Reymond (23) vant SCL Strongman

Strongman20.06.2015Rita Immerstein0

Reymond Rabben tok 1. plassen på SCL Strongman -90 kg.

Gymeier og strongmanutøver Reymond Rabben hadde tatt initiativet til å arrangere en SCL-konkurranse i Telemark, nærmere bestemt i Grasmyrhallen i Bamble. Sammen med Tim Eneresen utgjorde de dagens vertskap og som dagens konferansier var Svend "Viking" Karlsen på plass. Dagens dommere var intet mindre enn Ole Martin Hansen og Øyvind Rein. Dørene åpnet klokken 1200 og kl 1400 gikk startskuddet for det første løftet!

Det ble et svært godt oppmøte fra publikummet sin side og med drøye 300 publikummere i hallen greide de skape stemning og driv underveis i konkurransen. Ikke minst hadde Reymond Rabben mange fans denne dagen og skapte stor jubel da han ble ropt opp som en av deltakerne!

Reymond var passe forventningsfull da vi traff ham, både til gjennomføringen, men også til sin egen innsats. Han fortalte at det hadde vært mye arbeid i forkant, men at han var klar for å gi en skikkelig innsats på øvelsene. Svend Karlsen gjorde en super jobb som konferansier og han hadde som vanlig alltid noen tilleggskommentarer liggende på lur under hele konkurransen.

Bildegalleri

Se hundrevis av bilder av alle øvelsene:
- Loggpress
- Farmers Walk
- Dekkvelt
- Bilmark
- Arm over arm
- Steinløft

Utøverne

Det var 21 påmeldte utøvere jevnt fordelt over klassene og foruten Norge var både Danmark, Finland, Ukraina, England og Skottland representert og utøverlisten var representert med følgende deltakere;

Under 90 kilo:
Reymond Rabben - Norge
Jeremy Wickers - Skottland
Magnus Ødegård - Norge
Eemeli Majamaa - Finland
Jonni Manson, Skottland
Lasse Walther Nielsen - Danmark
Darryn Wright - Skottland
Yuriy Khimchak - Ukraina
Meho Latic - Norge
Oleksiy Maltsev - Ukraina

Utøverne under 105 kilo:
Kasper Myren Riis - Danmark
Stuart Whyte - Skottland
Brian Møller Larsen - Danmark
Jørgen Skaug Aukland - Norge
Tim Enersen - Norge
Mika Nikkonen - Finland
Lewis Mcluckie - Skottland
Nathan Szuchnik - England
Dhanni Moar - Skottland
Eben Van Wyk - Skottland
Jon Einar Haugland - Norway
Vladimir Reksha - Ukraina

Øvelsene

Det var i alt 6 øvelser på dagens konkurranse og som alltid fikk utøverne noe å bryne seg skikkelig på. Øvelsene hadde vært annonsert en stund i forkant så det betydde at de både fysisk og mentalt kunne forberede seg til å prestere sitt aller beste!
1. Stokkpress, maks antall repetisjoner på 60 sekunder(stokken veide 110 kg)
2. Farmers Walk 2x20 meter, 2 tunge lodd på 125 kilo per hånd skal bæres 40 meter på raskest mulig tid
3. Bilmarkløft, maks repetisjoner på 60 sekunder; cirka 250 kilo i håndtak
4. Dekkflipp, 5-6 flipp på 60 sekunder
5. Lastebiltrekk, arm over arm, 20 meter
6. Steinløft maks repetisjoner opp til 120 centimeter på 60 sekunder

Stokkpress

Gutta skulle presse stokken over hodet flest mulig ganger opp til strak arm på 60 sekunder og med en vekt på 110 kilo gjaldt det å ha teknikken og oksygenet på plass og først ute var klassen under 90 kilo.Det ble raskt tydelig hvem som var de beste i denne klassen og Maltsev Oleksii tok ledelsen etter første runde, etterfulgt av Reymond Rabben. Kjetil Finnes presterte godt med 6 reps i denne øvelsen.

Skotten Jonny Manson kjempet hardt og ble pushet av sin coach til stor glede for publikum. Med noe godlynte klapp på hodet greide han å presse alt han orket men han fikk ikke stokken over hodet en eneste gang, men det så ikkke til å gå nevneverdig utover humøret hans. Magnus Ødegård greier å presse opp 3 løft, men så skjer det brått noe i løftet. Han faller bakover og må ha hjelp. Han har tydeligvis store smerter i kneet når dette lokaliseres av Stian Nicolaisen, så blir det bestemt at han må fraktes til legevakten. Kneet ble skadet i et av løftene og så ut til å bli vridd ut av stilling. Det er så langt ikke bekreftet hva som skjedde ham, men det er bare å håpe for hans del at det ikke vil gi ham et langt brudd fra strongmansporten.

Under 105 kilo
110 kilo over hodet høres kanskje ikke mye ut, men dette er en tung øvelse og absolutt alle må jobbe hardt for å få til noen reps på 60 sekunder i begge klassene.Jon Einar Haugland på 31år starter øvelsen med stokkpress alene for de er 11 i klassen. Han løfter alt han makter og får til slutt opp 3 godkjente. Hver utøver må strekke helt og stå helt stille for de endelig får signalet om at løftet er godkjent. Dhanni Moar og Mika Nikkonen tok 6 reps, eller "sexy reps" som den karismatiske skotske coachen sa om Dhanni Moars innsats som også ble utsatt for den godlynte pushingen fra coachen på samme måte som Jonny Manson fikk i samme øvelse! Det var Vladimir Reksha som vant denne klassen med 8 kraftfulle press over hodet. Jørgen Aukland og Tim Enersen fikk sammen med Brian Møller Larsen fra Danmark, 5 godkjente løft.

Farmers walk

Det er kunst å bære to lodd på 125 kilo i hver hånd. De skal være i balanse og ikkependle hver sin vei. Det gjelder å få et godt grep og dra farten i gang så raskt som mulig. Om ikke grep og balanse er i orden så vil utøveren bli tvungen til å ta nytt grep eller man risikerer at beina nesten "lever sitt eget liv" og overhodet ikke er til å kontrollere under øvelsen.

Eemeli Majama fra Finland hadde en fantastisk teknikk i denne øvelsen og vant øvelsen i sin klasse med tiden 21,03 sekunder. Tett på havnet Lurii Khimchak som dro land loddene på 21,65 sekunder. En tredjeplass tok skotten Jonny Mansion for han brukte kun 22,31 sekunder.

I klassen under 105 kilo bemerket Vladimir Reksha fra Ukraina seg igjen og tok en soleklar seier på 16,18 sekunder. Jørgen tok en god oppfølger med 18,65 sekunder. Dersom man prøver å forestille seg hvordan det å løpe med 125 i hver ånd blir det vanskelig, men både det var faktisk akkurat det Vladimir og Jørgen gjorde i denne øvelsen. De løp i høyt tempo og mistet ikke grepet underveis og det betydde at de begge innkasserte en fantastisk tid.

Dekkvelt

Vekten på dekket var 400 kilo og det er spesielt imponerende når det aller laveste utøverne flipper dekket over gang etter gang. Det er utrolig vanskelig å få grep og løfte dekket opp de første centimeterne fra golvet og siden det heller ikke var lov å bruke klister gjorde det jobben desto mer krevende for gutta. Poenget var å flippe dekket 5 ganger på kortest mulig tid og noen bemerket seg med ekstremt gode tider.

Maltsev Oleksii var i en helt egen klasse i denne øvelsen for han gjorde fem velt på 24,97 sekunder. Gode resutlater ble det også for Darryn Wright(29,09 sekunder) og Jeremy Wickers med 30,25 sekunder. Reymond Rabben, som heller ikke er så høy, flippet med sin styrke på 33,75 sekunder. De laveste utøverne i begge klassene imponerer i denne øvelsen for diameteren på dekka er stor og det ser nesten ut som om de hoppe for å få flippet dekket over.

I klassen under 105 kilo er igjen Vladimir uslåelig med sine 22,16 sekunder, men Jon Einar Haugland er tett på og får 5 flipp på 22,19 sekunder. På tredjeplass i denne øvelsen var sterke Tim Enersen på hogget 22,37 sekunder.

Bilmarkløft

Dagens bilmarkløft ble gjennomført med en Hyundai 1.2 og hvert løft utgjorde cirka 250-260 kilo. Her gjaldt det å løfte flest mulig reps på 60 sekunder. Darryn Wright imponerte i den lave klassen og var strålende fornøyd med 16 løft. Reymond Rabben var bare to reps lavere med sine 14 løft. Gary Robertson fulgte opp med sine 13 reps, og Eemeli Majamaa fra Finland overraskende ikke fikk til noen løft i denne øvelsen.

Blant de litt tyngre utøverne var det fortsatt en innsats og opptreden uten like fra Vladimir Rekshas side han vant denne øvelsen med 14 løft, etterfulgt av Tim Enersen sine 13 løft og Jon Einar Haugland sin 12 solide løft. Jørgen Aukland som egentlig ikke ser ut som en typisk sterk utøver fikk løftet bilen 11 ganger. Han er høy og har sterke bein, men ser for øvrig mer "ordinær" ut, men han viser at "skinnet" kan bedra for han er svært solid utøver og har vist det uttalige ganger tidligere også.

Arm over arm

Dagens arm og over arm besto av noe så elegant som to Hyundai Santa Fe koblet sammen. Trekket skulle utføres arm over arm med en distanse på 20 meter. Bilene utgjorde en vekt på til sammen 4 tonn. Denne vekten ble økt ytterligere da klassen under 105 kilo skulle i gang ved å sette 8 velvoksne menn inn i de to bilene.

I den lave vektklassen Prerte Gary Robertson denne øvelsen med å trekke bilene på 14,85 sekunder. Reymond Rabben ville ikke være noe dårligere og endte på en andreplass med 15,28 sekunder. Lurii Kimchak tok en tredjeplass og bokstavelig talt dro i land plasseringen med en tid på 15,66 sekunder.
I den høye klassen imponerte Tim Enersen med et trekk på 15,81 sekunder. Han måtte allikevel se seg slått av dagens beste utøver i denne klassen som var Vladimir Reksha som vant med noen tiendeler på 15,28 sekunder. Eben Van Wyk og Jørgen Aukland fulgte opp de neste plasseringene i kampen om det raskeste biltrekket.

Steinløft

Steinløft skulle utføres med maks repetisjoner opp til 120 centimeters høyde på 60 sekunder. Steinen veide 140 kilo og igjen var det imponerende å se den løftteknikken som enkelte har opparbeidet seg.

Før siste øvelse var Reymond svært fornøyd. Han lå helt klart an til å vinne og selv fortalte han at han aldri ahdde gjort det så bra i en konkurranse sammenlagt noen gang. Han smilte og var rett og slett strålende fornøyd med sin egen innstats. Det var ikke så rart for han trengte kun 3 løft for å sikre seg dagens seier og det gjorde han helt elegant. Maltsev Oleksii måtte dermed se seg slått av selveste arrangøren av konkurransen, Reymond Rabben. Den beste i den siste øvelsen var imidlertid Kjetil Finne som kjempet hardt og iherdig og fikk 6 løft. Han ble også til slutt belønnet med en 4 plass for sin sterke innsats. Darryn Wright og Jonny Manson, igjen coachet ac sin eksentriske og svært blide coach, pushet igjennom 5 løft av den 140 kilo tunge steinen.

Det var ingen over og ingen ved siden da Jørgen satte i gang sine løft av atlassteien på 160 kilo. Han presset den tunge steinen opp hele 8 ganger på pallstabelen og kunne påberope seg seieren i denne øvelsen. Nest beste løft var på 5 og det var det flere utøvere i denne klassen som maktet å få til. Så all honnør til Jørgen i denne klassen.

Premieutdelingen

Det er alltid noe fornøyelig med en premieutdeling i strongmansporten. Den er alltid morsom, hjertelig og ganske uformell og gutta har en fantastisk tone seg i mellom og denne utdelingen var altså ikke noe unntak. Alle fikk tildelt medalje og pallvinnerne ble sponset med en goodie-bag fra Proteinfrabrikken. Det eneste som manglet var en litt større pokal til vinneren om Reymond Rabben skal tas på ordet. For da han endelig sto øverst kommenterte han; "Hadde jeg visst dette skulle jeg jo bestilt større pokal!"

Resultatliste

Bilder fra konkurransen

Se alle bildene i bildegalleriet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se alle bildene i bildegalleriet.


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Se intervju med tømreren Tim Enersen.
Nå skal Kjetil Finnes delta på SCL Strongman.
Reymond Rabben skal arrangere SCL Strongman og delta selv.
Hafthor Bjornsson pusher grensene og drar 501 kg i markløft - setter ny verdensrekord.
Det er viktig med riktig påfyll av protein og energi. Se hva du bør spise til lunsj!
Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?
Dette programmet er perfekt for hjemmetrening eller hvis du har dårlig tid.

Hvordan få mer ut av markløft?

Trening27.05.202040

Slik får du mer ut av markløft.
Dette er miniguiden på hvordan du skal holde deg slank.