Tea Havstein Eriksen

Intervju14.05.2007Joachim Marhaug0

Jenta som sjarmerte publikum i senk med sitt vakre utseende og imponerende fysikk. Tea tok både 1. plass og overall på Oslo Grand Prix 2007 samt 1. plass på Loaded Cup 2007. Begge i Bodyfitness.
Navn: Tea Havstein EriksenDSC_6600.jpg
Alder: 25 år
Bosted: Oslo
Sivilstatus: Samboer med Bjørgulf Hansen
Arbeid: Studerer fysioterapi på Høgskolen i Oslo.
Trener på: Karljohan Fitness. Trener i tillegg kickboksing på Sentrum Kickboxing Klubb, Karl Johans gate.
Klubb: Team Treningsforum. Kommer til å bli Norges beste klubb, bare vent å se! Har du lyst til å stille og trenger en klubb, er det bare å ringe ;)
Sponsor: Fullsponset av Power-Up Products, Ryen. Stor takk til deg Patrick! Også sponset av SELFomninutrition. Så stor takk også til deg Carl Magnus! (Nutrition Outlet, Strømstad)
Interesse: Kort forklart "Nyte det livet har å by på" :)


Merittliste:
2:e plass BF, Sandefjord Open 2007
1:e plass & 1:e plass overall BF, Oslo Grand Prix 2007
1:e plass & 3:e plass overall BF + 163, Loaded Cup 2007

Hvor høy er du, hva veier du og hvor lenge har du trent?
Høyde: 170 cm. Vekt: Off: Ca 65 kg. On: Var utrolig spent hva vekta ville ende på før min første konkurranse! Den lå på rundt 56-57 kg, alt ettersom hvor hard jeg skulle være.. Det var jo et lite kapittel i seg selv! Ikke lett å vite hva dommerne liker... :)

DSC_7095.jpgHar helt siden jeg var liten vært dypt fasinert av fart og spenning og liker tanken på kroppen som en maskin/verktøy til å prøve ut forskjellige ting. Startet med turn da jeg var 4 år. Det satte faktisk veldig dype spor når det gjelder videre trening i livet. Syntes det var dødsgøy med turn, og favorittgreia mi var å slå hjul som endte opp i en guttespagat... hehe. På barneskolen var det sprint som var det helt store. Var raskest i klassen, så det gav meg en utrolig motivasjon. Alltid vært glad i å løse kroppslige utfordringer, har nok noe med at jeg alltid har følt at jeg har behersket dette emnet ganske greit.. Gymlæreren og rådgiveren min på ungdomskolen begynte nesten å grine da jeg sa nei til maset hans om at jeg absolutt måtte begynne med fotball ved siden av skolen... Sorry Henriksen, fotball var ikke det helt store for meg! Drev litt med friidrett etter ungdomskolen, men ble fort lei den organiserte treninga.. Liker å være min egen sjef!!

Var et par år i ungdomstida der jeg ikke trente i det hele tatt, men etter å ha vært modell for vår- og sommerkolleksjonen til SWIX, på Mallorca, for en del år siden, skjønte jeg hvor viktig det var starte med trening i ung alder, slik at du legger til deg en god vane og klarer å "bære" din egen kropp når du blir eldre:) Den aktive lederen for SWIX fikk meg til å skjønne dette. Han sa det til meg x antall ganger i løpet av den uka, så det gikk vel opp et lite lys for meg at det var ingen vei utenom!!!


Startet med vekt trening etter dette for rundt 3-4 år siden, på Sats. Visste vel egentlig ikke helt hva jeg gjorde der, for å si det sånn! Visste i alle fall ikke på den tida at det ikke var lurt å trene mange muskelgrupper om gangen og at treninga i tillegg blir ganske så bortkasta hvis du ikke får i deg riktig næring etterpå. Men, så møtte jeg min kjære geniale Bjørgulf! Han hadde så sinnsykt DSC_7111.jpgpeil på trening og kosthold, og jeg ble ganske fort hekta! Skifta gym fra Sats til Karl Johan Fitness og resultatene kom ganske kjapt. Har lett for å bygge muskler og er heldig sånn sett med de eksplosive muskelfibrene mine... Det var også her jeg fikk smaken på kickboksing. Lokalene til klubben ligger i etasjen under og over gymet der, så av og til stakk jeg ned for å se hva kickboksinga egentlig var for noe. Nå er det snart to år siden jeg begynte der og la meg si det sånn, kickboksing er absolutt å anbefale til deg som går og er nysgjerrig på det! Det er veldig bra trening for hele kroppen; styrke, kraft, koordinasjon, balanse og ikke minst utholdenhet! Vi kjører alltid styrke, i form av situps, pushups og knebøy/spensthopp på slutten av hver trening. Instruktørene på Sentrum er utrolig flinke, både til å presse deg videre når du tror du ikke klarer mer og til å skape et godt treningsmiljø. Merker at jeg også har blitt mer gira på vekttreninga etter jeg startet med kickboksinga, har fått bygget opp en enda bedre selvdisiplin og utholdenhet.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?
Varierer litt fra når jeg begynner på skolen, men en typisk dag kan se slik ut:
0530 - Opp og ut å gå cardio
0700 - Frokost
0830 - Skolen starter
0930 - Lunsj 1
1200 - Lunsj 2
Skolen er ferdig rundt her et sted, da bærer det rett hjem for å pakke treningsbagen og av sted til Champion...
1500 - Middag 1
1800 - Middag 2
Ca 19/2000 - Trening!
Rett etter trening - riskaker og proteinshake
2300 - Middag 3

DSC_7130.jpgSkal liksom alltid prøve å legge meg i "god tid", men det blir sjelden før i tolvtida.... Men timene på skolen varierer fra uke til uke, så av og til får jeg lagt meg nedpå før jeg drar på jobb. Og det er gull verdt!!


Hva er dine mål og ambisjoner?
Mitt overordnete mål er hele tiden å bedre fysikken, den kan aldri bli god nok! Nå prøvde jeg meg i bodyfitness, og det ga mersmak!! Jeg har vært gira på å stille en god stund nå, så det er gøy å endelig være i gang... Nå skal jeg til EM da, i Serbia, i slutten av mai, så da får vi se hvordan det går der... Jeg var veldig usikker om jeg skulle dra, føler meg jo litt liten og uerfaren.... Men alle jeg har snakket med sier at jeg bare må kjøre på! Jeg tar det som en erfaring og er utrolig takknemlig for at jeg får sjansen til å reise til EM i debut-sesongen min Det blir en seier for meg bare å stå på scenen der! (Ellers så må jeg innrømme at det var tungt å skulle fortsette på dietten nå, når jeg egentlig hadde planlagt å være ferdig... Sjokoladen og ostesmørbrødet får vente!!!! Hehe..)

Ellers liker jeg å holde meg i form hele året, og trener alltid tungt for å sørge for å utnytte enhver mulighet til å forbedre meg. Motivasjonen er på topp for øyeblikket og jeg er så takknemlig for alle positive bemerkninger og tilbakemeldinger jeg har fått i løpet av konkurransene! Tusen takk til dere!



Hva fikk deg til å begynne å trene?
Organisert idrett har aldri vært tingen for meg, og angående vekttrening så har tanken på at man kan forme kroppen sin som man vil og ønsker alltid fascinert meg. Bare dèt er motivasjon nok i seg selv! Jeg liker utfordringer (spesielt de jeg føler jeg mestrer!! Haha..), og når det gjelder vekt trening så må hele LoadedCup2007BodyFClassicBB20(28).jpgpuslespillet gå opp for at resultatene skal bli best mulig. Og den utfordringen liker jeg!! I tillegg så har man bare èn kropp, så man bør ta vare på denne, du skal tross alt leve med den livet ut. Så det lønner seg å gjøre kroppen glad... ;) Og til slutt, hva er vel bedre enn å være glad i sin egen kropp? :)

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?
La meg heller si at jeg er kjempeglad for den framgangen jeg har hatt! Blir nok aldri fornøyd, i hvert fall ikke 100 %. Det er alltid noe som kan bli bedre, alltid noe å jobbe mot. I tillegg kommer det hele tiden nye kosttilskudd og man finner ut nye og bedre måter å trene kroppen på, så kan man egentlig noensinne bli fornøyd? Spesielt i bodyfitness så er jo ikke tingen å være størst mulig. Der er det mange ting som spiller inn. Så jakten på den optimale kroppen, både symmetri og muskelutvikling, den vil alltid være der... Den dagen man ikke lenger er sulten på å utvikle seg videre tror jeg det bare kan gå en vei derfra. Og da mener jeg ikke oppover ;)

Hvordan trener du?
Akkurat nå trener jeg 5-6 ganger i uken under diett. Hvordan jeg deler opp kroppen og hvilken rekkefølge jeg trener den, varierer. Men her er et typisk oppsett:

Mandag: Forside og bakside lår
Tirsdag: Rygg
Onsdag: Fri
Torsdag: Skuldre og mage
Fredag: Armer og legger
Lørdag: Fri
Søndag: Bryst og mage

Nå som jeg er på diett har jeg tatt pause fra kickboksinga. Det er hard trening for kroppen LoadedCup2007BodyFClassicBB20(27).jpgnår man er på diett og hele tiden går på kaloriunderskudd... Off-season trener jeg kickboksing minst to ganger i uka, helst tre, og da trener jeg bryst/armer sammen og skuldre/legger sammen. Mage trener jeg som regel ikke da, for den får gjennomgå så det holder på kickboksinga!!!!!

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper:
-Bryst: Skråbenk hantler
-Skuldre: Sidehev
-Triceps: Pushdown med stang
-Biceps: Hammercurl
-Rygg: Cabelcobra (en Bjørgulf designa i starten av dietten...)
-Forside lår: Akkurat nå for tida er det benspark
-Bakside lår: Gående utfall
-Legger: Stående tåhev
-Mage: FAVORITTøvelse for mage er vel å ta litt hardt i.. ;) Må jeg velge en så blir det hengende benhev.

Hvordan spiser du?
Tenker ikke så mye over hva jeg spiser, men har aldri vært noen tilhenger av fastfood og fet mat, så det blir til at jeg spiser relativt sunt året rundt. Er det to ting kroppen ikke trenger så er det hvitt hvetemel og sukker. Og da mener jeg sukker og ikke karbohydrater, mange som ikke vet at det finnes forskjellige typer karbohydrater, slik som det finnes mange typer fett... Prøver alltid å tenke på hva LoadedCup2007BodyFitness20(1).jpgkroppen min trenger, for er kroppen min fornøyd, så blir hele meg fornøyd!! Men, det er viktig å ikke bli helt fanatisk, for huet og hjertet trenger litt søtt av og til!!! Hehe:)
Den største forskjellen fra diett til off-season er at jeg off-season spiser mye mer, og det blir ikke fullt så ofte som på diett. Smågodt derimot! Der er jeg stor fan! Er helt avhengig av Sjokoladefamilien av og til!! (Den mest ihuga smågodt-fansen bør skjønne hva Sjokoladefamilien er... hehe)

Bruker du kosttilskudd?
Yes. Det er et MUST! Bruker litt forskjellige produkter når det gjelder proteiner, også forskjellig fra off- til on-season. (Med tanke på hurtige, langsomme og fordeling prot, karb og fett). Bruker også omega 3-6-9, multivitamin, B-vitamin, t-glutamin, ZMA, BCAA og Cal-Mag (kalsium og magnesium) ved behov.
Off-season bruker jeg i tillegg Loadex (rene karbohydrater) under og rett etter trening.

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
Omega 3 er gunstig for mange ting, bla leddene dine. Og det er superviktig å ta vare på leddene, de skal bære tung vekt ;) Multivitamin er viktig for å dekke behovet ditt av mineraler og vitaminer hvis du ikke er sikker på at du får dette dekt gjennom kosten alene. Ellers så er det som sagt et must å ta tilskudd av proteiner, det vet jeg de færreste klarer å dekke gjennom maten alene. Og når man trener tungt så er det viktig å spise deretter, hvis man vil ha framgang. Karbohydrater er musklenes viktigste brennstoff, og proteiner er musklenes viktigste byggestoff. Får du for lite av dette må musklene "forsyne" seg selv. Og da gjør du bare vondt verre ved å trene!!



Hva er dine beste løft med vekter?
Aner ikke! Jeg løfter alltid tungt og konsentrert uansett, og hver trening er blodtung. Ellers blir det liksom ikke ordentlig trening...:) Ligger på tre set, med 8-10 repetisjoner, og en sjelden gang makser jeg med få repetisjoner. Har ikke kjørt noe LoadedCup2007BodyFitness.jpgsærlig knebøy fordi jeg gikk med en låsning i IS-leddet (Ledd bak på ryggen, mellom hofte og korsrygg på en måte) i over sju år. Låsningen dro hofteleddsbøyeren min ute av stilling, noe som ga som smerter i korsryggen, så knebøy = smerte i ryggen for min del... Men nå er alt på plass igjen, så det går nok ikke lang tid før knærne mine må i bøy ;) Noe som minner meg på at drar du på deg en skade så kom deg til fysioterapeut, osteopat eller kiropraktor med en eneste gang! Ikke noe vits å vente og se om det blir bedre. Få det på plass med en gang! De fleste pleier å si hva deres beste løft er i benken, men benkpress har aldri vært min greie, så jeg har aldri kjørt det heller.... :)

Har du noen forbilder?
Et stort forbilde for meg er pappaen min. Skikkelig pappajente er jeg, og da jeg var liten var pappaen min Supermann, MacGyver, Jim Carrey og han kjekke fra Silke (den politiserien som gikk før...) på en gang!!! Morsom, avslappa, smart og omtenksom... Han døde da jeg 16 år, og etter en del tunge og vonde år, bestemte jeg meg for at jeg skulle leve et liv hvor jeg virkelig tar vare på meg selv, slapper av, har det gøy og ikke stresser eller bruker tid på å bekymre meg. Til syvende og sistLoadedCup2007BodyFClassicBB20(32).jpg så er den eneste personen som virkelig kan sørge for at du har det bra, deg selv... Pappa bor i hjertet mitt for alltid, og det går ikke en dag uten at jeg tenker på han og hvor stolt han ville vært av meg hvis han så meg i dag :)

Hva motiverer deg?
Kroppsbyggere og fitnessutøvere motiverer meg. Scenen motiverer meg! Folk på gymet motiverer meg.. Positive kommentarer som jeg vet folk mener motiverer meg.. Stellan Bossen, arrangør av Loaded Cup, ville ha meg til å stille for både Team Loaded og det danske forbundet da han hørte at jeg er dansk. (Er født i Århus, men bodd i Norge siden jeg var tre år...). DET var motiverende skal jeg si deg!!!

Har etter hvert vært på en del konkurranser og stevner som tilskuer og delegat, og da får man lett et sug til å være en del av det som foregår på scenen og ikke bare rundt. Får de det til, hvorfor skulle ikke jeg få det til? Vil du noe hardt nok, så får du det til. Og når man legger så mye tid og krefter i treningen så er det gøy å ha noen mål å strekke seg mot. Det er gøy og ikke minst motiverende å se at kroppen min responderer på min trening og at dietten fungerer!

Hva gjør du for å komme i form?
Endrer kostholdet. Spiser mindre, oftere og så rent som mulig. Stikkordet er å spise mindre kalorier (les kalorier, IKKE karbohydrater... mange misforståelser der) enn man forbruker. Og for ikke å snakke om powerwalk om morgenen!! Men det aller viktigste for min del blir å innstille hodet på at det nå skal skje en forandring. Viktig å vite akkurat hva du skal gjøre de neste månedene og følge planen slavisk. Kjipt kanskje, men det gir resultater!

Har du noen tips til enkle og sunne måltider?
Dette er min første diett, så nå følger jeg dietten min til punkt og prikke uten noen lure påfunn og sprell. Men (lett)Kesam med litt Funlight bringebærsaft er godt og DSC_7146.jpgganske så sunt, så det er jo å anbefale. Dietten min er ikke av det mest spennende slaget, så det spørs om jeg ikke prøver å utvide horisonten litt til neste diett ;) Off-season spiser jeg mye makrell i tomat, cottage cheese og det går en del kyllingkjøttdeig.. Frokosten er havregryn året rundt så å si. Havregryn i proteinshake med nøtter og tørket frukt. En perfekt start på dagen!! Frokosten er favorittmåltidet mitt når jeg er på diett.... (uten nøtter og frukt da..) Alt som smaker sjokolade er digg!!

Ellers har jeg hørt at proteinpannekaker er sunt og godt, så det skal jeg i hvert fall prøve etter EM!

Hvilken muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Jeg har lenge syntes at skuldrene mine er best, men er langt fra fornøyd med dem! Men etter konkurransene i år så har jeg blitt litt forvirra.. Det er så mange meninger om hvordan bodyfitness utøverne skal se ut. Noen ganger var jeg for god form, for stor, andre ganger var jeg for liten, og jeg hørte til og med at noen hadde ment at jeg var for bløt! Ikke lett å finne den rette oppskriften! Se bare på Kristina Dybdahl DSC_7257.jpgfra Danmark. Hun vant i Sverige, kom ikke til finalen engang i Oslo, og så vant hun sin egen klasse og overallen i Loaded i Danmark. Tror du hun kommer til å stille i Norge flere ganger eller.....!! Håper det ikke blir sånn at bra utenlandske utøvere ikke gidder å stille i Norge, og dermed vil nivået her aldri bli som i utlandet i og med at de dømmer ned på størrelse her.. Jaja, vanskelig det der... :) Men nå skal jeg som sagt prøve meg i EM, det blir gøy å se hvordan nivået er der..!

Hva er ditt treningstips til nybegynnere?
Drikk/spis karbohydrater rett etter trening og følg deretter på med proteinshake. Dette er superviktig! Musklene bruker karbohydrater som energi under treningen og du må fylle opp lagrene igjen når du er ferdig. Når jeg ikke er på diett drikker jeg karbohydrater under treningen også. Proteiner trenger musklene for å restituere seg. De skal jo gjerne vokse litt også ;)

Og ikke vær redd for å spise selv om du vil kvitte deg med litt kroppsfett. For å brenne fett må du ha en fettforbrenning som fungerer, og det gjør den ikke hvis du spiser lite og få ganger i løpet av dagen. Du må liksom helle litt bensin på bålet for å holde det i gang ;) Riktig utførelse av øvelsene du kjører er også viktig, så snakk gjerne med en PT om det. Snakk med flere, sjekk ut sider på internett (her på treningsforum står det masse om alt du trenger å vite om trening!!). På denne måten kan du lettere skille klinten fra hveten og gjøre opp din egen mening. Lykke til!

DSC_7149.jpgOg som Arnold sa en gang i tida:" When my muscles say no, I say YES!"

Noe du vil nevne til slutt?
Først vil jeg få takke Treningsforum for at dere vil ha et intervju av meg her (Treningsforum spurte allerede før jul om jeg ville gi et intervju, så jeg føler virkelig at det er på sin plass å si UNNSKYLD for at jeg har vært så utrooooolig treig med å bli ferdig!!!)

Så vil jeg si tusen millioner takk til Kim Torgersen og Marthe Sundby for ALL hjelp fra start til mål denne konkurransevåren! Takk for at dere har vært der 100 % hele veien, og backa meg opp og svart på alle de idiotiske spørsmålene jeg har kommet med underveis. Jeg er evig takknemlig!!!

Og takk til alle dere andre som har hatt troen på meg hele veien!!LoadedCup2007BodyFitness20(3).jpg

Takk til Heidi som hjalp til med hår og sminke under Sandefjord og Oslo-stevnene. ;)

Og en stor takk til Anita og Martin som var delegater for Bjørgulf og meg ved Loaded Cup. Dere er to herlige, morsomme og begavete mennesker, perfekte delegater! Det skal noe til å stresse ned en gira perfeksjonist som meg, Anita, men der gikk du rett til topps på imponeringslista mi i hvert fall!!! ;)


Takk til Ulf Åsheim (Aktiv Terapi) og Wilhelm Kling (Nordstrand Muskel- og Leddklinikk) for at dere har fått knekt opp, rettet opp og massert på plass kroppen min :)


Og sist men ikke minst: En stor takk til min største rådgiver, mentor, støtte, livspartner og beste venn. Bjørgulf. Ingen ting av dette hadde jeg fått til uten deg!!! Etter at du kom inn i livet mitt har hverdagen blitt lettere, mer spennende og ikke minst tusen ganger morsommere!! (Alle som virkelig kjenner Bjørgulf vet hvor fantastisk unik han er, hans beste venner omtaler han som Stitch, fra tegnefilmen Lilo og Stitch: Klin gæern og verdens snilleste og mest omtenksomme, alt i en fullkommen pakke!!!) Tusen takk. 

 


Thea IFBB PRO Erichsen

Diverse16.02.20120

Nå i salg på Narvesen!

Thea IFBB PRO Erichsen

Trening27.01.20126

Stort dobbeltnummer! Ny utgave er i salg nå.

Tea sin PRO-debut

Diverse11.09.201142

Tea Havstein Eriksen stilte i sin første konkurranse som Pro.
Nina Furseth ble i natt kåret til verdensmester i VM for bodyfitness i Mexico. Tea H. Eriksen fikk en andreplass.

Thea IFBB PRO Erichsen

Diverse16.02.20120

Thea IFBB PRO Erichsen

Trening27.01.20126

Tea sin PRO-debut

Diverse11.09.201142

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!