Proteiner som øker forbrenningen og muskelmassen din

Kosthold15.11.2016Rita Immerstein482

Hva er hydrolysert fiskeprotein?

Hydrolysert fiskeprotein er proteiner som kan øke forbrenningen og muskelmassen din. Våre viktigste proteinkilder er kjøtt, fisk, melkeprodukter og egg. Vi vet at fisk er en sunn kilde til optimale proteiner og sunne fettstoffer, men ikke alle synes det er like enkelt å få seg nok av denne dyrebare proteinkilden. Alternativet er å investere i hydrolysert fiskeprotein. Da får du i deg proteiner som sikrer deg muskelvekst og ikke nok med det, du kan også øke forbrenningen. Er du ingen stor fan av fisk og vet at dette allikevel er en smart matvare å få i seg så kan dette være ditt alternativ.

Hva er hydrolysert fiskeprotein?

Hydrolysert fiskeprotein er i praksis proteiner fra fisk som er spaltet ned til peptider. Hydrolyse av kjøtt og fisk er under stadig utvikling, men i stedet for å bruke rester av fisk,(bein og annet avfall som fiskemel er laget av) kan produsentene av hydrolysert fiskeprotein skryte av at de benytter førsteklasses laks til denne bearbeidingsprosessen fram til ferdig produkter av både proteinene, oljen og kalsiumet fra laksen.

Fettcellene i kroppen vår

I kroppen har vi to typer fettceller og det er de hvite og brune fettcellene. De har ulike funksjoner for de hvite lagrer energi, mens de brune fettcellene forbrenner fettceller med den hensikt at kroppen skal holde seg varm. Studier viser at fiskeproteiner kan øke dannelsen av brune fettceller som forbrenner fett. Det innebærer ikke at du vil se på vekten at du går ned flere kilo, for fiskeproteiner bygger muskelmassen vår samtidig og du vil derfor få en endret kroppssammensetning; mer muskler, lavere fettprosent.

Flere studier underbygger teorien om at fiskeproteiner kan bidra til økt forbrenning, lavere fett% og redusere faren for overvekt, men konklusjonen er ikke endelig. Det er heller ikke gitt at inntak av hydrolyserte fiskeproteiner er bedre enn inntak av fisk i ubearbeidet form(Hydroprot, 2015).

Flere positive effekter av hydrolysert fiskeprotein

Kolesterolverdiene reduseres ved bruk av fiskeproteiner fordi en nedsatt fettprosent også reduserer nivået av triglyserider(Liaset, 2011). Dessuten kan derfor fiskeprotein være et viktig tilskudd i kosten for å forebygge og redusere overvekt og de tilleggsproblemene som kommer i farvannet av dette. I tillegg til å øke muskelmasse, redusere fettprosent, kolesterol og overvekt kan du også balansere blodsukkeret i følge produsenten. Har du diabetes 2 eller ligger i faresonen kan et regelmessig inntak av fiskeprotein løse disse problemene(Hydroprot, 2015). Hydrolysert lakseprotein øker også antall røde blodceller i større grad enn for eksempel jernrik mat.

For mange er det problematisk å spise fisk flere ganger i uken, spesielt dersom man ikke liker fisk. Med bearbeidet og hydrolysert fiskeprotein kan du få i deg nyttige fiskeproteiner i både tablett- og pulverform. Dette kan kanskje være noe for deg som sliter med å spise fisk hver uke?

Kilder:
Hofseth Biocare(2015) Proteinpulver, Nettside:
http://www.hofsethbiocare.no/vare-produkter/protein-pulver/
Hydroprot.com(2015)HydroProt: Hydrolyserte fiskeproteinpiller.
Banebrytende forskningsresultater som forbauser verden. Nettside:
http://www.hydroprot.com/
Liaset B.(2011) Lakseprotein kan bremse fedme, Nettside:
http://nifes.no/lakseprotein-kan-bremse-fedme/ 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Fiskepille gir økt muskelvekst

Kosthold19.06.201276

Kan fiskeproteiner gi bedre helseeffekt enn andre proteinkilder?
Følger du en ketose diet bør du være obs på at wheyprotein gir massive insulinøkninger.
Må du ha en loadingfase eller kan en lav dose med kreatin booste fremgangen din?

Test av Pre-Workout (PWO)

Kosthold25.09.201819

Dette er noen av de råeste pre-workout på markedet nå.

Fiskepille gir økt muskelvekst

Kosthold19.06.201276

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!