
5 fristende sommerdesserter
Kosthold07.07.2015Silje Bjørnstad0
Sommeren er høysesong for deilig is og forfriskende dessertvarianter med norske frukter og bær. Her får du tips til 5 fristende sommerdesserter som du kan nyte med god samvittighet.
Grillet banan med sjokolade og nøtter
Dessert på grillen kan absolutt anbefales. Noe som både store og små liker er grillet banan med smeltet sjokolade.
1 porsjon
1 banan
2-3 ruter med mørk sjokolade, hakket
En liten neve hakkede nøtter (for eksempel hasselnøtter eller valnøtter)
Lag et langsgående snitt i skallet på bananen. Legg hakkede sjokoladebiter i snittet og pakk bananen inn i folie. Etter et par minutter på grillen er bananen varm og sjokoladen smeltet. Strø på litt hakkede nøtter like før servering og nyt!
Bærsalat med vaniljekesam
Fruktsalat er en klassisk dessertvariant, men om sommeren bør du benytte sjansen til å bytte ut frukten med norske bær! De norske bærene er godt kjent for sin deilige, naturlige søtsmak og sammen med kesam med smak av for eksempel vanilje eller lime blir dette fort en dessertfavoritt.
Til 2 porsjoner
1 dl blåbær
1 dl bringebær
1 dl jordbær, oppskjært i mindre biter
2 dl kesam med smak
Ha kesam i en skål og legg bær oppå. Du kan også legge bær og kesam lagvis i et glass og pynte med bær på toppen. For en ekstra piff på bærsalaten kan du ha litt hakkede nøtter som topping.
Sommerens jordbærdrøm
I tillegg til å fungere som en dessert, kan dette være et lite måltid i seg selv, enten som frokost, lunsj eller mellommåltid.
1 porsjon
125 gram valgfri yoghurt/Skyr
125 gram ferske jordbær
3-4 ss frokostblanding 4-korn
1 ts sukrinmelis for søtere variant (kan sløyfes)
Bland sammen yoghurt med sukrinmelis. Skjær jordbær i skiver. Legg yoghurt, jordbær og kornblanding lagvis i et glass. Pynt med jordbær på toppen.
Mangosorbet
Denne desserten er en frisk og søt avslutning på grillmåltidet. Moden mangofrukt er så søt i seg selv at her trenger du strengt tatt ikke noe ekstra søtning.
1 stk moden mango
1-2 ss sukrinmelis, kan sløyfes (smak deg frem hvor søtt du vil ha det)
2-3 ss vann, kan sløyfes (se an hvor saftig mangoen er)
Skrap ut fruktkjøttet av mangoen. Bruk en stavmikser til å mose og blande sammen fruktkjøttet. Sett kaldt i fryseren et par timers tid for å få sorbet-konsistens. Husk å røre litt rundt i sorbeten av og til for å hindre dannelse av iskrystaller.
Kesamis med bringebær
Få en sunnere is-variant ved å bytte ut kremfløte med kesam.
2 stk eggeplommer
2 ss sukrinmelis
1,5 dl vaniljekesam
150 gram bringebær
Visp sammen eggeplommer og sukrinmelis til eggedosis. Deretter visper du inn kesam. Bruk en foodprosessor eller lignende til å blande sammen frosne bringebær sammen med egg- og kesamblandingen. Sett i fryseren til ønsket konsistens. Rør i isen et par ganger når den står i fryseren for å unngå iskrystaller.
Pepperkaker uten sukker
Kosthold14.12.201820
Sunnere hjemmelaget julegodt
Kosthold04.12.201816
De tradisjonelle juledessertene gjort sunnere
Kosthold21.12.20173
6 nydelige og sunne desserter
Kosthold11.10.2017121