10 norske treningskontoer du bør sjekke ut på Instagram

Trening27.08.2015Silje Bjørnstad0

Disse imponerer stort i sosiale medier.

Det finnes utallige personer å følge på Instagram og du kan finne inspirasjon innen alle sjangre. Vi har plukket ut et knippe av våre Instagram-favoritter som alle imponerer og motiverer på sine ulike måter.

Team Physix

På Instagram: teamphysix.no

Denne gjengen er noen av de råeste i Norge innen street workout. Disse imponerer stort med sin kombinasjon av rå styrke og kroppskontroll i ulike egenvektøvelser. Team Physix er også opptatt av å gi motivasjon og inviterer ofte andre til å komme til gratis fellestreninger, som for eksempel i Tufteparken på St.Hanshaugen i Oslo. Sjekk ut Facebook-siden til gruppa for mer informasjon.

Inger In Dubai

På Instagram: ingerindubai

Inger Houghton driver et treningssenter sammen med sin mann i Dubai, derfor navnet «IngerInDubai». Inger er kostholdsrådgiver og personlig trener, og i tillegg er hun foreleser for Akademiet for Personlig Trening. På Instagram deler Inger sin hverdag med både treningsøkter og og hun sjarmerer både med sin styrke og sitt vinnende vesen. Denne dama har helt klart selvironi og humor, noe som også går igjen på Ingers Instagramkonto. Man kan bare ikke unngå å bli glad og inspirert når man kommer over de bildene og videosnuttene sterke og flotte Inger deler med sine følgere.

Lasse Tufte

På Instagram: lassetufte

Dette er mannen bak «Tufteparkene» og Lasse har også hatt stor suksess med cin bok Calistenics som ble utgitt tidligere i år. I tillegg har denne mannen fått stor oppmerksomhet på grunn av sine selfies som kan sies å være litt utenom det vanlige. Det er nemlig ikke uvanlig å se Lasse i «human flag»-posisjon flere titalls meter over bakken, han står på hendene på rekkverk når han går over broer eller på kanten av et stup. Og dette er bare et fåtall av øvelsene Tuftepark-gründeren imponerer oss med.

Vibeke Klemtesen

På Instagram: vibekeklemetsen

TV-kjendis Vibeke Klemetsen har de siste årene blitt godt kjent for sine yoga-posisjoner, og det med god grunn. Den spreke trebarnsmoren er selv yoga-instruktør og minner oss om å at vi skal slutte å sammenligne oss med andre. «Yogasuksess måles ikke i bevegelighet eller i evnen til å gjøre en øvelse, men i hvordan yogaen positivt endrer måten vi lever livet vårt og er mot andre. Aksepter deg selv og se hvor bra du gjør ting og hvor bra du er i deg», skriver Vibeke på Instagram.

Marte Elverum

På Instagram: frkelverum

Marte Elverum er et kjent navn innen for styrkeløft-miljøet og det er bare å ta av seg hatten når det gjelder styrkeprestasjonene til denne dama. På Instagram kan du følge Martes treningshverdag og hennes vei til nye konkurranser og medaljer. 25-åringen konkurrerer i klasse -72 kg og har flere junior-VM-gull bak seg. Andre styrkeløftere som er verdt å ta en titt på inne på Instagram er for eksempel Erle Engmark, Joachim Lindseth, Bo André Bergan, Karen Hesthammer og Kjell Egil Bekkelund - bare for å nevne noen.

Jørgine Vasstrand Haagensen

På Instagram: funkygine

Jørgine er tobarnsmoren fra Ålesund som har sjarmert flere hundretusen med sine treningsvideoer. Denne dama trener gjerne med barna som vektmanualer og er blant annet opptatt av å vise hvordan man enkelt kan få til effektive øvelser i hverdagen. Videosnuttene der Jørgine viser sine forslag til smart hjemmetrening er blant hennes mest populære innlegg på Instagram. Det siste året har også tvillingbrødrene til den spreke småbarnsmoren blitt kjente ansikter på Jørgines Instagramkonto. Her snakker vi beintøffe og inspirerende økter i kombinasjon med familiekjærlighet og treningsglede.

Jon Yuen

På Instagram: yuenjon

Jon Yuen er personlig trener på Optimal Trening i Oslo i tillegg til at han foreleser på Akademiet for Personlig Trening. På Instagram imponerer den personlige treneren med videosnutter som viser en kombinasjon av rå styrke med kreative dansebevegelser og fleksibilitet du kanskje ikke trodde var mulig.

Kristin Holte

På Instagram: holtekristin

Denne dama er en maskin! Kristin er en av Norges (og Europas) beste kvinnelige CrossFit-utøvere. Hun imponerer stort med sine prestasjoner og er stor inspirasjon for sine Instagram-følgere.

Lena Christensen

På Instagram: fitnessgirl84

Lena Christensen er dama bak Fitnessgirl84 og på Instagram har hun over 20.000 følgere. Trebarnsmoren imponerer stort med sin styrke og fremgang innen egenvektstrening. Som travel småbarnsmor er Lena opptatt å vise hvordan du kan trene hvor som helst og når som helst. I tillegg til å imponere med for eksempel ulike flaggevarianter og pushups-øvelser, bruker Lena blant annet buss-skur som pullupsstang, og naturen og lekeplasser som gymsal.

Madeleine Leander

På Instagram: maddelisk_workout

Greit, hun er ikke norsk, men fortjener absolutt å bli nevnt. Dette er nok en imponerende calisthenics-entusiast som viser frem sine human flags, back og front lever og som tar muscle ups med ekstravekt. Sjekk ut denne svenske jenta!


Silje Bjørnstad 

Silje er utdannet ernæringsfysiolog og arbeider som journalist og ernæringsfaglig rådgiver. Hun er opptatt av å formidle informasjon om ernæring og kosthold på en måte som bidrar til veiledning fremfor villedning, og matglede fremfor matfrykt.

Hun har nesten 12 millioner følgere og tjent seg styrtrik.
Den unge Tammy Hembrow (23) med nesten 8 millioner følgere på Instagram er søkkrik.

Fitnesspilot skaper turbulens

Diverse06.01.20185

Etter at denne piloten begynte å legge ut bikinibilder og selfies fra cockpiten tok det helt av.

Instagram vs reality

Diverse04.11.2017227

Fitnessblogger deler bilder side om side for å vise forskjellen mellom internett og virkeligheten.

Fitnesspilot skaper turbulens

Diverse06.01.20185

Nils Harald Moe på 71 år har stilt flere ganger i fitness.

TOPP-3 for STØRRE triceps

Trening13.11.201899

Vil du ha større armer? Da bør du fokusere på tricepsen. Se hvorfor!
Disse 5 matvarene er med å øke energien din.
Denne kvinnelige styrkeløfteren er kledd ut som en bestemor og løfter mer enn gutta på gymmet!
Hva tror du The Game of Thrones-stjernen løfter sammenlagt? Over 1000 kg?