Møt den greske muskelguden Xheis

Intervju15.09.2015Joachim Marhaug0

Xheis Grøtte er fra Hellas og har fitness som lidenskap.

Xheis Grøtte er oppvokst i Thessaloniki i Hellas som brenner for trening og kosthold. Dette er hans lidenskap.

Quick Facts:
Navn: Xheis Grøtte
Bosted: Sandnes, Rogaland
Alder: 24 år
Høyde: 165 cm
Vekt: Offseason 75, Onseason ca 62kg
Arbeid: Citygym 24/7
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Ingen
Klubb: Team City 24/7
Meritter: Mens Physique debutant i Norway Open.

Xheis er en utadvendt, målbevisst og positiv person. Han liker godt å omgås med andre mennesker og har evnen til å spre mye humør og energi.

- Trening og kosthold har blitt en stor lidenskap hos meg, og noe jeg virkelig brenner for og elsker å drive med. Det jeg spør meg selv hver morgen er «hva er det jeg kan gjøre 7 dager i uken som vil gi bringe et smil i meg?» Jo akkurat dette. Jeg er oppvokst i Thessaloniki i Hellas, så har dratt med meg litt av den greske kulturen hittil. Fra nyåret kommer jeg til å jobbe som Personlig Trener og jeg gleder meg stort til å hjelpe mange andre med å nå sine mål og drømmer, sier Xheis med glimt i øyet.

Digger Men`s Physique

Men`s Physique kom til Norge for et par år siden. Her står utøverne i surfeshorts og poserer.

- Jeg ble utrolig motivert av å se Mens Physique klassen for første gang her i Stavanger 2013. Så jeg skaffet meg en dyktig coach i januar 2014, der jeg fikk råd og veiledning så siden da har vi jobbet målrettet til dette. Jeg skal fokusere mest på mine oppgaver og det er å smile fint og vise det jeg har til publikum og dommere. Jeg håper selvfølgelig på finaleplass men det får tiden vise, smiler Xheis.

- Det jeg syns er kjempekult er at man kan forandre kroppen slik man vil ha den ved å trene hardt og smart, spise riktig og restituere nok. Det kan ta år og det vil ta år - så vær tålmodig, konstaterer Xheis.

- Det som er også veldig fascinerende med denne grenen er at vi som utøverne har en liten fremføring på scenen som vi får vist vår personlighet, selvtillit, utstråling på en elegant måte, fortsetter han.

Begynte da han var 18 år gammel

Xheis begynte å trene vekter når han var 18 år, men da var det å hoppe fra apparat til apparat på gymmt for han visste ikke bedre.

- Jeg så mye rundt og prøve å skaffe så mye kunnskap som mulig. Og det er noe jeg vil anbefale videre til nybegynnere. Skaff deg kunnskap om trening og kosthold, følg et treningsprogram, fokuser på deg og ditt og resultatene vil komme så mye fortere, sier Xheis.

Før har han spilt både fotball og futsal helt siden han lærte seg å gå omtrent. Da han var 6 år begynte på fotball, men måtte legge skoene i hylla når han ble 20 år pga for mye småskader. Xheis har også drevet 5 år med turn når han var mindre.

- Jeg liker å prøve ut forskjellige treningsprogrammer, men nå er det alt ettersom hva jeg ønsker å fokusere på og må forbedre. Coach Niro har fått meg til å kjøre #tränahårthållkäft splitten som man vil kalle det det. To treningsøkter og to kardio økter om dagen. Øvelser, antall sett og repetisjoner bestemmer jeg selv for å sjokkere muskulaturen mest mulig.

 

Dagene hans går som følgende:
Står opp og kjører cardio 30-50min, poseringstrening i 15min, spiser frokost på gymmet, treningsøkt nr1, hjem å lager mat for dagen, jobb, etter jobb er det treningsøkt nr2 og kardio igjen før han kan dra hjem for å få sove litt. Og på an igjen neste dag.

- Det har gått overraskende bra, energinivået har selvfølgelig ikke alltid vært på topp, så da er det viljestyrken, disiplinen og egen motivasjon som tar over, sier Xheis.

- Poseringstrening er også veldig viktig synes jeg. Man kan ha den fineste fysikken på hele scenen, men har man unngått å trene på å vise fysikken på en fin og elegant måte taper man mye. Jeg trener på mine poseringer 1-2x i uken i offseason og hver dag når jeg er på diett, spesielt den siste perioden for at det skal se så naturlig ut som mulig når jeg er på scenen, sier Xheis.

Blir aldri fornøyd

Xheis strever etter å oppnå den komplette fysikken og blir man fornøyd så har man gjerne ikke lenger noen mål, er det mange som mener.

- Fornøyd er ikke et ord jeg bruker som regel, for det er jeg aldri eller kommer til å bli, men hvis jeg skulle valgt en muskelgruppe som jeg er litt mer fornøyd enn andre så er det ryggen. Den er symmetrisk og har en bra dybde med gode detaljer, sier Xheis.

- Men jeg liker veldig godt å trene ben faktisk, rett og slett fordi det krever så utrolig mye av en. Jeg digger å ha med kompiser og pushe de maksimalt slik at ingen av oss kan gå de neste dagene, ler Xheis.

Dietten er satt opp av coach

Dietten til Xheis består av ren mat som egg, biff, kylling, torsk, søtpotet, ris og havregryn.

- Min coach kontrollerer mengden av hver kilde avhengig av dagsformen min. Planen endres daglig, noen ganger spiser jeg mer karbohydrater, andre dager mindre, men med mer protein og fett osv. Trening og kardioen forandres underveis, det samme gjør kosten, forklarer Xheis.

Hvor mange kalorier er dette?
- På mine laveste dager er jeg på ca 1700kcal og oppi ca 2900kcal på de høyeste, svarer han.

Disse kosttilskuddene anbefaler Xheis
BCAA - for å forbedre muskelveksten og redusere muskelnedbrytningen.
L-Glutamin - for det påvirker restitusjon og den viktige vevsoppbygningen etter harde belastninger.
Hydrowhey - hydrolisert whey/myseprotein i kombinasjon med grenede aminosyrer, går ut i blodsystemet umiddelbart.
Zma - supplering med kombinasjonen sink-magnesium-vitB6 har vist seg gunstig for å opprettholde nivået på hormonproduksjonen.
Vitaminer & Mineraler - kroppen har grunnleggende behov av essensielle næringstoffer etter fysisk aktivitet.
Udo's Choice - optimale blandingen av omega 3-6 og 9. Smører huden og leddene, nærer hjernen og hormonproduserende kjertler og styrker hjertet.

Nå har Xheis vært på diett i nesten 5 måneder. Diett oppstart var 1. mai. Han digger kokt havregryn med Hydrowhey sjokoladesmak til Nordic Power. Det smaker utrolig godt, påpeker han og gleder seg hver dag til frokosten.

- Når dietten er over gleder jeg meg helt sinnsykt til en Døgnvill Trippel Cheddar & Bacon burger, fries servert med aioli, brownie med is og en svær milkshake til jeg sprenger for et par timer, så er det rett til hjemmelaget pizza senere, ler Xheis.

- Eller synes jeg det har vært litt utfordrende noen ganger med å følge den strenge dietten og treningen med familielivet, det skal jeg innrømme. Jeg har trukket meg litt unna det sosiale liv, spesielt nå mot slutten og bruker heller kveldene på å lese en bok, se serie eller rett og slett få mer søvn for å være opplagt dagen etter, sier han.

Moren er Xheis største forbilde

Mange har forbilder eller folk de ser opp til i sitt liv. Enten det er en skuespiller, idrettsstjerne, eller bare noen du beundrer. For Xheis er det ingen andre enn sin mor.

- Hun har skjønnhet, hjerne, og en av de med størst hjerte som jeg kjenner. Uten henne i mitt liv har jeg ingen anelse om hvor jeg ville ha vært. En dag, når jeg har barn selv, håper jeg at jeg kan være like stor for dem som min mor har vært for meg, smiler Xheis.

- Mange har spurt meg hva det er som motiverer meg. Det er et lett svar for meg. Jeg er ikke der jeg vil være. Og når jeg en dag når det målet, vil jeg garantere på at det alltid vil komme et nytt og høyere mål som skal nås. Noen vil kanskje se på det som en negativ ting og aldri være fornøyd, men for meg er det den eneste motivasjonen jeg trenger for å komme meg opp og ut av senga om morgenen, forklarer han.

Fremtiden

Det er Niro De La Rua som hjelper Xheis fram mot konkurransene. Xheis` mål er å være den beste versjonen av seg selv i alle aspekter av livet.

- Jeg kommer til å jobbe som Personlig Trener fra 2016 der jeg vil tilby tett og individuell oppfølgning. Skal motivere og inspirere andre til å nå sine mål, enten det er å få mer muskelmasse, komme i konkurranseform eller rett og slett få sommerkroppen. Jeg setter meg selv alltid nye mål og utfordringer hver uke sånn jeg har noe å jobbe mot.

Han trener på City 24/7 i Sandnes og trives utrolig godt her. Der kunne han virkelig ikke bedt om en bedre plass å trene på. Der synes han det er et kjempebra miljø med fullt av erfarne folk som stiller opp og hjelper alle, humor i sofaen etter hver treningsøkt - man føler seg som hjemme.

Noen du vil takke til slutt?
- Jeg vil først og fremst takke min mor, lillesøss og resten av familien som støtter meg opp uansett hva det måtte være. Elsker dere himmelhøyt. En stor takk til min coach og venn, Niro De La Rua for fantastisk oppfølging, for å ha fått meg der jeg er idag og ikke minst humor i hverdagen. Vil også nevne og utvide min takknemlighet til André Thesen og resten av gjengen på City 24/7. Takk for at dere har tatt meg inn som en av dere helt siden begynnelsen av, og for all støtte gjennom min første konkurranse dietten. Blir mange fremover! Vil til slutt og takke Treningsforum for denne muligheten, avslutter Xheis.

Treningsforum takker for intervjuet og ønsker Xheis lykke til!


Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.
Joachim Olsen Halvorsen bestemte seg for å konkurrere for 4-5 år siden. Nå er drømmen blitt virkelighet!

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Hun ville stille for flere år siden og mannen har slengt seg på.
Joakim Bekkeli tok overall i Sandefjord Open. Nå står NM for tur!

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Fitnessparet er klare for show

Intervju21.03.2018246

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!