"Iron" Mike Tyson sine knockouts

Diverse11.06.2015Joachim Pedersen0

Se video av høydepunktene til Mike Tysons boksekarriere.

Det er mye man kan si om Mike Tyson - bra og dårlig. Det som har formet Mike Tyson til den han er bygger mye på hans barndom, oppvekst og boksekarriere. Opplevelser som vold, fengsel, fattigdom, utnyttelse, pengemisbruk, manipulasjon m.m. er noe som karakteriserer livet hans. Den fattige ghetto gutten vokste opp i trange kår i New York. Hans ungdomstid gikk ut på å stjele og slåss noe som resulterte i at han til slutt havnet i ungdomsfengsel. Det var i fengselet Mike Tyson fattet interesse for boksing og møtte bokseren Bobby Stewart.

Bobby sendte ham til den anerkjente boksetreneren Constantine D'Amato. D'Amato var en gjestfri og snill mann som lot Mike bo hos seg. Her fikk han kost og losji. Mike var fremdeles utagerende og forsøkte å stjele penger fra D'Amato, men det varte ikke så lenge før tanken streifet ham at han faktisk burde gripe denne sjansen. D'Amato så med en gang potensialet i den unge Tyson som var en muskuløs og fryktløs ung gutt. For første gang i livet hadde Mike en farsfigur og lederskikkelse i livet. Han ble senere adopert av D'Amato.

 

D'Amato trente opp Mike Tyson. Hans ferdigheter som koordinasjon, fart, slag, krefter ble nøye skjerpet - men også det mentale. Treneren bygde opp selvtilliten hans - til de grader! Mike ble til slutt så høy på seg selv at han ikke hadde bakkekontakt. I hans øyne var han uovervinnelig. Han sa det han mente til alle. Han var ikke redd! Han ville knekke motstanderen psykisk før kampen allerede var i gang. Mike ønsket å formidle at han var fryktløs. Hans mål var å gjøre at motstanderen ble skremt og redd for ham.  Det handlet om å knuse selvtilltiten hans og bygge seg selv enda mer opp. Denne holdningen resulterte i at Mike både ble elsket og hatet.

En stor blanding av ferdigheter som styrke, slag, fart og selvtillit gjorde ham til en regjerende krigsmaskin hvor han totalt har hatt 50 seire med hele 46 knockouts i sin boksekarriere. Han ble som 19 år profesjonell bokser og som 20-åring ble han kåret til verdens første og eneste (tittelen står den dag i dag) tungvektsmester. Dessverre opplevde ikke D'Amato at Mike ble tungsvektsmester. Han døde noen måneder før kampen.

Nå fikk Mike Tyson tildelt flere kamper, seire og pengepremier. Årene etter opplevde den kontroversielle bokseren et sirkus uten like. Mange titler og mestere ble beseiret. Uærlige managere med skumle hensikter ble hans hverdag. Don King var manager og promotør i en årrekke for Mike Tyson. King klarte å arrangere de mest pengeinnbringende kampene i historien, men Mike ble også lurt for flere millioner av Don King og samarbeidet ble avsluttet. Mike var god for over 1 milliard noe som gjorde ham ettertraktet både for presse, folk som ville bli venner med ham og damer. Mange av damene var kun interessert i pengene hans og han ble unyttet av flere. Hans skandalepregede privatliv og temperament var en skue for pressen hvor han dessverre ble ofte manipulert og utnyttet.

Hans store temperament og ærlige personlighet samt karakteristikk kan man mene mye om, men at Mike Tyson har bokset i over 20 år som proff, er den mest inntektsbringende bokseren i historien og en av historiens beste boksere er et faktum.

Kilde:
Tyson, dokumentar (2008)


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Mike Tyson kunne fått grisejuling den gangen han ville banke opp en gorilla.
Er man bare stor og muskuløs betyr ikke alltid det at man klarer å ta hvem som helst.
Jason Walt er bare 10 år gammel og er mester i både boksing og gymnastikk.
Den nye regjeringen åpner for at proffboksing skal bli lovlig i Norge.

Stevia Vs. aspartam

Kosthold20.03.2019288

Hva er disse søtningstoffene og hvorfor er de så omstridte?

Frykten for karbohydrater

Kosthold19.03.2019237

Karbohydrater har fått stort fokus den siste tiden.
Mattie Rogers, Brooke Ence, Dana Linn Bailey og Maddy Forberg går konkurrerer i en posedown sammen.

Eggets suverene egenskaper

Kosthold15.03.2019928

Egg er i tillegg proteinrikt!

Hva er bra med yoghurt?

Kosthold14.03.201919

Er yoghurt sunt?