Marius Graatruds comeback i Frey Classic

Intervju23.04.2015Rita Immerstein327

Den 18. april var Marius Metern Graatrud igjen på scenen og gjorde et fantastisk comeback i konkurranse.

Marius Graatrud deltok i Frey Classic i Tyskland med det norske forbundet UPBF og følte at han ble snytt for en førsteplass, men han er selvsagt strålende fornøyd med 2. plassen han tok.

Fakta om Marius

Han bor i Oslo, er singel og har slutt å veie seg, men den 160 centimeter høye og 32 år gamle byggeren ligger på +100 kilo. Sist han stilte i konkurranse vant han det som var å vinne på hjemmebane og han tok en 4. plass i EM. Han vet at det å bygge seg opp et navn er viktig i utlandet slik at dommerne legger merke til ham som utøver. Han er sponset av Gorillawear, Fitnessgrossisten, Nordicpower, Self og Trecnutrition og han vil takke dem for at de har støttet ham med kost og klær.

10 års kroppsbyggerkarriere

Marius beskriver sin egen kroppsbyggerkarriere som en humpete tur. Han startet rimelig useriøst og holdt på i 3 år inntil flere oppfordret ham til å virkelig stase for å se hva han kunne oppnå.

- Jeg var ett talent, men utnyttet meg dårlig av mulighetene fordi jeg ville være konge på mange arenaer og ville ikke ofre for mye. Jeg ga meg selv til slutt ett år eller to for å satse og se hvor det førte meg. Ett år senere fikk jeg innvilget IFBB Pro Card og fikk invitasjon til Arnold International. Der var det kun kvalifiserte proffer som fikk delta, med mindre man ble invitert. Men det ble ingen solskinnshistorie videre herfra. Jeg endte med å ta en pause fordi jeg fikk påvist nyreproblemer og omprioriterte framtidsplanene. For å gjøre en lang historie kort så ble det en del uenighet og krangel med IFBB som gjorde at jeg trakk meg ut av IFBB etter flere år med konkurranse og gjorde meg klar for comeback nå i år. Helsa føltes veldig bra og jeg fant ut at det ble nå eller aldri om jeg skulle på scenen igjen. Nå er motivasjonen tilbake både når jeg er on- og offseason, smiler Marius

Roligere enn tidligere

Marius forteller at han er ufattelig sta og viljesterk. I tillegg er han hyperaktiv, så på tross av å være sliten på slutten av en diett, så har Marius bra med energi.

- Kim Torgersen (coach) har blitt en god venn og en viktig nøkkel person for meg når jeg skal på scenen. Vi diskuterer og samkjører meninger og planer, men det er ingen andre jeg stoler på til samme grad. Ut i dietten så mister jeg "taket" og Kim fører meg på riktig spor igjen. I denne diettrunden sa Kim ett stykke ut i dietten at; nå er du med og har skjønt det! Han mente at dette sikkert hadde en sammenheng at jeg nå er eldre og roligere og nå bedre kunne se hva som måtte til. Jeg kunne stole på ham istedenfor å være vimsete og distré for det var det jeg var når jeg var yngre, forteller Marius og ler.

Klar for scenen igjen

Marius ville på scenen fortest mulig, men han ble enig med Kim at om han kunne finne en konkurranse på et passe tidspunkt så ville de styre inn formen deretter.

- Jeg hørte at Frey Classic var en kul konkurranse og det var også en pengepremie å hente så jeg tenkte: Why not? Nå har Roar Innlagen og UPBF hjulpet meg i gang og han finner konkurranser og muligheter som gjør det hele mye enklere for meg. Roar er utrolig snill og vil sporten og utøverne det beste, og sånne som ham er det ikke er så altfor mange av, legger Marius smilende til. Støtte fra andre betyr generelt utrolig mye. Man føler man har ett team i ryggen og folk som bryr seg. Det er en støtte og ikke minst så koselig å dra på tur når man er flere. Det blir ikke det samme å sitte alene å dytte i seg mat etter at konkurransen er over. Vi dro alle ut og spiste og koste oss og det ga meg en SUPER opplevelse fra turen. I tillegg slo Trine følge med matfråtsinga mi, det var helt konge, ler Marius.

Slet med dårlig matlyst

Marius kan fortelle at ting har fungert veldig bra. Kroppen hans har respondert bra og energien har vært bra så han har trent hardt fram til konkurranse.

- Jeg skal innrømme at jeg slet med matlyst og har gjort det i lang tid før dietten. Så jeg måtte ty til sauser, soya og chili con carne mix og frukt og bær for å få i meg maten. Dette vet jeg jo ikke tilhører på en diett, men jeg kuttet det faktisk ikke før 14 dager før Frey Classic og da tighta det selv veldig mye bedre. Jeg skulle nok hatt en lengre periode uten, men det kan jeg skylde meg selv for, konstaterer Marius. Opplading ble mye roligere enn tidligere. Siden jeg ikke var så "crisp" som vi kanskje hadde ønsket, så kuttet vi ikke saltet og karbingen ble mye roligere. Formen ble faktisk bra med tanke på forberedelsene og tiden vi hadde. Det eneste jeg mener jeg gjorde feil var å kutte væske. Jeg synes jeg ble litt flat og mistet formen litt på slutten fordi jeg ikke hadde noe væske i kroppen, legger Marius til.

- Nå i etterkant har jeg bare positive opplevelser fra denne konkurransen bortsett fra plasseringen da, sier Marius med et lurt smil. Jeg føler at jeg ble frastjålet 1. plassen og det samme mente mange andre. Jeg ble jo gratulert av flere i forkant, men hadde en vond følelse av at favoritten ville stikke av med seieren. Men hele arrangementet var kjempe bra. Det var et nydelig sted, det gikk raskt og var ryddig og fint.

 

Endret kosthold underveis

Marius har valgt å ha mye større fokus på helse og velvære enn tidligere og det er viktig for ham å tenke helhetlig.

- Jeg blir visst eldre selv om jeg er noe uenig i det, forteller Marius og ler litt. Jeg spiste mer mat på diett nå, og mye mer karbohydrater enn tidligere. Jeg startet forresten denne dietten med veldig mye protein og ikke fullt så mye karbohydrater, men merket at det ikke fungerte på meg så jeg byttet om mengdene på karbohydratene og protein. Ellers er jeg flink med detox go bruker mye superfoods/greens. Treninga har ikke forandret seg så mye. Jeg liker å trene HARDT og ha høy intensitet. Jeg trener også så ofte jeg kan egentlig, men blir som regel noe begrenset av jobb og andre ting. Jeg trente allikevel hver dag den siste tida før konkurranse denne gangen, legger Marius fornøyd til.

Marius har enda ikke bestemt seg helt endelig for neste konkurranse, men han røper at han gjerne vil få med seg 3-4 konkurranser i slengen og det kan se ut til at neste konkurranse blir NABBA VM i Malta 20. juni. Vi i treningsforum ønsker ham lykke til i konkurranser fremover og takker for intervjuet i denne omgang.


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Marius Graatrud vant

Fitness10.05.2016332

Forrige helg arrangerte UPBF og Roars Gym International Grand Prix.

Marius stjal showet i Larvik

Fitness01.12.2015225

Se bilder og reportasje fra UPBF NM og VM i Larvik.

På Narvesen nå

Diverse09.10.20124

Nyeste utgaven fås kjøpt på Narvesen nå.

Marius Metern - Nytt nummer

Diverse21.09.201213

Metern pryder Treningsforum cover i "badass army-stil".

Marius Graatrud vant

Fitness10.05.2016332

Marius stjal showet i Larvik

Fitness01.12.2015225

På Narvesen nå

Diverse09.10.20124

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!