5 proteinrike salater
Kosthold29.10.2019Silje Bjørnstad329
Salater er et populært matvalg.For mange er salat en siderett eller som en del av et større måltid, men salater kan fint bli et fullverdig måltid alene som både bidrar med viktige næringsstoffer og som metter godt. Sørg for at salaten inneholder proteiner og noe fett i tillegg til frukt og grønt. For eksempel er egg, ost, biff, kylling, fisk og belgfrukter ypperlige salatingredienser som bidrar til et mer proteinrikt resultat. Nøtter, frø, pinjekjerner og avokado er eksempler på gode kilder til sunne fettsyrer.
Kyllingsalat med mozzarella
En smakfull og næringsrik salat som passer perfekt som lunsj eller middag.
2 porsjoner
2 stk kyllingfilet
4 ss pinjekjerner, ristede
1 stk fersk mozzarella, i skiver
1 avokado, i skiver
2 tomater, i skiver
1/2 rødløk, i tynne ringer
2 dl rucculasalat
Balsamicodressing
Olivenolje
Skjær opp kyllingfileten og stek den i en panne med litt salt og pepper. Skjær opp de andre ingrediensene og legg dette pent på en tallerken. Ha over de stekte kyllingbitene og ristede pinjekjerner. Dryss over litt olivenolje og balsamicodressing, og server.
Quinoasalat med roastbiff
En salat som er en skikkelig næringsrik og smakfull proteinbombe.
2 porsjoner
300 g roastbiff i skiver
2 dl quinoa
1 boks hermetiske linser
1 stk rød paprika
2 ss hakket bladpersille
2 ss kesam
Kok quinoa etter anvisning på pakken og la dette avkjøles. Skjær roastbiff i strimler og paprika i biter. Skyll linsene under rennende vann. Bland sammen kokt quinoa med paprika, linser og bladpersille. Server sammen med roastbiff og kesam.
Salat med ost og skinke
En klassiker som enkelt kan varieres i det uendelige.
2 porsjoner
1 hjertesalat i biter
2 dl isbergsalat
150 gram ost i terninger
300 gram kokt skinke, i skiver eller terninger
1/4 slangeagurk
8 stk cherrytomater, delt i to
Vask og del opp salaten. Skjær agurken i terninger og del cherrytomatene i to. Bland sammen alle ingrediensene og server med grovt brød og valgfri dressing.
Salat med avokado og egg
Enkelt, sunt og godt!
2 porsjoner
1 avokado
4 hardkokte egg
200 gram babyspinat
1 liten neve valnøtter
1/2 sitron
1 ss olivenolje
Havsalt og pepper
Rist valnøttene i en stekepanne til de er gylne. Vask og tørk spinaten før du river den i mindre biter. Skjær avokadoen i små terninger og del opp de kokte eggene i båter. Pisk sammen olivenolje og saften av en halv sitron, smak til med salt og pepper. Legg spinaten i en dyp tallerken. Ha over avokadobiter, hakkede valnøtter og dressing før du legger på egg.
Mangosalat med salmalaks
Denne mangosalaten er frisk, søt og i tillegg sunn og mager. Den passer også perfekt som et salatmåltid i seg selv eller som forrett på en varm sommerdag.
2 porsjoner
200 g salmalaks i biter
1 moden avokado
1 mango
2 vårløk
½ paprika
½ rød chili
½ sitron
2 ss olivenolje
Havsalt, pepper, sukker
Friske urter
Rens og del frukt og grønnsaker i små terninger, og vend inn biter av salmalaks. Rør sammen olivenolje, salt og pepper, og smak til med sukker. Bland dette lett inn i salaten. La salaten trekke i kjøleskapet i cirka 1 time før servering. Tilsett gjerne hakkede friske urter like før servering.
Derfor bør du ikke unngå fett på salaten
Kosthold18.10.201718
Strandmat - dette pakker du med deg i kjølebaggen
Kosthold09.08.20175