Mange nye matvarer er på vei inn

Kosthold30.04.2015Silje Bjørnstad0

Nye mat- og drikkeprodukter er på vei til butikkhyllene.

I mai måned dukker det igjen opp nye mat- og drikkeprodukter i dagligvarekjedene. Dette er årets andre store vareslipp og blant nyhetene finner vi for eksempel en ny Grandiosa, fristende grillprodukter, meieriprodukter, og ferdige middagsretter og salater.

Gilde

Gilde satser blant annet på «sous vide» mot sommeren, med langtidskokte produkter som kun skal varmes lett på grillen. Produktserien «Sous Vide Grill» kommer med fire forskjellige produkter: Storfe culotte, kjøttfulle spareribs, svinekam og lammelår i skiver. Kjøttprodusenten følger også opp fjorårets suksess «Supergrill» med to spennende nyheter kombinasjon med forbrukers favorittsmaker på pølser: «Supergrill med Jarlsberg» og «Supergrill med Stjernebacon». For burgerelskere kommer også tre nye burgervarianter. Dette er en burger av oksebryst med skivet cheddarost, en burger av svin ytrefilet og bacon med blue cheese- dressing, og en saftig kalveburger. Gilde lanserer også landets første burgerbacon med store skiver bacon som skal passe perfekt på burgeren.

Prior

Flere av produktene i sommerens sesongsortiment fra Prior kommer i aluminiums-skål, og én av nyhetene er «Kylling lårfilet sweet BBQ». En annen nyhet fra Prior denne sommeren er fersk kylling-burger som er en grovkvernet burger av kylling-lårkjøtt. Innenfor spesialpølser kan Prior friste med nyheten ostepølse.

Findus

Findus lanserer en ny serie med fryste grillprodukter. Her finner man blant annet «ventepinne», som er ment som et sunnere alternativ til «ventepølse». Dette er fiskepinner som skal legges rett på aluminiumsfolie i 3-4 minutter på hver side, og som er ment til å serveres i brød eller lompe. En annen nyhet fra Findus er «Perfekt til grill & ovn - grillgrønnsaker med BBQ-saus». Dette er en grønnsaksblanding som inneholder rødløk, søtpotet, grillet squash, cherrytomat og asparges i BBQ-saus. «Perfekt til grill & ovn - rotgrønnsaker» er en blanding av søtpotet, pastinakk og gulrot krydret med sitron, hvitløk og timian. Findus frister også med «Findus Farm: perfekt til grillen», som er ovnspoteter med grillkrydder. I tillegg kommer «God gammeldags fiskegrateng» nå med en redusert saltmengde på 25 prosent.

Orkla

Orkla Foods Norge satser videre på Denja Salater og kommer i mai med tre nye varianter: «Denja Potetsalat Sennep & Bacon», «Denja Salat Bønne & Linse m/ Tomat» og «Denja Salat Quinoa m/ Tomatsalsa». BigOne Pizza - California style kommer med to nye smaksvarianter: «Malibu Ham med skinke, ananas og grillet paprika», og «Venice Beach Meatballs med spicy kjøttboller, chorizo, bacon og søte soltørkede tomater».

Grandiosa har også laget en ny pizzavariant, denne gangen med fire oster. Grandiosa 4xOst er toppet med 4 norske kvalitetsoster: Jarlsberg, Norsk Mozzarella, Norvegia Fyldig og Edamer. FUN Light kommer med en ny saftsmak: «Bringebær med lime». TORO lanserer to nye Kit med to av de største indiske smakene; Tikka Masala og Korma. TORO Bakemiks Brownie Langpanne er en bestselger som nå kommer i et større format. TORO Kaldrørte Sauser er tre helt nye kryddermikser som blandes med rømme, kesam eller crème fraîche, og som passer fint til grillmat og alt av kjøtt, kylling og laks.

Fjordland

Fjordlands serie «Sunt og godt» består av en ny fiskerett og to oppgraderte kyllingretter. Dette er torskefilet i en bacalaoinspirert tomatsaus med blant annet squash og bønner, skivede poteter og gulrøtter, kyllingbryst i sjysaus med urter, gulrotpuré, fullkornris og erter, og kyllingboller i en kraftig tomatsaus med grønnsaker og fullkornpasta. Rettene inneholder minst 30 prosent grønnsaker og er i tillegg nøkkelhullsmerket.

Delikat

Delikat lanserer potetsalat med bearnaise som skal passe perfekt til grillmat og alle typer kjøtt eller hvit fisk. De kommer også med nyheten «Delikat Salsa» som skal passe godt til klassisk taco eller som dipp, til grillmat og torsk, eller som topping til pølse og pizza.

Meierihylla

TINE lanserer nå 14 Gresk yoghurt 90 Kcal med smak av sitron og lime, en sesongvariant av kesam med pasjonsfrukt, og Go'morgen ZERO, uten tilsatt sukker, med sesongsmakene Go'sommer ZERO Sitron & Lime og Go'sommer ZERO Ananas & Kokos. Meierigiganten frister også med Biola Zero Mango som er en ny smaksatt syrnet melk helt uten tilsatt sukker og fett, TINE Styrk Kaffe og Revet TINE Ekte Hvit Geitost og Mozzarella. Andre nyheter fra TINE er TINE isTe Sparkling Zero Granateple og TINE isTe Sparkling Bringebær og Sitron som begge er iste med kullsyre. Nå kommer også TINE IsKaffe laktoseredusert og Noisy Sommer med en smak av fersken. TINE lanserer i tillegg Piano Softisbase som er en fløteisbase som kommer i smakene vanilje og jordbær. Den er flytende og ferdig blandet, men du gjør selv siste finishen før servering ved å piske og fryse softisbasen. Ismaskin er ikke nødvendig, men kan gjerne brukes, skriver TINE i en pressemelding. Softisbasen finner du i desserthylla og kan oppbevares i romtemperatur. Enannen nyhet fra TINE er Snøfrisk Ramsløk og hvitløk. Synnøve Finden satser videre på yoghurt-trenden og slipper nyheten Synnøve Gresk Yoghurt med quinoa.

Sjokoladenyheter

Freia frister med nyheten Freia Premium Kokos og en ny Non Stop-blanding i rødt, hvitt og blått som skal passe perfekt til 17.mai. Nidar lanserer en ny variant av Smash! som ikke inneholder palmeolje. I tillegg kommer Nidar med Laban Seigmenn jubileumspose med Laban-figurer ikledd krone og partyhatt, samt at Nidar Favoritter Smågodt relanseres med nye biter og nytt design.

REMA 1000

Dagligvarekjeden lanserer det de kaller for «tidenes beste grillnyheter fra REMA 1000 noensinne», som de skriver i en pressemelding. REMA 1000 har samarbeidet med grillkongen Craig Withson og lanserer nå blant annet «Craig's Spice Dog», «Kylling- og Kalkunpølse med Chipotle og ost», «Friterte Hot Wings» og «Buffalo Chicken Wings». I tillegg frister dagligvarekjeden med fiskenyhetene «Torskeburger», «Torskesliders», «Hel laksefilet med hvitløk og urter» og «Pulled Salmon BBQ». Rema 1000 har også fått sin egen grillburger: «Craig's Favorite Burger». Andre nyheter fra REMA 1000 sitt grillsortiment er grilltilbehør som bønnesalat og hummus. Det er også utviklet helt nye burgerbrød og ny potetsalat.

Kilde:
Produsentene
http://www.rema.no/nyheter/tidenes-beste-grillnyheter-noensinne/
 https://www.fjordland.no/om-fjordland/aktuelt-media/presserom?id=1145114&type=pressrelease 
http://www.tine.no/presserom/nyheter/16-spennende-sommernyheter-fra-tine
http://www.synnove.no/produkter/yoghurt/synn%C3%B8ve-helt-ekte-gresk-yoghurt-vanilje-og-quinoa
http://www.orklafoodsstorhusholdning.no/content/download/99203/18944103/file/Nyheter_B2_2015_270315-WEB.pdf
http://www.mynewsdesk.com/no/findus/pressreleases/fra-fryseren-rett-paa-grillen-1146067 


Silje Bjørnstad 

Silje er utdannet ernæringsfysiolog og arbeider som journalist og ernæringsfaglig rådgiver. Hun er opptatt av å formidle informasjon om ernæring og kosthold på en måte som bidrar til veiledning fremfor villedning, og matglede fremfor matfrykt.

Høstens spennende matnyheter

Trening14.10.20197

En rekke nye matvarer er på vei ut i butikkene i disse dager.
Årets søte og salte nyheter til helgekosen.

Smak på høstens matnyheter

Kosthold18.09.2015219

Nå er høstens matnyheter på vei inn matvare butikkene.

Dette er matnyhetene som kommer nå

Kosthold11.02.2015591

Sjekk hvilke nyheter produsentene kan friste med.

Høstens spennende matnyheter

Trening14.10.20197

Smak på høstens matnyheter

Kosthold18.09.2015219

TOPP-3 for å BYGGE bryst

Trening01.01.202157

Her får du 3 kanonøvelser så du aldri igjen skal ha problemer med å bygge bryst.

7 øvelser for muskuløse triceps

Trening26.12.202053

Vil du har større armer? Dette er 7 supre øvelser.
Her har du treningstips og kostholdsråd som kan gi deg et push bak, inn i det nye året.

Bananpannekake

Kosthold23.11.20202213

Perfekt å starte dagen på!
Her får du hjelp til å sette sammen et optimalt kosthold med enkle tips og triks.