Norges Sterkeste Mann 2015

Strongman06.09.2015Kikki Berli-Johnsen0

I helgen braket det løs med Norges Sterkeste Mann 2015.

På Norges Sterkeste Mann 2015 møtte 30 mann opp til kvalik på Peer Gynt senteret i Vinstra sentrum. 5-6 stykker fra fjorårets finale og ca. 25 som aldri hadde vært i finalen tidligere.

Øvelsene var følgende

Apollons Axle: 120 kg for repetisjoner.
Ikke hvile på belte, vent på nedsignal, ikke slipp fra topp - kontrollert nedsett!
60 sek makstid - påbegynt rep kan fullføres.
Farmers: 120 kg pr hånd - 2x20 meter, nedsett lov. 60 sek.
Dekkvelt: 440kg dekk - 5 velt, ikke klister. 60 sek.

Hva slags utfordringer byr øvelsene på?
Apollons Axle
er en øvelse som tester skulderstyrke og eksplosivitet. Stangen er mye tykkere enn vanlig, og har ingen roterende lager eller svikt, som gjør øvelsen mye vanskeligere enn med vanlig olympisk utstyr.
Farmers Walk tester grepsstyrke og beinstyrke
Dekkvelt Tester styrke fra bakken, eksplosivitet og utholdenhet.

Første øvelse ble gjennomfør i øsende regnvær, noe som gjorde Apollons Axle repetisjoner på 121kg til en veldig utfordrende øvelse. Ole Martin Kristiansen og Jørgen Aukland ble de to beste i denne øvelsen. Resten av kvaliken viste at årets startfelt i finalen ville bli sterkt. Regnvær og vått underlag preget resten av kvaliken, og vi endte til slutt opp med følgende 12 søkk våte finalister:

Bidlegalleri fra NSM

Se bildene fra Norges Sterkeste Mann 2015 i øvelsene:
- Truckpull
- Peli-Medley
- Yoke & Duckwalk medley
- Stokkpress
- Hercules hold
- Atlassteiner

Norges Sterkeste Mann - startskuddet!

Lørdag morgen opprant med et regnvær som Noah ville misunt oss. Stemningen blant gutta var som alltid preget av stundens alvor, hvor nykommerne nok var dem som var mest preget. Innen konkurransestart 1400 hadde været snudd, og sola kikka gjennom skydekket. Arenaen var full av publikum og sponsorer, og alle var klar for årets store styrkeshow.

Truckpull

Første øvelse var truckpull. Lastebilen veide ca. 11 tonn, og med pickup'en på planet ble sluttvekta ca 15 tonn. Bilen skulle dras 25 meter, og den som dro den inn kjappest vant. Her viste det seg kjapt at den som har trent på truckpull er den som presterer best, og Ole Martin vant på hurtighet og teknikk, 10 sekund før Glenn Erik Iversen.

Peli-Medley

Neste øvelse var Peli-Medley, med farmers og kofferter. Årets utgave var like tung som tidligere, men fjorårets vinnertid hadde ikke rukket til topp tre i år. Tiden var griseraske, og marginen fra Espen Aune på første og Ole Martin Hansen på andre var 8 tideler.

Yoke og Duckwalk medley

Tredje øvelse var Yoke og duckwalk medley, med den grusomme 410kg´s yoken og 170 kg duckwalk. Denne øvelsen skilte menn fra mus, og her var det mange som fikk en reality-check. Espen vant også denne foran Ole Martin. Espen visste at etter cutén, så kom minst en øvelse som han kom til å slite med, grunnet sine to prolapser i nakken.

Stokkpress

Ganske riktig, Espen sin prolaps gjorde at han ikke greide åpningsvekten på fjerde øvelse, Stokk for maks vekt. Bjørn Andre vant foran Ole Martin Hansen, etter at en knukket stokk gjorde at konkurransen ble avsluttet med Apollons Axle.

Hercules Hold

Øvelse nummer fem ble en langtekkelig affære, men gjennomført på en meget stilig måte. Bjørn Andre var sist ut, og overbeviste ved å cruise inn til absolutt bestetid i Hercules Hold.

Atlassteiner

Tradisjon tro ble NSM avsluttet med den fryktede steinserien til Svend Karlsen. Øvelsen ble vunnet av en Espen Aune som kjempet med nebb og klør for sin pallplass. Espen vant foran Jon Olav Granli og Ole Martin Hansen. Espen fikk sin tredjeplass, Bjørn Andre fikk en velfortjent andreplass og Ole Martin Hansen går inn i historien som den mestvinnende Norges Sterkeste Mann.

Fefor 2015 var en magisk, våt, slitsom, tung og fantastisk affære. Historisk på flere vis; Tidenes NSM, Ole Martin ble befestet, og Norges Sterkeste Kvinne ble for første gang kåret samtidig med Norges Sterkeste Mann. 5 damer møtte smånervøse opp og gjennomførte 3 øvelser på fredag og 2 øvelser på lørdag sammen med herrene. TV-kameraer, publikum og rockemusikk var alt sammen veldig nytt for damene, som ikke er bortskjemt med denne type arrangementer i Norge. Alle tilbakemeldinger i etterkant har befestet at dette er et arrangement som skal gjentas. Både publikum, utøvere og arrangør fant denne doble konkurransen veldig tilfredsstillende, og med årets atleter av begge kjønn lover ting meget godt for fremtiden i norsk Strongman og Strongwoman.

Resultatliste Norges Sterkeste Mann 2015

Resulatliste Norges Sterkeste Kvinne 2015

Bilder fra Norges Sterkeste Mann og Kvinne

  

 


 

 Årets store norske strongmankonkurranse arrangeres kommende helg på den etter hvert velkjente arenaen på Fefor Høyfjellshotell på Vinstra. Både fredag og lørdag er det full aktivitet med kvalifisering på fredag og finale på lørdag for gutta. Norges Sterkeste Kvinne skal også kåres her på Fefor denne helgen, så liker du sterke kvinner og menn, tar du turen til denne konkurransen!

Kvalifisering

Fredag klokken 17 er det kvalifisering til Norges Sterkeste Mann. Utøverne skal få bryne seg på Apollon Axel(120 kilo), Farmers walk(2x20 meter, 2x 120 kilo) og Dekkvelt(400 kilo). 12 utøvere går videre til finalen neste dag og det er ingen tvil om at det finnes noen sterke favoritter på listen. Ole-Martin Hansen er tittelforsvarer og gir ikke fra seg seieren uten å kjempe maksimalt. Espen Aune er med og vil selvsagt også aller helst vinne.

Finalen

Finalen starter klokken 14 med 12 utøvere. I første halvdel av konkurransen skal de gi alt de har i lastebiltrekk, medley med farmers walk og loading, samt medley med duckwalk og yokerace. Etter disse øvelsene reduseres gruppen med 6 utøvere som går videre til superfinalen. I mellomtiden og før konkurransens andre halvdel skal Vytautas Lalas, som er en av verdens sterkeste menn, forsøke å løfte den tyngste vekten gjort noensinne over hodet med en arm. Det går fra det ene spenningspunktet til det andre for Norges Sterkeste Kvinne skal også kåres før topp-6 gruppen trår til i de siste øvelsene.
De skal kjempe om tittelen og gjøre sitt beste med stokkpress(maksvekt), Hercules hold og Atlassteiner. Dette blir en tøff kamp om pallplassering på Fefor arena som bokstavelig talt er som skapt for denne konkurransen!

Sterke kvinner på Fefor denne helgen

Jentene stiller sterkt opp denne helgen på samme sted og har første del av konkurransen på fredag og andre del på lørdag. Her kjøres det altså ikke en kvalifiseringsrunde, men de har de samme øvelsene som strongmangutta må ta. Vekten og utformingen er noe tilpasset, men dette er altså ikke for dem som ikke tør ta en utfordring. På lørdag har de kvinnelige utøverne loading og atlassteiner, men de har ikke Hhercules hold, truckpull(lastebiltrekk), medley eller stokkpress.

Antallet strongwoman-utøvere i Norge har kommet seg, men det appelleres stadig til at sterke jenter med lyst på en utfordring hiver seg med. Her får dere se både Janne "Tiny" Grandalen, Kikki Berli-Johnsen, Jeanett Hellum og andre nye jenter med sans for litt tyngre løft, bryne seg mot hverandre.


Se mer på facbooksiden til NSM ved å klikke på denne lenken eller på facebooksiden til NSK ved å trykke på denne lenken

Treningsforum dekker konkurransen med bilder og reportasje fra hele helgen!

 

 


Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Se bilder og video fra Norges Sterkeste Mann 2019.

Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018351

Med avrevet bryst vant han Norges Sterkeste Mann 2018.

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Se resultater, bilder og reportasje fra Norges Sterkeste Mann og Kvinne 2018.

Dette er Norges NYE Sterkeste Mann

Strongman25.09.2017280

Etter 10 år med trening og 9 NSM konkurranser så klaffet alt - han vant!

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018351

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!