Nei til pappakroppen

Trening13.05.2015Rita Immerstein0

Er pappakroppen den ønskede trenden for fremtidens fedre?

De aller færreste blant menn har hverken tid, lyst eller ork til å gå rundt med en fettprosent på 8-10%, sixpack og blodårer på overarmene hele året. Å stresse etter den perfekte helårskroppen er ikke et mål i seg selv, men når det skapes en positiv debatt rundt pappakroppens midjemål og at det henger sammen med at han endelig er blitt familiefar så har hele opplegget sporet litt av.

Hver og en får til syvende og sist bestemme hvordan kroppen ens skal se ut, men la det bunne i fakta og ikke enkeltpåstander om at farsrollen endelig blir ivaretatt og at menn helt naturlig egentlig er litt myke og runde.
Det er en kjensgjerning at kun 20% av den norske befolkning oppfyller minstekravet om daglig fysisk aktivitet på 30 minutter. Det er noen skremmende konsekvenser vi har i vente når det antas at 75% av norske menn vil være overvektige i år 2030 (Bergland og Johansen, 2015). Vi vet at lite aktivitet og et dårlig kosthold er risikofaktorer for en rekke livsstilsykdommer og Norge som et rikt og velfungerende land(med relativt små forskjeller i levekår blant befolkningen) kommer dessverre ikke akkurat best ut når WHO legger fram rapporter om helsen til fremtidens menn og kvinner her til lands.

For meg høres det ut som om enkelte norske menn ikke bare har resignert, men at de rett og slett har abdisert og lar skroget seile sin egen sjø. Det høres ikke spesielt helsefremmende ut og jeg frykter at det kan dukke opp mye uhelse dersom dette også blir en akseptert trend i den norske befolkningen.

Det må igjen presiseres at målet ikke trenger å være en strømlinjeformet kropp som til enhver tid har en perfekt fettprosent og en godt synlig sixpack. Poenget må vel være å søke en viss balanse; det er godt å få litt trening, sunn næringsrik mat og en luftetur om dagen i parken eller ute i din egen bakgård. Både for helsa sin skyld, og ikke minst for barna som gjerne vil ha sine foreldre både aktive og oppgående så mye og så lenge som mulig.

Kilder:
Bergland C., S. og Johansen L., E.(2015)Norsk Hollywoodtrener om pappakroppen: - Livsfarlig
Nettside:
http://www.vg.no/forbruker/helse/kroppspress/norsk-hollywood-trener-om-pappakroppen-livsfarlig/a/23448787/


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Nå har hun operert vekk den overflødige huden. Se hvordan hun ser ut nå!

Bygg kroppens viktigste muskel

Trening31.07.2018324

Hvilken muskel er kroppens viktigste?
Vi får i oss cirka halvparten av kcal våre fra karbohydrater. Slik velger du de riktige karbohydratene.
Utviklingen av overvektige de siste tiårene er dyster.

Bygg kroppens viktigste muskel

Trening31.07.2018324

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!