter sterkere konkurranse i år da de høye jentene ofte er sterke i styrkemomentene. Denne jenta tar likevel 35 chins og 53 dips, samt at hun ror 456 meter på 90 sekunder!

Mens vi prater spiser hun en blanding av banan, kylling, ris og nøtter - noe hun synes er godt! Det er usikkert om kjæresten synes det sammen, han forteller at han har gått ned 9 kg siden Marie begynte sin diett! Marie har denne gang gått ned 11 kg, men veier likevel 2 kg mer enn ved siste konkurranse. Dietten har hun ordnet selv og uten hjelp, og hun begynte 5. januar i år.

Når det gjelder treningsprogrammet har hun også satt sammen dette selv. Hun trener styrke hver dag, og kjører gjennom muskelgruppene 2-3 ganger hver uke. I tillegg rekker hun å få til 2 kardioøkter om dagen, og 3 intervalløkter i romaskin i uka. Marie er et rutinemenneske og følger både dietten og treningsprogrammet slavisk. Hun logger ikke treningen, det har hun aldri gjort. Når man har trent styrke siden 15-års alder så blir det ren rutine. Styrketreningen begynte da hun så Marit Bjørgen debutere i 2003 - Marie ville ha like store muskler som henne!

Hardere konkurranse i år til tross, Marie avslutter intervjuet følgende:

«Jeg blir ikke skuffet hvis den som vinner er bedre enn meg»

Svanhild Karlsrud (35)

Jeg kommer i snakk med en sprudlende dame med pokal i ene hånda, og sjokolade i den andre, hun har fått 4. plass i Bodyfitness +168 cm, en klasse med 15 utøvere. Dette var en veldig tøff klasse, sier Svanhild, og legger til at hun er kjempefornøyd med plasseringen.

Dette er hennes første konkurranse i år, men hun debuterte i fjor i bikinifitness og fikk 4. plass i både Sandefjord Open og Oslo GP. Hun var allerede da i tvil om hun skulle gå for bikiniklassen eller den mer muskuløse Bodyfitness. I år var det derimot ingen tvil, og hun har rettet treningen mer mot å bygge muskler siste året. Bodyfitness er en mer krevende klasse enn bikini, sier Svanhild, blant annet kreves det mer av utøverne i forhold til poseringer.

Det siste har hun fått god hjelp av Heidi Løvdal som for tiden er høygravid, men likevel heier med på Oslo GP, og Praba - ellers har hun styrt selve dietten og treningsprogrammet selv. Hun hiver innpå med sjokolade, og sier at hun ikke har vært så glad siden desember og før diettstart!

Svanhild sier hun elsker trening, men at livet på diett er tøft. Diettlivet testet hun året før hun debuterte, for å sjekke om hun ville takle det. Hun har gått ned 10 kg på en normalvektig kropp, og sosial som hun er synes hun konkurreringen kommer i veien for det sosiale livet hennes. Hun kombinerer full jobb som fengselsbetjent, mann og to barn som for øvrig er med som heiagjeng i salen, alle like stolte. Det ga meg et løft på scenen, å høre venner, familie og kollegaer heie fra salen sier Svanhild.

En ting er sikkert: i kveld trenger hun ikke takke nei til alt som er godt - nå skal det spises sjokolade, pizza og burger!

Hege Mathisen (45) 

Bak scenen treffer jeg en erfaring dame innenfor bodyfitness, hun har også rukket å bli bestemor i en alder av 45! Hege er fra Hammerfest, men konkurrerer en del i USA resten av året. Siste konkurranse der fra Arnolds nå i mars, der kom hun blant de 5 beste. Hun har ikke konkurrert så ofte i Norge de siste årene, så Oslo GP er som et slags comeback å regne. 

Treningsmiljøet i Hammerfest har vært ganske lite, og Hege har vært ganske ensom om denne sporten der oppe, men nå de siste årene har det tatt seg opp en del der, og hun har også god hjelp i Edmund Johansen som er en kjent coach nordfra.

Hege sier at det ikke er så forskjellig å konkurrere i Norge og USA, men har inntrykk av at dommerne i Norge ønsker at utøverne er «hardere» her. Ellers trives hun godt over dammen, der både datter og barnebarn bor. Datteren har også begynt å interessere seg for trening, så kanskje blir det en dame vi kommer til å høre mer om etter hvert. Men foreløpig har ikke Hege tenkt å gi seg, målet for Oslo GP er å kvalifisere seg til EM. Om hun ikke lykkes med dette går ferden videre til NM og masterklassen. Hun stiller i dag i +163 bodyfitness, da Oslo GP ikke har en masterklasse i år.

Oppkjøringen til Hege har ikke vært helt optimal, torsdag var hun nær å avlyse, da hun har både bronkitt og feber, og hun er fortsatt hes i stemmen. Men likevel og med mange års erfaring innen trening og konkurranser så er hun her i dag.

Populariteten til sporten har tatt seg opp de siste årene, og blitt mer allment godtatt, før var det mer «freakshow» når det var så få som drev på med dette, så Hege forteller at hun synes det er bra for sporten at nå er så populær, populær nok til at VG er her og filmer. Dette er en livsstil Hege liker godt, hun er så heldig å få jobbe med hobbyene sine. Vi ønsker Hege lykke til både i Norge og i USA fremover!

Roger Holen (32)

Den første jeg møter bak scenen i dag har også konkurrert i Sandefjord Open i år, og avslutter sesongen her på Oslo GP. Roger stiller i Classic Bodybuilding +180 med til sammen 12 utøvere, og han har også med seg sin delegat og «smøresjef» Thomas Egedius som kjenner bransjen og er Rogers støttespiller i dag.

Roger bor til vanlig i Sarpsborg med kone og en datter på snart 2 år. Livet er hektisk, han arbeider med ungdommer, og har 40 timers uker i turnus. I tillegg til dette studerer han spesialpedagogikk på deltid. Det står stor respekt av å klare å kombinere både full jobb, studier og familielivet, og delegat Thomas stemmer i, han er imponert over arbeidet til Roger!

Treningsprogrammet har Roger laget selv, og dette tilpasser han etter hvert som han ser områder han vil forbedre, gjennom hele året. Han har en god utvikling, og har lagt på seg 3 kg muskelmasse siden sist han konkurrerte i 2011.

Til dietten har han fått hjelp av Kristian Engdal, guruen innenfor kosthold i følge Roger! Han har også et godt samarbeid med Hälsekostbolaget på Svinesund når det gjelder kosttilskudd.

Han ønsker å ha en fin helårsform, uten de store avvikene mellom on- og offseasonformen. Han har truffet formen bra i år, og hanns største konkurrent er han selv. Nye mål og planer er allerede satt nå under Oslo GP, og arbeidet starter allerede mandag.

Kine Paola Sæter (33) og Elisabeth Wangen (22)

Nesten like som to dråper vann disse to flotte og blide jentene. De trener begge på Kaliber Gym, de debuterte begge i Sandefjord Open i år, med henholdsvis 1. plass til Kine og 2. plass til Elisabeth.

I Oslo GP stiller de i samme klasse, bikinifitness -163. Siden Sandefjord har Elisabeth byttet klasse, så hun møter mange nye konkurrenter her i Oslo. De håper begge på pallen under Oslo GP, og siden Kine tok 1. plassen i Sandefjord har hun et lite håp om å komme høyere i overallen her.

Jentene trener ofte sammen i Trondheim, de har samme coach, nemlig Robert Andre Eilertsen. Han hjelper de med både diett og treningsopplegg, via Curves Workout. De følger samme diett og treningsopplegg begge to, og til nå har dette også gitt meget gode resultater. De spiser masse god mat, og synes livet på diett er lett, og at det har blitt en livsstil. Likevel innrømmer de at de kanskje har vært litt sultne de siste ukene før konkurranse.

Det som skiller de to jentene treningsmessig er at Kine har trent styrke siden hun var 16 år, og har dermed lang erfaring innen dette. Elisabeth har derimot drevet med turn, og opparbeidet seg en god fysikk her.

Utenom trening studerer Elisabeth til barnehagelærer, mens Kine er jurist og jobber som eiendomsforvalter, i tillegg til å være tobarnsmor til to gutter.

Planene videre er heller ikke like, da Elisabeth ønsker å satse videre mot NM, mens Kine i utgangspunktet gjorde dette som en «engangshendelse». De er begge enige i at det er et positivt miljø å være i, det er godt samhold dem i mellom, og en fordel å trene med andre «likesinnede».

Ingen av jentene har nerver, de kjenner bare på en positiv spenning, og gleder seg til å stå på scenen her i Oslo GP. Vi ønsker de begge lykke til!

Martin Heede (24)

En målrettet ung mann som forteller at han har 4 mål denne sesongen: Oslo GP, EM, NM og VM. Her i Oslo har han hvert fall innfridd sitt første mål - han har tatt sølv i klassen Mens Physique -174 cm. Martin har hatt en knallstart på karrieren i denne sporten, da han debuterte i fjor på vant han NM i sin klasse, og klarte å ta 6. plass i VM i Canada der ingen andre skandinavere klarte bedre plasseringer.

Martins bakgrunn er fra kampsport der han har 13 år bak seg. Merittlisten hans er lang, med 8 NM gull i karate, 3 EM gull og Kongepokal. Han er også eliteutøver innen cheerleading for klubben NRC Tigers på Nedre Romerike, samt på landslaget i cheerleading. Her har han vært aktiv i 4 år.

Nå ønsker han å satse videre på denne sporten, og i samme klasse. Han har en ekstrem forbrenning sier han, og har bare vært på diett i 10 dager. Han spiser rikelig ellers i året, men det er ekstra utfordrende å bygge mer masse med denne forbrenningen. Han kommer til å jobbe videre med å finne «koden» for hans videre utvikling. Harald fra Haralds Gym hjelper også til på diett og trening.

Og med denne forbrenningen trenger ikke Martin å trene kardio, men han trener styrke hver dag, og er gjennom den enkelte muskelgruppen hver 5. dag, og legger vekt på at restitusjon av viktig for videre vekst. I og med at han begynte å trene styrke først i 2014 har han mye potensiale, og det han jobber mest med for tiden er bygging av bryst, samt mage som er viktig i denne klassen. Ellers vil han perfeksjonere resten av muskulaturen fremover.

Martin har på denne korte tiden i sporten allerede testet negativt gjennom Antidoping Norge, og er veldig stolt av å være en ren utøver. Han har familien i salen, og de fikk også veldig godt utbytte av å være heiagjeng for denne unge mannen, som satser videre med glimt i øyet. 


Videoer

Sending fra vår Livestream. Spol deg frem til det du vil se! 


  


Resultatliste

CBB -180cm
1. Nicolai Torp
2. Vytautas Janulevicius(litauen)
3. Keywan Nabi
4. Dainius Maltulionis(litauen)
5. Gierdrius Abeciunas(litauen)
6. Jørn Pettersen

CBB +180 cm
1. Thomas Jensen
2. Adam Lundell
3. Patrick Alexander Paulsen
4. Andreas Gjevestad
5. Roger Bakkeli
6. Kristoffer Abrahamsen

OVERALL-VINNER: Thomas Jensen

Womens Bodyfitness -163 cm
1. Anne-Cathrine Westby
2. Maria Ebeltoft
3. Lisbeth Hjartholm
4. Kjersti Bakke
5. Charlotte Johansson
6. Andrea Helene Eidesmo

Womens Bodyfitness -168 cm
1. Vibeke Litland
2. Maijken Frandsen
3. Ingrid Avelsgaard
4. Camilla Hoel
5. Matilde Hertz
6. Evy Therese Innselset

Womens Bodyfitness +168 cm
1. Ellen Elisabeth Berg
2. Gro Elisabeth Johansen
3. Margrethe Undheim
4. Svanhild Karlsrud
5. Linn Hanssen
6. Mari Wedde Engelsvoll

Womens Physique
1. Alina Cerpurniene
2. Trine Landsem
3. Sigrunn Elisabeth Kristiansen

Mens Fitness
1. Hans Erik Hornell

MP - 174 cm
1. Robert A. Berg
2. Martin Heede
3. Regimantas Sinkevicius
4. Philip Kvam
5. Arve Kristoffersen
6. Ekkarat Tønnesen

MP - 178 cm
1. Dennis Johansen
2. marius Osmundsen
3. Amir Tore Attar
4. Patrick Kwarasey
5. Thomas Fjeldberg
6. Robin Karlsen

MP + 178 cm
1. Michael Knudsen
2. Joachim Hauari
3. Didrik Rommen Olsen
4. Ihsan Tanis
5. Martin Melbø
6. Christoffer Madsen

Overall:
1. Dennis Johansen
2. Robert A. Berg
3. Michael Knudsen

-80 kg:
1. Deme Lazslo
2. Steffen Larsen

-90 kg
1. Thomas Askeland
2. Krzsyztof Skryplonek
3. Egidius Letkauskas
4. Nilson Silva
5. Per Andre Bjerke

-100 kg
1. Jack Øverberg
2. Grazvydas Grubas
3. Thomas Dubauskas
4. Robin Eldenes
5. Matus Gasior
6. Carsten Hansen

+100 kg
1. Wojchiech Pieczaba
2. Ole Kristian Våga
3. Imad El Moubarik
4. Thomas Lorier Steen
5. Ronny Rakland Isaksen

Overall bodybuilding:
1. Wojchiech Pieczaba
2. Deme Laszlo
3. Jack Øverbø

Bikinifitness -160 cm
1. Veronica Austerheim Nøttveit
2. Charlotte Mentzoni
3. Aina Lisa Wilks
4. June Viola Nedgården
5. Maren Haugervåg
6. Elisabeth Josefsson

Bikinifitness -163 cm
1. Elisabeth Wangen
2. Camilla Johannesen
3. Kine Paola Sæter
4. Thea Bråthen Christensen
5. Emilie Lund
6. Aiste Porutyte

Bikinifitness 166 cm
1. Margarita Veverica
2. Veronica Dalsnes
3. Anine Naomi Schie
4. Beate Nordby
5. Maria Martinsen
6. Paola Yepes

Bikinifitness 169 cm
1. Reet Reimets
2. Mia Rebecka Sterud
3. Julie Ostad
4. Gerda Makunaite
5. Janne-Mari Fredly
6. Lisa Mari Ingebrigtsen

Bikinifitness-172 cm:
1. Nini Gøthler
2. Eileen Kvale
3. Marina Rockina
4. Stine Tangen Knutsen
5. Kristine Gjøstøl Dyrnes
6. Stine Margrethe Pedersen

Bikinifitness +172 cm
1. Catharina Wahl
2. Irina Mihaailova
3. Julie Småland Johansen
4. Therese Sivertsen
5. Camilla De Souza Devik
6. Vaida Katinate

Overall bikinifitness:
1. Nini Gøthler
2. Elisabeth Wangen
3. Catharina Wahl 

AF - kvinner:
1. Marie Vagstad Eldring
2. Anneli Somonsen
3. Aslaug Lia Pettersen
4. Stine Andreassen
5. Lisa Warhus
6. Benedicte Ramsli

AF Menn -178 cm
1. Dany Espinoza
2. Roger Christoffersen
3. Yavuz Karaman
4. Olav Feby
5. Matthias Fjellheim
6. Mikael Andresen

AF Menn +178 cm
1. Nicolai Christian Holthe
2. Simen Tveter
3. Henrik Flo Larsen
4. Didrik Andersen
5. Michael Engelin Selbo
6. Mats Edvartsen

Overallvinner Mens AF: Dany Espinoza Gratulerer!

 


 

Bildegalleri

Utvalgte bilder fra Oslo Grand Prix

Krediter @Treningsforum, #Treningsforum, www.facebook.com/Treningsforum når du bruker bilder på sosiale medier.

 

 

 

 

 

 

 

 

Krediter @Treningsforum, #Treningsforum, www.facebook.com/Treningsforum når du bruker bilder på sosiale medier.

 

 

 

 

Krediter @Treningsforum, #Treningsforum, www.facebook.com/Treningsforum når du bruker bilder på sosiale medier.

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Krediter @Treningsforum, #Treningsforum, www.facebook.com/Treningsforum når du bruker bilder på sosiale medier.

 

 

 

 

 

 

Krediter @Treningsforum, #Treningsforum, www.facebook.com/Treningsforum når du bruker bilder på sosiale medier.

 

 

 

 

 

 

Krediter @Treningsforum, #Treningsforum, www.facebook.com/Treningsforum når du bruker bilder på sosiale medier.

 


 

Kjøreplan for dagen

Konkurransen starter klokken 09.00 og fordi det er så mange atleter som skal være med, er selve kjøreplanen endret. Vanligvis er forbedømmingen lagt til formiddagen og finaleheatet til ettermiddagen, men dette er altså endret i år. Det betyr at forbedømming og finale kjøres fortløpende for hver av klassene. Dette er både mer effektivt og sannsynligvis langt mer publikumsvennlig og mer praktisk for utøverne. I tillegg er det lagt opp til at back-stage området ikke kan fylles opp av alle utøverne på en gang. Her er det et tidsskille klokken 1400 hvor bodybuilding-, MP-, og bikinifitnessklassene kan okkupere området backstage.
OGP-showet gjennomføres etter følgende planlagte kjøreplan;

• AF Symmetri - alle klasser
(Styrkerundene i AF vil gå parallelt i glasshuset - start ca.kl 12.00)
• CBB - Runde 1
• CBB - Runde 2 Finaler - Friprogram
• CBB - Premieutdeling
• CBB - Overall
• Fitness Friprogram

• Pause - 30 min.

• BF - Runde 1 og eliminasjon
• BF - Semifinaler topp15
• BF - Runde 2 - Finaler
• BF - Premieutdeling
• BF - Overall
• Fitness Finale
• Fitness Premieutdeling
• WP - Runde 1
• WP - Finale -Friprogram
• WP - Premieutdeling

• Pause - 60 min

• MP - Runde 1 og eliminasjon
• MP - Semifinaler-topp 15
• MP - Finaler
• MP - Premieutdeling
• MP - Overall
• AF - Finaler
• AF - Premeutdeling
• AF - Overall

• Pause 30 min.

• BB - Runde 1
• BB - Finaler - Friprogram
• BB - Premieutdeling
• BB - Overall

• Pause 30 min.

• BikiniFitness - Runde 1 og eliminasjon
• BikiniFitness - Semifinaler topp 15
• Bikinifitness - Finaler
• Bikinifitness - Premieutdeling
• Bikinifitness - Overall


Det stilles store krav til organiseringen av OGP. For delegater og utøvere ligger det fyldig informasjon på www.oslograndprix.com om både innveiing, registrering, musikk til friprogram og gjeldende regler for hver av klassene.

Treningsforum stiller selvsagt opp og dekker showet live og med løpende resultater og back-stage intervjuer. Vi ønsker alle atleter lykke til med konkurransen!


Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Oslo Grand Prix 2017

Fitness01.04.2017342

Vårens største muskeleventyr - Oslo Grand Prix. Se bilder, video og reportasje.!

Oslo Grand Prix 2016

Fitness10.04.2016478

Se bilder, video, intervjuer og resultater fra Oslo Grand Prix 2016.
310 deltakere er påmeldt til konkurransen.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix 2017

Fitness01.04.2017342

Oslo Grand Prix 2016

Fitness10.04.2016478

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!