Transformation-vinnerne er kåret!

Intervju07.08.2015Rita Immerstein350

Glenn og Ida vant Norway Open Transformation.

Arrangørene av Norway Open Sports Festival, Jon Klasbu og Soran Rashid har avholdt en konkurranse hvor deltakerne skulle oppnå best mulig resultater i løpet av 12 uker. Mange hev seg på og det var tett i teten da de heldige vinnerne skulle kåres. Glenn Ellingsen og Ida Tajet kunne til slutt dra i land seieren! Les mer om de heldige vinnerne her;

Fakta om vinnerne

38 år gamle Glenn Ellingsen er fra Rakkestad og driver Ellingsen Bil AS. Glenn er samboer, har 2 døtre og en vimsete rar staffhund. Han er 175 centimeter høy og veier i dag 81 kilo. Han veide 90 før konkurransen startet og endte opp på 77.8 kg på søndagen.

Ida Tajet er 27 år gammel og bor på Råholt. Hun er 165 centimeter over bakken, vekta var på 69kg da hun startet 4.mai og er nå på hyggelige 57,2kg.

Motiverte deltakere!

De slet begge med å nå målet sitt på vekta og da de oppdaget Transformation-konkurransen var det som fikk dem til å sette seg sine endelige mål. Glenn har lenge drømt om å stille på scenen, mens Ida rett og slett var inne i en ond sirkel hvor hun hadde behov for å få en ny start.

- Jeg kom dessverre aldri i mål med drømmen min for jeg er litt for glad i mat og for mange baller og unnskyldninger i lufta gjorde at jeg aldir gjennnomførte. Men når jeg leste om dette på Treningsforum sin hjemmeside tenkte jeg at dette var min sjanse til å fullføre noe jeg har drømt om lenge, så det var nå eller aldri, smiler Glenn. I den forbindelse vil jeg gjerne takke Norway Open for at han fikk delta, samt sponsorene Gymgrossisten, Treningsforum, Ironman og Sixdeuce. Han vil også takke coachen Rune Aavik og samboeren for all matlaging. Jeg er veldig takknemlig for alle de som heiet meg fram!

- Jeg var overvektig, forteller Ida rett frem. Etter siste svangerskap gikk vekta rett opp, det var mye kos og lite innslag av aktivitet. Det hele ble en ond sirkel og veien til smågodt var kort. Uendelige mange ganger startet jeg på det beryktede "nye og bedre livet". Så kom tvilen og unnskyldningene og innen onsdagen var over så var jeg som regel tilbake til start med en selvfølelse som var på minussiden.

Aktive innen sport

Begge har vært aktive fra de var helt unge og de er opptatt av en sunn livvstil selv om det i perioder har vært vanskelig å følge opp i praksis.

- Jeg har trent i mange år og startet med kampsport i en alder av 10 år, forteller Glenn. Jeg drev også med friidrett og fotball og så kom vekttrening inn på banen på videregående skolen. Det ble mye sporadisk dårlig trening og fra 2007 har jeg hatt flere personlige trenere. Drømmen og målet om en sceneopptreden har jeg allikevel ikke fått til. Gikk opp og ned i vekt hele tiden, fikk betennelser og skader og hadde mye å gjøre på jobb. Jeg har til slutt funnet en coach, Rune Aavik, at jeg hadde fått et tips på at han ville nok passe til meg, smiler Glenn og fortsetter; - Det ble diett fra januar fram til april, men fulgte ikke hans opplegg 100% og målet om å stille ble etter hvert lagt på hylla igjen.

- Jeg leser en del på nette på flere treningssider på kvelden som kos før jeg legger meg og så kom det: Norway Open har en konkurranse om å forvandle kroppen fra "usunn" til sunn, ikke sceneform, men kom skikkelig i form. Jeg ble altså med og vant etter mange mange timer på gymmet og sunn mat. Det blir en sunn livsstil for meg i fremtiden nå. Ikke for at jeg må, men for at jeg har det så mye bedre med meg selv og selvfølelsen, smiler Glenn.

- Jeg har drevet aktivt med hest, og det meste av treningen gjennom årene har vært ridning og stallarbeid, forteller Ida. Da jeg var 18 år meldte jeg meg inn i et treningsstudio og treningen var vel like produktiv som jeg var grønn på området. Og medlemskapet ble vel avsluttet ganske raskt. Da jeg hadde blitt noen år eldre og studerte i Oslo kom interessen tilbake og jeg og ei jeg studerte sammen med trente før forelesninger. Samtidig som jeg møtte mannen min, som er av den aktive og sunne typen, økte interessen sakte, men sikkert. Etter første barnet var jeg hekta, men plutselig sa det stopp og i stedet for å lande på en mellomting endte jeg til slutt opp med livsstilen som gjorde meg til en verdig deltager i Norway open Transformation.

- Jeg hoppet i bikinien og tok noen bilder, skrev en mail, samtidig som jeg spiste bamsemums, ironisk nok, og sendte det av gårde, sier Ida lattermildt.

- Jeg følte selv at det hele var litt "nå eller aldri", og at noe som dette kanskje kunne være den motivasjonen jeg trengte for å ville det nok, og å fullføre lenge nok til å få resultater. For meg, gjennom denne prosessen, er en sunn livsstil litt av alt. Det handler om å spise variert, med både frukt og grønnsaker hver dag. Jeg har lært viktigheten av å få i seg nok proteiner, men samtidig ikke være redd for karbohydrater. Det er den gyldne middelvei i det hele, men for meg tok den litt tid å finne.

Både lette og tunge dager underveis!

Begge vinnerne kan fortelle om tunge økter, men også om følelse av økt mestring og motivasjon.

- Det har vært både gode å dårlig dager på denne reisen! Men å vite at det er en stor premie i andre enden gjorde det lettere og mer morsomt. Helt til det var 2 uker igjen, da var det ikke premien som fristet, men det og kunne fullføre en hard diett en gang for alle. Premien og det sterke ønske om å vinne var ikke lengre drivkraften. Drivkraften var å gjennomføre å det med stil, utbryter Glenn begeistret. Det var tungt men moro. Det tyngste for meg underveis var å trene kardio og gå å kjenne på sulten. Det beste med denne konkurransen er at jeg fikk en sunn og veltrent kropp og ikke minst å vinne. Jeg er stolt av meg selv, legger Glenn fornøyd til.

- For meg var det beste følelsen av mestring, da vekta krympet og en fløt litt på sitt eget ego. Følelsen av å klare det, samtidig som en så det i speilet, kjente det på klærne og hørte det av venner og familie, det var nok det beste, smiler Ida.

- Det tyngste har vært de mange dørstokkmilene som har blitt beseiret. Mens en i evigheter alltid har inntatt sofaen på kvelden, plutselig må vinke farvel til fjernkontrollen og dra på seg treningsklær, det har til tider vært skikkelig kjipt. Jeg kan jo ikke stikke under en stol at det til tider har vært tunge dager med kaloriunderskudd tilsvarende minus 11,8kg på 12uker, har gått noen runder med meg selv der også, legger Ida til med et glimt i øyet.

Framtidsplaner

Glenn beholder sin scenedrøm, mens Ida først og fremst ønsker å stabilisere vekten og holde seg der.

- Planen framover nå er å forsette og bygge muskler og være med på NM i AF 2016. Jeg har opprettet en Facebook-side Ellingsen Kost&Trening der folk kan følge med meg. Meningen var bare å fullføre med stil, men dette ga mersmak til å fortsette ferden mot en scenedrøm. Vet jeg klarer det dersom jeg stålsetter meg, for det har jeg bevist for meg selv med å gå ned 12 kg på 12 uker og fullføre med seier. Jeg er klar for den nye ferden mot nytt mål å gi gutta i AF litt motstand i fremtiden, ler Glenn.

- Min plan, eller mål, er rett og slett å stabilisere vekta. Eller, det vil si, fettprosenten. Økt vekt i form av muskler er hjertelig velkommen. Jeg har som mål å fortsette å trene jevnt og bli sterkere og raskere. Jeg er ikke noen person som har tenkt meg opp på noen scene med det første, men kanskje dette endrer seg når grunnlaget blir bedre. Tiden vil vise, smiler Ida.

 

Vinnernes beste tips!

De har begge lagt noen viktige erfaringer og opplevelser bak seg og avslutter med å gi følgende tips;

- Få deg en coach og gjør 100 % nøyaktig det dem sier. Ikke tenk, men utfør! Ta en dag om gangen og en fot foran den andre. Ting er ikke gjort på en to tre, ting tar tid, men resultatene kommer før du vet ordet av det, legger Glenn til.

- Ida er like klar i sine råd og hun avslutter med å si; "Bare gjør det. Ikke tenk, ikke tvil, meld deg på. Punktum."

Er du i bra form? Send inn dine formbilder til oss og du kan komme på cover. Se her for mer info. 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Det er en fantastisk følelse å bokstavelig talt bli en ny mann, sier han.

Gikk ned 55 kg på 10 måneder

Intervju23.08.201910

Hun veide 160 kg på det meste og fikk så vidt plass i en vanlig personbil. Da tok hun grep!
Denne mannen går ned i vekt etter måneds lang diett på McDonald's.
Hvorfor går noen opp i vekt når de tilsynelatende gjør alt riktig? Se svaret.

Gikk ned 55 kg på 10 måneder

Intervju23.08.201910

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!