Fitnessrussen 2015

Intervju29.04.2015Joachim Marhaug0

Denne russen kaster ikke egg på hverandre - de sluker dem rå!

Dette er Fitnessrussen 2015. Denne russen kaster ikke egg på hverandre - dem sluker de rå! Her vil proteinshakes og eggehviter gå ned på høykant - men også litt alkohol i mellom treningsøktene og proteinshakene sier fitnessrussen. Av 42.000 russ i Norge er dette noen av de mest trente og muskuløse. Bli bedre kjent med Fitnessrussen 2015 som er fulle av muskler!

Er dere klare for russefeiring folkens?
Kjell gleder seg til russefeiring og er klar for festing: - Det blir nok en god blanding tenker jeg. Man er bare russ en gang, så jeg har ikke tenkt å holde feiringen tilbake på grunn av treningen. Treningen kommer nok til å gå som normalt, bare preget av en litt mer redusert dagsform.

Stine er litt mer streng når det gjelder alkohol og trening. Her er mer trening enn alkohol.
- Treningen vil nok ikke bli nedprioritert selv om det kommer til å bli litt feiring. Selv liker jeg en god fest, men følelsen å kunne våkne opp fin og fresh med overskudd til å kunne ta en treningsøkt er noe viktigere for meg. Jeg ønsker ikke at festingen skal ødelegge for treningen min, så det blir nok feiring med måte.

- Min feiring blir veldig begrenset. Jeg vil ikke ødelegge resultatene jeg har jobbet så lenge for på tre små uker, sier Fredrik.

Christina mener at når man bare er russ en gang så må man nyte det.
- Jeg skal feste uten dårlig samvittighet og virkelig nyte denne lille perioden - så lite som jeg drikker ellers i året, synes jeg det er helt greit, og treningen håper jeg klarer å vedlikeholde nesten like god rutine på, sier Christina.


Fra venstre: Christina Damayanti, Kjell Sæter, Fredrik Findahl og Stine Andrea Joynt.

Og hva er hovedprovianten i russebussen deres? Jeg tviler på at dere mener det er "mye god mat i god drekke". Få høre hva det vil gå mest av i bussen:

- Om det enten blir shake, eggehviter, kylling, avokado eller en fin blanding av alt sammen, så blir det i allefall mat! Jeg har ikke tenkt å leve på kebab i russetiden, sier Christina.

Kjell sier at når det blir lange og travle dager/netter må man jo få i seg næringen på en eller annen måte. En proteinshake er et raskt og billig alternativ til dette og det kommer helt sikkert til å gå noen shaker under festingen for hans del.

- Jeg tar alltids i mot en proteinshake og tror ikke det er overraskende for andre å se meg med en shaker i hånda. Tror de fleste er vant til at det sjelden er noe alkohol i bildet for meg når jeg er på fest, smiler Fredrik.

Stine tar derimot en dobbel med proteinshake`n i den ene hånda og ølen i den andre.
- Vennene mine vet at jeg trener mye og at det betyr mye for meg, og jeg tror de respekterer det. Selvfølgelig kan det bli stilt spørsmål dersom jeg dukker opp på treff med proteinshaken i den ene hånda og ølen i den andre, det er noe man ser hver dag. Vi har alle ulike prioriteringer, og det må man respektere, sier Stine.

Russetrening

Denne russen har allerede trent styrketrening lenge og har bygget en solid muskelmasse. Det er ikke mye fett på kroppene og slike resultater er avhengig av et godt treningsprogram og sunt kosthold. Hvordan trener dere da? Dere ser jo unektlig bra trent ut til tross for deres unge alder.

Christina: - Jeg trener ikke etter et fast treningsprogram, men jeg har fått mye veiledning av personer med stor kompetanse innenfor det feltet. Jeg setter opp egne mål, som for eksempel å øke vektene i knebøyen med 2,5 kg i uken. For eksempel i knebøy, trener jeg 2-3 ganger i uken slik: oppvarming med gradvis økning på vekten. Etter jeg har jobbet meg opp til vekten jeg skal trene på, tar jeg 5x5. Jeg avslutter så med et siste sett av lette vekter og så mange reps jeg klarer.

Kjell: - Jeg trener hver muskelgruppe 2 ganger i uken. Magen henter seg inn fortere, så den får gjennomgå 3 ganger per uke. Jeg ligger på mellom 4 og 5 sett per øvelse og 10-12 reps. Når jeg føler at kroppen har tilpasset seg et program bruker jeg å bytte om litt på øvelser og antall reps for å forvirre musklene.

Stine: - For øyeblikket følger jeg ikke noe fast treningsprogram, men kjører som regel splittprogram hvor jeg fokuserer på enkelte muskelgrupper. På en uke kan jeg trene alt fra 4-6 ganger, hvor jeg trener for det meste styrketrening, men varierer noen ganger ved å legge inn en intervalløkt på tredemøllen Jeg fokuserer på å inkludere mye baseøvelser i treningen, blant annet knebøy, markløft og pullups Jeg kjører som regel mellom 6-10 repetisjoner, med 3-4 sett. Jeg har trent styrke i snart tre år, og har tidligere erfaring fra både cheerleading og turn.

Fredrik: - Jeg trener én muskelgruppe i uka, med unntak av muskelgruppen jeg fokuserer mest på dette tidspunktet; denne/disse muskelgruppene trener jeg da to ganger i uka. Jeg kjører for det meste 3-4 sett og 10-15 reps på alle øvelser, med unntak av de store baseøvelsene; der varierer jeg og kjører ofte 4x4 også.

Kostholdet

Fitnessrussen er ikke fanatiske. De har et sunt og avbalansert forhold til mat og kostholdet sitt. Ingen teller kcal, men er bevisst på hva de spiser og holder seg til gode og magre kilder.

- Jeg spiser alt jeg liker, men jeg er veldig flink til å lage sunne versjoner av ting jeg craver etter. Jeg er lager oppskriftene mine selv og bestiller produkter fra iherb. Ellers spiser jeg veldig mye grønnsaker, kylling, eggehviter, avokado, cottage cheese og protein yoghurt, sier Christina.

Stine spiser for det meste rene matvarer og unngår for mye sukker og ferdigmat.
- Jeg fokuserer også på å få i meg nok med protein i forhold til treningsmengden. Matvarer som jeg bruker mye av er blant annet havregryn, cottage cheese, egg, kylling, proteinpulver, grønnsaker, speltlomper, peanøttsmør, frukt og bær, sier Stine.

Hva med dere da gutta?
- Jeg starter alltid hver dag med en stor skål havregrøt. Spiser mye frukt og nøtter, og holder meg stort sett til kylling, biff, egg og fisk med tilbehør. Som sagt holder jeg kostholdet mitt ''clean''. Jeg får ingen glede av potetgull, brus eller andre ''godsaker'' når jeg vet at det ikke vil hjelpe meg i å nå målet mitt, svarer Kjell.

For Fredrik sin del går det mye i havregryn, kylling, ris, fisk, egg, melk og grønnsaker, med en god proteinshake etter trening.

 Hvem er du? Fortell litt kort om deg selv.
- Jeg er ei treningsglad jente-jente fra Hadeland, som liker å være spontan, reise og le.

Hva er dine planer etter russetiden og fullført videregående?
- Jeg skal jobbe, reise og trene. Studiene må nok vente et år, ettersom at jeg ikke har bestemt meg for hva jeg vil jobbe med videre.

Er det mange andre russ på din skole som trener også?
- Selvfølgelig. Nesten alle trener nå som det er "dagens trend." Jeg tror nesten folk blir sett rart på, om de ikke trener styrke i dagens samfunn. Likevel er det et stort skille mellom de som trener. Og de som virkelig trener! Og sistnevnte er det ikke så mange av.

Har dere russebuss? Hvor mange penger har dere lagt inn i bussen?
- Jeg og seks andre jenter har en russevan som vi har blitt veldig glad i, etter å ha jobbet så mye med den for å sette vårt preg og få den så jentete og fin! Vi har vel brukt ca nærmere 200.000 kr til sammen.

Hva synes du om de som bruker 500.000-1.000.000 kr på russebussen?
- Jeg synes det er vilt å bruke så mye penger om det er fra egen lomme.. Egentlig uansett, men tenk dere at de meste av de pengene vanligvis er spons og dugnader. Og hvis 500k blir delt på 20 personer, blir det jo ikke mye.

Hvor lenge har du trent?
- Jeg har trent lenge, men det er ikke lenge siden treningen min tok en brå vri i motsatt retning. Jeg har alltid trent for å bli tynn og for å være tynn, nå trener jeg for å være sterk og for å bygge. Og jeg har faktisk gått opp 9 kg!

Hvilken er dine favorittøvelser?
- Jeg er veldig glad i liggende beinpress i smithmaskinen og bicepscurl med manualer.

Hvor seriøs er du med treningen? Følger du et strikt trenings- og kostregime?
- Jeg følger ikke noe regime. Jeg går etter kroppen, motivasjonen og målene mine. Jeg leser om trening omtrent hver eneste dag, og lærer nye ting på gymmet hver gang. Jeg føler ikke jeg trenger å følge et strikt program når jeg klarer å lage en plan som får meg til å nå målene mine og som passer min hverdag i tillegg.

Hva er det beste du liker å spise av treningsmat?
- Det må vel være min egen oppskrift på protein-pannekaker, eggehvite-omelett eller kylling med grønnsaker.

Hvor mange kalorier ligger du på per dag?
- Det varierer fra dag til dag, men er ingenting jeg gidder å henge meg opp i lenger. Jeg spiser for å bli sterk og for å unngå å gå ned i vekt når jeg trener såpass hardt som jeg gjør, men jeg er ikke på den grad så seriøs at jeg føler et behov for en daglig oversikt over hvor mye næring jeg inntar. Selv om jeg selvfølgelig forstår at det kan være en fin pekepinn for de som ikke har så mye kunnskap rundt kosthold og mat, eller skal konkurrere selvfølgelig.

Kunne du tenke deg å delta i konkurranser i fitness engang?
- Jeg tror ikke det, jeg nyter virkelig treningen og for min del er det nok viktig å holde det litt unna konkurranse for å opprettholde gleden min for denne type livsstil. I alle fall for nå og uansett har jeg mye muskler å bygge før jeg ville følt meg klar for noe slikt!

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
- Det er viktigere for meg med en fin helhet på kroppen enn en spesifikk muskelgruppe.

Hvem ser du opptil av fitnessutøvere eller kroppsbyggere?
- Jeg ser opp til de rundt meg, som jeg vet trener fordi de selv interesserer seg for fitness, styrke og som brenner for å utvikle kroppen og se hva man kan klare å yte. Ellers synes jeg Alexandra Bring har veldig fin kropp, selv om musklene ikke er så eksplosive.

Hvor trener du?
- Avancia Brandbu og Hadeland Treningssenter, og jeg trives veldig godt. Vi "faste" føler jeg nesten er som en liten familie.


Hvem er du? Fortell litt kort om deg selv.
- Jeg er en 18 år gammel gutt som prøver å utnytte hver dag og leve livet fullt ut. Jeg er godt over gjennomsnittet interessert i trening og er veldig målbevisst. Jeg ser på trening som en livsstil, men finner også på mye annet utenfor treningssenteret. Jeg legger ut mange bilder og videoer av denne livsstilen på Instagram og YouTube under navnet ''@GymlifeBros''.

Hva er dine planer etter russetiden og fullført videregående?
- Etter videregående er planen å gjennomføre førstegangstjeneste i forsvaret.

Er det mange andre russ på din skole som trener også?
- Ja, jeg har fått inntrykket av at de fleste holder seg aktive i forskjellige former for trening.

Har dere russebuss? Hvor mange penger har dere lagt inn i bussen?
Jeg er med på en van, men vi satser nok ikke like stort som mange andre gjør. Vi har brukt ca 30 000,- fra egen lomme og har fått støtte fra flere sponsorer. Vi hadde et høyt fokus på å bruke så lite penger som mulig, ved alltid å se etter de billigste alternativene.

Hva synes du om de som bruker 500.000-1.000.000 kr på russebussen?
Jeg har litt blandede tanker. Det må jo være helt sinnsykt artig og ikke minst minnerikt å kunne rulle rundt i en slik buss, men samtidig så tenker jeg at det er fullt mulig å få en minst like fin russetid for langt mindre penger.

Hvor lenge har du trent?
- Jeg har trent styrketrening i 2,5 år nå. Før dette har jeg lenge vært aktiv i både håndball og fotball.

Hvilken er dine favorittøvelser?
- Favorittøvelsene mine er benkpress, dips og knebøy.

Hvor seriøs er du med treningen? Følger du et strikt trenings- og kostregime?
- Jeg tar treningen veldig seriøst. Skal man nå målet sitt nytter det ikke hvor mye man vil, man må også legge inn arbeidet. Det finnes ingen snarveier, så jeg skipper aldri trening, holder meg til programmet og holder kostholdet clean.

Hva er det beste du liker å spise av treningsmat?
- Det må helt klart være kylling, går aldri lei.

Hvor mange kalorier ligger du på per dag?
- Vanligvis ligger jeg mellom 3500-4000 kcal daglig.

Kunne du tenke deg å delta i konkurranser i fitness engang?
- Hadde vært artig å stilt i Men's Physique om noen år.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
- Skuldrene

Hvem ser du opptil av fitnessutøvere eller kroppsbyggere?
- Christian Guzman og Steve Cook

Hvor trener du?
- For tiden trener jeg på det lokale treningssenteret Holokleros, men til sommeren er planen å begynne på Pro Gym i Molde.


Hvem er du?
- Jeg er en blid og positiv jente med stor interesse for trening og kosthold. I tillegg til å trene en del går mye av tiden min til jobb og skole, men jeg har ingen problemer med å kombinere dette. Dette kommer nok av at jeg er et skikkelig planleggingsmenneske. Jeg er også veldig glad i å lage mat, og liker også godt å spise mat, he-he.

Hva er dine planer etter russetiden og fullført videregående?
- Jeg har søkt meg inn på Norges idrettshøgskole til høsten. Dersom jeg kommer inn er planen å utdanne meg til idrettspsykolog. Ellers har jeg også tenkt til å jobbe en del, for å kunne spare penger til å kjøpe min egen leilighet.

Er det mange andre russ på dine skole som trener også?
- Ja, det er det, men selvfølgelig på litt forskjellig nivå. Noen er litt mer seriøse enn andre. Vil nok si at det er flertall med russ på skolen min som ikke trener.

Hva synes dere om de som bruker 500.000-1.000.000 kr på russebussen?
- Russetiden er selvfølgelig bare en gang i livet, men det er ikke dermed sagt at man skal ta helt av å bruke masse penger. Personlig synes jeg det er drøyt hvor mye penger enkelte russebusser har brukt. Jeg tror mange har glemt hva russetiden egentlig handler om, og grunnen til at det er så mange som bruker så mye penger, er nok fordi fokuset på å ha den største og beste bussen er veldig stort. Selv har jeg prøvd å bruke minst mulig penger.

Hvilken er dine favorittøvelser?
- Mine favorittøvelser er markløft og chins.

Hvor seriøs er du med treningen?
- Jeg vil nok si at jeg er ganske seriøs med treningen min, og bruker mye tid til å planlegge treningsøkter og kosthold. Jeg er nok ikke helt fanatisk heller at jeg lar treningen styre livet mitt. Jeg trener fordi jeg synes det er gøy, og fordi jeg liker å utfordre meg selv.

Hva er det beste du liker å spise av treningsmat?
- Noe av det beste jeg vet er proteinpannekaker. Det er noe jeg aldri blir lei av, blant annet fordi det finnes utallige kombinasjoner og smaker. En annen favoritt er havregryn blandet med melk, syltetøy og peanøttsmør. Jeg er også svært svak for proteinbarer, særlig når det gjelder questbars.

Hvor mange kalorier ligger du på per dag?
- Jeg teller ikke kalorier, men vet sånn cirka hvor mye jeg må spise for å holde kroppen i gang. Spiser når jeg er sulten og stopper når jeg er mett, enkelt og greit.

Kunne du tenke deg å delta i konkurranser i fitness engang?
- Jeg har vært inne på tanken flere ganger, men vi får se om det blir noe av. Det virker i hvert fall veldig spennende og læringsrikt.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
- Det er jo alltid rom for forbedring, så det er vanskelig å velge ut en muskelgruppe jeg er spesielt fornøyd med, men skal jeg velge en må jeg si magen.

Hvem ser du opptil av fitnessutøvere eller kroppsbyggere?
- Andreia Brazier og Lone Norås.

Hvor trener du?
- Trener som oftest på Sats Hellerud, Lillestrøm, Storo eller Metro, men det kommer helt an på hvor jeg befinner meg og hvordan timeplanen min ser ut.


Hvem er du? Fortell litt kort om deg selv.
- Jeg er en gutt på 18 år fra Tynset som liker å trene og å være i fysisk aktivitet. Jeg har spilt fotball hele livet, men etter hvert fant jeg ut at det var fitness jeg ville satse på fremover.

Hva er dine planer etter russetiden og fullført videregående?
- Til høsten skal jeg utenlands for å utdanne meg som personlig trener. Resten av PT-utdanningen vil jeg ta i Norge. Senere blir det tilleggskurs i flere forskjellige retninger innen trening for rett og slett å kunne mest mulig.

Er det mange andre russ på dine skole som trener også?
- Det er en del som trener på skolen min, men jeg vet ikke om noen andre medruss som har mål om å stå på scene.

Har dere russebuss? Hvor mange penger har dere lagt inn i bussen?
- Jeg har ingen russebuss. Har ikke stor nok interesse til å bruke så mye penger på en russebuss.

Hva synes dere om de som bruker 500.000-1.000.000 kr på russebussen?
- Folk får bruke penger på hva dem vil, men for meg er dette helt uaktuelt.

Hvor lenge har du trent?
- Jeg har alltid holdt meg i fysisk aktivitet gjennom idrett og har spilt klubbfotball i rundt ti år. Det siste halvannet året har jeg drevet seriøst med styrketrening og det siste året har jeg rettet treningen mot å konkurrere i Men's Physique.

Hvilken er dine favorittøvelser?
- Benkpress er en god favoritt, men jeg liker også ro-øvelser godt.

Hvor seriøs er du med treningen? Følger du et strikt trenings- og kostregime?
- Jeg er veldig seriøs med treningen. Treningsprogrammet jeg bruker har jeg laget selv og jeg har så og si alltid kjørt selvlagde treningsprogrammer. Jeg tar kostholdet mitt veldig seriøst, men jeg har ikke en spesiell diettplan. Jeg er heldig som bor i et hus med folk som for det meste har bare sunn mat.

Hva er det beste du liker å spise av treningsmat?
- Kylling og ris er en god favoritt.

Hvor mange kalorier ligger du på per dag?
- For tiden "bulker" jeg så jeg teller ikke kalorier. Målet mitt nå er bare å komme opp i en god vekt med mye muskelmasse.

Kunne du tenke deg å delta i konkurranser i fitness engang?
- Ja, klassen jeg vil stille i er Men's Physique.

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
- Det er vanskelig å svare på, men jeg må kanskje si armene.

Hvem ser du opptil av fitnessutøvere eller kroppsbyggere?
- Den største av dem alle; Arnold. Jeg ser også sterkt opp til Lazar Angelov, Greg Plitt og Gerardo Gabriel.

Hvor trener du?
- Jeg trener på Tynset Friskliv.

Flere bilder av Fitnessrussen 2015

 

 

 


Jentene kuppet Fitnessrussen

Intervju30.04.2018428

Dette er Norges mest trente russejenter.

Fitnessrussen 2017

Fitness30.04.2017591

Dette er Norges mest trente russ! Sjekk bildene og intervju.

Fitnessrussen 2016

Fitness27.04.2016904

Denne russen sløser ikke bort egg og mel, men baker heller proteinboller enn å grise ned gatene og bilene til hverandre!
Vilde Waksvik er en 19 år gammel gladjente fra Stavanger.

Jentene kuppet Fitnessrussen

Intervju30.04.2018428

Fitnessrussen 2017

Fitness30.04.2017591

Fitnessrussen 2016

Fitness27.04.2016904

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!